Imigranti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Vaclav.Fortik
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: manager
Dal poděkování: 975 poděkování
Dostal poděkování: 757 poděkování

Re: Imigranti

Příspěvek od Vaclav.Fortik »

A prosím dokázat, že přijímání azylantů, je příkladem „aktivity vedoucí k nesvobodě“.
Takto ta věta ode mne nestojí (resp. její kontext) - já jsem multikulti člověk, v mém domě dlouho bydlela rodina z Indie (dost možná islámská :), nikdy jsem to nezkoumal - zrovna minulý týden se po letech pan Ščokar stavil na pokec opět po návratu z Indie) - jsem pro přijímání imigrantů z různých částí světa a to klidně v počtu 10k/ročně... Co píšu, píšu v souvislosti se současnou invazní vlnou ze severní Afriky a týká se to těchto "azylantů". Tedy pokud se budeme bavit o azylantech obecně, tak to bude problém, neb se budeme míjet v argumentech (pan Ščokar vydělal na pobytu zde před 20 lety dost peněz a nepochybuji, že byl je a bude pro naši zemi přínosem), kdykoli argumentuji ve smyslu aktivit vedoucích ke ztrátě svobody, vždy se to týká oné (někým neviděné) invaze přes Středozemní moře :).
Ano tu invazi považuji za ohrožení nejen mé svobody, ale i oné multikulti společnosti, kterou bych si přál a která se i v této zemi před 25 lety začala budovat. Takže když mě budete sluníčka kritizovat za mé myšlenky, tak prosím opravdu za mé, nikoli za vaše které jste mi přisoudili :).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Fortik za příspěvky (celkem 2):
Karel.Rada, Roman.Kucera
Frantisek.Navrkal
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 2289 poděkování
Dostal poděkování: 1250 poděkování

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

@Václav:
To je takové vágní. Jak přesně se cítíš ohrožen? Co by tvoje obavy odstranilo?

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Vaclav.Fortik

Pokud jde o invazní vlnu (tedy nebavím se o Ukrajincích, Vietnamcích ..., kde bych azylové jednání klidně zkrátil a dveře více otevřel i klidně na 100k/rok - až takovej sem lidumil a tvrdím, že bychom to zvládli), tak by mě dost potěšilo, kdyby se EU odhodlala koupit (na 99 let?) velká území Libye, Tuniska ... a tam vybudovala funkční společenství s několika sty či miliony obyvatel. Tam by imigranti rozhodli, kam chtějí imigrovat, začali by se učit jazyk, zvyky ... a cílová země by se rozhodla zda je chce nebo nechce.
Dost by mě potěšilo a uklidnilo, kdyby existovala podobná aktivita mezi našim (evropskými) politiky, jako se stalo u Austrálie (i ony funkční společnosti mimo území EU jsou v podstatě Australský model) - tedy asi tak.

Já se zase opravdu děsím, že někdo tu invazní vlnu nevidí :) - pak totiž těžko bude souhlasit s navrženým řešením, neb si bude myslet, že i s těmito lidmi půjde dělat běžné azylové řízení a ještě jednou pro připomenutí - imigranti obecně mi nevadí (z Kurdistánu, Indie ... dokonce ani islámská) :) , viz první řádek a předchozí posty.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Fortik za příspěvky (celkem 3):
Karel.Rada, Lenka.Kozlova, Jiri.Kaderavek.sen
Frantisek.Navrkal

Vaclav Fortik píše:Já se zase opravdu děsím, že někdo tu invazní vlnu nevidí :) - pak totiž těžko bude souhlasit s navrženým řešením, neb si bude myslet, že i s těmito lidmi půjde dělat běžné azylové řízení a ještě jednou pro připomenutí - imigranti obecně mi nevadí (z Kurdistánu, Indie ... dokonce ani islámská) :) , viz první řádek a předchozí posty.
Takže nejde o způsob (cestu) imigrace ale o zemi původu, jestli dobře rozumím. Proč není možné postupovat v případě žadatelů o azyl z afrických zemí stejně jako v případě žadatelů z ostatních tebou zmíněných zemí?

Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Vaclav.Fortik

To mě právě jímá ta hrůze, že to musím vysvětlovat :).

Korektně se tomu říká kulturní blízkost, ale jde o složitější problém. jde o to, že Ukrajinci, Vietnamci ... obvykle chtějí imigrovat k nám, neb se chtějí mít tak jako my a tuší, že se budou (právě proto, aby se měli jako my) muset plus minus chovat jako my, ctít naše tradice, kulturu, zvyky ... Číňané jsou si např. vědomi, že se u nás psi nejedí (byť mám pocit, že takový zákon snad ani není), tedy ani oni psi u nás nejedí (neveřejně v malém množství možná ano, nevím), dovoluji si s pravděpodobností hraničící s jistotou tvrdit, že invazní vlna ví naprosto kulové, jaké jsou tu zvyky, ale nezanedbatelná část žije v přesvědčení (dodávané souputníky v Evropě již usazenými), že my jsme povinni respektovat zvyky jejich - tedy bavíme se o statistice kompatibility způsobů života.

Dovoluji si tvrdit, že já tu hájím multikulti, protože to je svět svobodného stýkání kultur (který jsme hájil, hájím a hájit budu), sluníčka tu hájí omezování svobodného vyznávání různých kultur v blízké budoucnosti - důkazem budiž nikoli mé fantazie, ale realita ve světě, kde tato kultura již zapustila statisticky významně kořeny - omezování vánočních stromků, omezování vepřového masa ve školních jídelnách...

Ještě jednou (a budu opakovat stále a stále), já chci svobodný svět a tvrdím, že svobodný svět tu v tuto chvíli hájí mráčky (i když sám sebe v mém hodnocení řadím k pragmatikům - tedy dokonce k těm, kteří svou nedostatečnou protiofenzívou budou spolu vinni, pokud invazi nezastavíme) . Problém mráčků je, že jako další krok jejich aktivit je hnědnutí společnosti (možná původně nezamýšlený) a tedy to, co je nebezpečné pro naši svobodu z vlastních zdrojů a ano to může být nebezpečnější než ona invaze, kde přiznávám, že o invazi mluvím jako Evropan a nikoli jako Čech neb k nám skutečně imigranti nechtějí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Fortik za příspěvky (celkem 3):
Karel.Rada, MilanM, Jiri.Ulip
Marek.Necada
Člen KS Praha
Profese: silozpytec
Dal poděkování: 3187 poděkování
Dostal poděkování: 2465 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Necada »

Vaclav Fortik píše:dovoluji si s pravděpodobností hraničící s jistotou tvrdit, že invazní vlna ví naprosto kulové, jaké jsou tu zvyky, ale nezanedbatelná část žije v přesvědčení (dodávané souputníky v Evropě již usazenými), že my jsme povinni respektovat zvyky jejich - tedy bavíme se o statistice kompatibility způsobů života.
Můžeš to nějak doložit? Je to totiž dost v rozporu s mou osobní zkušeností s uprchlíky ze subsaharské Afriky, a to jsem jich patrně viděl víc než drtivá většina přítomných na tomto foru. Co je to statistika kompatibilita způsobů života a kde to najdu?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvek:
Frantisek.Navrkal

Ministerio de Educación, ¡afuera!

Долой царя!

Karel.Rada
Profese: O
Dal poděkování: 425 poděkování
Dostal poděkování: 358 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel.Rada »

Nevím, jestli nejsem OT, ale jen tak mimochodem by mě zajímalo, jak Česká muslimskopirátská strana naloží se svojí homo frakcí ? Ne, že bych se tolik strachoval o Esnera, je to jen čirá zvědavost. A bude Simona povině chodit v černém pytli ?
Naposledy upravil(a) Karel.Rada dne 26 čer 2015, 22:23, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.Rada za příspěvek:
Milan.Moravec
Frantisek.Navrkal

OFFTOPIC[quote="Karel.Rada"]Nevím, jestli nejsem OT, ale jen tak mimochodem by mě zajímalo, jak Česká muslimskopirátská strana naloží se svojí homo frakcí ? Ne, že bych se tolik strachoval o Esnera, je to jen čirá zvědavost.[/quote]
Jsi OT.

Ale alespoň interview s Václavem se nějak smysluplně vyvíjí, a zeptal bych se ho, jestli rozlišuje mezi azylanty ve smyslu Ženevské konvence a ekonomickými migranty?
Naposledy upravil(a) Frantisek.Navrkal dne 26 čer 2015, 22:33, celkem upraveno 1 x.

Karel.Rada
Profese: O
Dal poděkování: 425 poděkování
Dostal poděkování: 358 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel.Rada »

Frantisek.Navrkal píše:OFFTOPIC[quote="Karel.Rada"]Nevím, jestli nejsem OT, ale jen tak mimochodem by mě zajímalo, jak Česká muslimskopirátská strana naloží se svojí homo frakcí ? Ne, že bych se tolik strachoval o Esnera, je to jen čirá zvědavost.
Jsi OT.[/ot]

Ale alespoň interview s Václavem se nějak smysluplně vyvíjí.[/quote]
Někde jsem četl, že Václav má IQ nad 140, takže o jeho rozlišovací schopnosti se neobávám. :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel.Rada za příspěvek:
Vaclav.Fortik
Vaclav.Fortik

Ale alespoň interview s Václavem se nějak smysluplně vyvíjí, a zeptal bych se ho, jestli rozlišuje mezi azylanty ve smyslu Ženevské konvence a ekonomickými migranty?
Asi mé posty nestuduješ dost důkladně, už před pár týdny jsem toto v jednom psal - ano nebavím se (a ani to v postech není nijak specifikované) o lidech ze Sýrie, Eritrei, Iráku ..., ti jdou hlavně přes Turecko a jejich cesta je v drtivé většině ukončena právě v Turecku (opět mé oblíbené statisticky významné počty). Těmto lidem a nejen jim je správné pomoci, ale to jsou AZYLANTI, v mé představě osoby vděčné za naši pomoc a připravení se vrátit do své země po skončení bojů.

Proto také zdůrazňuji to středozemní moře, kde většina přepravovaných NEJSOU azylanti, ale ekonomičtí uprchlíci a ještě si dovolím kvalifikovaný odhad, že nejde o ekonomické uprchlíky ve smyslu jedu do úmoru pracovat, abych se já a mé děti měli dobře, ale o ekonomické uprchlíky typu, Evropané se o mě postarají (opět statisticky významné počty) - z předchozí věty jde logickým vývodem jednoduše poznat, že ani ekonomičtí migranti mi nevadí - tedy když jsi uspokojen z vývoje debaty, tak vidíš, že mé výhrady jsou naprosto KONKRÉTNĚ zaměřeny proti nekompatibilním jedincům přicházejícím zlikvidovat multikulti společnost, která se mi tak zamlouvá :) - a můj problém a zoufalství je právě v tom, že sluníčka TOTO nevidí, když vidí, tak nechápou a když chápou tak nesouhlasí.
nestává se tak často, aby se v životě mýlil (jo to je trochu arogantní...), ale párkrát se to stalo, TAKŽE SKUTEČNĚ DOUFÁM, že se ve svém úsudku mýlím a invaze není invaze, ale jen pár zoufalců, co potřebují pomoc a Evropa ( i z debaty zde a o neutralitě se dá lehce vypozorovat, že jsem pragmaticky uvažující Čech a Evropan, tedy se cítím obojím, ale v daném pořadí :)) to lehce s českou drobnou pomocí zvládne (pozor tedy, že současný rozpačitý přístup bude znamenat, že Evropa zvládne i hnědnutí - rozuměj fašizaci - společnosti spojenou s neschopností vlád řešit problémy s imigrací, požadavky muslimů proti svobodné kultuře, s přidruženými jevy...) a pak se všem sluníčkům ve straně omluvím za zbytečnou paniku - fakt se omluvím a fakt si přeju abych se mýlil. Jen si prostě současnou situaci a trendy vyhodnocuji jinak - ve stručnosti: neschopné vlády, radikalizace společnosti, kde jen a pouze radikální síly jsou s to definovat problém a nalézt jednoduché ale špatné řešení, nicméně ono špatné řešení se bude jevit jako lepší varianta než žádné řešení, což bude znamenat spirálu horších a ještě horších následků jak v oblasti společenské, tak ekonomické.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“