Ale alespoň interview s Václavem se nějak smysluplně vyvíjí, a zeptal bych se ho, jestli rozlišuje mezi azylanty ve smyslu Ženevské konvence a ekonomickými migranty?
Asi mé posty nestuduješ dost důkladně, už před pár týdny jsem toto v jednom psal - ano nebavím se (a ani to v postech není nijak specifikované) o lidech ze Sýrie, Eritrei, Iráku ..., ti jdou hlavně přes Turecko a jejich cesta je v drtivé většině ukončena právě v Turecku (opět mé oblíbené statisticky významné počty). Těmto lidem a nejen jim je správné pomoci, ale to jsou AZYLANTI, v mé představě osoby vděčné za naši pomoc a připravení se vrátit do své země po skončení bojů.
Proto také zdůrazňuji to středozemní moře, kde většina přepravovaných NEJSOU azylanti, ale ekonomičtí uprchlíci a ještě si dovolím kvalifikovaný odhad, že nejde o ekonomické uprchlíky ve smyslu jedu do úmoru pracovat, abych se já a mé děti měli dobře, ale o ekonomické uprchlíky typu, Evropané se o mě postarají (opět statisticky významné počty) - z předchozí věty jde logickým vývodem jednoduše poznat, že ani ekonomičtí migranti mi nevadí - tedy když jsi uspokojen z vývoje debaty, tak vidíš, že mé výhrady jsou naprosto KONKRÉTNĚ zaměřeny proti nekompatibilním jedincům přicházejícím zlikvidovat multikulti společnost, která se mi tak zamlouvá

- a můj problém a zoufalství je právě v tom, že sluníčka TOTO nevidí, když vidí, tak nechápou a když chápou tak nesouhlasí.
nestává se tak často, aby se v životě mýlil (jo to je trochu arogantní...), ale párkrát se to stalo, TAKŽE SKUTEČNĚ DOUFÁM, že se ve svém úsudku mýlím a invaze není invaze, ale jen pár zoufalců, co potřebují pomoc a Evropa ( i z debaty zde a o neutralitě se dá lehce vypozorovat, že jsem pragmaticky uvažující Čech a Evropan, tedy se cítím obojím, ale v daném pořadí

) to lehce s českou drobnou pomocí zvládne (pozor tedy, že současný rozpačitý přístup bude znamenat, že Evropa zvládne i hnědnutí - rozuměj fašizaci - společnosti spojenou s neschopností vlád řešit problémy s imigrací, požadavky muslimů proti svobodné kultuře, s přidruženými jevy...) a pak se všem sluníčkům ve straně omluvím za zbytečnou paniku - fakt se omluvím a fakt si přeju abych se mýlil. Jen si prostě současnou situaci a trendy vyhodnocuji jinak - ve stručnosti: neschopné vlády, radikalizace společnosti, kde jen a pouze radikální síly jsou s to definovat problém a nalézt jednoduché ale špatné řešení, nicméně ono špatné řešení se bude jevit jako lepší varianta než žádné řešení, což bude znamenat spirálu horších a ještě horších následků jak v oblasti společenské, tak ekonomické.