Petros Michailidis píše:LIDI NEJSOU IDIOTI. VE VELKÉ VĚTŠINĚ SE ROZHODUJÍ ROZUMNĚ.
Tohle možná platí v průměru celé planety, ale rozhodně ne u nás v Blbistánu. Česká mentalita bohužel je taková, že když má soused kozu, tak já nechci mít také svoji, ale chci, aby ta jeho chcípla.
Petrosi Michailidisi, člověče s řeckými předky, vítej v České republice
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Petros Michailidis píše:Vůbec se to nedotkne debaty na téma náboženství, církve apod.
Ale ze židle mne nadzvedne pokaždé tvrzení, že lidi jsou ochotni si v referendu odsouhlasit nulové daně, zabavit majetek bohatým a podobné nesmysly. Že to slyším u různých jiných stran mě nepřekvapuje. Tam mají na lidi svůj osobitý názor. Ale že totéž uslyším zde u pirátů?
LIDI NEJSOU IDIOTI. VE VELKÉ VĚTŠINĚ SE ROZHODUJÍ ROZUMNĚ. (ne ve velké většině případů, ale ve velké většině celku)
To je můj velký problém s Piráty, vpodstatě ten jediný závažný. K přímé demokracii jsem zdrženlivý, protože jsem skálopevně přesvědčený, že lidi idioti jsou. Spolehlivá většina. Fórum je umělé akvárko, není to vzorek běžné populace. Je těžké potkat se to blbcem. Stejně tak jako moji kamarádi nejsou vzorek běžné populace, je to moje vlastní akvárko. Tahle naše soukromá akvárka zkreslují. Když se podívám do svojí rodiny a mezi své kamarády, tak třeba ODS, KSČM a ČSSD nikdo nevolí. Snadno bych mohl propadnout iluzi, že stejné to je u zbytku populace. Nicméně tyto tři strany měly v posledních volbách v součtu 53,57 % - od lidí, kteří k volit CHODÍ. Pak máme ne nepostatnou část národa, která volit nechodí...
Tito uživatelé poděkovali autorovi trinitrofenol za příspěvek:
když nejde volit - nebere za jeho hlas nikdo státní příspěvek...takže ani zkorumpované strany
Je potřeba dostatečně zpropagovat pirátskou stranu, aby všichni voliči i "nevoliči" věděli, že tu jsou alternativy.
Co by se stalo kdyby nešlo volit 80% občanů ? Platily by volby ?
Opakuji se, lidi byli zvyklí, že za ně vždycky někdo něco udělá. Až přijdou na to, že musí sami, věřím tomu, že vzroste i občanská angažovanost. Jednotlivci pracují na svém duchovním růstu, nevím do jaké míry tyto procesy probíhají v rámci omezení církví, mě osobně zajímají možnosti mimo církve. V každém případě na Vysočině církev žije - do kostela chodí i 15 leté děti, koná se biřmování, křty, svatby.
Na druhou stranu roste počet lidí, co si uvědomují, že v rámci chybně nastaveného systému, nelze vytvářet lepší podmínky. Těžko říct, jestli někdo ví, co s tím udělat, aby z toho nebyl např. válečný konflikt. Patří sem různé občanské iniciativy bez politických ambicí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Monika.Hajdova za příspěvek:
Petros Michailidis píše:LIDI NEJSOU IDIOTI. VE VELKÉ VĚTŠINĚ SE ROZHODUJÍ ROZUMNĚ.
Tohle možná platí v průměru celé planety, ale rozhodně ne u nás v Blbistánu. Česká mentalita bohužel je taková, že když má soused kozu, tak já nechci mít také svoji, ale chci, aby ta jeho chcípla.
Petrosi Michailidisi, člověče s řeckými předky, vítej v České republice
Na to jediné - průměrné IQ společnosti je 100 !!! Takže ta "velká většina" je přesně 50%
...............................................................
Jestli se jim povedou církevní restituce, Kalousek a podobní navléknou katolický montérky a budou mít mnohem silnější mandát nám do všeho kecat.
Pep
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvek:
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Na to jediné - průměrné IQ společnosti je 100 !!! Takže ta "velká většina" je přesně 50%
Jen technická poznámka: průměrné IQ je 100, protože je tak definované. Nicméně nikde není řečeno, že lidé s IQ 100 nebo vyšším se rozhodují rozumně. Stejně tak záleží na tom, co zrovna myslíš pod pojmem "rozumně" - většinou tak člověk míní "stejně jako já", protože sebe samého považuje za rozumného
IMHO by rozhodování o tak obřím majetku nás všech mělo podléhat buďto všelidovému hlasování, anebo přinejhůř soudům, kde by zlodějské církve musely aspoň zkusit dokázat, že k těm navraceným majetkům mají nějaký právní nárok. Nechat rozhodnutí, které nás všechny zadluží na stovky let dopředu, pouze na zkorumpované vládě a Straně (stranách "koalice"), je moc moc špatně.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Stehlik za příspěvky (celkem 2):
[quote="trinitrofenol"][quote="Petros Michailidis"]Vůbec se to nedotkne debaty na téma náboženství, církve apod.
Ale ze židle mne nadzvedne pokaždé tvrzení, že lidi jsou ochotni si v referendu odsouhlasit nulové daně, zabavit majetek bohatým a podobné nesmysly. Že to slyším u různých jiných stran mě nepřekvapuje. Tam mají na lidi svůj osobitý názor. Ale že totéž uslyším zde u pirátů?
LIDI NEJSOU IDIOTI. VE VELKÉ VĚTŠINĚ SE ROZHODUJÍ ROZUMNĚ. (ne ve velké většině případů, ale ve velké většině celku)[/quote]
To je můj velký problém s Piráty, vpodstatě ten jediný závažný. K přímé demokracii jsem zdrženlivý, protože jsem skálopevně přesvědčený, že lidi idioti jsou. Spolehlivá většina. Fórum je umělé akvárko, není to vzorek běžné populace. Je těžké potkat se to blbcem. Stejně tak jako moji kamarádi nejsou vzorek běžné populace, je to moje vlastní akvárko. Tahle naše soukromá akvárka zkreslují. Když se podívám do svojí rodiny a mezi své kamarády, tak třeba ODS, KSČM a ČSSD nikdo nevolí. Snadno bych mohl propadnout iluzi, že stejné to je u zbytku populace. Nicméně tyto tři strany měly v posledních volbách v součtu 53,57 % - od lidí, kteří k volit CHODÍ. Pak máme ne nepostatnou část národa, která volit nechodí...[/quote]
Teď jsem už ale opravdu totálně TO, ale nedá mi to. Já prosazuji referenda ke všemu z naprosto logického důvodu a kupodivu nepředpokládám ani to, že jsou všichni rozumní (to nemá s inteligencí nic společného). Důvod je naprosto jednoduchý. Když udělám referendum o zrušení daní, politici budou muset opravdu lidem vysvětlit, proč je potřeba tolik procent daně, co všechno se z toho hradí a co by se stalo, kdyby ty peníze v rozpočtu nebyly a jak se s penězi hospodaří. Dovedete si představit tu paniku např. Kalouska, kdyby měl opravdu vysvětlit, proč chce zase zvýšit daně, kdy po posledním zvýšení vybral méně? Lidi opravdu nejsou takový hlupáci, aby odhlasovali nulové daně, ale politici by se konečně museli začít snažit lidem vysvětlit co dělají.
Ve Švajcu bylo referendum o dalších 14 dnech volna. Politici vysvětlili proč by to pro ekonomiku nebylo dobré a lidi to pochopili a byli proti. Myslíte si, že průměrné IQ Švýcarů je vyšší než průměrné IQ Čechu? Silně o tom pochybuju.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Devilkin za příspěvky (celkem 3):
IMHO by rozhodování o tak obřím majetku nás všech mělo podléhat buďto všelidovému hlasování, anebo přinejhůř soudům, kde by zlodějské církve musely aspoň zkusit dokázat, že k těm navraceným majetkům mají nějaký právní nárok. Nechat rozhodnutí, které nás všechny zadluží na stovky let dopředu, pouze na zkorumpované vládě a Straně (stranách "koalice"), je moc moc špatně.
Soudům ?! Tzn. velice úzké skupině osob ? O kolik že tam jde miliard ? Kolik potřebuje soudce ke spokojenosti ? Nebylo by to ani poznat, že ?
Tak to je lepší nechat na zvolených zastupitelích, aspoň to posílí nové strany. Když to necháme soudům tak z toho politické body nevytlučeme a zastupitelé budou před řadovým voličem čistí. Navíc by to naplňovalo skutkovou podstatu trestného činu vlastizrada, takže by se majetky mohly vrátit do hry, tedy ty na území ČR.
Ano, raději nechat rozhodnutí na zkorumpované vládě a parlamentní partě, ale rozhodně ne soudům. Potáhne se to léta, media budou postupně zpracovávat veřejné mínění, občas černoprdelníci udělají charitativní akci a je vymalováno.
"Nic není dobré nebo špatné. To z toho dělá až naše myšlení." William Shakespeare
Kouřím a piju. Jsem tlustej. Mám velký auto. JÁ ale do VAŠEHO života nekecám.
Nejsem pirát, jsem korzár.
I černá ovce zůstává ovcí, jen bečí v jiné ohrádce.....
Me na tom tematu vadi ze se resi jenom vyporadani s cirkvemi. To zase zavani dvojim metrem. Proc to neni neco obecneho? Proc to neni nejaky obecny zakon o narovnani vztahu/vyporadani, nebo nemame uz nahodou takovy?
Ja mam totiz pocit, ze se jednou budeme muset zase vyrovnavat se zlodejinama z minulosti (dnesni soucasnosti) a tak by bylo dobry, aby ten zakon rovnou pamatoval i na zodejiny ktery se dejou ted.
EDIT: Navic, nelze to vyporadani delat chronologicky od nejakeho data vpred, ale od soucasnosti reverzne.
Naposledy upravil(a) jaryn dne 11 srp 2012, 22:04, celkem upraveno 2 x.
j.
System configuration has been modified. Save? [yes/no]: yes