Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10919 poděkování
Dostal poděkování: 8808 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Příspěvek od Petr.Vileta »

Robert.Magni píše: 04 pro 2024, 22:21

Pokud jsem to četl dobře, tak on sám ale naopak nápravu inicioval, vše naprosto košer. Upozornil na chybu on, na nic ,,se nepřišlo,,

Záleží co jsi četl. ;) Tohle?

Na nesrovnalosti v Hřibových příjmech upozornil web Neovlivní.cz.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hrib ... omaci_hovo

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Orechjohn

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12561 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Hřib má podle svých slov také potvrzení, že chybu řešil na jednání představenstva holdingu, které následně informovalo účtárnu. „Vše, co mi omylem poslali, jsem jim samozřejmě zase poslal zpátky,“ dodal.

Kód: Vybrat vše

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hrib-pirati-odmeny-penize-prazska-energetika-magistrat.A241204_101343_domaci_hovo
Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvky (celkem 2):
Zdenek.Kops, Vojtech.Pikal

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

snejdarmi
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: elektrotechnik
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 89 poděkování

Příspěvek od snejdarmi »

Neovlivní (Slonková) mají na Piráty "spadeno" už delší dobu, netuším, co za tím je, jen doufám, že má p. Hřib jasný důkaz o tom, že to opravdu proběhlo tak jak tvrdí, jestli ne, tak se obávám, že těch 5% bude za cca rok asi nepřekročitelná hranice...

Tito uživatelé poděkovali autorovi snejdarmi za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Orechjohn
snejdarmi

Příspěvek od snejdarmi »

Jinak jsem nějakým omylem zabrousil do diskuze o navýšení počtu členů RP z 5ti na 7.. a jako, dalo mi dost velkou práci z toho vybrousit :D. Čím víc se tady tím balastem pročítám, tím víc propadám skepticismu o týhle kdysi pro mě atraktivní straně. Mimochodem, prosím opravte mě, pokud se mýlím, ale chápu to dobře, že první návrh na tuto změnu se objevil cca před rokem a do dnešního dne nebylo toto jednání ukončeno? :shock: A co víc, už byla alespoň zpracována ta analýza, dle které by se mělo rozhodnout? Nebo jinak, už se rozhodlo alespoň o tom jestli a kým bude analýza vypracována? :D To je celkem mazec přátelé...

qnx
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

USA nezvykle drsně varovaly Rumunsko před odvrácením od Západu
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... u-40499923

Copak, Rumunsko se nemůže svobodně rozhodnout, kam by chtělo směřovat? Teď USA přicházejí s výhružkami, pokud nebude po jejich, přijdou i s humanitárním bombardováním?

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvek:
Orechjohn
snejdarmi

Příspěvek od snejdarmi »

qnx píše: 05 pro 2024, 13:31

Copak, Rumunsko se nemůže svobodně rozhodnout, kam by chtělo směřovat? Teď USA přicházejí s výhružkami, pokud nebude po jejich, přijdou i s humanitárním bombardováním?

Rozhodnout se samozřejmě můžou jak chtějí, jen musi počítat s tím, že pokud změní své dosavadní směřování, bude to znamenat úpadek ve vztazích se západem (ekonomický, diplomatický...). Takže samozřejmě je to čistě na Rumunech co si zvolí.

Nechápu tohle myšlení, pokud chce být někdo v nějakém společenství (EU, NATO, nebo kdovíco) musí se připravit na to, že od něho budou vyžadovány určité povinnosti. Pokud si vybere svobodné jinou cestu, prosím, ale nemůže se poté divit, že to má své následky.

Tito uživatelé poděkovali autorovi snejdarmi za příspěvek:
Petr.Vileta
qnx

Příspěvek od qnx »

snejdarmi: Ano, pokud si někdo vybere svou cestu, má to následky. Přesně tohle se stalo Ukrajině. Teď se ukazuje, že i Západ si hlídá svoje hřiště a neposlušnost trestá. Doufejme, že USA Rumunsko bombardovat nebudou.

snejdarmi

Příspěvek od snejdarmi »

qnx píše: 05 pro 2024, 17:17

snejdarmi: Ano, pokud si někdo vybere svou cestu, má to následky. Přesně tohle se stalo Ukrajině. Teď se ukazuje, že i Západ si hlídá svoje hřiště a neposlušnost trestá. Doufejme, že USA Rumunsko bombardovat nebudou.

Ano bohužel.. do nějaké širší debaty o Ukrajině se pouštět nechci, mám na to jasný názor (vojenský zákrok na jakémkoliv cizím území je naprosto neomluvitelný).

Ale tady vidím jen jasné vymezení se proti hodnotám, které vyznává onen kandidát a upozornění, že v případě jeho zvolení dojde k nějaké reakci (nevojenské) ze strany západních zemí (lze očekávat, že nejen od USA), což je za mne naprosto legitimní postoj, stejně jako případné zvolení onoho kandidáta ve svobodných volbách..

qnx

Příspěvek od qnx »

snejdarmi: Souhlasím, že vojenský zákrok na cizím území je špatná věc, ale v podobném duchu vnímám i vyhrožování "pokud si zvolíte špatného kandidáta, tak vás ekonomicky zničíme". Ať už je to Rusko, nebo USA, nepřísluší jim určovat politiku v jiných zemích.

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvek:
Robert.Magni
snejdarmi

Příspěvek od snejdarmi »

qnx píše: 05 pro 2024, 17:44

snejdarmi: Souhlasím, že vojenský zákrok na cizím území je špatná věc, ale v podobném duchu vnímám i vyhrožování "pokud si zvolíte špatného kandidáta, tak vás ekonomicky zničíme". Ať už je to Rusko, nebo USA, nepřísluší jim určovat politiku v jiných zemích.

Dokážu pochopit, že to na někoho působí jako vydírání, nebudeme si mazat med kolem huby, v první i poslední řadě jde o globální a ekonomický vliv velkohráčů. Těžko Vám bude USA spolupracovat například na bázi tajných služeb s někým, kdo veřejné razí sympatie k Rusku a naopak, to tak prostě je a asi vždy bude.

Stejně tak americký kapitál nebude investovat své prostředky někam, kde nebude cítit podporu (nejen ekonomickou).

Já se na to nedívám jako na vydírání, USA avizují (v tom článku) změnu v případě, že se směřování země odkloní od západu. Je jen na Rumunsku jakou cestu si vybere, se vším co ta cesta přinese..volič v Rumunsku toto sdělení může, ale nemusí brát v potaz. Snad bude mít tu svobodnou možnost i v příštích volbách, to je nejdůležitější..

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“