Zápisy z jednání PKS

Moderátoři: Předsedající, Krajsti predsedajici, PKS Vysočina, KoKS Vysočina

Odpovědět
Barbora.Pokorna
Místní předsednictvo
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Jednání PKS 16.11.2021 19:30

Příspěvek od Barbora.Pokorna »

Jednání PKS Vysočina
16. 11. 2021 19:30

Program:

1. Informace z VV
  2. Vypořádání vkladů stran do volební kampaně
  3. Rozpočet - pokračování
  4. Různé
    ** nejpozději od 20:40 **
    zhodnocení úkolů
  5. Shrnutí a plán úkolů SpKS
  6. Shrnutí a plán úkolů PRMM
  7. Shrnutí a plán úkolů KoKS
    ** konec ve 21:00
  8. Představení koaliční smlouvy

Přítomni: Jan Pošvář, Pavel Knežik, Jan Břížďala, Viktorie Vidláková (19:56)
Hosté: Barbora Pokorná, Marek Křejpský,

Zapisovatel: Ondřej Tůma (ze záznamu)
Ověřovatel: Jan Pošvář

1. Vypořádání vkladů stran do volební kampaně

• příští týden se k tomu vrátit a říci si více ke konkrétním položkám (probrat jak by to mělo probíhat)

• probereme výdaje na kampaně v příštích letech

• čeká nás vypořádání vkladů do kampaně. My máme někam doplnit 36 500 z rozpočtu. Ale nemáme k tomu nějaké bližší informace a úplně nevíme co s tím.

2. Rozpočet - pokračování z minula

Info k rozpočtu zde: viewtopic.php?f=416&t=58180
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... 1832858299

• příští týden se k tomu vrátit a říci si více ke konkrétním položkám (probrat jak by to mělo probíhat)

Měli bychom probrat výdaje za kampaně a také personální výdaje. S ohledem na účast jednání přesuneme na příště.

3. Různé
PK - rozpočet musíme předložit příští týden. A také by bylo fajn, kdyby se zástupce KS u RV alespoň jednou za měsíc účastnil jednání PKS.
JP - Vítek má pravidelný bod na KF, ale je pravda, že teď to KF moc nebylo, ale můžeme ho požádat, ať sem chodí.

ÚKOL - JP se domluví s Vítkem Žáčkem na účasti na jednání PKS.

JP - u rozpočtu by se dalo požádat o prodloužení lhůty.
PK - on by ten rozpočet měl být schválenej do konce roku, jinak budeme v rozpočtovém provizoriu, ale legislativně je to ještě asi jinak.

BP - v pondělí má proběhnout školení s Luckou Spáčilovou pro předsednictva na Chobotnici - měl by někdo z vás čas? Od 19:00 na Jitsi.
JP - já přijdu
PK - přihlásila se i Zdeňka a já tam budu taky

4. Shrnutí a plán úkolů SpKS

• doplnění dokladů v Piroplacení
  • vyklízení prostor, úklid jipice
  • spoluvyklizení poslanecké kanceláře
  • spolupráce se správcem budovy ohledně potřeb majitele prostor
  • průzkum trhu ohledně možných prostor
  • práce v redmine

5. Shrnutí a plán úkolů KoKS

• řeším možnosti seminářů pro Vysočinu
  • mám v plánu tři schůzky s nováčky
  • připravuji sbírky pro azylové domy
  • na program KF bych ráda zařadila maraton psaní dopisů
  • do konce listopadu vyčistím Chobotnici
  • plánuji schůzku s MS Žďársko
  • komunikuji s AO, které je ale přetížené

Mělo by dojít k převolbě, případně nastoupení náhradníka na post místopředsedy PMS Žďársko.

Záznam zde

Barbora.Pokorna
Místní předsednictvo

Jednání PKS 23.11.2021 19:30

Jednání PKS Vysočina
23. 11. 2021 19:30

Program:

1. Rozpočet
  2. Úkoly ze zápisů
  3. Představení vize MO Vráti Filípka
  4. Různé
    zhodnocení úkolů
  8. Představení koaliční smlouvy

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Pošvář, Miroslav Vácha, Viktorie Vidláková, Jan Břížďala,
Hosté: Ondřej Tůma, Barbora Pokorná, Vratislav Filípek (do 20:00), Marek Křejpský, Marek Valko (do 20:00), Eva Nováková, Jiří Svoboda, Vít Žáček, Hana Hajnová,

Zapisovatel: Ondřej Tůma
Ověřovatel: Viktorie Vidláková

0.b Schválení programu
Předřazení Představení vize MO Vráti Filípka

Schváleno

3. Představení vize MO Vráti Filípka
zefektivnění komunikace MO s kraji, podpora růstu regionálních zastupitelů - domluva schůzky s potenciálními lídry a obecně kandidáty do komunálních voleb. Optimální by bylo začít v první půlce prosince.

ÚKOL - JS a BP si vezmou na starost oslovení potenciálních kandidátů pro workshop s MO a nachystají Doodle k určení termínu.

MO začalo připravovat a posílat linky (mantry) k aktuálnímu dění ve straně. Zatím šly na mediální spojky, ale bude je rozesílat i na PKS.

Spolu s AdHackers začala příprava rebrandingu. Zvažujeme také určitou "burzu nápadů" pro sdílení nápadů či kampaňových postupů mezi kraji a centrálou.

1. Rozpočet

• Potřebujeme dořešit kampaň, personální výdaje a musíme vymyslet, kde skladovat majetek a počítat s tím v rozpočtu

JP - existuje jistá pravděpodobnost, že u KoKSe budeme platit jen 75%. Celorepublikový rozpočet by se měl objevit na listopadovém RVčku. Měli bychom také počítat s nějakými skladovacími prostory, kam umístíme krajský majetek.

PK - nemám problém s částkou na komuníální volby, klidně může být vyšší, problém mám s částkou na krajské volby, radši bych tam viděl třeba částku 2 miliony, je třeba budovat jméno té značky. Sněmovní volby, ten milion sto je adekvátní částka.
JB - je třeba se říct, v kolika městech chceme reálně kandidovat a dle toho nastavit rozpočet na komunální volby, těch 450 mi přijde tak akorát mezi ty velký města. Nebál bych se to navýšit třeba na 600k. Částka na krajské volby je také poměrně malá. Viděl bych tam navýšení minimálně 1,3 milionu, optimálně 1,5 milionu - podle toho, jak bude vycházet rozpočet. Podle výsledku krajských voleb pak stanovit částku na sněmovní volby.
VV - souhlasím s tím, co říkal JB.
MV - moc do toho nevidím, v tuto chvíli vidím jako reálná ta číslo, co jsou nyní v tabulce
HH - osobně bych viděla strop krajských voleb okolo 1,5 milionu po předchozích zkušenostech. I ten komunál by se měl postavit spíše na lidech a práci a ne jen na penězích.

JP - Co se týká možného skladu majetku, tam doufám, že bychom se vlezli do 1000 Kč na měsíc, tj. 12 000 za rok.
PK - mám k dispozici menší skladovací prostor, tak by tam teoreticky bylo možno tam ty věci schovat. Poptám se.

ÚKOL - PK zjistí možnosti skladovacího prostoru "za láhev rumu".

JP - příští týden se k rozpočtu znovu sejdeme a upřesníme si další věci a nové informace ke KoKSovi.

2. Úkoly ze zápisů
JP - v úkolech byl trochu chaos a zápisy se opozdily, ale to můžeme probrat i příště.

4. Různé
Informace k dění v RV:
VŽ - aktuálně se dělá zpětná vazba ke kampani, deadline pracovní skupiny je do 10.12.. Češíme i kodex veřejného zastupitele. Budeme řešit i program na další rok. Budeme řešit také rozpočet.
JP - bylo by možné se domluvit na nějakém pravidelné informování PKS?
VŽ - ano, souhlasím

• doplnění dokladů v Piroplacení
  • vyklizení prostor jipice, vyvážení odpadu
  • spoluvyklizení poslanecké kanceláře
  • spolupráce se správcem budovy ohledně potřeb majitele prostor
  • průzkum trhu ohledně možných nových prostor či skladu
  • organizace archivu

• ode dneška jsem sopustil příspěvky ke stážím na KÚ, má to zajímavý potenciál
  • s HH a BL jsem byl v Chotěboři u příležitosti položení květin
  • dělal jsem mediální servis Hance
  • zítra začnbu dělat medailonky a infografiky krajských zastupitelů k výročí jednoho roku
  • chystám příspěvek ke KF
  • chceme s Barčou oživit Až na krev

• já řeším sbírky pro azylový domy
  • chceme aktivizovat Až na krev
  • budeme k tomu dělat i besedu
  • čistím Chobotnici a pracuji s kontakty
  • jsem v kontaktu s většinou MSek a budu mít schůzky s PMSkama

Záznam zde

Barbora.Pokorna
Místní předsednictvo

Jednání PKS 30.11.2021 19:30

Jednání PKS Vysočina
30. 11. 2021 19:30

Program:

1. Rozpočet a s tím související záležitosti
  2. Úkoly z jednání PKS
  3. Různé
    zhodnocení úkolů
  4. Shrnutí a plán úkolů SpKS
  5. Shrnutí a plán úkolů PRMM
  6. Shrnutí a plán úkolů KoKS

Přítomni: Pavel Knežik, Jan Pošvář, Miroslav Vácha, Jan Břížďala,
Hosté: Stanislav Zíma, Roman Pašek, Jiří Beranovský, Vít Žáček, Marek Křejpský

Zapisovatel: Ondřej Tůma (ze záznamu)
Ověřovatel:

1. Rozpočet a s tím související záležitosti

JP - Existuje pravděpodobnost, že budeme platit jen 75% úvazku KoKSe a 25% bude platit centrála. PR manažera pak celého. Uvidíme pak také podle centrálního rozpočtu, jak se to bude vyvíjet.
Bylo dohodnuto, že se rozpočet tak jak je, hodí na fórum do jednání KF k rozpočtu.

2. Úkoly z jednání PKS
JP - Nemohu dohledat z říjnového KFka, kde padly úkoly pro PKS, jak by mělo postupovat.
RP - padlo tam, že by PKS mělo pošťouchnout MSka, aby začaly s volbou lídrů kandidátek.

JBe - navrhuji termín k ukončení výběru lídrů kandidátek do 15.ledna.
JB - dej to klasickým návrhem jako postup při hlasování na fórum
Třebíč se dohodne v rámci místního fóra.
Kompetence PKS k MSkům:
PK - Pelhřimovsko, Žďársko
MV - Telč
JP - Havlíčkův Brod
JB - Třebíč
nikdo - Jihlava

4. Různé
Vypořádání vkladů stran do volební kampaně
OT - jde zde o to, že po přepočtu mandátů a dalších věcí bylo zjištěno, že podíl na volebním rozpočtu neměl být 2,05:1, ale 2,25:1. Dojde tedy k přepočtu v rámci těch krajských rozpočtů, kde bude buď navýšen náš podíl, či ponížen podíl STANu.
Toto bude celé dělat Aleš s tím, že s ním budu případné nejasnosti dořešovat. Jakmile bude mít výsledek, předložím vám ho na jednání, aby bylo možné tu finální částku (ať už plusovou nebo mínusovou) zapracovat do rozpočtu.

RP - plánuje PKS vyhodit jednání k nominacím za kraj Vysočina do RP?
JP - je otázka, jestli budeme dělat hromadnou nominaci, nebo po jednotlivcích

PK - Martin Kučera podal demisi, takže RP je ochuzeno o jednoho člena.
PK - Alice Hamalová nás prosí o ověřování totožnosti, v Chobotnici takhle visí docela dost lidí, tak se na to podívejte.
PK - ptal jsem se na možnost uskladnění věcí, ale bohužel nejsou tam podmínky "krytého stání".
JP - tedy se vracíme k variantě, že budeme hledat nějaké skladiště.
JP - A co ta hromadná nominace za kraj, chceme to? Nebo spíš punkové pojetí?
MV - jsem spíše pro punk. Decentralizovaně
JB - nechal by to na jednotlivci, eventuelně skupině členů
PK - nechme to tak jak to je. Kdyby někdo projevil zájem, tak můžeme začít jednání po vzoru JMK.

JP - musíme to skladování vyřešit. Jednak archiv, ale také stany a petiční stánky - ty třeba rozhodit do místních sdružení a pak ještě zbývá nábytek.
JB - já bych mohl něco uskladnit na půdě.

5. Shrnutí a plán úkolů KoKS

• proběhly dvě schůzky s nováčky
  • příprava na vánoční sbírku pro ADplus
  • s Jirkou příprava události
  • připravujeme Maraton psaní dopisů
  • připravujeme sbírku Až na krev
  • proběhla schůzka s MS HB
  • proběhla schůzka s MS Jihlavsko
  • proběhla schůzka s PMS Třebíčsko
  • další schůzky se plánují
  • pracuji v Chobotnici

• upravil jsem fotky z akcí minulého týdne a vložil na Zoneramu
  • chystám články o Reactu, o školství na Vysočině
  • chystám výzvu pro pomoc samoživitelům
  • připravím i tiskovku pro média
  • přidám na facebook událost
  • organizuji ten plánovaný workshop
  • sestavím pirátský newsletter
  • začínám dělat na infografikách
  • plánuji schůzku s jihlavským předsednictvem a s centrálním MO
Barbora.Pokorna
Místní předsednictvo

Jednání PKS 4.1.2022 19:30

č.bodkdominutusneseníjednat na fóru?
0.aSchválení zapisovatele, ověřovatele zápisu-2NN
0.bSchválení programu-3NN
1.Vyklízení JiPiCe
2.Doporučení pro komunální volbyMarek
3.Různévšichni5NN
od 20:40
zhodnocení úkolů5NN
Shrnutí a plán úkolů PRMMJiří3 + 7NN
Shrnutí a plán úkolů KoKSBára3 + 7NN
konec ve 21:10
Celkem minut80

Přítomni: Jan Pošvář, Mirek Vácha, Pavel Kněžik, Viktorie Vidláková, Jan Břížďala
Hosté: Barbora Pokorná, Marej Křejspký, Eva Nováková, Vojtěch Prchal, Viktor Dvořák

Zapisovatelka: Barbora Pokorná
Ověřovatel: Mirek Vácha

1. Vyklízení JiPiCe

JP: V lednu se spustí stěhování. Sepsal jsem si , kdo se jak nabízel s uskladněním. Bára nabídla že domluví dodávku plus Viktor z Jihlavy. Honza Břížďala může něco uskladnit. Pavel si vezme techniku.(kamera, projektor, kabeláž)
PK:Co dáte, to si vezmu domů.
JP: sestavíme ti hezký balíček do Pelhřimova.
Svoje věci si vyřeším. co s tím zbytkem? Nabízel ještě někdo prostor pro uskladnění?
VP: něco zvládnu taky. Rozhodli jste se všechno skladovat a nic neprodávat? Aby se nezapomnělo kde to je a neztratilo se to.
Co mi dáte tak to uskladním. Nějaké drobnosti.
Záleží jestli to můžeme pak u používat nebo je to jen na uskladnění.
JP: Deskovky budeme vozit na KF třeba.
s Vojtou se domluvíme. A s Honzou taky, co všechno zvládne. On přijde 19:40
Ty potřebuješ vědět co a jak, aby jsme domluvili dodávky.
BP:Potřebuju vědět kdy, a kam se pojede.
JP:Potřeba to zkoordinovat.
PK:Já můžu vždycky od 15.00 tak se můžu pro nějaké věci otočit. Vezmu kombíka a nejaké věci mohu uskladnit. Třeba židle.
JB: Na půdu můžu něco šoupnout. Zajedu se podívat do JiPiCe, co se tam vejde, musí se to vlézt do toho vlezu na půdu. Problém budou třeba stoly, nebo skříně. Drobné věci ok.
VD: mám dodávku, v týdnu bývám flexibilní, když dáte vědět dopředu, nemám problém po vysočině něco rozvést. Stoly by šly rozebrat.
BP: potřebuju znát datum toho stěhování.
VP: Stoly bychom chtěli jen uskladnit, nebo můžeme i používat?
JP: Spíš pronajmout, třeba.
BP: Já se tedy domluvím s Honzou Břížďalou na Třebíč, Pavel si řeší Pelhřimov a Jihlavu pokryje Viktor?
EV: Klíče si může vyzvednout Honza u mě v Jihlavě. Bylo by dobrý udělat tabulku.
JP: Máme inventurní seznam, musíme to evidovat, tohle je orientační domluva.
EV: Je tam hodně bordelu, bylo by dobrý domluvit brigádu
JP: stanovme si termíny. Do konce tohoto týdne se domluvíme co se ke komu vejde a pak připravíme termíny samotného stěhování.
Do 9.1.
do 23.1. to vystěhujeme a v tom dalším týdnu proběhne úklid.
EN: Zvážit že je vedle ordinace, můžou tam být nemocný lidi.

1. Doporučení pro komunální volby

JP: Marek poslal email, nevím jesli všem, s doporučením pro komunální volby (inspirace dokumentu z Hradc Králové)
MK: Poslal jsem to jako inspiraci, myslím, že by bylo dobrý mít alespoň nějaká pravidla nebo doporučení.
JP: Můžeme se domluvit, jestli se tím budeme zabývat a něco takového sestavíme.
BP: může to souviset s návrhem pro založení KETu pro komunální volby. Návrh je už na fóru, lidi se začínájí ptát na informace týkající se komunálních voleb, takto by měli všechy informace na jednom místě. Můžu to svolávat, zaštítit administrativně. Vy co tomu rozumíte, mužete pak s lidmi diskutovat.
VP: My už měli s Bárou schůzku. S Viki a Bárou dáme dohromady nějaký harmonogram. Pak se domluvíme na PKS. Termíny budou. Myslím, že to stihneme do konce ledna.
JP:Dává to smysl, můžeme se pak bavit i tom dokumentu co nám poslal Marek.

1. Různé

JP: Připomenu se s jednáním o rozpočtu. Poprosím někoho, aby tam prodloužil dobu. Abychom kvůli tomu nemuseli dělat extra jednání.
PK: Já to tedy prodloužím, pokud není problém, že tomu předsedám. Viděl byc too do příštího týdne. Mám k tomu zatím dvě připomínky. paralelně s naším jednáním probíhá setkání PKS. Budou se nastavovat jinak smlouvy dodavatelů. Centrála bude ročně přispívat 108 000 na KOKS. Což je 9 000 měsíčně. Teď je otázka, jestli to bude k té částce co máme v rozpočtu nebo to bude o tu částku poníženo. Je potřeba se domluvit. PO pak bude požadovat od kooridnátorů, práci na dvě hodiny denně. Budou se měnit smlouvy, vypadá to že bude jen jedna. Telefon je vyřešený, Bára má svůj tarif.
Na minulém jednáni jme začali řešit, jak budeme pracovat s častkami pro MS. dostávám rozpoluprný informace o tom jak je to s dari.pirati. Někdo tvrdí, že se to bude převádět, někdo že ne. Do dokumentu jsem udělal záložku vysočina/rozpočet/převod místních sdružení. Budu dávat protinávrh, dáváme více logiku si peníze převézt.
BP: Na školení AO říkaly,že peníze na darech se budou převádět.
PK: Aleš Krupa
JP: Takže je informační rozpor a je potřeba zjistit, kdo z ních má pravdu.
EN: Chtěla jsem navrhnout, abychom tu informaci dostali písemně.
Převody zůstatků MS. Je mi jedno, kde ty peníze dostanem, jestli v rámci navýšení rozpočtu na komunální volby nebo v rámci převodu z MS. Ty varianty jsou tam teď obě. Není potřeba přestřelit rozpočet.
PK: Komunikace mezi kanceláří strany a AO, snad to nějak jsme schopni zprostředkovat. Můžu se na to nějak oficiálně zeptat. Napíšu přímo vedoucí.
Ty peníze jsou na provoz MS, když se na volby použijou, jsou to peníze plus k tomu, které dostaneme od Kraje.
Kdo si ušetřil, má nějaký bonus navíc. Kdo si neušetřil, dostane tu částku, kterou od kraje dostane. To mi dává větší smysl. My jsme si ty peníze ušetřili s tou vidinou, že je pak použijeme. Je mi jedno jestli je někdo zvýhodněn nebo ne.
JP: Co se týká darů. Buď se penize převedou na přijímový stránce nebo se to převede do rezervy a my si to potom rozhodíme do příslušných položek v rámci usnesení PKS.
Báru máme pokrytou i s rezervou. Nikdo neříká, že musíme utratit všechny prostředky.
PK: K těm darům. Funguje to tak, že to funguje na registraci záměru. Je tam nějaká částka, pak se tam průběžně posílá, něco utratí. Vždy se zvyšuje registrace té dané vydajové složce automaticky.
Máme nějaký koeficient, který nastavoval Milan.
Na koordinátora nebudou ve smlouvách bonusy. Nebude tam to, jak to máme teď základní častka/bonus. Bude muset být zakladní částka. Můžeme se o tom pobavit po skončení.
EN: K těm penězům. Mohli bychom vymyslet systém, potřeby MS, kdo si našetřil. jihlava třeba nepřispěla do voleb na PSP. Třeba vzít podklad od Romana. Udělat prostě rozumný návrh.
Sejít se kvuli tomu, dát tomu ten čas.
JP: Když bude vůle se sejít, můžeme se domluvit.
TB: Já jsem chtěl vyzvednout něco, co už padl v chatu. Není dobrý brát v potaz kolik si jaké MS ušetřilo, i když my jsme měli stejný záměr jako Pehřimov. Nevím, za co třeba utráceli v Brodě nebo Telči, pokud podpořili celostání kampaň, byli by teď v nevýhodě. Jihlava má teď nejvíc peněz, ale to neznamená, že by to bylo fér.
HH: nejefektivnější k téhe debatě bude, abychom se sešli někde jen kvůli tomu. Telč utratila peníze v rámci sněmovní kampaně. Ale my nemáme žádný požadavk.
PK: Souhlasím, komunikace na úrovni MS a dalších hostů.
JP: Řeší jednací řád.
ÚKOL
Zdůraznit v pozvánce a domluvit schůzku k rozpočtu. Vyhodit doodle,obešlu všechny. Do pátku, aby nám z toho vyplynul termín. Mohlo by to vyjít třeba na další PKS.
JP: připomíná odměny pro Báru

Shrnutí a plán úkolů KoKS

Shrnutí z minulého týdne nemá, měla volno.
Dojíždí sbírku z vánoc, zaváží ještě AD po Vysočině
Plánuje se schůzka s Až na krev, centrální MO
Pravidelná vzdělávací okénka, první bude 13.1.
Členské příspěvky
Plánované schůzky s PMS
Nový zájemce do Havl.Brodu, Jihlava a Třebíč
Podpora MS Žďársko

JB: Zapisovat informace do chobotnice

EN: Zaktualizovat tabulku s kontakty pro PMS

Shrnutí a plán úkolů PRMM

Po vánocích infografiky
Rozhovor s Hanou o kandidatuře do RP
Článek o vánoční sbírce
Vydat samosatný článek s našimi krajskými zastupiteli
Oficiální potvrzení emailu s workshopem bude 23.1.
spolupráce s mediálním týmem, pravidelné schůzky s MO

KONEC

záznam: https://cloud.pirativysocina.cz:7980/d/ ... 7rjq7N3TN0

Barbora.Pokorna
Místní předsednictvo

Jednání PKS 11.1.2022 19:30

Jednání PKS Vysočina

11. 1. 2022 19:30

1.Rozpočet 2022 - zaměřeno na MSka5NA
2.Změna smluv (pokyn z centrály)
3.Informace k akci kulový blesk (stěhování věcí z JiPiCe)
4.Různévšichni5NN
zhodnocení úkolů5NN
5.Shrnutí a plán úkolů PRMMJiří3 + 7NN
6.Shrnutí a plán úkolů KoKSBára3 + 7NN
Celkem minut80

Přítomní: Jan Pošvář, Míra Vácha, Pavel Kněžik,Viktorie Vidláková, Jan Břížďala,
Hosté: Tomáš Bouda, Barbora Pokorná, Roman Pašek, Tomáš Blažek, Jiří Svoboda, Jiří Wiche, Vít Žáček

Zapisovatel: Barbora Pokorná
Ověřovatel: Míra Vácha

Rozpočet 2022 - zaměřeno na MSka

JP: Tento bod uvede Pavel
PK: Zástupci ze všechn MS tu jsou. Do chatu posílám odkaz na fórum na jednání rozpočtu. Navrhli jsme do výhledu stejné částky/koeficient podle Milana. Nepřevádí se nám dary a našetřená částka. Proběhla diskuse. Zapracoval jsem do toho myšlenku od JW. Je tam vysvětlení jakým způsobem je to vypočítané.

Dodám, že jsme o tom debatovali na úrovní MS Pelhřimovsko. A počítali jsme, že peníze převedeme. Pokud s tím bude většina souhlasit.

TB: Dary jsou stále uvedené k srpnu, podle čísel?
Jak moc do toho ty dary vstupují?
PK: Sdílí na obrazovce rozpočet, kde vysvětlí jak je to s dary.
TB: Tomu rozumím, ale je důležité abychom nepočítali s čislama, které nejsou reálné.
JP: Vzniká prodleva mezi posláním daru a jeho zpracováním. Je tam i rozdíl mezi dary, které jdou platební kartou nebo přímo na účet.
PK: Aleš to má nějakým způsobem doevidovaný, kdyby tam nějaké ještě dotekly, tak to budeme řešit, tak aby to bylo fér. Teď to dáme k aktuálnímu stavu.
JP: Přemýšlel jsem nad konceptem převádění prostředků z roku na rok. Máme dvě cesty. Buď jejich vlastní položka a položka na komunální volby. Mohli bychom zauvažovat nad tím, že to vyčistíme a peníze na komunální volby můžeme přerozdělit podle nějakého klíče. Řešíme teď, že chceme udělat dobrou kampaň ve všech městech, kde budeme chtít fungovat. Neměl by se asi řešit provoz MS nebo počet členů, zastupitelé apod.parametry. Důležitý je, jak je to město velký. Jihlava a Třebíč by měly mít největší položky.
RP: Chci se zeptat, pokud by se převedly peníze podle odhadu, vzniklo by v roce 2024 záporné saldo.
JP: Ve výhledu je to jedno.
PK: Vrátil bych se zpátky k věcné diskusi, ať to můžeme uzavřít.
Otázka na MS? Budeme převádět hospodářský výsledek těch MS, pokud je někdo proti? Případně proč ne? Když bude většina MS pro, pojďme se domluvit na nějaké konstrukci jak to dělat.
Převádět ano/ne? Převádět s dary ano/ne?
JW: Díky za přípravu, byl bych pro to převézt i s dary, ale tak aby tam bylo všechno se skutečným stavem.
JP: Ještě probíhají platby do 12.1. a ještě nevíme co všechno je tam za dary, které nejsou zpracovány.
JS: Souhlasím s JW
JP: Za HB přesun ANO, dary poté
TB: Za Jihlavu nejsme proti. Takže za nás také ANO. Nechat dary až tam naskočí všechny.
MV: Převod je jasný a neslyšeli jsme druhý návrh. Prosím shrnout pro mě a pro Hanku.
HH: My tam žadné dary nemáme. Bude nejjednoduší počkat, až tam budou zahrnutý všechny.
VV: Souhlasím s Jihlavou, vidíme to stejně.
TB: Žďár, souhlasíme s ostatními.
JP: Musí to jít do návrhnu současného jednání. Vezme si to na starost Pavel?
RP: Schvalujeme a projednáváme celý ropočet. Je důležitý pracovat i s tím, jak se rozdělí peníze pro města. Bylo by dobré to předem deklarovat.
JP: Máme dvě možnosti, že to buď vyřešíme hned ne a nebo hned po té co schválíme rozpočet.
JP: Zpracuje ten návrh Pavel nebo někdo jiný?
PK: Ano, připravím návrh.

Změna smluv (pokyn z centrály)
JP: Pokyn z centrály, že se budou měnit smlouvy dodavatelům, konktrétně koordinátorům. Později pak dalším dodavatelům. Žádají PKS o nějaké údaje. Důležitá infromace je, že nová smlouva bude obsahovat i NDA. Doporučení od RV. Nový systém, který bude popsán v těch smlouvách není zohledněn v pravidlech pro placené úkoly. Bude smlouva jedna, kde se sloučí částky od kraje a od PO. 170 hodin měsíční fond. A další drobný formality. U Jirky je to dáno rozpočtem, kde máme položku, kterou vyčerpáme. Příspěvěk od kraje bude v jiném poměru s než kterým jsme počítali. Chchi navrhnout, že tu novou smlouvu že bychom na koordinátora navýšili. V rozpočtu se to nemění. Procházel jsem odměny a poze my a ZL kraj máme nižší částku, v ostatních krajích je celková částka 36 000. My když to navýšíme, bude to 33 000. Tato částka byla stejně na zkušební dobu, tak to můžeme začít vyrovnávat s ostatními krajemi. Pro mě bude důležité jak se na to tváří ostatní členové PKS.
VV: souhlasím
PK: rád bych to okomentoval číselně, máme v rozpočtu 288 000 a od centrály nám přijde 108 000. JP: daly bychom to na 33 000. Těch 36 se můžeme bavit třeba příští rok. Na těch 33 000 není potřeba změna v rozpočtu.
MV: Já s tím souhlasím.

Informace k akci kulový blesk (stěhování věcí z JiPiCe)

JP: Do 9.1. jsme si stanovili, co kde bude. Připravil jsem tabulku a inventruní soupis dle května. Začínáme kompletovat co kde už je a co kde bude. Odkaz v chatu. Je tam i pár věcí, kde bychom měli pořešit jestli to vrátit původnímu majiteli.
BP: Libor Dušek může poskytnot garáž do velikonoc. Něco si ještě bude odvážet Honza Břížďala. Na neděli domluvím řidiče a na pondělí by se ještě mohl domluvit Viktor pro odvoz bordelu. Pavel Kněžik nějakou elektroniku. Vojta Prchal se zapisoval, že si také neco vezme. Je potřeba hledat prostory, kam pak přemístit věci od Libora z garáže.
JP: Jestli nám pak skončí věci u Libora a nebudeme náhodou schopný věci uskladnit, mohli bychom zkusit odprodej těch věcí. Jestli má někdo jiná nápad?
VV: Nevím, co tam je za věci. Pokud jsou to věci, které jsme douhodobě neužívali, tak asi ano.
JP: Hlavně stoly.
VV: To je škoda.
BP: Je to o tom říct si, jestli plánujeme další centrum. A Vojta se ptal, jestli by se to nedalo třeba pronajímat, aby to mělo nějaký užitek.
JP: Kdybychom to chtěly pronajímat, můseli bychom mít stejně místo, kde bychom to měli uskladnění.
BP: Co si nějaký prostor pronajmout?
JP: Nemáme peníze v rozpočtu.
VV: Zeptám se u nás na prostory.

Různé
JP: Někdo něco do bodu různé?
PK: Koukám se do mejlu od Ivety Martínkový. Nevím jestli se do MS dostala informace o školené pro nové lidi. V pondělí 7.2. od 18:00

[zhodnocení úkolů]

Administrativa
V Jihlavě nový člen
3 online schůzky s novými zájmeci
v Třebíči proběhlo školení na systémy
Připravuji harmonogram pro zájemce do KETu
Aktivizace projektu Až na krev
Chystám se do Žďáru na schůzku PMS
Ve čtvrtek mám schůzku s Evou, abychom zaktualizovali tabulku pro kontakty

PK: Vzpomněl jsem si, že na nějakém školení, že nemám epoužívat poznámky v chobotnici, k tomu, k čemu jsi ji použila. Raději si to ověř.

BP: Řešili jsme to na školení AO, ptala jsem se na to a prý to používají a prý je to ok. Ale ještě to ověřím.

VV: Děkuji za pomoc s MS Třebíčsko
JP: Já také za pomoc s oranizací stěhování.

Shrnutí plán úkolů PRMN

JS: Ve čvrtek jsem přinesl rozhovor s HH. Infromoval jsem o průběhu CF. Fond malých grantů. Dokončil jsem zvěřejnování infografik. Inforgrafiky fungují skvěle. Bylo by dobré pžinášet infromace z krajské rady. Má v plánu svolat schůzku mediálního týmu. Řeším s centrálu tvorbu dokumentů.

JP: V něděli večer se cení zlepšovat se v seberozvoji. Proběhlo školení od MO. Takže díky.

Konec

Odkaz na záznam

https://cloud.pirativysocina.cz:7980/d/ ... fpS9VSiA4A

Viktorie.Vidlakova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Studentka FM VŠE
Dal poděkování: 21 poděkování

Jednání PKS 15.1.2022 od 19:30

Příspěvek od Viktorie.Vidlakova »

0.a Schválení zapisovatele, ověřovatele zápisu
0.b Schválení programu
1. Příspěvek na Chobotnici
2. Příspěvek na Třebíčské pirátské centrum
3. Placený zapisovatel/zapisovatelka
4. Různé
5. Zhodnocení úkolů
7. Shrnutí a plán úkolů PRMM
** konec ve 21:00 **

Přítomní: Jan Pošvář, Pavel Kněžík, Viktorie Vidláková, (Jan Břížďala pouze na jeden bod)
Hosté: Barbora Pokorná, Tomáš Bouda, Jiří Svoboda

Zapisovatelka: Viktorie Vidláková

0.a Schválení zapisovatele, ověřovatele zápisu
Předseda: Jan Pošvář
Zapisovatelka: Viktorie Vidláková

0.b Schválení programu
Program schválen (bez výhrad zúčastněných)

1. Příspěvek na Chobotnici
JP: Na Jana Pošváře se obrátil Zdeněk Třos, jestli krajské sdružení Vysočina přispěje na Chobotnici (alespoň symbolickou částkou). Chobotnice by měla být v provozu od září.
PK: Nebude se jednat o symbolickou částku, je třeba uvolnit asi 30 tisíc Kč na základě rozpravy všech krajů.
JP: Je jistých těch 30 000 Kč?
PK: Na základě konsensu všech krajů na schůzce bylo předběžně stanoveno 30 000 Kč pro menší kraje a asi 100 000 Kč pro kraje větší.
JP: Stejně se můžeme dobrovolně rozhodnout, zda dáme více či méně.
BP: Víme, kolik chtějí přesně přispět jednotlivé kraje?
JP: Nevíme - zjistíme. PKS zahájí jednání na fóru.
BP: Řeší se chobotnice na celostátním fóru. Bára nerozumí tomu, proč se do chobotnice má dávat tolik peněz, když už existuje.
PK: TO nemá kapacitu, a tak je potřeba nového programátora/programátorky. Na fóru k tomu nic není.
JP: Založí vlákno k jednání na fóru (úkol).

2. Příspěvek na Třebíčské pirátské centrum
JB: V Třebíči místní piráti našli prostor, který by se dal využít pro celé KS. Nájem vychází na 4 000 Kč + energie asi 1 500 Kč (možné zvýšení na 2 000 Kč). Kauce 2 x nájemné bez energií (8 000 Kč). Provize RK 1x měsíční nájem + energie (5 500 Kč). MS Třebíčsko se bude skládat na nájem. Dotaz je směřován na uvolnění peněz z rezervy na uhrazení kauci a provizi. Byla by to kompenzace za uskladnění věcí z JiPiCe a zároveň prostor pro setkávání celého KS. A protože je schválen rozpočet na komunální volby, daly by se uvolnit jisté finanční prostředky na úhradu energií.
JP: Základní myšlenka byla o tom, že si centrum budou dobrovolně platit piráti z Třebíče a nebude tak docházet k zátěži KS. Pokud se toto stanovisko bude měnit, není zde souhlas. Nedostatečné odůvodnění využívání KS.
JB: Dostupnost pro všechny. V centru by měla kancelář Bára (KoKS), která by zajišťovala otevírací hodiny (jak v JiPiCi). Kauce by byla charakterem zápůjčky. Participace úhrad energií z volebního účtu, jedná se o využívání přidělených peněz na volby. Reálná zátěž pro KS je 5 500 Kč.
VV: Souhlas s JP (původně to nebylo plánováno jako zátěž), ale centrum bude otevřeno celému KS a zároveň je Bára členkou MS Třebíčsko a nabízí se tak, že by měla pracoviště v Třebíči.
BP: Přimlouvá se za své pracoviště v Třebíči. Ale nebudeme se zlobit, pokud MS Třebíčsko nebude podpořeno PKS. Na jednou z KF padlo to, že by bylo fajn mít zázemí koordinátorky, aby měla místo, kde se může setkávat s veřejností. Práce na HO je občas ke zbláznění.
JB: Tento návrh by bylo dobré dát na fórum a na základě rozhodnutí KF by se vidělo, zda jsou ostatní MS pro nebo proti.
JP: Není potřeba mít speciální položku. Bude potřeba vytvořit záměr. Bylo by fajn to probrat s lidmi, kteří tvořili rozpočet.
PK: Nesahat do rozpočtu. Vytvořit speciální položku.
BP: Byla by fajn podpora celého KF (minimálně znát názory).
JP: Rozhodování nemusí být na PKS, ale stačilo by KF.
VV: Kdo má podpisové právo?
JP: Předseda KS, ale možná i předsedkyně MS.
VV: Tlačí nás čas. Zatím máme vytvořenou kartu na dary.pirati.cz
BP: Potřebujeme vědět, co máme dělat.
JP: Zvolený hospodář má podpisové právo (na základě sepsaného záměru).
Výpadek Jitsi - přesun na Google Meets.
JP: Vyčerpali jsme debatu o centru?
VV: Ne. Stejně nevíme, co máme dělat. Co když neprojde záměr přes PMS Třebíčsko.
JP: Když neprojde, bude o tom hlasovat KF. Když to projde, podepíšete smlouvu. Schválíte si hospodáře a budete mít položku v rozpočtu.
BP: Zkusíme se domluvit, že dáme potřebné finance dohromady.
JP: Vložení argumentů na fórum.

3. Placený zapisovatel/zapisovatelka
JP: Dospěl k názoru, že PKS není schopno vést zápisy. A tak by nebylo od věci zaplatit někoho, kdo bude zápisy vést a zveřejňovat včas. Specifikace cíle: dodávání zápisů do jednoho týdne + zápis úkolů na Redmine. Odměna cca. 150 Kč/hod. Celkem za rok asi 42 000 Kč (tedy do konce roku).
TB: Nejhorší možné řešení, když nemáme dostatek financí. Dotkne se to celého KS. Bylo by fajn si to vykomunikovat v rámci PKS a střídat se. Je problém dát 1 500 Kč měsíčně na TřePiCi, ale takové peníze za zápisy dáme.
JP: Střídání je nastaveno a nefunguje.
BP: Souhlas s Tomem. Hodně peněz na to, že nemáme žádné finance navíc. Bára by si to vzala do popisu práce.
JP: Ochudíme se o pracovní sílu.
BP: Stejně tu sedí, ale jako práci si to nevykazuje. Je hloupost vyhazovat tolik peněz.
VV: Souhlasí s Tomem. Neskutečné peníze. Návrh: Viky a Bára budou psát zápisy a peníze za zápisy půjdou na TřePiCi. Peníze se otočí do Pirátů.
TB: 3 lidé jsou schopni zápisy psát, tak by to nemusel být problém.
JP: 2 lidé.
PK: Nejde psát zápis a jednat, takže to jde jen ze zápisu. Ale je to už moc času v dobrovolnickém času.
JP: Souhlasí - je to komplikované a je málo času. Pojďme se dohodnout, že to bude dělat Viky a Bára. Je však potřeba mít záruky, aby byl zápis do jednoho týdne.
TB: Domluva o formě zápisu?
JP: Máme formu danou.
VV: Jaká je ta forma? Každý to píše jinak.
TB: Pokaždé je jiná forma - někdy jsou dialogy, jindy jen závěry.
BP: Ondra psal závěry a Bára dialogy.
TB: Stačilo by jen shrnutí. Není potřeba psát dialogy.
JP: Může vypadnout potřebná debata. Koukám na ty zápisy a některé detaily jsou zbytečné, ale kdo má pravomoc určovat, co je akorát? RP má podobné zápisy. Chce to tvůrčí talent. Avšak forma je dána.
PK: Forma zápisů je daná, ale je to složité. RP má zaplacenou zapisovatelku. Ondra to psal obecně, ale máme zvukové záznamy. Zápis ze záznamu je dobré psát slovo od slova (dialogy). Je to o praxi zapisovatele. Je potřeba šetřit, ale zároveň je potřeba ty zápisy mít - a nevíme jak z toho ven!
JP: Nevíme, jak z toho ven. Ale chybí tu Míra a Honza - přesun jednání na fórum. Úkol do Redmine.
PK: Pojďme se zeptat, jak to dělají v ostatních KS.
BP: Zeptám se na poradě koordinátorů.
JP: Závěrem je, že Bára řekne, jak to mají v jiných krajích.

4. Různé
JP: Jak to bude s KEKem?
VV: To nikdo neví. Ve středu 23.2.2022 bude jednání KEK, které svolal ex předseda. Členové KEKu si zde se rozhodne, jak to komise vidí. Buď bude KEK pracovat dál nebo spadneme pod PKS.
JP: Slíbil jsem, že se připojím.
VV: Zvu celé PKS.
PK: Bylo by potřeba vykopnout navýšení darů - jak se domluvilo na jednání při rozpočtu.

5. Zhodnocení úkolů
VV: Nic nemá.
PK: Nic nemá.
JP: odkaz

BP: odkaz

7. Shrnutí a plán úkolů PRMM
JS: odkaz

Záznam bude doplněn.

členka MS Třebíčsko
místostarostka obce Hvězdoňovice

Barbora.Pokorna
Místní předsednictvo

Jednání PKS 29.3.2022 19:30

Jednání PKS Vysočina

29. 3. 2022 19:30

1.Převod darů z minulého roku-3NN
2.Příspěvek na chobotnici (reakce na nový vývoj událostí)všichni5NN
3.Příprava nazasedání KF-3NN
4.Různé3NN
zhodnocení úkolů5NN
5.Shrnutí a plán úkolů PRMMJiří3 + 7NN
6.Shrnutí a plán úkolů KoKSBára3 + 7NN
Celkem minut80

Přítomní: Pavel Knežik, Jan Pošvář, Míra Vácha, Jan Břížďala
Omluveni: Viktorie Vidláková

Hosté: Barbora Pokorná, Roman Pašek, Marek Křejpský, Standa Zíma, Jirka Svoboda, Hana Hajnová, Markéta Šimková

Ověřovatel: Pavel Knežik

Převod darů z minulého roku

PK: Zjistili jsme, že se dary nepřevádí, ale padají do hospodářského výsledku. Čekali jsme až na konec roku. Dal jsem dohromady konečný výsledek darů. Navýší se rozpočtové položky MS z rezervy předsednictva.

PKS Vysočina schvaluje navýšení rozpočtových položek místních sdružení o dary přijaté v roce 2021 a to následovně:
Z rozpočtové položky 220700900 - Rezerva předsednictva -> navýšit položku 220709706 - Výdaje MS Pelhřimovsko o částku 2400,-
Z rozpočtové položky 220700900 - Rezerva předsednictva -> navýšit položku 220709703 - Výdaje MS Havlíčkobrodsko o částku 10 000,-
Z rozpočtové položky 220700900 - Rezerva předsednictva -> navýšit položku 220709708 - Výdaje MS Jihlavsko o částku 10 000,-

JP: Seznámil bych PMS s tímto usnesením extra.
PK: Oveřoval jsem to a sedí to i s Piroplacením.
Já bych to už uzavřel, pokud nemá někdo nějaký vážný důvod to zdržovat.
MV: Za Telčsko nula v pořádku.

PK: Uzavírám rozpravu a dávám hlasovat.

JP: Pro usnesení
MV: Pro usnesení
JB: Pro usnesení
PK: Pro usnesení

PK:Podá do podatelny na kancelář

Příspěvek na chobotnici

PK: Na minulém jednání členů PKS jsme zjistili, že Praha nebude dávat tu velkou částkou, kterou slíbili. Matěj oslovil Krajská sdružení jestli podpoří příspěvek na chobotnici. Praha tu částku, kterou chtěli dávat ted nedá. Snížil se jim rozpočet.

Všechna MS chtěli dát částku kolem 10k. Pokud Praha nedá slíbenou částku, zvedne se příspěvek zhruba na 25-50k na každé MS.
My jsme tam měli probíhající jednání, které jsme nedořešili. Teď se ptám, jestli zvládneme navýšit tu částku na příspěvek nebo ne? Za sebe říkám, že bychom to měli podpořit. Podle mě je to přínos.
JP: Držel bych se jednodušího klíče, a nepřijde mi v pořádku, aby malý kraje nahrazovaly Prahu, která měla být hlavním sponzorem. Možná bych vytvořil nějaký klíč, aby ostatní kraje přispěly stejně, podle toho klíče. Když jsem to počítal na počet obyvatel, tak mi vyšlo nějakých 20k. Kdyby šlo více krajů podle nějakého kliče, bude se lépe domlouvat na jednáních.
PK: Já s tou částkou problém nemám. Jde o to jak to uděláme technicky, jestli to bude projednávat v tom samém vlákně nebo ho ukončíme a založíme nové. Na jednání PKS zaznělo, že by všechny kraje daly 50k a nebude záležet na velikosti.
MV: Nechce se mi zatím podporovat rozvíjení pirátského systému, kde nám ani ta částka nazaručí, že to bude fungovat. Dát 50k na začátku roku, je docela výrazná částka.
JP: Nemusíme zakládat nové vlákno, můžeme to řešit v tom aktuálním.
MV: Mohlo by se dát třeba i 20k a pak případně přidat.

Příprava na zasedání KF 10.4.

JP: Řešili jsme, aby se vedoucí KETů popovídali o fungování KETů a nasdíleli si informace. Zjistit účast. Domluvit se na spolujízdě.
BP: Mělo by být od 18.00, Telč nemůže, tak se můžeme bavit o tom, že to posuneme na 14.00
PK: Pelhřimov nemůže
Udělám anketu a rozešlu, podle toho se domluvíme.
JP: Je potřeba doplnit program.
BP: Přimlouvám se za téma komunálních voleb, a trochu volnějšího povídaní. Podle mě to potřebujeme!
RP: Také jsem pro téma komunálních voleb
PK: V Květnu by bylo jednání KF 8.5. , když je státní svátek nebo až o týden později?
JP: Záleží na domluvě, ale asi ničemu nevadí, že je svátek.
HH: Bylo by možné přizvat i KEK?

Úkoly: Bára zjistí účast garantů KETů a členů KEKu a udělá anketu, jestli bude KF od 14.00 nebo od 18.00

různé

RP:Na fóru běží členský podnět a diskuse není od některých vůbec žádná. Proísm PKS, aby kontaktovali ty, kteří deklarovali, že budou kandidovat, aby je požádali o komunikaci.
JS: Také bych potřeboval komunikaci od ostatních, co budou kandidovat.
JP:Můžu je od přístího pondělí obvolávat.

Úkol: Jenda kontaktuje ostatní, jakým způsobem a jestli budou kontaktovat.
PK: Dám na fórum návrh, aby se debata protáhla o týden.

BP: Co se řešilo na centrální schůzce pro komunální volby?

PK: Forma podpory z centra, vizuál pro volby.

zhodnocení úkolů

• Pavel zápis dodělá, Převod darů zajistil
  • Jenda zápis z minule

BP:

• Tabulky pro kampaň
  • MO pořádá kampaň na naloď se
  • nové vydání Česko inspirativní 2
  • schůzka ve Žďáru
  • Telčsko přesun RegP plus nový člen
  • přebírám archiv
  • domlouvá se LARP

PK: Jak jsme na tom se zájemci o vstuo o členství
BP: Spíš mají zájem o regP. Ale celkově není na celostátní úrovni velký zájem. Ale zase to není úplně na nule.

JS:

• řešíme převolební kampaň, tabulky
  • setkání MO
  • komunikace s MS
  • bude znám detail harmonogram
  • články o primárkách
  • válka na UA
  • KACPU
  • Tchaj Wann, Kotlíkové dotace
  • Humpolec a kandidátka

JP: Jak jsme na tomv humpolci?
JS: Řeší Pavel
PK: Prosím přidat do kopie PMS, v komunikaci s Humpolcem. Byli na schuzce, před MS Pelhřimovsko. MAjí zájem skládat kandidátku Piráti a nezávislý. Zatím víc nevím. MOje doporučení je, aby byl Lídr Pirát a další by měli mít alespon Pirátské hodnoty.

Konec

Barbora.Pokorna
Místní předsednictvo

Jednání PKS 25.10. 19.30

č.bodkdominut
0.aSchválení zapisovatele, ověřovatele zápisu-2
0.bSchválení programu-3
1.Harmonogram volby nového PKSJB10
2.Rozpočet na rok 2023JB10
3.Reorganizace struktury fóraJB5
4.Různévšichni5
------------------------------------------------------------------------------------------
zhodnocení úkolů5
5.Shrnutí a plán úkolů PRMMJiří3 + 7
6.Shrnutí a plán úkolů KoKSBára3 + 7

1.Harmonogram volby nového PKS
K 31. 12. 2022 končí mandát současnému předsednictvu KS Vysočina. Za tímto účelem je vhodné zahájit volby nového PKS, aby bylo zvoleno v předstihu, a to také s ohledem na nutnost přípravy a schválení rozpočtu na rok 2023. Předkládám návrh harmonogramu volby nového PKS:

25.10.2022 PKS Vysočina svým usnesením zahájí jednání KF Vysočina v záležitosti volby nového předsednictva KS Vysočina a pověří XYZ předsedáním tohoto jednání
26.10.2022 Na fóru bude vytvořeno vlákno k zahájenému jednání
26.10.2022 - 10.11.2022 Sběr nominací na předsedu a místopředsedy KS Vysočina (nominace = podpora alespoň 7 členů v samostatné anketě s uvedením, zda to je na předsedu či místopředsedu)
8.11. 2022 - Grilování kandidátů na předsedu KS Vysočina
11.11.2022 - 14.11.2022 - Volba předsedy (1. kolo)
15.11.2022 - 17.11.2022 - Volba předsedy (2. kolo)
11.-21.11.2022 - Možnost dodatečných nominací na místopředsedy KS Vysočina (nominace = podpora alespoň 7 členů v samostatné anketě)
22.11.2022 - Grilování kandidátů na místopředsedy KS Vysočina
25.-28.11.2022 - Volba místopředsedů (1. kolo)
29.-1.12.2022 - Volba místopředsedů (2. kolo)

Podle zvyku, 1. kolo volby místopředsedů bude o přípustnosti kandidátů a 2. kolo pro stanovení pořadí. V případě rovnosti hlasů v 2. kole rozhoduje výsledek v 1. kole volby, případně následně los.

Návrh usnesení:
Předsednictvo KS Vysočina zahajuje volbu členů PKS Vysočina pro období od 1. ledna 2023 dle navrženého harmonogramu a pověřuje Báru Pokornou zahájením a předsedáním tohoto jednání.

JB: pro
JP: pro
PK: pro
VV: pro
MV: -

Usnesení bylo přijato.

2.Rozpočet na rok 2023
Vzhledem k blížícímu se závěru roku 2022 je nutné zahájit přípravu rozpočtu KS Vysočina na rok 2023. Výchozími aspekty pro sestavení rozpočtu na rok 2023 by měl být střednědobý výhled rozpočtu a sběr podnětů a připomínek od KF Vysočina. Proto navrhuji pověřit XYZ zasláním výhledu rozpočtu na rok 2023 členské základně, provedením sběru podnětů a připomínek a přípravou návrhu rozpočtu do poloviny listopadu 2022 tak, aby mohl být tento návrh prodiskutován stávajícím PKS Vysočina a následně předán jako vstupní dokument pro nové PKS Vysočina na závěr listopadu, které by mohlo zahájit jednání KF Vysočina.

Barbora.Pokorna
Místní předsednictvo

PKS 19.30 15.11.2022

Jednání PKS Vysočina

15. 11. 2022 19:30

č.bodkdominut
0.aSchválení zapisovatele, ověřovatele zápisu-2
0.bSchválení programu-3
1.Nedoplatek z krajských voleb (Seznam.cz)Jan
2.Členství v centrálním protikorupčním týmuBára a Jan
3.Příprava na zasedání KF 11.12.2022Jan
4.Záměr na cestovnéJan
5.Rozpočet - zahájení jednáníJan
6.Různévšichni5
------------------------------------------------------------------------------------------
7.zhodnocení úkolů5
8.Shrnutí a plán úkolů PRMMJiří3 + 7
9.Shrnutí a plán úkolů KoKSBára3 + 7

Přítomní: Jan Pošvář, Jan Břížďala, Miroslav Vácha, Pavel Knežik, Viktorie Vidláková
Hosté: Barbora Pokorná, Roman Pašek, Jiří Svoboda, Hana Hajnová,

Ověřovatel: Miroslav Vácha

Nedoplatek z krajských voleb (Seznam.cz)

JP: Přišla faktura od Romana za seznam.cz kde máme nedopalek. Volal jsem J.Kárskýmu. Může dojít k tomu, že když se prostředky vyčerpají, může se stát , že jsou reklamy ještě otevřené a napočítá se tam nějaký dojezd, pak vzniká nedopalatek.

RP: J.Kárský mě kontaktoval, prověřoval jsem to. Je to na různé emailové adresy, nedoplatek jsem doplatil ze svého, vystavil jsem fakturu, tu budu potřebovat proplatit.

JP: Výdaje na mediální činnost, měli bychom schválit záměr, nedoplatek z online reklamy.

PK: Nazval bych to tak, jak to je na faktuře.

Předsednictvo krajského sdružení Vysočina schvaluje záměr "Externí navýšení kreditu"
Záměr z položky "220700421 - Výdaje na mediální činnost" ve výši 1107Kč.

Pro usnesení: Jan Pošvář, Viktorie Vidláková, Pavel Knežik, Miroslav Vácha, Jan Břížďala

Členství v centrálním protikorupčním týmu

BP: Kvůli účasti na školení vznikla trochu komunikační chyba, už jsme si to snad vysvětlili.

PK: Ke mně se informace dostala

BP: Nakonec můžeme nahlasit víc lidí. Takže to bude Jakub Šafář, Pavel Kněžik, Víťa Žáček a Mirek Vácha, který se chce zúčastnit pouze školení.

Příprava na zasedání KF 11.12.2022

HH: Bylo by dobré sejít se fyzicky, budeme mít už nově převolené předsednictvo a bylo by fajn se sejít.

JP: Půjde to v Telči?

HH: Já poptám místo i termín. Dám vám vědět pozítří nejpozději.

BP: Měla jsem kontaktovat PMS, kvůli možnostem na KF Zapomněla jsem na to a neudělala. Napravím.

Záměr na cestovné

BP: Ráda bych si nechala proplatit cestovné, které bylo spojeno s mou prácí.

JS: Také bych rád využil příspěvku na cestovné.

PKS Vysočina schvaluje záměr Cestovné z položky 220700401 Cestovné a drobné výdaje ve výši 15 000 Kč.

Pro usnesení: Jan Pošvář, Viktorie Vidláková, Miroslav Vácha, Jan Břížďala, Pavel Knežik,

Rozpočet - zahájení jednání

PKS Vysočina zahajuje jednání ve věci rozpočet 2023 a pověřuje Pavla Knežika v předsedání jednání a předložení návrhu harmonogramu: Doba na navrhování do 11.12. a hlasování 16.-19.12.

Pro usnesení: Jan Pošvář, Viktorie Vidláková, Miroslav Vácha, Jan Břížďala, Pavel Knežik,

Různé

JP: Zpětná vazba na PKS. Zkoušeli jste formulář? Můžeme to někdy vyzkoušet, do konce roku by tam mělo mít přístup stávající předsednictvo a mohu rozeslat email, abyste veděli co se tam píše, berme to jako zpětnou vazbu.
JP: Na fóru máme starší jednání u kterých jsou dva návrhy. Koukněte se na to.

Zhodnocení úkolů
PKS žádné nemá

Prezentace našich politiků na akcích. Spoustu jsem jich teď navštívil.
Zlepšuji se ve fotografování. Nastavení komunikace s novými zastupiteli a zasatupitelky.
Text na darech. Příprava příspěvků na sociální sítě.Pojedu fotit naše Piráty do Jihlavy k 17.11. Budu vydávat text ke zvolení našeho staronového předsedy.

Pracuji na OVK.
Měla jsem tři schůzky se zájemci o členství.
Jihlava a Pelhřimov mají nové členy.
Řeším setkání MS se Žďárskem.
Dodělávám piroplacení pro kampaň.

Barbora.Pokorna
Místní předsednictvo

Re: Zápisy z jednání PKS

Jednání PKS Vysočina 2023

17. 01. 2022 19:30

č.bodkdominut
1.Zahájení, schválení zapisovatele a ověřovatelů zápisuPavel
2.Schůzka s centrálním MOMarek Valko
3.Zahájení jednání k záměrům nad 100 tisícPavel
4.Webové stránky krajeJan B.
5.Různévšichni5

Přítomní: Jan, Pavel, Viktorka, Roman, Jan B.
Hosté: Marek Křejský, René Mayer, Barbora Pokorná, Jiří Svoboda, Standa Zíma, Tomáš Bitman, Vratislav Filípek

Add 1:
Zapisovatel: Pavel Knežik
Ověřovatel: Roman Pašek

Add2:
Marek Velko, Vráťa Filípek - Centrální mediální odbor.
25.01.2023 v 17:30 - je schůzka s předsednictvy krajů a tam bude diskuze ke konceptu a dolazení.

Dovolujeme si vás pozvat na schůzi ohledně změn v systému krajských mediálních manažerek a manažerů.
Setkání proběhne 25. ledna od 17:00, a to hybridně - osobně v pražském PiCe a online na adrese
jitsi.pirati.cz/MO

Add3:
Návrh usnesení

PKS Vysočina zahajuje zrychlené jednání ve věci záměrů nad 100 tisíc a pověřuje Pavla Knežika v předsedání jednání a předložení návrhu usnesení k jednání:

Krajské fórum Vysočina schvaluje záměry nad 100 tisíc na rok 2023:
Z rozpočtové položky Personální výdaje - PRMM záměr 2023: Odměny PR manažera ve výši 492 000 Kč.
Z rozpočtové položky Personální výdaje - Koordinátor záměr 2023: Odměny koordinátora KS ve výši 408 000 Kč.

Lhůty:
pro navrhování do neděle 22.01.2023 včetně
doba na rozmyšlenou do 23.01 - 26.01.2023
hlasování od 27.01.2023 do 30.01.2023 22:00

Odůvodnění:
Odvoláváme se na §11 odstavec (1) Jednacího řádu KSV - je třeba proplatit dodavatelům faktury 1. dne v měsíci.

Hlasovat:
Jenda Pošvář: PRO
Jenda Břižďala: PRO
Roman Pašek: PRO
Pavel Knezik: PRO
Viktorka Vidláková: PRO

add4:
Webové stránky -
Je potřeba kontaktovat zástupce místních sdružení a nastavit si komunikaci s Markem Křejpským.
Bára si to bere jako úkol.

ukol PKS - KETy - poresit jestli ponechat nebo aktualizovat

add5:

navrh je do pristiho jednani PKS - si tabulku projit upgradovat ji a zaznamenat si odpovednosti ke kterym ma clen pks nebliz
vytvorit kopii kompetencni tabulky - pks - odkaz rozeslat pks

• Zasedání KF - pobavit se o terminech, formalnost/ neformalnost, forma a misto (domlouvat dopredu), o predstave clenu co od toho cekaji

• pracovni skupina ke krajskym volbam - pracovni skupina ke krajskym volbam - harmonogram - program - primarky (terminove)

• nakup billboardu - verejne plochy poresit co nejdriv (na pristim PKS)

• jiri popta a predstavi co a jak do pristiho PKS (termin voleb) zari, rijen

Odpovědět

Zpět na „Vysočina“