Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
unchained
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: překladatelka, titulkářka
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 37 poděkování

Re: Titulkáři sledujuseriály.cz - bordel v komunitě

Příspěvek od unchained »

Mikulas Ferjencik píše:Prostě za uploady neplatíme, stejně jako jsme neplatili za vznik titulkářské podstránky. Za celý rok, co projekt funguje v součinnosti s Piráty, nepadl jediný náznak důkazu, že správci někam uploadují filmy nebo seriály. Celá kampaň jede přísně pod principem "odkaz není zločin" a na nepodložená obvinění je na místě reagovat.
Takže opakuji. Admini sledujuserialy.cz podle všech dostupných informací nikam žádné filmy ani seriály neuploadují.
Tak se na to zeptej kluků, kteří to mají podložené už pár týdnů, než začneš o něčem prohlašovat, že to není pravda, určitě ti ty screeny přepošlou...
Nebo je mám začít házet rovnou veřejně do fóra, když si za tím tak stojíš?
Tomas.Lastuvka
Profese: html coder
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 76 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Lastuvka »

unchained píše:
Mikulas Ferjencik píše:Prostě za uploady neplatíme, stejně jako jsme neplatili za vznik titulkářské podstránky. Za celý rok, co projekt funguje v součinnosti s Piráty, nepadl jediný náznak důkazu, že správci někam uploadují filmy nebo seriály. Celá kampaň jede přísně pod principem "odkaz není zločin" a na nepodložená obvinění je na místě reagovat.
Takže opakuji. Admini sledujuserialy.cz podle všech dostupných informací nikam žádné filmy ani seriály neuploadují.
Tak se na to zeptej kluků, kteří to mají podložené už pár týdnů, než začneš o něčem prohlašovat, že to není pravda, určitě ti ty screeny přepošlou...
Nebo je mám začít házet rovnou veřejně do fóra, když si za tím tak stojíš?
Nepochopil si pravy duvod sdeleni.
Neplatime za upload serialu, platime za vyhledani odkazu a nezajima nas odkud odkazy vedou ani kdo je nahral. Nas duvod je jasny, odkaz neni zlocin.. Pokud mas problem s tim, ze "provozujeme" takovou stranku, bez na pcr a udaj nas [treba se konecne pohneme z mista a dostaneme to k soudu].. V opacnem pripade prosim nevyjadruj se k tematu, ktere nevidis v celych souvislostech
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Lastuvka za příspěvky (celkem 2):
next_ghost, Ondrej.Profant
Ten, kdo je ti nejbliz, bude vzdy tim, co ti ublizi nejvic!

Nemam na vas naladu, nedivte se mym reakcim.
ViDRa

Příspěvek od ViDRa »

Mikulas Ferjencik píše:
unchained píše:
Mikulas Ferjencik píše:Tvrzení, že platíme uploaderům je lež, nemáme žádný důvod si myslet, že správci seriály uploadují...
:roll: Tak na tohle už nemám slov. Nějakého "posledního Mohykána" jsem tady čekala, ale že mě ještě po tom všem označí za lhářku... Proč se vůbec divím?
Za celý rok, co projekt funguje v součinnosti s Piráty, nepadl jediný náznak důkazu, že správci někam uploadují filmy nebo seriály.
A současná situace ti jako důkaz nestačila? A mimochodem zajímalo by mě, jak si představuješ, kde celou tu dobu správce webu sháněl většinu linků. Každému musí být snad 100% jasné, že správce webu moc dobře zná lidi, kteří ty věci uploadují (omluvilo by ho jediné a to to, že by zde docházelo k mirrorování jiné stejně zaměřené stránky, což pokud vím nedochází). Ty linky nerostou na stromech, někdo mu je musí dodat (nepřijde ti divné, že lidé na FB webu přímo žádají o seriály, které se mají doplnit? Jak asi může taková poptávka fungovat...) Že nikdy nic nikam nenahrál? Možná ne, spíš ano. Osobně nevěřím, že by nikdy nikam nic nenahrál, protože aby ten web mohl fungovat, samozřejmě se kolem něj musela vytvořit komunita pár lidí, kteří se o ty uploady starají a jestli je to člověk, který ten web spravoval ještě před Piráty a není to nikdo od vás, je velmi pravděpodobné, že minimálně v počátcích uploadoval... (a jestli máte informace o tom, že neuploaduje, tak ty se mohou zakládat maximálně na jeho prohlášení, takže to jsme pořád u varianty 50 na 50). Pokud si toto tvrzení někdo dovolí rozporovat, popírá tím princip fungování webu sledujuserialy.cz. A řekl bych, že některým Pirátům je tohle jasné, protože zde mimochodem padl i návrh na to, ať si tohle titulkáři v komunitě vyřeší sami, aby se embedovaly jen videa s kvalitními titulky. Tak doufám, že na základě této rady je zřejmé, že titulkáři měli patrně kontaktovat v oné komunitě samotné uploadery (jinak by se dalo těžko ošetřit to, aby se ovlivnilo, s jakými titulky bude video zveřejněno. nebo ty věříš, že je snad vždy na výběr?... někdo musí vzít video, vložit do něj konkrétní titulky, video nahrát, odkaz se zveřejní). Asi budu pro někoho zase Captain Obvious, ale nechápu, že je zde někdo schopný rozporovat celkem jasné věci, které musí vypozorovat každý, kdo chvilku bude sledovat dění kolem toho webu.
Celkově v tomto přístupu Pirátů vidím alibismus. Zkusím uvést příklad. Piráti se rozhodnou provozovat autopůjčovnu a nějakého člověka tím pověří a budou ho za to platit. Dotyčný člověk má kontakty na zloděje aut a tak se mu rychle rozroste vozový park. Autopůjčovna je v provozu. Většina lidí ví, že jsou auta kradená, ale Pirátům, kteří tu autopůjčovnu provozují, to nevadí (přestože platí někoho, kdo vlastně stojí v čele organizace), protože chtějí vyprovokovat zcela jiný spor. Jde tady o princip, že půjčování aut není zločin. A někteří jsou pak schopní ještě naivně tvrdit, že snad ani žádná auta kradená nejsou, i když musí být každému jasné, že jich dotyčný tolik nikde legálně sehnat nemohl. Ano, příklad v některých detailech není přesný v porovnání s těmi odkazy, ale jde tady o princip, kdy se tiše podporuje něco, co není legální, aby se poukázalo na něco dalšího. Mně například nepřijde správné jakkoli podporovat autopůjčovnu, která půjčuje kradená auta. Tedy ono je sice hezké, že Piráty nezajímá, kde se ty linky berou, ale to je právě ten alibismus, protože v tomto případě Piráti podporují to uploadování warezu. Tedy nemůžete dělat jedno a popírat druhé, ty věci spolu souvisí...

Pro tvou reakci mám jen dvě možná vysvětlení. Buď záměrně mlžíš a snažíš se to hrát v duchu, že Piráti jakože o ničem neví (přeci jen jsme na veřejném fóru) a nebo nemáš páru o tom, jak to funguje. Oba přístupy mi bohužel přijdou jako špatné a nevrhá to na Piráty podle mě dobré světlo. Ale jak jsem pochopil, to Pirátům vůbec nevadí.
Tomas Lastuvka píše:Pokud mas problem s tim, ze "provozujeme" takovou stranku, bez na pcr a udaj nas [treba se konecne pohneme z mista a dostaneme to k soudu].. V opacnem pripade prosim nevyjadruj se k tematu, ktere nevidis v celych souvislostech
Nikdo ti nebrání, abys šel na PČR sám a třeba byste se k tomu soudu opravdu dostali, když po tom tak toužíte. Co to je probůh za radu v této diskuzi? Řekl bych, že v celých souvislostech nevidíš téma spíš ty, protože máš před očima právě jen to, že odkaz není zločin. Dokážeš tady ale veřejně napsat, že podporuješ v rámci toho uploadování warezu na internet a že podporuješ tuto komunitu lidí, nebo budeš taky strkat hlavu do písku s tím, že tě nezajímá, jak to funguje? Dokáže tu opravdu někdo vidět vše v celých souvislostech a postavit se k tomu čelem jako chlap, nebo se zde hraje na slovíčkaření a našlapování kolem zákona? Mimochodem unchained se tady pouze bránila nařčení ze lži a pokud vím, má to podloženo, tedy se snažila uvést věci na pravou míru. Má tak plné právo na to se k tomu vyjádřit, takže mi uniká, z jaké pozice si dovoluješ ji na veřejném fóru prosit o to, aby se k tomu nevyjadřovala.
unchained

Příspěvek od unchained »

Tomas Lastuvka píše:Nepochopil si pravy duvod sdeleni.
Neplatime za upload serialu, platime za vyhledani odkazu a nezajima nas odkud odkazy vedou ani kdo je nahral. Nas duvod je jasny, odkaz neni zlocin.. Pokud mas problem s tim, ze "provozujeme" takovou stranku, bez na pcr a udaj nas [treba se konecne pohneme z mista a dostaneme to k soudu].. V opacnem pripade prosim nevyjadruj se k tematu, ktere nevidis v celych souvislostech
1) Jsem holka.

2) Je mi naprosto jedno, za co platíte a kdo co kam nahrál. Reagovala jsem pouze na Mikulášovo opakované prohlášení, že NENÍ pravda, že admini sledujuserialy někam něco uploadují,
když jsem já osobně dodala několik screenshotů, ze kterých je patrné, že uploadují.
Je mi jasné, že peníze nebyly na tuto činnost určené a tenhle argument bych i pochopila,
ale popírat prokázanou skutečnost a nazývat mě lhářkou... To je na mě trochu moc.
Už nevím, jak víc "pro blbce" bych to měla napsat, abyste pochopili, že netvrdím, že vaším cílem bylo ten upload sponzorovat a netvrdím, že mám něco proti stránce sledujuserialy,
ale tvrdím, že kdo tu píše, že admini sledujuserialy NEMAJÍ s uploadem nic společného, je sám lhář.

3) Takže pokud jsi za celou dobu nedokázal ve své šedé hmotě zpracovat, kvůli čemu se vlastně ohrazuji, tak se raději nevyjadřuj ty a nechej si ty "celé souvislosti" pro sebe.

Je moc pěkné, že pomocí stránky usilujete o precedenční spor, tak si uvědomte, čí titulky jsou u 99 % obsahu na tom webu. A uvědomte si, že víme, jak se tam dostaly.
My vám s tím velice rádi pomůžeme, nikdo z nás tady ani jednou nenapsal, že stojíme o smazání stránky sledujuserialy,
ale nepřipadá mi právě na místě označovat naše prohlášení za lži a radit nám, ať se nevyjadřujeme,
když za to, že na stránce sledujuserialy je vůbec nějaký obsah, vděčíte hodinám a hodinám práce lidí z CWzone.cz, Edna.cz, neXtWeek.cz, titulky.com, seialzone.cz a dál...
Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1965 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Je to jednoduché. Kdo chce pochopit druhého, chápe. Kdo nechce nechápe. Taháte se za slovíčka jak mimina (už fakt ani jako děti). Apeluji na vaší inteligenci....

Miki: Generalizuješ. Platíme, úkolujeme avíme o tom, že vyhledávají. To, že moc rozumu nepobrali také víme. Ale co dělají vedle toho do značné míry není naše věc. Resp. tam, kde ot bylo přes čáru jsme zasáhli. Teď čekáme na výsledky.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvek:
Tomas.Vymazal

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1761 poděkování
Dostal poděkování: 1540 poděkování

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Prosim Piraty, kteri dycky prijdou do tyhle diskuse s vsevysvetlujicim prispevek, kterej akorat obe strany nasere, aby uz drzeli hubu. Dekuju

Dale bych rad znovu zminil, ze moje informace je takova, ze uploadoval clovek ze sivoiva tymu, nikoliv nekdo ze spravcova tymu. Pokud nam spravce v tomhle lze, tak to proste nevime. Taky priznam, ze tahle nevedomost je velmi pohodlna, ale odmitam, ze by byla zamerna. Nekolikrat jsem se na fungovani serveru ptal a informace, co mam, jsem vam predal. Pokud tedy Pirati plati za upload serialu, tak nevedomky.

Kdybych psal cokoliv dalsiho, uz bych neco opakoval, takze dekuju za pozornost.

@unchained: rozporovani tveho vyroku o tobe nerika, ze jsi lhar, nybrz, ze rikas neco, co neni pravda -- cokoliv vic v takovem rozporovani vidis, si tam dokreslujes sama -- to je holy fakt. Krom toho zkusim zjistit, jak je to s tou strankou sledujuserialy -- preklady na FB. Kazdopadne bych se chtel zeptat, jestli se na te strance objevuji dalsi vyzvy k prekladum atp, nebo jestli proste jen existuje. Protoze pokud proste existuje, ale nikdo ji nevyuziva, tak mam v umyslu ji ignorovat (mluvim s tebou na rovinu, neni to arogance).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Vymazal za příspěvek:
Ondrej.Profant
unchained

Příspěvek od unchained »

Tomas Vymazal píše:Kazdopadne bych se chtel zeptat, jestli se na te strance objevuji dalsi vyzvy k prekladum atp, nebo jestli proste jen existuje. Protoze pokud proste existuje, ale nikdo ji nevyuziva, tak mam v umyslu ji ignorovat (mluvim s tebou na rovinu, neni to arogance).
Aktuálně zatím stojí, ale sivoi s Janíkem chystají od září další titulkovací projekt a stránka má nadále fungovat. Nevím, jestli pod novým názvem, nicméně fanoušky na ní nabrali na vás.
Tomas Vymazal píše:@unchained: rozporovani tveho vyroku o tobe nerika, ze jsi lhar, nybrz, ze rikas neco, co neni pravda
Tak to se omlouvám, já vždycky žila v bláhové víře, že když člověk neříká pravdu, tak lže.
Naposledy upravil(a) unchained dne 20 črc 2014, 14:10, celkem upraveno 1 x.
Tomas.Lastuvka
Kontaktovat uživatele:

unchained píše: A když "člověk říká něco, co není pravda", tak to neznamená, že lže? :) Tak to se omlouvám, já vždycky žila v bláhové víře, že když člověk neříká pravdu, tak lže.
Ne nutne, treba jen nema dostatecne informace ;)

PS: Omlouvam se za vstup do diskuze..

unchained

Příspěvek od unchained »

Tomas Lastuvka píše:Ne nutne, treba jen nema dostatecne informace ;)
Jenže já jsem si v tomhle případě na 100 % jistá, že Janík ta videa s titulky uploaduje, tak jen proto, že vy nemáte dostatečné informace, nemusíte to označovat za lež.
Já po nikom nechci, aby mu to dokazoval, nebo se s ním dohadoval, na tom už jsme se shodli,
ale zkuste, do prkýnka dubovýho, jednou připustit, že jen proto, že se vám ten člověk nepřizná k něčemu, co by dělat neměl, neznamená to, že to nedělá.

@Tomáš Vymazal: Jestli jsi nedostal konkrétně ten screen, kde se píše, že seriály uploaduje Michal Janík a Petr ?Lysoněk?, tak ti ho ráda pošlu znovu, právě na něj koukám, ještě jsem ho nesmazala...

Ono je to ostatně všechno jedno, jen bychom uvítali, kdyby se tu jednou za čas neobjevil nějaký chytrák, který doteď pořádně netušil, že se vůbec něco dělo a nevyvolával v titulkářích pocit, že z nás děláte blbce.
Naposledy upravil(a) unchained dne 20 črc 2014, 14:21, celkem upraveno 1 x.
Tomas.Lastuvka
Kontaktovat uživatele:

Ja netvrdim, ze lzes.. Dokonce verim, ze v tomto mas pravdu, ale nechci tu informaci mit overenou..

Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“