Mikulas Ferjencik píše:unchained píše:Mikulas Ferjencik píše:Tvrzení, že platíme uploaderům je lež, nemáme žádný důvod si myslet, že správci seriály uploadují...

Tak na tohle už nemám slov. Nějakého "posledního Mohykána" jsem tady čekala, ale že mě ještě po tom všem označí za lhářku... Proč se vůbec divím?
Za celý rok, co projekt funguje v součinnosti s Piráty, nepadl jediný náznak důkazu, že správci někam uploadují filmy nebo seriály.
A současná situace ti jako důkaz nestačila? A mimochodem zajímalo by mě, jak si představuješ, kde celou tu dobu správce webu sháněl většinu linků. Každému musí být snad 100% jasné, že správce webu moc dobře zná lidi, kteří ty věci uploadují (omluvilo by ho jediné a to to, že by zde docházelo k mirrorování jiné stejně zaměřené stránky, což pokud vím nedochází). Ty linky nerostou na stromech, někdo mu je musí dodat (nepřijde ti divné, že lidé na FB webu přímo žádají o seriály, které se mají doplnit? Jak asi může taková poptávka fungovat...) Že nikdy nic nikam nenahrál? Možná ne, spíš ano. Osobně nevěřím, že by nikdy nikam nic nenahrál, protože aby ten web mohl fungovat, samozřejmě se kolem něj musela vytvořit komunita pár lidí, kteří se o ty uploady starají a jestli je to člověk, který ten web spravoval ještě před Piráty a není to nikdo od vás, je velmi pravděpodobné, že minimálně v počátcích uploadoval... (a jestli máte informace o tom, že neuploaduje, tak ty se mohou zakládat maximálně na jeho prohlášení, takže to jsme pořád u varianty 50 na 50). Pokud si toto tvrzení někdo dovolí rozporovat, popírá tím princip fungování webu sledujuserialy.cz. A řekl bych, že některým Pirátům je tohle jasné, protože zde mimochodem padl i návrh na to, ať si tohle titulkáři v komunitě vyřeší sami, aby se embedovaly jen videa s kvalitními titulky. Tak doufám, že na základě této rady je zřejmé, že titulkáři měli patrně kontaktovat v oné komunitě samotné uploadery (jinak by se dalo těžko ošetřit to, aby se ovlivnilo, s jakými titulky bude video zveřejněno. nebo ty věříš, že je snad vždy na výběr?... někdo musí vzít video, vložit do něj konkrétní titulky, video nahrát, odkaz se zveřejní). Asi budu pro někoho zase Captain Obvious, ale nechápu, že je zde někdo schopný rozporovat celkem jasné věci, které musí vypozorovat každý, kdo chvilku bude sledovat dění kolem toho webu.
Celkově v tomto přístupu Pirátů vidím alibismus. Zkusím uvést příklad. Piráti se rozhodnou provozovat autopůjčovnu a nějakého člověka tím pověří a budou ho za to platit. Dotyčný člověk má kontakty na zloděje aut a tak se mu rychle rozroste vozový park. Autopůjčovna je v provozu. Většina lidí ví, že jsou auta kradená, ale Pirátům, kteří tu autopůjčovnu provozují, to nevadí (přestože platí někoho, kdo vlastně stojí v čele organizace), protože chtějí vyprovokovat zcela jiný spor. Jde tady o princip, že půjčování aut není zločin. A někteří jsou pak schopní ještě naivně tvrdit, že snad ani žádná auta kradená nejsou, i když musí být každému jasné, že jich dotyčný tolik nikde legálně sehnat nemohl. Ano, příklad v některých detailech není přesný v porovnání s těmi odkazy, ale jde tady o princip, kdy se tiše podporuje něco, co není legální, aby se poukázalo na něco dalšího. Mně například nepřijde správné jakkoli podporovat autopůjčovnu, která půjčuje kradená auta. Tedy ono je sice hezké, že Piráty nezajímá, kde se ty linky berou, ale to je právě ten alibismus, protože v tomto případě Piráti podporují to uploadování warezu. Tedy nemůžete dělat jedno a popírat druhé, ty věci spolu souvisí...
Pro tvou reakci mám jen dvě možná vysvětlení. Buď záměrně mlžíš a snažíš se to hrát v duchu, že Piráti jakože o ničem neví (přeci jen jsme na veřejném fóru) a nebo nemáš páru o tom, jak to funguje. Oba přístupy mi bohužel přijdou jako špatné a nevrhá to na Piráty podle mě dobré světlo. Ale jak jsem pochopil, to Pirátům vůbec nevadí.
Tomas Lastuvka píše:Pokud mas problem s tim, ze "provozujeme" takovou stranku, bez na pcr a udaj nas [treba se konecne pohneme z mista a dostaneme to k soudu].. V opacnem pripade prosim nevyjadruj se k tematu, ktere nevidis v celych souvislostech
Nikdo ti nebrání, abys šel na PČR sám a třeba byste se k tomu soudu opravdu dostali, když po tom tak toužíte. Co to je probůh za radu v této diskuzi? Řekl bych, že v celých souvislostech nevidíš téma spíš ty, protože máš před očima právě jen to, že odkaz není zločin. Dokážeš tady ale veřejně napsat, že podporuješ v rámci toho uploadování warezu na internet a že podporuješ tuto komunitu lidí, nebo budeš taky strkat hlavu do písku s tím, že tě nezajímá, jak to funguje? Dokáže tu opravdu někdo vidět vše v celých souvislostech a postavit se k tomu čelem jako chlap, nebo se zde hraje na slovíčkaření a našlapování kolem zákona? Mimochodem unchained se tady pouze bránila nařčení ze lži a pokud vím, má to podloženo, tedy se snažila uvést věci na pravou míru. Má tak plné právo na to se k tomu vyjádřit, takže mi uniká, z jaké pozice si dovoluješ ji na veřejném fóru prosit o to, aby se k tomu nevyjadřovala.