Národní digitální knihovna
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
Re: Národní digitální knihovna
Já předpokládám, že ta smlouva byla akorát doplněna o jméno vítěze a jinak vše zůstalo stejné. Částky jsou většinou kryty obchodním tajemství, ale možná se v tomto případě mýlím.
Co se týče komentáře pana Boudy, nejsem si jistý jestli smlouva byla upravena pro Logicu nebo spíše proti IBM. Nastavení parametrů výběrka, aby jím prošel pouze jeden uchazeč, by byl (a asi i oprávněně) napadnutý jakýmkoliv jiným uchazečem.
Nejsem knihovník a co se týče ochrany informací znám pouze tři důležité parametry funkčnosti a to integritu (celistvost), důvěrnost a dostupnost dat a jakýkoliv systém, který je schopný těchto parametrů dosáhnout a tím uspokojit i požadavky ISO norem, které jsou popsané v požadavcích zadávací dokumentace by měl být v pořádku. Jestli tomu někdo dá nálepku DMS, LTP či cokoliv podobného je mi upřímně jedno pokud výše uvedené platí. Debatu Knihovníci vs. IT bych tedy spíše přirovnal debatě mezi (velmi dobrým) sportovcem, který chce Adidas nebo Nike a obuvníkem, který žádá obuv lehkou, sportovní velikosti 42.
Prošel jsem Case study až do stránky 130, kde jsem našel "prokazatelně jediné možné využitelné řešení" a nikde jsem žádný padný argument, který by bránil využití překonfigurace DMS řešení, nenašel. Tak mi to celý připadá tak, že velmi zjednodušeně řečeno si někdo vsugeroval představu, že když počítač tak jedině IBM či HP. Toto ale není argument, ale spíše marketing zavedených značek, které se vždycky snaží přesvědčit zákazníky, že to jinak (a lépe) než to dělají oni nejde...Faily ale umí i výše zmíněné firmy, zrovnaIBM a její licenční politika je legendou samo o sobě.
Žerty stranou, ale jestli ze zadávací dokumentace byly ubrány pouze požadavky na značku (kdo to dělá či jak se tomu říká) zatímco tam zůstaly požadavky na funkčnost (co to má dělat - tj. dlouhodobě uchovávat dokumenty) tak si spíš myslím, že to bylo soutěži ku prospěchu, protože diky tomu byla vlastně otevřená soutěž vůbec umožňena.
To neznamená, že vývoj sebou nenese určitá rizika, ale zrovna v oblasti IT, kde se dělají řešení a ne produkty to jsou věci, se kterými umí velké a zavedené IT firmy počítat.
Co se týče komentáře pana Boudy, nejsem si jistý jestli smlouva byla upravena pro Logicu nebo spíše proti IBM. Nastavení parametrů výběrka, aby jím prošel pouze jeden uchazeč, by byl (a asi i oprávněně) napadnutý jakýmkoliv jiným uchazečem.
Nejsem knihovník a co se týče ochrany informací znám pouze tři důležité parametry funkčnosti a to integritu (celistvost), důvěrnost a dostupnost dat a jakýkoliv systém, který je schopný těchto parametrů dosáhnout a tím uspokojit i požadavky ISO norem, které jsou popsané v požadavcích zadávací dokumentace by měl být v pořádku. Jestli tomu někdo dá nálepku DMS, LTP či cokoliv podobného je mi upřímně jedno pokud výše uvedené platí. Debatu Knihovníci vs. IT bych tedy spíše přirovnal debatě mezi (velmi dobrým) sportovcem, který chce Adidas nebo Nike a obuvníkem, který žádá obuv lehkou, sportovní velikosti 42.
Prošel jsem Case study až do stránky 130, kde jsem našel "prokazatelně jediné možné využitelné řešení" a nikde jsem žádný padný argument, který by bránil využití překonfigurace DMS řešení, nenašel. Tak mi to celý připadá tak, že velmi zjednodušeně řečeno si někdo vsugeroval představu, že když počítač tak jedině IBM či HP. Toto ale není argument, ale spíše marketing zavedených značek, které se vždycky snaží přesvědčit zákazníky, že to jinak (a lépe) než to dělají oni nejde...Faily ale umí i výše zmíněné firmy, zrovnaIBM a její licenční politika je legendou samo o sobě.
Žerty stranou, ale jestli ze zadávací dokumentace byly ubrány pouze požadavky na značku (kdo to dělá či jak se tomu říká) zatímco tam zůstaly požadavky na funkčnost (co to má dělat - tj. dlouhodobě uchovávat dokumenty) tak si spíš myslím, že to bylo soutěži ku prospěchu, protože diky tomu byla vlastně otevřená soutěž vůbec umožňena.
To neznamená, že vývoj sebou nenese určitá rizika, ale zrovna v oblasti IT, kde se dělají řešení a ne produkty to jsou věci, se kterými umí velké a zavedené IT firmy počítat.
-
"Já předpokládám, že ta smlouva byla akorát doplněna o jméno vítěze a jinak vše zůstalo stejné. Částky jsou většinou kryty obchodním tajemství, ale možná se v tomto případě mýlím."
Predpoklad neplati, takze cely prispevek, ac je vetsinou taky mimo, logicky plati
Predpoklad neplati, takze cely prispevek, ac je vetsinou taky mimo, logicky plati

-
- Lukas.Findeis
- Člen KS Praha
- Profese: běžecký trenér
- Dal poděkování: 1424 poděkování
- Dostal poděkování: 1375 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A dají se ty informace někde ověřit?Sigismund Valery Koblihovič píše:Zajimavá informace o vedení NK:
http://listserv.cesnet.cz/cgi-bin/wa?A2 ... S=&P=10382
735 07 66 99, Praha 12
-
Příslušnost Tomáše Böhma a Jindřicha Kodla k STB lze triviálně dohledat v Cibulkových seznamech:
http://www.cibulka.com/#vyhl
Domeček bývalého ministra Bessera v Berouně u golfového hřiště za 10 miliónků v Berouně lze najít v katastrální evidenci, která je volně dostupná na internetu.
Na jmenování Ladislava Malého, podvodníčka s fotbalovými lístky, na post řízení knihovny si budete muset počkat, pokud jim to ovšem nepřekazí paní ministryně, která je bohužel také z TOPky 09, takže na rozkrytí podvůdečků nemusí mít zájem. Ale až po volbách nastane jiná politická situace, tak se můžete dočkat, že to začne vyšetřovat policie a tihle podvůdníčci se ocitnou před soudem stejně jako Michal Hala, býval ředitel ŘSD.
http://www.cibulka.com/#vyhl
Domeček bývalého ministra Bessera v Berouně u golfového hřiště za 10 miliónků v Berouně lze najít v katastrální evidenci, která je volně dostupná na internetu.
Na jmenování Ladislava Malého, podvodníčka s fotbalovými lístky, na post řízení knihovny si budete muset počkat, pokud jim to ovšem nepřekazí paní ministryně, která je bohužel také z TOPky 09, takže na rozkrytí podvůdečků nemusí mít zájem. Ale až po volbách nastane jiná politická situace, tak se můžete dočkat, že to začne vyšetřovat policie a tihle podvůdníčci se ocitnou před soudem stejně jako Michal Hala, býval ředitel ŘSD.
-
A co kdyby se ocitli před soudem TI podvodníčci, kteří přichystali původní kartelovou dohodu za účasti Tesselly a ExLibris, ke kterým pravděpodobně patří i anonym/ka "Kobliha/Koblihovič". Pamatujme, že i příprava trestného činu je trestným činem.Sigismund Valery Koblihovič píše:se ocitnou před soudem
-
- Profese: knihovník
- Dal poděkování: 1 poděkování
Já vím, že se tu zřejmě nikdy od anonymů (a možná už ani od pana Svobody) odpovědi nedočkám, ale stejně - v čem spočívala ta kartelová dohoda? V tom, že mají 2 existujicí a nasazená řešení? Což vylučuje neexistující a nenasazená řešení? To je ta nelegální část? A která z těchto kartelujících firem by potom vyhrála? A co by z toho měla ta druhá? A podá pan neKobliha nějaké to trestní oznámení?neKobliha píše:A co kdyby se ocitli před soudem TI podvodníčci, kteří přichystali původní kartelovou dohodu za účasti Tesselly a ExLibris, ke kterým pravděpodobně patří i anonym/ka "Kobliha/Koblihovič". Pamatujme, že i příprava trestného činu je trestným činem.Sigismund Valery Koblihovič píše:se ocitnou před soudem
Podle mě si volbou "LTP" řešení NK hlavně zbytečně zadělala na problémy - což se ovšem ukáže.
A ještě jednou prosím pana Svobodu o vyjádření ke Specifikaci plnění -- předpokládám, že tam je napsáno trošku konkrétněji co se bude dělat (pokud už je prováděcí projekt příliš konkrétní).
Zdraví
MJ.
- SvobodaT
- Profese: IT manažer
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 81 poděkování
Specifikace plneni
Dobrý den,
omlouvám se za nečinnost na tomto fóru - stávající charakter diskuse mě jaksi neinspiruje k přispívání.
Jinak, zprávy z reálu jsou podstatně lepší, než z této konference: Logica pracuje a plní všechny termíny, servery se instalují, do týmu nastupují noví odborníci a ve Švýcarsku finišuje montáž velkých skenerů. Tedy smysluplné práce máme až nad hlavu.
S pozdravem
TS
omlouvám se za nečinnost na tomto fóru - stávající charakter diskuse mě jaksi neinspiruje k přispívání.
"Specifikace plnění" je část nabídky a smlouvy s vítězným uchazečem, která se přidává k typizované části smlouvy. Je to ta část smlouvy, ve které uchazeč svoje řešení popisuje. Uchazeči tuto část odevzdávali se svými nabídkami. Tudíž pokud uchazeči odsouhlasí zveřejnění svých nabídek, budou zveřejněny i "Specifikace plnění".mjtecka píše:ke Specifikaci plnění
Jinak, zprávy z reálu jsou podstatně lepší, než z této konference: Logica pracuje a plní všechny termíny, servery se instalují, do týmu nastupují noví odborníci a ve Švýcarsku finišuje montáž velkých skenerů. Tedy smysluplné práce máme až nad hlavu.
S pozdravem
TS
- Tito uživatelé poděkovali autorovi SvobodaT za příspěvky (celkem 2):
- mjtecka, Roman.Kucera
-
-
Pane Svobodu, že jste si ten příspěveček napsal sám? Někdo evidentně šlápl na kuří očko vedení NK.neKobliha píše:A co kdyby se ocitli před soudem TI podvodníčci, kteří přichystali původní kartelovou dohodu za účasti Tesselly a ExLibris, ke kterým pravděpodobně patří i anonym/ka "Kobliha/Koblihovič". Pamatujme, že i příprava trestného činu je trestným činem.Sigismund Valery Koblihovič píše:se ocitnou před soudem
A tady máme prohlášení, které usvědčuje vedení NK ze lži:
http://knihovnam.nkp.cz/sekce.php3?page ... Reakce.htm