Martin.Valasek píše: ↑30 zář 2021, 09:45Nesvádějme to na Twitter, toto se šíří masově všude a ještě asi bude.
Twitter je docela fajn protiváha proti konvenčním formám infotainmentu, jako je televize, apod. Samozřejmě na něm existují nepříjemné trolící skupiny, proti kterým je podle mě potřeba vystupovat intenzivním kontra-trollingem a dát jim to sežrat, ale to není populární názor, ale obecně mi Twitter přijde zajímavý (ale to je bias daný tím, že nemám Facebook).
Třeba ke mě se dostalo od kamaráda, který nás v minulosti volil, volil by nás i v budoucnu a je IT profesionál s ekonomickým vzděláním, takže celou pandemii vnímal skrz statistiku. A ten má názory velmi vyhraněné. Já třeba OD v tomto vlákně vyzýval, ať potvrdí či vyvrátí svoje aktivity v minulých letech, o kterých se ke mě dostala informace. Jistě, jako advokát je vázán mlčenlivostí. Ale je v tomto případě pro nás vhodnou nominovanou osobou? V jistém smyslu, nějaký člověk v týmu zdravotnictví, specializovaný na lékařské tajemství, je určitě dobře, proti tomu podle mě my, kteří jsme se vůči němu postavili do opozice, nevystupujeme. Jenže kontext uplynulého roku a půl znamená vše. Byl to např. lidový bojkot trasování, ne Babiš, který zabil 10 000 lidí navíc. Ano, budou volit podle toho, jak konali. Ano, zachovat se správně by v tomto případě znamenalo prohrát.
Chápu, že to celé ve výsledku může přispět k porážce Babiše, protože umírnění konformisté jako můj kamarád se třeba přelijí ke Spolu, část nerozhodnutých to pod vlivem OD hodí Pirátům a jádro voličské základny se vrhne na zběsilé kroužkovací taktizování na kandidátce. Nicméně, je dobře, že zazněl hlas rozumu, i když krátkodobě to může někoho emocionálně štvát, jako rozbíjení nějaké pseudojednoty, apod.