Ano vím. Nepsal jsem to pro peníze, ale že mě to napadlo a přišlo mi, že by se to někomu mohlo líbit.JanaB píše:Ptám se abych se dozvěděla, jestli z vlastní zkušenosti víte, o čem je řeč.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Ano vím. Nepsal jsem to pro peníze, ale že mě to napadlo a přišlo mi, že by se to někomu mohlo líbit.JanaB píše:Ptám se abych se dozvěděla, jestli z vlastní zkušenosti víte, o čem je řeč.
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
Jaký je rozdíl mezi, řekněme, jednou knihou (novela, několik povídek) a 20 písničkami (jedno album/CD)? Například mám blog a jeden článek napíšu nejdéle tak za hodinu, pokud si musím dohledávat nějaká fakta, nebo za 10 minut, pokud je to jen můj osobní názor. Píšu jen v případě, že mě něco napadne, nikdy se do psaní nenutím, to nikdy nedopadne dobře, ani u mě, ani u většiny jiných lidí. Vezmi si takového Michala Davida, to je řemeslník, s uměním to nemá nic společného.JanaB píše:Tak já jsem z tebe trochu zmatená. Píšeš, žes knihu nenapsal, ale že víš z vlastní zkušenosti, o čem je napsat a vydat knihu. Asi jsem to teda nějak nepochopila.
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
Michal David je řemeslník a s uměním nemá nic společného? Možná, asi, netuším. Nesleduji jeho tvorbu ani muzikály a ani jazz.Petr.Vileta píše:Jaký je rozdíl mezi, řekněme, jednou knihou (novela, několik povídek) a 20 písničkami (jedno album/CD)? Například mám blog a jeden článek napíšu nejdéle tak za hodinu, pokud si musím dohledávat nějaká fakta, nebo za 10 minut, pokud je to jen můj osobní názor. Píšu jen v případě, že mě něco napadne, nikdy se do psaní nenutím, to nikdy nedopadne dobře, ani u mě, ani u většiny jiných lidí. Vezmi si takového Michala Davida, to je řemeslník, s uměním to nemá nic společného.JanaB píše:Tak já jsem z tebe trochu zmatená. Píšeš, žes knihu nenapsal, ale že víš z vlastní zkušenosti, o čem je napsat a vydat knihu. Asi jsem to teda nějak nepochopila.![]()
Mohl bych vydat "Sebrané blogy Petra Vilety". V LibreOffice bych to nějak zformátoval za pár desítek hodin, vydám si to na bezvydavatele.cz a nasadím tam cenu 50 Kč a kdž to nepůjde na odbyt, snížím na 20 Kč.
Na bojištích v Iráků a Kuvajtu zůstalo po armádě USA 300 tun ochuzeného uranu ve formě prachu. *
Snaha o zákaz zbraní zabíjejících a ohrožujících zdraví ještě dlouho po skončení konfliktu má smysl.
Podpořte snahu, aby se Česko připojilo k 122 členům OSN a řekla ne rozhazování jaderného odpadu.
Když už máme to ministerstvo zahraničí, že jo ;-) **
Vlákno: viewtopic.php?p=588267#p588267
Pokud se nepletu, tak základní příjem nebude tak velký, aby člověka uživil a nemusel dělat už nic jiného a mohl jen psát.Martin.Shanil píše:Základní příjem umožní stát se spisovatelem každému
Na bojištích v Iráků a Kuvajtu zůstalo po armádě USA 300 tun ochuzeného uranu ve formě prachu. *
Snaha o zákaz zbraní zabíjejících a ohrožujících zdraví ještě dlouho po skončení konfliktu má smysl.
Podpořte snahu, aby se Česko připojilo k 122 členům OSN a řekla ne rozhazování jaderného odpadu.
Přesně tak. Zasáhneme do volné hospodářské soutěže, zvětšíme svobodu podnikání omezením kopírovacího monopolu na autorská díla.Martin.Polak píše:Místo toho si ponecháme náš kapitalismus a jen zasáhneme do volné hospodářské soutěže a svobody podnikání a zkrátíme práva na plné vlastnictví díla a budeme čekat jak zareaguje trh.
Takže zásahy do volné hospodářské soutěže a svobody podnikání, které ta práva prodlužovaly, byly v pořádku, ale pokud je zkracují, tak to v pořádku není?Martin.Polak píše:Místo toho si ponecháme náš kapitalismus a jen zasáhneme do volné hospodářské soutěže a svobody podnikání a zkrátíme práva na plné vlastnictví díla
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
Čemu konkrétně pomůže kompletní převedení práv spojených s Harry Potterem na volnou licenci?Ondra.kl píše:Přesně tak. Zasáhneme do volné hospodářské soutěže, zvětšíme svobodu podnikání omezením kopírovacího monopolu na autorská díla.Martin.Polak píše:Místo toho si ponecháme náš kapitalismus a jen zasáhneme do volné hospodářské soutěže a svobody podnikání a zkrátíme práva na plné vlastnictví díla a budeme čekat jak zareaguje trh.