Hledání kandidátů na prezidenta republiky

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
anon130
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 478 poděkování
Dostal poděkování: 429 poděkování

Re: Hledání kandidátů na prezidenta republiky

Příspěvek od anon130 »

Petr.Vileta píše: 03 zář 2021, 21:31
Veronika.Murzynova píše: 03 zář 2021, 18:24

Je to Heroine jako "Hrdinka". Zkus to, i v důchodu si můžeš rozšířit obzory. A co mylsíš tím "takové zdroje"? Jakože kvalitní časáky a jejich weby? Je to fakt dobré čtení pro lidi všech pohlaví, genderů i dalších kategorií a nejvíc se mi líbí, že se nebojí i některých těžších témat.

Já tam kouknul a pochopil jsem, je to dvojsmysl (Magazín, který způsobuje nezávislost.). :) Já tím chtěl jen naznačit, že by se paní profesorka, inženýrka a doktorka pfilozofie měla snažit objevovat i mimo vědeckou a intelektuální bublinu, pokud se chce stát prezidentkou. Má třeba někde blog? Aktuálně, Lidovky, Novinky ... cojávímkde ... ;) Volič běžný obecný nečte ani ten Respekt. :D

Jestli má blog, to nevím, tyhle věci zase nečtu já... většinou :D Ale vyšlo a vychází s ní spousta rozhovorů na idnes, novinkách, lidovkách, aktuálně, seznamzprávy, slovo dostává i jako předsedkyně Komise pro spravedlivé důchody... Pořád si myslím, že je dost času na to, aby po ohlášení případné kandidatury tu všeobecnou popularitu získala, média si jí ještě více začnou všímat až potom. Běžná volička troufám si říct blogy na Lidovkách taky nečte.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon130 za příspěvek:
Tereza.Hubackova
Pavel.Moravec
Profese: IT
Dal poděkování: 4228 poděkování
Dostal poděkování: 2664 poděkování

Příspěvek od Pavel.Moravec »

Petr.Vileta píše: 26 srp 2021, 03:17
Zbynek.Janoska píše: 25 srp 2021, 22:43

Problém Marka Ebena je, že ho sice zná celé Česko, ale nikdo neví, co si myslí. Je skoro neuvěřitelné, jak někdo může být desítky let společensky aktivní a přitom o sobě nedat znát, co si myslí o světě. Rozhodně to není plus. I ty jeho písničky jsou takové roztomilé hříčky, které nikoho neurazí a nemají žádný obsah, jenom formu.

Takže za mě Marka Ebena opravdu ne.

Tak říkáš, že slušnost, poctivost a vzdělanost na prezidentskou funkci nestačí? :?

Jsou to pro mne nutné, nikoliv dostačující podmínky na prezidentskou funkci. Co když je monarchista? Nebo nemá rád EU? Co když jeho politické názory jsou opačné pirátským zásadám? Pak bych jej nemohl volit, ani tedy navrhovat.

Nebo také jinak: demokratické minimum mi nedovoluje nominovat do politické funkce člověka, jehož politické názory neznám.

Osobně za mne je kandidátem #1 Danuše Nerudová:

• české politice chybí více ženského elementu, který by ona dodala OFFTOPIC(plus na ženu jako kandidátku na prezidenta by neprošla část hejterské anti-kampaně odpůrců - nějaké hnojomety účinné proti můžům by zde působily kontraproduktivně; být ženou je zkrátka v něčem relativní výhoda)

• české politice chybí snaha o konsenzus, spojování, kooperaci, domluvu,.. - tímto směrem by se ona také vydala (souvisí to i s předchozím bodem)

• její ekonomické, sociální a ekologické postoje jsou hodně blízké Pirátům

• sama o kandidatuře uvažuje; zhruba v době volby ji končí mandát rektorky

• sice nemá politickou zkušenost ze Senátu (či podobně), ale jako rektorka má podobné zkušenosti a schopnosti

• slušná, poctivá, vzdělaná je rozhodně také :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Moravec za příspěvky (celkem 5):
Josef.Ulehla, anon130, Zbynek.Janoska, Vit.Fux, YjM

Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.

oxley
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 8 poděkování

Příspěvek od oxley »

Pavel.Moravec píše: 05 zář 2021, 12:53
Petr.Vileta píše: 26 srp 2021, 03:17
Zbynek.Janoska píše: 25 srp 2021, 22:43

Problém Marka Ebena je, že ho sice zná celé Česko, ale nikdo neví, co si myslí. Je skoro neuvěřitelné, jak někdo může být desítky let společensky aktivní a přitom o sobě nedat znát, co si myslí o světě. Rozhodně to není plus. I ty jeho písničky jsou takové roztomilé hříčky, které nikoho neurazí a nemají žádný obsah, jenom formu.

Takže za mě Marka Ebena opravdu ne.

Tak říkáš, že slušnost, poctivost a vzdělanost na prezidentskou funkci nestačí? :?

Jsou to pro mne nutné, nikoliv dostačující podmínky na prezidentskou funkci. Co když je monarchista? Nebo nemá rád EU? Co když jeho politické názory jsou opačné pirátským zásadám? Pak bych jej nemohl volit, ani tedy navrhovat.

Nebo také jinak: demokratické minimum mi nedovoluje nominovat do politické funkce člověka, jehož politické názory neznám.

• české politice chybí více ženského elementu, který by ona dodala OFFTOPIC(plus na ženu jako kandidátku na prezidenta by neprošla část hejterské anti-kampaně odpůrců - nějaké hnojomety účinné proti můžům by zde působily kontraproduktivně; být ženou je zkrátka v něčem relativní výhoda)

• české politice chybí snaha o konsenzus, spojování, kooperaci, domluvu,.. - tímto směrem by se ona také vydala (souvisí to i s předchozím bodem)

• sice nemá politickou zkušenost ze Senátu (či podobně), ale jako rektorka má podobné zkušenosti a schopnosti

Melo by se to jmenovat hledani piratskeho prezidenta, ne ? Protoze podle vas by tedy prezident nemel byt pro vsechny obcany, ale hlavne nazory blizky piratum...

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

oxley píše: 27 zář 2021, 16:45

Melo by se to jmenovat hledani piratskeho prezidenta, ne ? Protoze podle vas by tedy prezident nemel byt pro vsechny obcany, ale hlavne nazory blizky piratum...

Prezident z principu nemůže být pro všechny občany, neboť "Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem". :) Nemohou ho všichni milovat, ale neměl by ho nikdo přímo nenávidět OFFTOPICkromě vyslovených exotů.

Prezident by měl být hlavně

• reprezentativní

• důstojný

• slušný

• se všeobecným přehledem

• měl by umět velmi dobře alespoň jeden světový jazyk, nejlépe dva a určitě angličtinu

• neměl by zasahovat vládě ani Parlamentu do kompetencí

Nejsme prezidentská ani poloprezidentská republika. Konečně bychom se od "tatíčka" Masaryka mohl přenést k čemusi, co mají v Německu, Rakousku, Izraeli nebo jak chápou královnu ve Velké Británii. Ta také nezasahuje do politiky, je velice zdrženlivá.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

anonym53077
Dal poděkování: 235 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anonym53077 »

Petr.Vileta píše: 27 zář 2021, 17:22

[*]neměl by zasahovat vládě ani Parlamentu do kompetencí

To ani nemůže a ani nedělá. Prosím nastudovat si Ústavu pořádně.

qnx
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

Taky by se ta funkce mohla úplně zrušit. A mohl by se zrušit i parlament a senát, když jsme stejně jen taková kolonie, která musí poslouchat příkazy z EU. Docela dost by se tím ušetřilo.

Vlastimil.Bednarik
Místní předsednictvo
Profese: Sabatikl
Dal poděkování: 115 poděkování
Dostal poděkování: 115 poděkování

Příspěvek od Vlastimil.Bednarik »

Masaryk taky "nemohl" a způsob si našel...

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vlastimil.Bednarik za příspěvky (celkem 2):
Pavel.Moravec, Petr.Vileta
Pavel.Moravec
Profese: IT
Dal poděkování: 4228 poděkování
Dostal poděkování: 2664 poděkování

Příspěvek od Pavel.Moravec »

oxley píše: 27 zář 2021, 16:45
Pavel.Moravec píše: 05 zář 2021, 12:53

Ze šesti bodů se zmiňuji o Pirátech v jediném. A to ještě jsem ten bod myslel ve stylu, že tyto oblasti Česko podle mne trápí, politici je nedokážou moc řešit (a Piráti tam mají dobrý program jak to zlepšit), a ona by zde byla určitou morální autoritou v tom správném směru. Nikde nepíšu, že chci prezidenta či prezidentku primárně proto, že má velkou shodu s naším programem.

Tomas Babicky píše: 27 zář 2021, 18:58

A pak přijde Zeman a Ústavou si vytírá p...l. Vydíráním Babiše si ve vládě prosazuje ledasco.

Bývalý správce @PiratiJMK i @PiratePartyCZ, bývalý člen KK, bývalý člen.

Adam.Cernoch
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: osvětlovač
Dal poděkování: 173 poděkování
Dostal poděkování: 48 poděkování

Příspěvek od Adam.Cernoch »

Tenhle člověk sbírá podpisy: https://www.facebook.com/photo/?fbid=36 ... 6928957065
Pomůžeme mu?
Je to řidič MHD, je s nim sranda a těší se že si ty debaty řádně vychutná...

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Tomas Babicky píše: 27 zář 2021, 18:58

Jedna věc je text Ústavy a jiná Zemanův vlastní výklad. :D

Spolutvůrce Ústavy, Pavel Rychetský, v nějakém rozhovoru prohlásil cosi jako "Prezident jmenuje, znamená bez zbytečného odkladu. Nejsou tam termíny, ale podle okolností, do týdne, do 14 dnů, do měsíce, ale nejmenovat mnoho měsíců, nebo dokonce odmítnou jmenovat vůbec, to je rozhodně proti smyslu Ústavy."

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Pavel.Moravec

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“