Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Odpovědět
miladuska
Mladé Pirátstvo
Profese: grafička, socioložka
Dal poděkování: 48 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Příspěvek od miladuska »

kristiansuser píše: 08 dub 2023, 11:54

Ahoj, jmenuji se Kristián, teprve nedávno jsem se přidal k pirátům jako registrovaný příznivec a hned jsem byl odkázán na mladé pirátstvo. Už jsem se byl podívat na jedné vaší schůzi jenom jako divák, velice mě zaujalo vaše přátelské prostředí, a to že jste otevřený kolektiv a jednáte narovinu. Co se týče mé osoby, je mi 19 let, jsem v prváku na vysoké škole a do toho pracuji v bance. Spoustu lidí přede mnou sem psalo, čím konkrétně by mohli přispět v této organizaci. Mě nic konkrétního nenapadá, ale jsem otevřen všem nápadům a aktivitám, které by mohli mít nějaký přínos. Důvod proč se chci přidat k mladému pirátstvu je jednoduchý, už delší dobu souzním s celou pirátskou stranou a proč se nepřidat k organizaci, která může reflektovat názory a potřeby mladých straně, která je za mě jednou z mála, možná jedinou, do budoucna udržitelnou a smysluplnou politickou stranou.

To by bylo asi krátce o mně.

Těším se na vaše dotazy a rád se k vám připojím na příští schůzi.

Ahoj, díky za zájem a představení!
Schůze máme každý druhý čtvrtek v měsíci, od 19:30 na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo , další tedy připadá na zítra, 13. dubna. Bude fajn, když dorazíš, abychom prodiskutovali další kroky k přijetí do Mladého Pirátstva 😊
Kdybys měl nějaké otázky, neváhej a kontaktuj mě nebo @Matěje Bělohoubka

Mezitím nám ještě můžeš odpovědět na tyto otázky:

1) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu ? jak ?
2) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv), jakou hudbu posloucháš?
3) Víš že jsme i na instagramu, twitchi, facebooku a máme web?
4) Jsi již v kontaktu s nějakými Piráty ? KS nebo MS ?

Členka rady Young Pirates of Europe
„Stáváš se navždy zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.“

Jan.Liska.Lety
Profese: Projektant
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Liska.Lety »

Ahoj,

jmenuji se Honza, je mi 20 a jsem z Letů (u Dobřichovic). Jsem ve druháku na FA ČVUT a studuji zde zaměření "Architektura a urbanismus". U Pirátů jsem nyní jako člen ještě čerstvý nováček (přijat jsem byl včera, tudíž tady na fóru ještě jako člen evidován nejsem) a snažím se zatím všechno pochytit, nicméně součástí MP jsem chtěl být už delší dobu - v podstatě co jsem chtěl být členem Pirátů, tak jsem chtěl být i členem MP. Nemám asi žádný vyloženě vznešený důvod, proč se hlásím, jednoduše mi jen přijde myšlenka sdružení podobně smýšlejících mladých lidí super - ať kvůli lidem, co lze poznat, tak i kvůli možnostem, v čem se takové sdružení může angažovat a čeho může dosáhnout.
Jinak co se tak nějak týká mého umístění na politickém spektru, asi bych se označil za sociálně smýšlejícího liberála. Co se pak jedná jednotlivých problematik, tak se poměrně zajímám o téma bytové krize, udržitelného rozvoje měst a veřejnou dopravu.

1) Chtěl by jsi se u MP nějak zapojit ? Jak ?
Určitě chtěl. Jak konkrétně, to asi záleží, co by se naskytlo, ale jsem otevřený každému nápadu a rád se budu podílet na čemkoliv, co bude potřeba. Jinak základem by asi byla minimálně účast na schůzích, přičemž jsem ještě na žádné schůzi MP nebyl (má chyba, to se omlouvám), tudíž se těším, až všechny poznám a uvidím (a přiučím se) jak co probíhá.

2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu ? jak ?
Určitě měl. jak jsem psal, rád pomůžu s čímkoliv a jsem pro každou špatnost. Konkrétní pomoc by pak asi záležela na dané situaci a na schopnostech, kterými jsem schopen aspoň nějak asistovat a vypomoci.

3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv) , Jakou hudbu posloucháš?
Hry hraju, nejčastěji PC. Deskovky jsem nějak neměl nikdy moc s kým hrát, takže těmi jsem zcela nepolíben... byť teď si tedy mám poprvé zkusit DnD, tak jsem zvědav, jak to dopadne.
Co se týká PC her, tak tam toho hraju poměrně dost. Ať už se jedná o stařičké klasiky (pro mě) jako je The Sims 3 či Anno 1404 (i občas MC, je to nostalgie). Ze "současnějších" titulů by to pak bylo Anno 1800, Cities: Skylines, Hogwarts Legacy, KCD - nově s dabingem, Elite Dangerous a mnoho dalších věcí. Obecně pak pro mě oblíbeným žánrem jsou pixel art indie hry jako Graveyard Keeper či Kingdom (Classic a Two Crowns).
Ohledně hudby pak docela rád poslouchám Electro swing (Caravan palace, Parov stelar, Caro Emerald...), a následně interprety jako Gorillaz, Jack White, Sabaton, IDKHOW BUT THEY FOUND ME, SAFIA, Daft Punk... Nemyslím si, že by to někoho zajímalo, ale kdyžtak můžu dát odkaz na Spotify.

4) Víš že jsme i na instagramu? Twitchi a máme web?
Vím, MP sleduju na IG, Twitteru, FB, Twitchi a rád bych se dostal i do skupiny na Zulipu. Jestli má MP i Discord, tak jsem i tam.

5) Jak jsi se o nás dozvěděl?
Pravděpodobně přes sociální sítě, možná přes stránky Pirátů, to už si nejsem jistý. Je to delší doba.

6) Máš v plánu se nějak v rámci Pirátů zapojovat ?
Definitivně mám. Velice rád bych se zapojil do veřejného dění a případně se nějak podílel i na tématech, která jsem zmíniil výše v příspěvku. V současnosti moc angažovaný nejsem, maximálně jsem za Piráty dělal člena volební komise, avšak do budoucna se chci zapojit mnohem více.

7) Jsi již v kontaktu s nějakými Piráty ? KS nebo MS ?
Jsem v kontaktu s lidma ze svého MS (Mníšecko a Dolní Berounka) a rád bych do budoucna byl v kontaktu i s lidmi z kraje - konkrétně třeba s lidmi z expertních týmů ohledně místního rozvoje či dopravy. V současnosti mám pocit je z našeho MS v KS jeden člověk.

Snad jsem odpověděl na jednotlivé otázky pokud možno uspokojivě a snad jsem nepůsobil příliš nevhodně. Nicméně budu se těšit na všechny odpovědi.
S pozdravem,

• Honza
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Liska.Lety za příspěvky (celkem 2):
miladuska, Petr.Konecny
miladuska
Mladé Pirátstvo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miladuska »

jan_liska píše: 21 dub 2023, 21:20

Ahoj,

jmenuji se Honza, je mi 20 a jsem z Letů (u Dobřichovic). Jsem ve druháku na FA ČVUT a studuji zde zaměření "Architektura a urbanismus". U Pirátů jsem nyní jako člen ještě čerstvý nováček (přijat jsem byl včera, tudíž tady na fóru ještě jako člen evidován nejsem) a snažím se zatím všechno pochytit, nicméně součástí MP jsem chtěl být už delší dobu - v podstatě co jsem chtěl být členem Pirátů, tak jsem chtěl být i členem MP. Nemám asi žádný vyloženě vznešený důvod, proč se hlásím, jednoduše mi jen přijde myšlenka sdružení podobně smýšlejících mladých lidí super - ať kvůli lidem, co lze poznat, tak i kvůli možnostem, v čem se takové sdružení může angažovat a čeho může dosáhnout.
Jinak co se tak nějak týká mého umístění na politickém spektru, asi bych se označil za sociálně smýšlejícího liberála. Co se pak jedná jednotlivých problematik, tak se poměrně zajímám o téma bytové krize, udržitelného rozvoje měst a veřejnou dopravu.

Určitě chtěl. Jak konkrétně, to asi záleží, co by se naskytlo, ale jsem otevřený každému nápadu a rád se budu podílet na čemkoliv, co bude potřeba. Jinak základem by asi byla minimálně účast na schůzích, přičemž jsem ještě na žádné schůzi MP nebyl (má chyba, to se omlouvám), tudíž se těším, až všechny poznám a uvidím (a přiučím se) jak co probíhá.

Určitě měl. jak jsem psal, rád pomůžu s čímkoliv a jsem pro každou špatnost. Konkrétní pomoc by pak asi záležela na dané situaci a na schopnostech, kterými jsem schopen aspoň nějak asistovat a vypomoci.

Hry hraju, nejčastěji PC. Deskovky jsem nějak neměl nikdy moc s kým hrát, takže těmi jsem zcela nepolíben... byť teď si tedy mám poprvé zkusit DnD, tak jsem zvědav, jak to dopadne.
Co se týká PC her, tak tam toho hraju poměrně dost. Ať už se jedná o stařičké klasiky (pro mě) jako je The Sims 3 či Anno 1404 (i občas MC, je to nostalgie). Ze "současnějších" titulů by to pak bylo Anno 1800, Cities: Skylines, Hogwarts Legacy, KCD - nově s dabingem, Elite Dangerous a mnoho dalších věcí. Obecně pak pro mě oblíbeným žánrem jsou pixel art indie hry jako Graveyard Keeper či Kingdom (Classic a Two Crowns).
Ohledně hudby pak docela rád poslouchám Electro swing (Caravan palace, Parov stelar, Caro Emerald...), a následně interprety jako Gorillaz, Jack White, Sabaton, IDKHOW BUT THEY FOUND ME, SAFIA, Daft Punk... Nemyslím si, že by to někoho zajímalo, ale kdyžtak můžu dát odkaz na Spotify.

Vím, MP sleduju na IG, Twitteru, FB, Twitchi a rád bych se dostal i do skupiny na Zulipu. Jestli má MP i Discord, tak jsem i tam.

Pravděpodobně přes sociální sítě, možná přes stránky Pirátů, to už si nejsem jistý. Je to delší doba.

Definitivně mám. Velice rád bych se zapojil do veřejného dění a případně se nějak podílel i na tématech, která jsem zmíniil výše v příspěvku. V současnosti moc angažovaný nejsem, maximálně jsem za Piráty dělal člena volební komise, avšak do budoucna se chci zapojit mnohem více.

Jsem v kontaktu s lidma ze svého MS (Mníšecko a Dolní Berounka) a rád bych do budoucna byl v kontaktu i s lidmi z kraje - konkrétně třeba s lidmi z expertních týmů ohledně místního rozvoje či dopravy. V současnosti mám pocit je z našeho MS v KS jeden člověk.

Snad jsem odpověděl na jednotlivé otázky pokud možno uspokojivě a snad jsem nepůsobil příliš nevhodně. Nicméně budu se těšit na všechny odpovědi.
S pozdravem,

• Honza

Ahoj Honzo,
díky za zájem a děkuji za takové pěkné a detailní představení!
Schůze máme každý druhý čtvrtek v měsíci, od 19:30 na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo , další tedy připadá na 11. května. Bude fajn, když dorazíš, abychom prodiskutovali další kroky k přijetí do Mladého Pirátstva 😊
Kdybys měl nějaké otázky, neváhej a kontaktuj mě nebo @Matej.Belohoubek
Uvidíme se na schůzi!
Mili

Tito uživatelé poděkovali autorovi miladuska za příspěvek:
Jan.Liska.Lety

Jan.Liska.Lety
Profese: Projektant
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Liska.Lety »

miladuska píše: 22 dub 2023, 21:54
jan_liska píše: 21 dub 2023, 21:20

Ahoj,

S pozdravem,

• Honza

Ahoj Honzo,
díky za zájem a děkuji za takové pěkné a detailní představení!
Schůze máme každý druhý čtvrtek v měsíci, od 19:30 na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo , další tedy připadá na 11. května. Bude fajn, když dorazíš, abychom prodiskutovali další kroky k přijetí do Mladého Pirátstva 😊
Uvidíme se na schůzi!
Mili

Budu tam, moc rád se dostavím.

• Honza
Patrik.Jurenka
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Koordinátor havarijní služby
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Příspěvek od Patrik.Jurenka »

Pěkný večer přeji :)

Chci udělat konečně první krok k tomu se opět angažovat u Pirátů a Mladé Pirátstvo považuji za super prostředí, ve kterém se budu moct postupně rozvíjet a získat přehled o aktuálním dění ve straně.

Už před více lety jsem aktivně docházel na pravidelné schůze MS Olomouc a Šumpersko, účastnil se pirátských akcí, pomáhal s kampaněmi a podával pomocnou ruku při administrativě.
Mou cestu Piráta tehdy pomalu, ale jistě, uzavírala podnikatelská kariéra, která bohužel skončila nešťastně a tedy už se podnikání nevěnuji.
Vzhledem k tomu a jiným změnám v mém osobním životě mám možnost Pirátům investovat více času než doposud a mám zájem se i aktivně podílet na fungování strany. Členem strany nejsem a mrzí mě to. Mám určitě chuť to napravit na nejbližší možné schůzi KSOl a podmanit se grilování :D

Pokud můžu v krátkosti napsat něco o sobě, tak po ukončení podnikání pracuji pro asistenční službu Europ Assistance, kde se často setkávám s kolegou Filipem Křistekem a je to člověk, který mi jako první o Mladém Pirátstvu řekl.

Těším se na doplňující otázky a schůzi MP mám již zapsanou v kalendárí ;)

Brzy na viděnou 8-)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Patrik.Jurenka za příspěvky (celkem 7):
Vojtech.Pikal, Petr.Konecny, Filip.Kristek, miladuska, Patrick.Machura, Katerina.Stojanova, Jiri.Rezek
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás.
To je trestem za neochotu podílet se na politice.“ - Platón
miladuska
Mladé Pirátstvo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miladuska »

Patrik.Jurenka píše: 25 dub 2023, 19:37

Pěkný večer přeji :)

Chci udělat konečně první krok k tomu se opět angažovat u Pirátů a Mladé Pirátstvo považuji za super prostředí, ve kterém se budu moct postupně rozvíjet a získat přehled o aktuálním dění ve straně.

Už před více lety jsem aktivně docházel na pravidelné schůze MS Olomouc a Šumpersko, účastnil se pirátských akcí, pomáhal s kampaněmi a podával pomocnou ruku při administrativě.
Mou cestu Piráta tehdy pomalu, ale jistě, uzavírala podnikatelská kariéra, která bohužel skončila nešťastně a tedy už se podnikání nevěnuji.
Vzhledem k tomu a jiným změnám v mém osobním životě mám možnost Pirátům investovat více času než doposud a mám zájem se i aktivně podílet na fungování strany. Členem strany nejsem a mrzí mě to. Mám určitě chuť to napravit na nejbližší možné schůzi KSOl a podmanit se grilování :D

Pokud můžu v krátkosti napsat něco o sobě, tak po ukončení podnikání pracuji pro asistenční službu Europ Assistance, kde se často setkávám s kolegou Filipem Křistekem a je to člověk, který mi jako první o Mladém Pirátstvu řekl.

Těším se na doplňující otázky a schůzi MP mám již zapsanou v kalendárí ;)

Brzy na viděnou 8-)

Ahoj Patriku,
díky moc za zájem! Je super že jsi z Olomoucka/Šumperska, moraváků je potřeba 8-) Uvidíme se tedy příští čtvrtek na online schůzi MP, pokud budeš chtít, rovnou tě můžeme i ogrilovat :)

Kdybys měl nějaké otázky, neváhej a kontaktuj mě nebo @Matěje Bělohoubka

mezitím nám ještě můžeš odpovědět na tyto otázky:
4) Víš že jsme i na instagramu, facebooku, Twitchi a máme web?

Díky moc a uvidíme se za týden! :)
Mili

Patrik.Jurenka
Profese: Koordinátor havarijní služby
Dal poděkování: 24 poděkování
Dostal poděkování: 11 poděkování

Příspěvek od Patrik.Jurenka »

miladuska píše: 06 kvě 2023, 20:14

Díky moc a uvidíme se za týden! :)
Mili

1) Určitě chci využít svůj talent pro komunikaci s veřejností a reprezentovat MP jako důležitý orgán strany - jak konkrétně už nechám na další, delší debatu. Potrvá mi totiž delší čas nasednou do rozjetého vlaku a udělat si přehled o tom, čemu je doopravdy potřeba věnovat pozornost - věřím, že mi s tím pomůžete a "povedete" mě tam, kam bude potřeba. Časem už budu sám vědět.
2) Každopádně počítám s tím, že se budu pravidelně účastnit pirátských akcí, tak, jak mi práce dovolí. Na venek působím, aspoň si to myslím, důvěryhodně a umím na venek komunikovat fakta a vyvracet dezinformace. Ve své historii jsem před lidmi vystupoval už několikrát a tedy nemám problém se podílet na nějaké větší akci. Btw., nikdy jsem nestreamoval :D
3) Od malička jsem vášnivým hráčem počítačových a konzolových her. Jednoduše a dobře si rád hraji se vším, s čím se dá :D tedy včetně stolních her. S hudbou je to u mě složitější. Poslouchám totiž vše, co se mi líbí. Aktuálně nejvíc poslouchám Techno, House a DnB.
4) Už delší dobu sleduji koho se dá. Nejvíc tedy naše představitele na celostátní a evropské úrovni, pak hlavně představitele v Olomouckém kraji. Na FB :F Pirátské strany, pokud se nemýlím, mám dokonce štítek předního fanouška :D

„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás.
To je trestem za neochotu podílet se na politice.“ - Platón
pavel.havlik
Dostal poděkování: 7 poděkování

Příspěvek od pavel.havlik »

Ahoj,

jmenuji se Pavel, je mi 21 let a pocházím z Ústeckého kraje, konkrétně z menšího města jménem Jirkov. K MP se teď hlásím trochu neobvyklým způsobem, v tom smyslu, že některé věci dělám trochu na přeskáčku. Měl jsem totiž tu možnost účastnit se minulé schůze, kde jsem i stihl být grilovaný. Na základě toho bych o sobe něco málo řekl i tady. Momentálně bydlím v Praze a studuji na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy religionistiku, mimo to pracuji jako HR asistent pro jednu korporátní společnost. Měl jsem teď skvělou příležitost absolvovat stáž u Olgy Richterové, což mě i namotivoval k tomu začít se více angažovat. K MP se primárně hlásím z toho důvodu, že mi je hodnotově a názorově nejbližší, a dle mého názoru, je potřeba, aby byl hlas nás mladých slyšet důrazněji, a pokud nás bude víc, tak tím lépe. Navíc MP se opravdu soustředí na problémy, které budou mít v budoucnu reálný dopad na nás všechny a věnuje se tématům, která jsou pro mladší generaci důležitá. Ať už je to klimatická krize, bytová krize, manželství pro všechny a nebo redefinice znásilnění, potažmo přijetí Istanbulské úmluvy.

1) Chtěl by jsi se u MP nějak zapojit? Jak?
Moc rád a jsem otevřený čemukoliv, s čím bude potřeba pomoct. Konkrétní náplň toho, v čem přesně, mě v tuhle chvíli nenapadá, ale ať už je to pomoc s přípravou nějakých akcí nebo s čímkoliv jiným, co bude zrovna potřeba, rád přiložím ruku k dílu.

2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu? jak?
Určitě, ať už by šlo o nějakou menší pomoc v podobě přípravy, a nebo jestli by šlo i roli moderátora, tak bych s tím problém neměl, ba naopak. Vzhledem k tomu, jakou práci momentálně dělám jsem vystavěn komunikaci s lidmi na každodenní bázi, což mě naučilo trpělivosti a mluvit i více diplomatičtěji, i když to může být náročnšjší. I v rámci svého studia jsem vystaven zpracovávat složitější témata a formulovat je pak "lidštěji", aby byla dobře srozumitelná.

Bohužel žádné PC hry nijak aktivně nehraju, ale kdysi dávno jsem nějaké hrál (WOW, Counter-Strike, apod.). Co se týče deskovek, tak asi záleží o jakou by šlo, protože ty nejsou úplně můj šálek kávy, upřímně řečeno. Pokud jde o hudbu, tak můj vkus napříč hudebními žánry je opravdu pestrý, mám rád rock, indie rock, něco elektronického apod. Líbí se mi, když daný interpret v něčem vyniká a nezní úplně stejně jako ostatní. Moje celoživotní srdcovka jsou Evanescence (který jsem viděl asi tak 4x už za tu dobu, co je poslouchám), Florence and the Machine, Aurora, Lorde, Bjork, Paramore, Massive Attack, Portishead a Tori Amos.

Piráty (včetně MP) sleduji na všech sociálních sítích, kde se dá. Stejně tak i pirátské představitele*ky.

Budu moc rád za vaši zpětnou vazbu a předem moc díky! :)
Pavel

Tito uživatelé poděkovali autorovi pavel.havlik za příspěvky (celkem 7):
Jan.Liska.Lety, Vojtech.Pikal, miladuska, Patrick.Machura, Katerina.Stojanova, Jiri.Rezek, Petr.Konecny
Michal.Ketner
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 398 poděkování
Dostal poděkování: 969 poděkování

Příspěvek od Michal.Ketner »

Ciao, jsem Panda a rád bych se stal členem mladého pirátstva.
Tu jsou nějake informace o mně. https://lide.pirati.cz/profil/3599/, ostatní dotazy rád zodpovím a budu se těšit na připadnou spolupráci.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Ketner za příspěvky (celkem 2):
miladuska, Petr.Konecny

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

miladuska
Mladé Pirátstvo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miladuska »

Michal.Ketner píše: 23 kvě 2023, 00:42

Ciao, jsem Panda a rád bych se stal členem mladého pirátstva.
Tu jsou nějake informace o mně. https://lide.pirati.cz/profil/3599/, ostatní dotazy rád zodpovím a budu se těšit na připadnou spolupráci.

Long time no see 8-) mockrát díky za zájem!
Asi víš, že schůzi máme každý druhý čtvrtek v měsíci, od 19:30 na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo , další tedy připadá na čtvrtek 8. května. Můžeme tě tam rovnou ogrilovat, pokud jsi ještě nebyl, ať se proces přijetí urychlí :D
2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Pirateconu, podcastu, streamu ? jak ?
3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv) Jakou hudbu posloucháš?
4) Víš že jsme i na instagramu, facebooku, twitchi a máme web?

Díky moc za odpověď a uvidíme se za 2 týdny :)
Mili

Odpovědět

Zpět na „Mladé Pirátstvo“