Ahoj,
jmenuji se Honza, je mi 20 a jsem z Letů (u Dobřichovic). Jsem ve druháku na FA ČVUT a studuji zde zaměření "Architektura a urbanismus". U Pirátů jsem nyní jako člen ještě čerstvý nováček (přijat jsem byl včera, tudíž tady na fóru ještě jako člen evidován nejsem) a snažím se zatím všechno pochytit, nicméně součástí MP jsem chtěl být už delší dobu - v podstatě co jsem chtěl být členem Pirátů, tak jsem chtěl být i členem MP. Nemám asi žádný vyloženě vznešený důvod, proč se hlásím, jednoduše mi jen přijde myšlenka sdružení podobně smýšlejících mladých lidí super - ať kvůli lidem, co lze poznat, tak i kvůli možnostem, v čem se takové sdružení může angažovat a čeho může dosáhnout.
Jinak co se tak nějak týká mého umístění na politickém spektru, asi bych se označil za sociálně smýšlejícího liberála. Co se pak jedná jednotlivých problematik, tak se poměrně zajímám o téma bytové krize, udržitelného rozvoje měst a veřejnou dopravu.
1) Chtěl by jsi se u MP nějak zapojit ? Jak ?
Určitě chtěl. Jak konkrétně, to asi záleží, co by se naskytlo, ale jsem otevřený každému nápadu a rád se budu podílet na čemkoliv, co bude potřeba. Jinak základem by asi byla minimálně účast na schůzích, přičemž jsem ještě na žádné schůzi MP nebyl (má chyba, to se omlouvám), tudíž se těším, až všechny poznám a uvidím (a přiučím se) jak co probíhá.
2) Měl by jsi zájem pomoct na nějakém Piráteconu, podcastu, streamu ? jak ?
Určitě měl. jak jsem psal, rád pomůžu s čímkoliv a jsem pro každou špatnost. Konkrétní pomoc by pak asi záležela na dané situaci a na schopnostech, kterými jsem schopen aspoň nějak asistovat a vypomoci.
3) Hraješ nějaké hry? (PC, deskovky, cokoliv) , Jakou hudbu posloucháš?
Hry hraju, nejčastěji PC. Deskovky jsem nějak neměl nikdy moc s kým hrát, takže těmi jsem zcela nepolíben... byť teď si tedy mám poprvé zkusit DnD, tak jsem zvědav, jak to dopadne.
Co se týká PC her, tak tam toho hraju poměrně dost. Ať už se jedná o stařičké klasiky (pro mě) jako je The Sims 3 či Anno 1404 (i občas MC, je to nostalgie). Ze "současnějších" titulů by to pak bylo Anno 1800, Cities: Skylines, Hogwarts Legacy, KCD - nově s dabingem, Elite Dangerous a mnoho dalších věcí. Obecně pak pro mě oblíbeným žánrem jsou pixel art indie hry jako Graveyard Keeper či Kingdom (Classic a Two Crowns).
Ohledně hudby pak docela rád poslouchám Electro swing (Caravan palace, Parov stelar, Caro Emerald...), a následně interprety jako Gorillaz, Jack White, Sabaton, IDKHOW BUT THEY FOUND ME, SAFIA, Daft Punk... Nemyslím si, že by to někoho zajímalo, ale kdyžtak můžu dát odkaz na Spotify.
4) Víš že jsme i na instagramu? Twitchi a máme web?
Vím, MP sleduju na IG, Twitteru, FB, Twitchi a rád bych se dostal i do skupiny na Zulipu. Jestli má MP i Discord, tak jsem i tam.
5) Jak jsi se o nás dozvěděl?
Pravděpodobně přes sociální sítě, možná přes stránky Pirátů, to už si nejsem jistý. Je to delší doba.
6) Máš v plánu se nějak v rámci Pirátů zapojovat ?
Definitivně mám. Velice rád bych se zapojil do veřejného dění a případně se nějak podílel i na tématech, která jsem zmíniil výše v příspěvku. V současnosti moc angažovaný nejsem, maximálně jsem za Piráty dělal člena volební komise, avšak do budoucna se chci zapojit mnohem více.
7) Jsi již v kontaktu s nějakými Piráty ? KS nebo MS ?
Jsem v kontaktu s lidma ze svého MS (Mníšecko a Dolní Berounka) a rád bych do budoucna byl v kontaktu i s lidmi z kraje - konkrétně třeba s lidmi z expertních týmů ohledně místního rozvoje či dopravy. V současnosti mám pocit je z našeho MS v KS jeden člověk.
Snad jsem odpověděl na jednotlivé otázky pokud možno uspokojivě a snad jsem nepůsobil příliš nevhodně. Nicméně budu se těšit na všechny odpovědi.
S pozdravem,