38% ze všech voličů, 70% parlamentních křesel... prostě úplně jiná legitimita rozhodování než nesourodý slepenec pětikolky, kterou by takto celou reálně takřka nikdo nevolil...
mch. v Maďarsku nechodí volit 6 z 20 voličů, u nás 7 z 20 (a hlasy 2 z 20 oprávněných voličů propadly)
No jo, ale jak chceš odstavit od moci populisty (Babiš, Orbán), když jim sedá na lep kolem 30% občanů? Jinak, než dočasným semknutím většiny ostatních stran to prostě nelze. Pokud tady ovšem nechceme používat metody z Jižní Ameriky.
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
Petr.Vileta: Jo, to semknutí funguje. Populisti jsou odstavení a na scéně řádí asociální škůdci. Dobře nám tak, tohle bude velice užitečná zkušenost. Příští volby budou ještě zajímavější, než ty poslední.
Petr.Vileta: Jo, to semknutí funguje. Populisti jsou odstavení a na scéně řádí asociální škůdci. Dobře nám tak, tohle bude velice užitečná zkušenost. Příští volby budou ještě zajímavější, než ty poslední.
"Asociální škůdci" mi až tak nevadí, pokud nekradou ve velkém ani v malém. Já jsem vyznavačem zásady Marka Twaina „Budeš-li někdy hledat pomocnou ruku, najdeš ji na konci svého ramene.“
Věř, ale komu věříš měř.
Petr.Vileta: to je dobrá zásada, ale blbý je, když ti asociální škůdci neustále odsekávají nějaké prsty. Já od vlády vlastně ani tak moc nechci, docela by mi stačilo, kdyby nekradla a neškodila.
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
No já tam vidím jediného Francouze, jinak samí Češi.
A co tím básník chtěl říct? Být za každou cenu chytrý? Netřeba chodit na justici, ta jména pro OVAK jsou i na těch stránkách. Jedná se však o pronájem firmě Suez.
https://twitter.com/TomasMartinekCZ/sta ... Rdgiw&s=19
Dejte prosím svým členům na vědomí, že si mají informace ověřovat celé a neskákat hned kvůli každé senzaci na lep. Vypadá to pak zvláště od Pirátů přinejmenším hloupě. (pán z FB účelově nezveřejnil pokračování dokumentu).
Dnes to bylo v TV a pán sice opravdu porušil několik předpisů, ale byl napojen na policejní řízení leteckých hasebních prací a byl stav nouze. Ve stavu nouze můžete třeba vést raněnou osobu autem do nemocnice i po 5 pivech.
Věř, ale komu věříš měř.