Jen mě napadá - nedá se konečně tohle trošku zmedializovat? Vysvětlit běžným lidem, že pokud mají doma děti a počítač, může se to stát každému z nich? Nějaká kampaň typu: "Chcete, aby se i toto stalo vašim dětem?" Já tu vidím, že veškeré důkazy (data v počítači a podobně) má u sebe zabavené policie. Dotyčný člověk nic.
Případně skutečně dát dohromady pár zkušených právníků v této oblasti, kteří budou řešit spory rychle a nebudou se muset vše učit od začátku.
Ale medializaci považuji za základ. Vysvětlit konečně lidem, že:
- nelegální software je špatně, pro domácí použití stačí opensource (linux, open office) a pokud potřebují nutně víc, tak na něj asi i mají peníze (potřebují k práci)
- stahuje se z rapidshare, kde je to zcela legální (kopie pro osobní potřebu)
- CD-čko se půjčuje nikoli věnuje kopie (můžou půjčit kopii, aby jim dotyčný originál nezabordelil) - nenechat si za to platit, pak by museli mít licenci půjčovny
- když už někdo chce působit na sdílecích serverech, tak na těch bezpečnějších, kde se nedá dohledat, co sdíleli
[quote="Jana Syrovatkova"] - když už někdo chce působit na sdílecích serverech, tak na těch bezpečnějších, kde se nedá dohledat, co sdíleli[/quote]
Proč vlastně ještě nemáme Pirateshare? To ho ještě žádná pirátská strana nebyla schopná spustit?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Findeis za příspěvek:
[quote="Lukas Findeis"][quote="Jana Syrovatkova"] - když už někdo chce působit na sdílecích serverech, tak na těch bezpečnějších, kde se nedá dohledat, co sdíleli[/quote]
Proč vlastně ještě nemáme Pirateshare? To ho ještě žádná pirátská strana nebyla schopná spustit?[/quote]
Náklady na provoz budou enormní. Všechny data musí někde být, neuvěřitelný počet spojení... Jedná se o několik řádů víc než jakékoliv jiné pirátské projekty.
Samozřejmě může se to vrátit z reklamy, ale s tou je potíž (např. ideologická). Přecejen by nebylo hezké mít reklamy na Amazon či něco podobného.
Předpokládám, že by to někdo musel rozjet na polokomerční bázi a s tou je zas problém. Čili by to chtělo polokomerční komunitní bázi (nějaké prvky demokracie, provázání a přitom lidi, co by se tím opravdu živili...).
[quote="Lukas Findeis"]Proč vlastně ještě nemáme Pirateshare? To ho ještě žádná pirátská strana nebyla schopná spustit?[/quote]
Bylo by fajn co? A co takhle poprosit (tuším že Švédy) The Pirate Bay, ať trochu rozšíří záběr?
[quote="Jana Syrovatkova"] - stahuje se z rapidshare, kde je to zcela legální (kopie pro osobní potřebu)[/quote]
Radši bych tam viděl reklamu třeba na vodo nebo jamendo než rapidshare.
asi se to nedá medializovat páč tady maj plnou hubu keců, rada a reálná pomoc žádná. Ani nevim kdo mi tenhle web doporučil ale dozvědět se že si mám vzít právníka a že mě to bude stát prachy co nemám bych věděl i tak
Omlouvám se za zcela nepatřičné plácání některých uživatelů. Bohužel volný přístup k fóru někdy znamená, že ti, co Vám mohou poradit si nevšimnou a ti, co Vám poradit neumějí si povídají, jako by se nechumelilo.
Pokud Vás mohu poprosit - pošlete mi veškeré dostupné info, které k Vašemu případu máte soukromou zprávou nebo na mail: adam.soukal@piratskastrana.cz
Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Soukal za příspěvky (celkem 3):
demoniaco píše:asi se to nedá medializovat páč tady maj plnou hubu keců, rada a reálná pomoc žádná. Ani nevim kdo mi tenhle web doporučil ale dozvědět se že si mám vzít právníka a že mě to bude stát prachy co nemám bych věděl i tak
Omlouvam se za moje blbe kecy v tomto vlakne.
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
demoniaco píše:asi se to nedá medializovat páč tady maj plnou hubu keců, rada a reálná pomoc žádná. Ani nevim kdo mi tenhle web doporučil ale dozvědět se že si mám vzít právníka a že mě to bude stát prachy co nemám bych věděl i tak