Debata k Léčení bazénovou dezinfekcí
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Jakub.Zach
- Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
- Profese: architekt, urbanista
- Dal poděkování: 20 poděkování
- Dostal poděkování: 10 poděkování
Re: Debata k Léčení bazénovou dezinfekcí
A) článek se snaží najít senzaci za každou cenu.
B) "FB lékaři" a jejich rady je často jedno z těch nejhorších co může člověk potkat. Každý chytrý jak rádio ale zodpovědnost žádná. Jejhorší jsou ty matky na mateřské. Osobně si myslím, že toto je už dost silný hazard.. pokud před tím varují už i lékaři. Nicméně co se působnosti v RV týče... posuzoval bych spíše její práci pro piráty.. než ptákoviny ve volném čase..... POKUD TO NEPORUŠUJE ZÁKON NEBO NEPOŠKOZUJE PIRÁTY.
B) "FB lékaři" a jejich rady je často jedno z těch nejhorších co může člověk potkat. Každý chytrý jak rádio ale zodpovědnost žádná. Jejhorší jsou ty matky na mateřské. Osobně si myslím, že toto je už dost silný hazard.. pokud před tím varují už i lékaři. Nicméně co se působnosti v RV týče... posuzoval bych spíše její práci pro piráty.. než ptákoviny ve volném čase..... POKUD TO NEPORUŠUJE ZÁKON NEBO NEPOŠKOZUJE PIRÁTY.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Zach za příspěvky (celkem 3):
- Petr.Tkadlec, Barbora.Hradecna, V__
Místopředseda MS Kroměříž /// architekt, urbanista, člověk s veselou povahou a věčný optimista
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dostal poděkování: 28 poděkování
Re: Napsali o nás
Možná by bylo fajn si to dohledat. Bez ohledu na to, co si o tom myslím, se ptala víceméně teoreticky ohledně dítěte kamarádky (zřetelně v beznadějném stavu z pohledu medicíny). S tím, že jí o tom ani neříkala. To dítě má zjevně rodiče, kteří vposledku o jakékoli léčbě rozhodují. Budu ráda, když aspoň Piráti nebudou naskakovat na mediální zkratky.David.Wagner píše: ↑22 led 2019, 11:55Já možná nějak naivně věřím, že ač to leje do sebe (což každý ať má svobodu), tak u dítěte je jiná hranice.Yossi píše: ↑22 led 2019, 11:49V článku říká, že to používá, nejen, že se ptala. Logicky usuzuji, že pokud si myslí, že to pomáhá jí, tak tím bude týrat/léčit i své děti.David.Wagner píše: ↑22 led 2019, 11:08
No, zase bych zpomalil. Imho se na to jenom ptala a nic nesypala, ne? Nebo jo?
K tomu mě paralelně napadá, že "přitěžující okolností" je "členka Republikového výboru". Možná by bylo dobré veřejnosti osvětlil, co vlastně RV dělá - já sama v tom jako pouhá příznivkyně dost tápu.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marketa.Pavlikova za příspěvky (celkem 5):
- Dalibor.Zahora, Vojtech.Pikal, Barbora.Hradecna, Ondrej.Tuma, V__
- David.Wagner
- Profese: vykonavatel vůle
- Dal poděkování: 344 poděkování
- Dostal poděkování: 3845 poděkování
No, ja to cetl. A ta linie mezi "podala/ nepodala" je myslim to zasadni. Ja doufam, ze jenom zjistovala nesmysly (byt tam neni o cem se bavit, jestli to je prinosny nebo ne) a k jinemu cloveku se uz nic nedostalo.Marketa.Pavlikova píše: ↑22 led 2019, 12:20Možná by bylo fajn si to dohledat. Bez ohledu na to, co si o tom myslím, se ptala víceméně teoreticky ohledně dítěte kamarádky (zřetelně v beznadějném stavu z pohledu medicíny). S tím, že jí o tom ani neříkala. To dítě má zjevně rodiče, kteří vposledku o jakékoli léčbě rozhodují. Budu ráda, když aspoň Piráti nebudou naskakovat na mediální zkratky.David.Wagner píše: ↑22 led 2019, 11:55Já možná nějak naivně věřím, že ač to leje do sebe (což každý ať má svobodu), tak u dítěte je jiná hranice.
K tomu mě paralelně napadá, že "přitěžující okolností" je "členka Republikového výboru". Možná by bylo dobré veřejnosti osvětlil, co vlastně RV dělá - já sama v tom jako pouhá příznivkyně dost tápu.
Pokud podala, tak je to vec pro Policii, no.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 2):
- Jiri.Snizek, V__
Podporuji myšlenky.
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dostal poděkování: 28 poděkování
Pokud by podala bez vědomí rodičů, tak rozhodně. Pokud se souhlasem, tak jsou v tom hlavně ti rodiče.David.Wagner píše: ↑22 led 2019, 12:39 No, ja to cetl. A ta linie mezi "podala/ nepodala" je myslim to zasadni. Ja doufam, ze jenom zjistovala nesmysly (byt tam neni o cem se bavit, jestli to je prinosny nebo ne) a k jinemu cloveku se uz nic nedostalo.
Zajímá mě, kde běží ta intenzivní debata uvnitř Pirátské strany, o které Deník N píše?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marketa.Pavlikova za příspěvky (celkem 4):
- Pavel.Moravec, Jiri.Ulip, Jiri.Snizek, V__
-
- Profese: advokát a insolvenční správce
- Dal poděkování: 1144 poděkování
- Dostal poděkování: 1727 poděkování
To je mimoběžný fakt, který nijak nevyvrací, že MMS je leptající bazénová chemie poškozující zdraví.Martin.Kucera píše: ↑22 led 2019, 12:08Mno, třeba HCl je velmi silná žíravina a přesto ji (v určité koncentraci) máme v žaludku.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Backa za příspěvky (celkem 4):
- Pavel.Moravec, anon539, pavel_sanda, V__
We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
-
Ne, nejsou v tom hlavně hlavně ti rodiče, je v tom zejména ona, pokud ve volném čase leptá děti, a to, ať již své, nebo cizí.Marketa.Pavlikova píše: ↑22 led 2019, 12:45Pokud by podala bez vědomí rodičů, tak rozhodně. Pokud se souhlasem, tak jsou v tom hlavně ti rodiče.David.Wagner píše: ↑22 led 2019, 12:39 No, ja to cetl. A ta linie mezi "podala/ nepodala" je myslim to zasadni. Ja doufam, ze jenom zjistovala nesmysly (byt tam neni o cem se bavit, jestli to je prinosny nebo ne) a k jinemu cloveku se uz nic nedostalo.
Zajímá mě, kde běží ta intenzivní debata uvnitř Pirátské strany, o které Deník N píše?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Backa za příspěvek:
- V__
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
Rozhodně to neplatí pro libovolnou koncentrai, to říkají i ty zdroje, které jsem si dle tebe měl vygooglit.Yossi píše: ↑22 led 2019, 12:51To je mimoběžný fakt, který nijak nevyvrací, že MMS je leptající bazénová chemie poškozující zdraví.Martin.Kucera píše: ↑22 led 2019, 12:08Mno, třeba HCl je velmi silná žíravina a přesto ji (v určité koncentraci) máme v žaludku.
A ono je snad prokázáno, že leptá děti?
Podle článku to užívá sama, což je její problém.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
- V__
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
- David.Wagner
- Profese: vykonavatel vůle
- Dal poděkování: 344 poděkování
- Dostal poděkování: 3845 poděkování
No, kde se vede ta intenzivní debata mě taky zajímalo, protože tady se bavíme jenom o tom, jestli nesou pak větší odpovědnost rodiče nebo někdo, kdo dítěti podá věc na čištění hajzlíků.
Pojďme doufat, že nepodala, říct si, že bazénovka do bříška nepatří a bude nám fajn <3
Pojďme doufat, že nepodala, říct si, že bazénovka do bříška nepatří a bude nám fajn <3
- Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvek:
- V__
Podporuji myšlenky.
-
Asi jsi špatně googlil - Varování MZ ČR, myslím, že je to tam popsáno dost blbuvzdorně:Martin.Kucera píše: ↑22 led 2019, 12:59Rozhodně to neplatí pro libovolnou koncentrai, to říkají i ty zdroje, které jsem si dle tebe měl vygooglit.Yossi píše: ↑22 led 2019, 12:51To je mimoběžný fakt, který nijak nevyvrací, že MMS je leptající bazénová chemie poškozující zdraví.Martin.Kucera píše: ↑22 led 2019, 12:08
Mno, třeba HCl je velmi silná žíravina a přesto ji (v určité koncentraci) máme v žaludku.
A ono je snad prokázáno, že leptá děti?
Podle článku to užívá sama, což je její problém.
https://www.priroda.cz/clanky.php?detail=2721 Dál se fakt nebudu v roce 2019 bavit o faktu, že je to leptající zdraví škodlivá chemie.
Samozřejmě, že se do novin nepřizná, že děti leptá, proto jsem psal "pokud", a zbytek by měl být úkol pro OČTŘ. Pokud straně nevadí, že to leptání dětí minimálně propaguje, budiž.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Backa za příspěvek:
- V__
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
Já vygooglil např. toto:Yossi píše: ↑22 led 2019, 13:05Asi jsi špatně googlil - Varování MZ ČR, myslím, že je to tam popsáno dost blbuvzdorně:
https://www.priroda.cz/clanky.php?detail=2721 Dál se fakt nebudu v roce 2019 bavit o faktu, že je to leptající zdraví škodlivá chemie.
"Bezpečnostní limit pro pracovníky v USA je stanoven na 0.1 mg/l pro 8 hodinovou pracovní dobu, limit FDA pro balenou vodu je 0.8 mg/l[4], při dlouhodobému vystavení se více než 10 mg/l je dávka na krysách smrtelná, nicméně pro lidi je teprve toxická a musel by to požít v opravdu velké dávce nad 250 mg/l."
Tedy zjevně existují zdraví neškodlivé koncentrace.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 2):
- VlasttimilaSpa, V__
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová