DiEM25 - Řím 23.3.

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

Mikulas.Peksa
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Re: DiEM25 - Řím 23.3.

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Ok, jsi-li ochotná to risknout, bookni si letenku, než Ti jí někdo vyfoukne. 4300 může autorizovat vedoucí ZO sám o sobě. A já půjdu za RP požádat, abych Ti mohl doplatit ten zbytek. Vzhledem ke složení současného RP bych si tipnul, že to najde podporu.

Iniciativu zakládá bývalý Řecký ministr financí za stranu Syriza, která vedla europarlamentní frakci, kde sedí naše KSČM. Rétorické figury tomu vcelku vzato odpovídají, to je pravda. Nutno podotknout, že jistý pravdivý základ to nicméně má. Zmíněné schůzky jsou neformální, takže když přišlo na lámání chleba, stál Varoufakis na chodbě a ostatní ministři financí se radil o Řecku bez Řecka. Takže požadavek, aby €skupina měla pořádný JdŘ, považuju osobně za legitimní. Když #ByrokratickaFerovka, tak se vším všudy.

12 měsíců - mrtě moc věcí je v pravomocích národních států a ty si na to nedají šáhnout, čímž řešení krize blokují. Další věci jsou řízené výhradně Evropskou radou (tj. shromážděním národních států) a nemá do nich co kecat parlament. Výsledek je takový, že rozhodnutí se odvíjejí od toho, kdo ovládá nejsilnější národní státy. Toto je třeba potlačit (máme to mimochodem v programu, že podporujeme rozhodování prostřednictvím EP).

Ústavodárné shromáždění - EP nemá žádnou pravomoc nad základními smlouvami.

Zbytek manifestu můžeme klidně rozanalyzovat v pondělí u Daana, jestli do toho chceš jít.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 5):
Frantisek.Navrkal, Ondrej.Profant, Alexandr.Mansurov, Frantisek.Kopriva, Marketa.Gregorova
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

No, vyslat na tuhle akci někoho kdo se k tomu a priori staví kriticky a může do toho házet vidle, tomu se říká asi pirátská diplomacie? :)

DIEM si už svůj směr jasně nastavilo, a na nějaké připomínky někoho z Pirátů je jaksi pozdě. A troufnu si tvrdit, že již teď má DIEM větší význam a politickou váhu než celá slavná PPEU. Což pochopitelně neznamená, že tomu Piráti musí poklonkovat, ale čekal bych, že se budou chovat chytřeji, než nasvědčuje příprava tohodle výjezdu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dalibor.Zahora za příspěvky (celkem 4):
Marek.Necada, Ondrej.Profant, Mikulas.Peksa, Marketa.Gregorova

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Mikulas.Peksa

Dalibor Zahora píše:No, vyslat na tuhle akci někoho kdo se k tomu a priori staví kriticky a může do toho házet vidle, tomu se říká asi pirátská diplomacie? :)

DIEM si už svůj směr jasně nastavilo, a na nějaké připomínky někoho z Pirátů je jaksi pozdě. A troufnu si tvrdit, že již teď má DIEM větší význam a politickou váhu než celá slavná PPEU. Což pochopitelně neznamená, že tomu Piráti musí poklonkovat, ale čekal bych, že se budou chovat chytřeji, než nasvědčuje příprava tohodle výjezdu.
Jednoduchá otázka - chceš jet? Hejno, dobrovolníci,...

S Markétou to probereme v pondělí naživo. Věřím, že bude postupovat profesionálně a podá objektivní informaci. Ostatně, kritický přístup nemůže být naškodu, ke spoustě věcí přistupujeme zcela nekriticky a podle toho to dopadá.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
Frantisek.Navrkal, Dalibor.Zahora

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Namám dojem, že by do toho chtěla Markéta házet widle. Vyjasnit si vzájemné postoje a dát si vědět, že spolu v jisté části souhlasíme je správné a osobní kontakt je nejlepší, zvlášť, když tam za nás pojede pěkná ženská :-)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, Marketa.Gregorova
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Mikulas.Peksa

Dalibor Zahora píše:No, vyslat na tuhle akci někoho kdo se k tomu a priori staví kriticky a může do toho házet vidle, tomu se říká asi pirátská diplomacie? :)

A jen na okraj - DiEM se deklaruje jako grass-root iniciativa, tj. do ní vstupují jednotlivci jako individuální členové. PPEU je sdružení Pirátských stran.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
Frantisek.Navrkal

Jan.Lipavsky
Profese: Analytik
Dal poděkování: 527 poděkování
Dostal poděkování: 1040 poděkování

Příspěvek od Jan.Lipavsky »

Ahoj,

1)
Diem25 má na první pohled mnoho společného s pirátským programem.

2)
Je potřeba zjistit, jak moc je ta podobnost reálná.

3)
Proto vysíláme 1 člověka fyzicky, aby
získal kontakty, zákulisní informace a případně domluvil nějakou budoucí spolupráci.
4)
Ano, to je diplomacie. Při reprezentaci PP-CZ se jedná o reprezentaci strany, ne názorových postojů daného jednotlivce.

Honza
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Lipavsky za příspěvky (celkem 4):
Mikulas.Peksa, Frantisek.Kopriva, Frantisek.Navrkal, Petr.Bajgar
Ondrej.Profant
Vedoucí resortního týmu
Profese: Náměstek člena vlády
Dal poděkování: 3725 poděkování
Dostal poděkování: 1965 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.Profant »

Jen pro úplnost existuje Plan B, což je právě něco podobného DIEM25, ale založené politickými stranami.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, Frantisek.Navrkal

profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika

Mikulas.Peksa

Ondrej.Profant píše:Jen pro úplnost existuje Plan B, což je právě něco podobného DIEM25, ale založené politickými stranami.
To mi asi uteklo, čí plán B to je? OFFTOPICs pokusama budovat to jako federaci politických stran máme jisté vlastní zkušenosti....
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvek:
Frantisek.Navrkal

Frantisek.Navrkal
Profese: datový inženýr
Dal poděkování: 2289 poděkování
Dostal poděkování: 1250 poděkování

Příspěvek od Frantisek.Navrkal »

Máte nějaký přehled jak jsou na tom se vztahem k DiEM ostatní členové PP-EU? Budou taky vysílat nějaké výpravy? Případně byste měli možná nějak koordinovat postup.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Frantisek.Navrkal za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, Dalibor.Zahora

Flamewar does not determine who is right - only who is left.
Moje (bývalé) poslancování: poslanecký report, stránka na Facebooku, Twitter profil, podcast Na vrkanou

Mikulas.Peksa

Frantisek.Navrkal píše:Máte nějaký přehled jak jsou na tom se vztahem k DiEM ostatní členové PP-EU? Budou taky vysílat nějaké výpravy? Případně byste měli možná nějak koordinovat postup.
Holanďané deklarovali, že přistupujou, o nikom dalším nevím.....ale můžu hodit dotaz na mailing listy
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
Marketa.Gregorova, Dalibor.Zahora

Odpovědět

Zpět na „Zahraniční odbor“