Obžaloba a odvolání Zemana z funkce prezidenta.

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět

Chci se podepsat pod žalobou na prezidenta Zemana za účelem zbavení ho prezidentského úřadu?

Anketa končí za 28 lis 2015, 08:23

ANO
66
49%
NE
60
45%
ZDRŽUJI SE
8
6%

Celkem hlasujících: 32 - Celkem hlasů: 134

Lukas.Novy
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
Dal poděkování: 2496 poděkování
Dostal poděkování: 3199 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Obžaloba a odvolání Zemana z funkce prezidenta.

Příspěvek od Lukas.Novy »

Mahen se urazil!

Obrázek

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK

Michal.Horak
Republikový výbor
Profese: IT (database & system administrator)
Dal poděkování: 47 poděkování
Dostal poděkování: 121 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Horak »

A můžete mi říct, co tak hrozného provedl? Že na rozdíl od sluníčkářského křídla naší strany neběhá s hashtagem "příjímám" ? Proč by to dělal, má prostě opačný názor, to prezident nesmí? Že nazval opozici "řvoucím státem"? Pokud někde stojí dav, který hází vajíčka a řve místo diskuse, tak je to řvoucí stádo.
Již na jiném místě jsem psal, jak se mi líbilo, že se podařilo sestavit stanovisko Pirátské strany k imigrační krizi poměrně slušně vybalancované s analýzou obou extrémů a teď tady na fóru je zase jeden pokus za druhým to pokazit nějakým pitomým pseudointelektuálským sluníčkařením.
Volil jsem v druhém kole prezidentských voleb Zemana a nelituji toho, pokud mám kvůli tomu vystoupit z Pirátské strany, tak ať mi to předseda nebo místopředseda strany napíše.
Ať žije tolerance k jiným názorům než je ten můj vlastní :P
Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Horak za příspěvky (celkem 4):
Milan.Moravec, Vaclav.Fortik, Karel.Rada, Ivan.Mikolas

Předseda Piráti Písecko
Předseda Jihočeského krajského sdružení

Lukas.Novy
Kontaktovat uživatele:

Mno vsak rikam, ze je to schvalne tak vyhraneny. Uz jenom zbejva, aby komunisti neco zapalili.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, Ivo.Vasicek

Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net

Lukas.Novy
Kontaktovat uživatele:

Slunickari sem chtel rict.

anonym2064
Dal poděkování: 2568 poděkování
Dostal poděkování: 2729 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

Michal.Horak píše:A můžete mi říct, co tak hrozného provedl? Že na rozdíl od sluníčkářského křídla naší strany neběhá s hashtagem "příjímám" ? Proč by to dělal, má prostě opačný názor, to prezident nesmí? Že nazval opozici "řvoucím státem"? Pokud někde stojí dav, který hází vajíčka a řve místo diskuse, tak je to řvoucí stádo.
Již na jiném místě jsem psal, jak se mi líbilo, že se podařilo sestavit stanovisko Pirátské strany k imigrační krizi poměrně slušně vybalancované s analýzou obou extrémů a teď tady na fóru je zase jeden pokus za druhým to pokazit nějakým pitomým pseudointelektuálským sluníčkařením.
Volil jsem v druhém kole prezidentských voleb Zemana a nelituji toho, pokud mám kvůli tomu vystoupit z Pirátské strany, tak ať mi to předseda nebo místopředseda strany napíše.
Ať žije tolerance k jiným názorům než je ten můj vlastní :P
hlasuj NE. proto tam to hlasování je abys nemusel z partaje vystupvat když se ti něco nelíbí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 3):
Dalibor.Zahora, Mikulas.Peksa, Ludek.Blaha
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2337 poděkování
Dostal poděkování: 1271 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Žaloba na Zemáka je přirozenou reakcí na jeho dlouhodobé zneužívání funkce prezidenta.

Jde o to vrátit politice v Česku demokratické základy místo monarchistického chování některých sebestředných jedinců. Přes všechny kvality T.G.Masaryka jeho prorepublikové prezidentování mělo ve své podstatě charakter osvíceného monarchy a odpovídalo nezralosti tehdejší demokracie v českých zemích. Dalších padesát let nesvobody nepřispělo právě naopak ke schopnostem našeho společenství vnímat chápat a používat demokracii jako nástroj správy věcí veřejných.

Naše strana hlásící se a jak doufám hájící zájmy lidberální demokracie, by měla patřit k hlavním propagátorkám, obhájkyním a prosazovatelkám odvolatelnosti politiků zneužívajících veřejné funkce proti demokratickému řádu naší republiky. Jde o to zamezit ještě větším škodám, které tyto vodnaté monarchistické mozky jsou schopny v jejich sebetředné bezohlednosti na naší společnosti spáchat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bajgar za příspěvky (celkem 3):
Mikulas.Peksa, Jan.Lipavsky, David.Michal
Rostislav.Reha
Komunální zastupitel/ka
Profese: informatik
Dal poděkování: 2925 poděkování
Dostal poděkování: 3475 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Problem je i v tom, ze u Zemana nikdy nevite, co mysli vazne a co je kourova clona, aby zakryl jinou akci nebo pruser...ona i ta ilamizace ceska byla imho puvodne jen zastena pro odvraceni pozornosti od jednani s Ruskem a Cinou. Mozna ho i prekvapilo, kolik priznivcu mu to ziskalo, tak to bere jako win-win a jede v tom dal, i kdyz to puvodne nemel v umyslu.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Rostislav.Reha za příspěvek:
next_ghost

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
"I love democracy. I love the Republic." Senator Palpatine

Ondrej_Marek
Profese: IT administrátor/tiskař
Dal poděkování: 140 poděkování
Dostal poděkování: 184 poděkování

Příspěvek od Ondrej_Marek »

Stejně tak se hlásáme k prosazování přímé demokracie a právě tou byl Miloš zvolen.. takže v rámci konzistence bychom měli spíš volat po nové volbě (pokud je to mezi piráty alespoň většinový, když už ne konsenzuální názor) a odvolávací přímodemokratická procedura není kodifikovaná v zákoně (takže by ho musel odvolat parlament na základě jeho porušení podmínek, které jediné vedou k jeho odvolání (vlastizrada apod)).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej_Marek za příspěvky (celkem 2):
Mikulas.Peksa, Ivan.Mikolas
SMRT GENERALIZACI, SMRT INFORMAČNÍMU ŠUMU
Petros.Michailidis
Profese: programátor analytik
Dal poděkování: 402 poděkování
Dostal poděkování: 425 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petros.Michailidis »

Možná se mýlím, ale stále ve mně přetvrává takový podivný pocit, že prezident republiky je trestně neodpovědný. Tak nějak na něj nelze žalobu podat. Takže netuším, proč si myslíte, že vaše pocity mohou být dobrým podkladem pro jeho stíhání.
A že by se vám podařilo prokázat, že něco provedl proti ústavě či jiné součásti ústavního pořádku? To silně pochybuji.
Ani jeden citát, kterým byste to podložili. To, že se schází s nějakým Konvičkou? To, že vybízí k ochraně této republiky? Způsob, jakým vybízí?

Přijde mi to ve smyslu "přání otcem myšlenky". Nelíbí se nám ten patron na Hradě, tož hledejme všechno, co se nám na jeho konání či výrocích nelíbí. Hoši, hoši. Říkáte si demokraté, ale neumíte přijmout, že má někdo odlišný pohled na svět a navíc má tu drzost, že to prosazuje.

Už jedna skupina se snažila předchozího prezidenta označit nějakým psychoanalytickým termínem a vidím, že to má pevné kořeny. Tento je prý narcis. A je ve vleku této závislosti, čii je "řízen".

Taky se mi nelíbí, co občas tento NÁŠ prezident pronáší a koná, ale že by mi to žíly trhalo? To ne! Prostě sídlí na pět let na Hradě. Prostě je to NÁŠ prezident. (to zdůrazňuji, NÁŠ - protože se mi líbí "vlastenci", co si osobují právo říkat, že to není jejich prezident, jakoby se po tu dobu jeho prezidentování vzdali občanství, či co).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petros.Michailidis za příspěvky (celkem 4):
Vaclav.Fortik, Karel.Rada, Ludek.Blaha, Ivan.Mikolas
Petros Michailidis
tel: 777 897 146
otec dvou Pirátek (to je dobrá kvalifikace, ne?)
David.Michal
Profese: free
Dal poděkování: 360 poděkování
Dostal poděkování: 874 poděkování

Příspěvek od David.Michal »

Žalobu na něj lze podat, jak to je uvedeno v prvním příspěvku. Sice není trestně odpovědný, ale lze jej pomocí žaloby zbavit úřadu.

Pár článků s citáty a dalšími důvody pro maximální snahu o odvolání Zemana pomocí žaloby, když už to jinak nejde:
http://www.euractiv.com/sections/centra ... nniversary
http://www.algemeiner.com/2014/06/13/cz ... ill-jews/#
http://gatesofvienna.net/2015/10/the-is ... man-again/
http://news.yahoo.com/czech-president-b ... 35125.html
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/osn- ... 59839.html

A to je jenom z jedné stránky google a ani jsem nedával vše.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“