PP-UA

Informace a reporty ze zahraničních stran a jiných Pirátských organizací

Moderátor: Zahraniční

Pravidla fóra
Ke každé straně (organizaci) založte vlastní vlákno. Je-li třeba se stranou začít organizovat nějaký projekt, založte samostatné vlákno ve fóru ZO.
(Působí-li v zemi více organizací, založte ke každé samostatné vlákno.)
Mikulas.Peksa
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2749 poděkování
Dostal poděkování: 4664 poděkování

Re: PP-UA

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Andrej.Polescuk píše:Takhle. Zrovna včera jsem se bavil se Segijem. Nabídl mi, že by se zorganizovala cesta do Kyjeva, kde by mi nejdřív ukázal, jak to tam chodí, s čím bychom ji případně pomáhali. Jen netuším, jak by se mělo zařizovat cesta, kdyby se jelo od jména Pirátů. Mikuláši, můžeš se k tomu vyjádřit a co by se pro to mělo udělat?
Kdyby se mělo jet jménem Pirátů, potřeboval bys souhlas ZO. To asi není problém. Problém je trošičku financování, protože se nedá říct, že by rozpočet ZO zrovna přetékal penězi.

Jinak obecně výdaje pod 5000 Kč schvalují jednotliví vedoucí odborů, mezi 5 000 a 50 000 Kč republikové předsednictvo, nad 50 000 Kč republikový výbor. Mám za to, že Kyjev autobusem by se vešel do té první kategorie, pokud by Ti Segej poskytl couchsurfing atp.

Takže, nahoď ideu rozpočtu a začneme vymýšlet, kdo by na to mohl přispět....nejfunkčnější a nejpřímočařejší řešení, co mě napadá, je založit rovnou to PaRo a napsat tam nějaký rozpočet na tyhle cesty. Akorát to má ten problém, že peníze budou až někdy na podzim, protože poslední termín PaRo byl před týdnem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
Vojtech.Pikal, Andrej.Polescuk
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Andrej.Polescuk
Profese: student práva
Dal poděkování: 72 poděkování
Dostal poděkování: 65 poděkování

Příspěvek od Andrej.Polescuk »

Jak asi někteří z vás vědí, tak včera byl odsouzen ukrajinský režisér Sencov, dostal v Rusku 20 za údajnou přípravu k teroristickým činům Na tohle téma jsem se včera bavil se Sergiyem a zajímal mě pohled tamním Pirátů, dostal jsem tedy od jejich předsedy tento komentář:

" Oleg Sencov a Alexandr Kolčenko (druhý odsouzený na 10 let) byli chyceni na území Ukrajiny ruskými tajnými službami a odvedeni na území Ruské federace, kde byli umístěni do vězení. Jsou to v podstatě rukojmí putinovského režimu. Bez jejich vůle jim bylo vnuceno ruské občanství a byl k nim omezen přístup jejich právníku, členů rodiny a ukrajinských diplomatů. Není to soud, je to tribunál, který přímo odkrývá metody dnešního Ruska. Byly porušeny všechny myslitelné normy mezinárodního práva, stejně jako normy ruského procesního práva. Obdobně jednal komunistický režim v době SSSR, Rusko je proto nejen následovníkem SSSR v jeho právech a povinnostech, ale je to i následovník jeho represivních metod, pomocí kterých byly zničeny milióny nevinných lidských životů.
Po tom, co jsme mohli sledovat konání a jednání putinovského Ruska v posledním roce a půl, můžeme s jistotou tvrdit, že ruská "věrchuška" stahuje své obyvatelstvo do spícího fašismu. Každý den můžeme sledovat to, že Putin a jeho okruh jsou nebezpečím nejen pro Ukrajinu, ale i pro zbytek civilizovaného světa. "

Tolik k jeho komentáři, myslím, že postoj Pirátů je v tomhle směru naprosto zřejmý a jednoznačný. Přikládám zde ještě jedno video, které mi poslal, a sice reakci několika mála Rusů na odsouzení Olega Sencova. https://www.youtube.com/watch?v=-Ny8b4z ... e=youtu.be
Tito uživatelé poděkovali autorovi Andrej.Polescuk za příspěvky (celkem 3):
Petr.Bajgar, Mikulas.Peksa, Vojtech.Pikal
Ivo.Vasicek
Profese: manažer
Dal poděkování: 2658 poděkování
Dostal poděkování: 2920 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Raději bych se držel faktů. Oleg Sencov byl zadržen letos v květnu na Krymu. Samozřejmě může někdo tvrdit, že je to území Ukrajiny, nicméně reálně je pod kontrolou Ruska. Co se týče občanství tak, to "násilí" se týkalo všech obyvatel Krymu. Kdo z obyvatel Krymu neemigroval na Ukrajinu, se stal občanem Ruska jaksi automaticky.
Netuším jaká je realita jeho skutků, jsem si jist, že lepší informace nemají ani Ukrajinští Piráti. Je sice vysoce pravděpodobné, že neměl spravedlivý soud (Rusko), nicméně tyhle přehnané a polopravdami vylepšené interpretace ve mě žádnou důvěru nevzbuzují. A to že se podílel na přípravě bombových útoků na Krymu je vysoce pravděpodobné (při tom zásahu byli zadrženi i bojovníci pravého sektoru a příslušné výbušniny). Možná to chtěl jen natočit...
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Andrej.Polescuk

Ivo.Vasicek píše: Netuším jaká je realita jeho skutků,
Přesně tak, Ivo.
Ivo.Vasicek
Kontaktovat uživatele:

Andrej.Polescuk píše:
Přesně tak, Ivo.
Nicméně je zcela jisté, že to stanovisko je lživé. Oleg nebyl odvlečen z Ukrajiny.
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
Andrej.Polescuk

Ivo.Vasicek píše:
Andrej.Polescuk píše:
Přesně tak, Ivo.
Nicméně je zcela jisté, že to stanovisko je lživé. Oleg nebyl odvlečen z Ukrajiny.
Pokud uznáváš anexi Krymu, pak bezpochyby. ;)

EDIT: Ukrajinští Piráti jsou samozřejmě jiného názoru.
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2337 poděkování
Dostal poděkování: 1271 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Ivo.Vasicek píše:jsem si jist, že lepší informace nemají ani Ukrajinští Piráti.

Odkud čerpá I.Vašíček svoji jistotu :?: Že by z ruské ambasády :?:

Jak to ví, že ukrajinští Piráti nemají lepší informace :?:

Celé opakované vystupování I.Vašíčka k Ukrajině je víc než podivné :!: :!: :!:
Ivo.Vasicek
Kontaktovat uživatele:

Petr.Bajgar píše:
Ivo.Vasicek píše:jsem si jist, že lepší informace nemají ani Ukrajinští Piráti.

Odkud čerpá I.Vašíček svoji jistotu :?: Že by z ruské ambasády :?:

Jak to ví, že ukrajinští Piráti nemají lepší informace :?:

Celé opakované vystupování I.Vašíčka k Ukrajině je víc než podivné :!: :!: :!:
Chápu, že jsi neinformován, ale pokud někdo píše o Olegu Sencovovi a napíše, že byl odvlečen násilím z Ukrajiny, tak buď o jeho zatčení vůbec nic neví (takže píše své doměnky typu JPP), nebo o tom něco ví https://en.wikipedia.org/wiki/Oleg_Sentsov a potom vědomě lže.
V obou případech je následkem toho je celý text nevěrohodný.
K tomu, abych porovnal psaný text s fakty nejsou zapotřebí žádné nadstandartní informace.
Petr.Bajgar
Profese: ,
Dal poděkování: 2337 poděkování
Dostal poděkování: 1271 poděkování

Příspěvek od Petr.Bajgar »

Ivo.Vasicek píše:K tomu, abych porovnal psaný text s fakty nejsou zapotřebí žádné nadstandartní informace.
:lol: :lol: :lol:
Andrej.Polescuk

Díky za názor, Ivo.
Odpovědět

Zpět na „Flagship“