Název strany

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

ItoldYouSo7227
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 569 poděkování
Dostal poděkování: 424 poděkování

Re: Název strany

Příspěvek od ItoldYouSo7227 »

Ondra.kl píše:
Radim Stach píše:Pokud se nejste schopni ve veřejné sekci dohodnout, kde bude volební štám MSK, tak to taky o mnohém svědčí.
Pokud jsou voliči milejší strany s umně udržovanou marketingovou fasádou tak si může vybrat ze klasických stran. Pokud však chce vidět dovnitř, tak je u Pirátů správně.
Problem je hlavne v nedodrzovani zakladnich pravidel slusnosti komunikace. Pragmaticky bychom taky mohli vyvtvorit subfora Konflikty viditelne jen pro cleny. Pro to bych hlasoval. Ale prvne to zkusim spis apelem na etiku.
Nikdy plně nezměníte věci bojem s existující realitou. Abyste něco změnili, vytvořte nový model, který udělá současný model zastaralým. -- z článku o bitcoinu
Jakub.Burget
Profese: právník, advokátní koncipient
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Příspěvek od Jakub.Burget »

Taky jsem přemýšlel nad názvem, jestli to není mínus. Nakonec jsem došel k tomu, že IDENTITA , je velmi důležitá pro srozumitelnost a stálost názorů jakkékoliv strany. Navíc po dnešku už nebude mít negativní pachuť. Moje 82 letá babička i můj 70 letý děda dnes s chutí fandili pirátům, které na doporučení vnuka nastudovali ( nenutil jsem je volit) a pak šli hodit lístek. Ať mi nikdo netvrdí,že když oni to vnímají pozitivně, tak nedošlo ke změně vnímání PIRÁTŮ. Proto bravo.. :D
Mgr. Jakub Burget KSOLK !
Jakub.Burget
Profese: právník, advokátní koncipient
Dal poděkování: 37 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Příspěvek od Jakub.Burget »

I já jsem dlouho přemýšlel na názvem strany. Došel jsem k tomu,že IDENTITA, je velmi důležitá pro srozumitelnost a dlouhodobé jednotné vnímání jakkékoliv strany. Navíc si myslím, že po dnešku úplně název PIRÁTI ztratil negativní pachuť. Zvlášť poté co jsem sledoval svou 82 letou babičku a 70 letého dědu, jak nadšeně fandili pirátům v boji o každou desetinu, poté co jim jejich vnuk umožnil nastudovat program (nemají počítač- neřekl jsem jim koho volit) a pak šli hodit lístek do urny. Ať mi nikdo neříká, že když to berou ok oni, tak , že nenastala určitá změna.
Mgr. Jakub Burget KSOLK !
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

joli86 píše:Ahoj, v poslední době mi připadá, že název strany s sebou nese veliké stigma a lidi ho neberou vážně a tudíž nějaký program je vůbec nezajímá (u nich piráti = zloději). Nebylo by lepší název strany změnit?
No ... podívejte se semhle http://www.pp-international.net/ na ten pravý sloupec. Až přesvědčíte alespoň polovinu z nich, také změníme název :D

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

I kdyby přesvědčil 99,99 %, já zůstanu Pirát
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Michal_Wagner
Profese: Rebel
Dal poděkování: 414 poděkování
Dostal poděkování: 395 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal_Wagner »

• Piráti jsou super!
  • Stigma se neodstraní přejmenováním, nýbrž otevřeností a komunikací.
  • Zamyslel jsem se nad sebou a nad svojí komunikací.
  • Prosím spolu-straníky aby bezdůvodně nenapadali demokratické principy ve straně. Každý má přece možnost založit si členský podnět ;)
"Tvářnost lze začít měnit s jedinou květinou, ..." -- Velvyslanec Spock
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Radim Stach píše:Pokud chce strana vypadat věrohodně, tak přeci nemůže tolerovat veřejné napadání členů strany ostatními členy. Pokud si někdo chce něco s někým vyříkat, tak si to vyříkejte někde, kde si to nepřečte návštěvník- potenciální volič. Pokud se nejste schopni ve veřejné sekci dohodnout, kde bude volební štám MSK, tak to taky o mnohém svědčí.
My jsme se dohodli úplně v pohodě a taky jsme se tam sešli.
Je pravda, že ta debata možná mohla být ve vnitrostranické diskusi, aby odrazovala jen registrované příznivce a ne náhodné návštěvníky. ;) (Koneckonců stát se registrovaným příznivcem je velmi snadné.)

Edit: A teď vidím, že to ve vnitrostranické dskusi dokonce je, čili náhodní návštěvníci fóra by to vlákno vidět neměli.
Ale tím veřejným napadáním členů jsou asi míněny příspěvky Karla Fuzika v podatelně AO. Otázka viditelnosti podatelen pro veřejnost může být námětem k diskusi (protože žádosti a problémy nečlenů se stejně objevují převážně v Pirátské poradně, ne?)

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Dalibor.Zahora
Profese: zakládající člen
Dal poděkování: 11325 poděkování
Dostal poděkování: 6503 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalibor.Zahora »

Je fajn, že volby přinášejí nové plavčíky, kteří se rozkoukávají a jsou iniciativní. Ale jestli nechtějí být hned vykoupáni v moři, možná by se měli nejdřív víc s touhle lodí seznámit a ne že první co je napadne po nalodění, že loď přejmenují :)

Nic není dogma, ale přece jenom pirátské lodě tu už plují několik let, a jestli se jim něco povedlo, tak to byl přesně tenhle geniální název, který má jasné důvody. Pirát je každý z nás, pokud sám nerezignuje a nestane se otrokem. Takže není za co se stydět, naopak.

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11091 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Toto je poradna. Účelem poradny je co nejúplněji zodpovědět dotaz a nazdar.

Ne si tu dělat srandu z PB, přepisovat historii strany, vykřikovat útžkovité informace, diskutovat nastavení fóra a podobně.

Takže Pirátská strana jsme, protože jsme Piráti - Piráti rozhlasoví, Piráti copyrightoví. Je nás po světě spousta. Proč? viz http://www.piratstvi.cz

lock.

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Zamčeno

Zpět na „Veřejná Poradna“