Problem je hlavne v nedodrzovani zakladnich pravidel slusnosti komunikace. Pragmaticky bychom taky mohli vyvtvorit subfora Konflikty viditelne jen pro cleny. Pro to bych hlasoval. Ale prvne to zkusim spis apelem na etiku.Ondra.kl píše:Pokud jsou voliči milejší strany s umně udržovanou marketingovou fasádou tak si může vybrat ze klasických stran. Pokud však chce vidět dovnitř, tak je u Pirátů správně.Radim Stach píše:Pokud se nejste schopni ve veřejné sekci dohodnout, kde bude volební štám MSK, tak to taky o mnohém svědčí.
Název strany
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- ItoldYouSo7227
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 569 poděkování
- Dostal poděkování: 424 poděkování
Re: Název strany
Nikdy plně nezměníte věci bojem s existující realitou. Abyste něco změnili, vytvořte nový model, který udělá současný model zastaralým. -- z článku o bitcoinu
- Jakub.Burget
- Profese: právník, advokátní koncipient
- Dal poděkování: 37 poděkování
- Dostal poděkování: 150 poděkování
Taky jsem přemýšlel nad názvem, jestli to není mínus. Nakonec jsem došel k tomu, že IDENTITA , je velmi důležitá pro srozumitelnost a stálost názorů jakkékoliv strany. Navíc po dnešku už nebude mít negativní pachuť. Moje 82 letá babička i můj 70 letý děda dnes s chutí fandili pirátům, které na doporučení vnuka nastudovali ( nenutil jsem je volit) a pak šli hodit lístek. Ať mi nikdo netvrdí,že když oni to vnímají pozitivně, tak nedošlo ke změně vnímání PIRÁTŮ. Proto bravo.. 

Mgr. Jakub Burget KSOLK !
- Jakub.Burget
- Profese: právník, advokátní koncipient
- Dal poděkování: 37 poděkování
- Dostal poděkování: 150 poděkování
I já jsem dlouho přemýšlel na názvem strany. Došel jsem k tomu,že IDENTITA, je velmi důležitá pro srozumitelnost a dlouhodobé jednotné vnímání jakkékoliv strany. Navíc si myslím, že po dnešku úplně název PIRÁTI ztratil negativní pachuť. Zvlášť poté co jsem sledoval svou 82 letou babičku a 70 letého dědu, jak nadšeně fandili pirátům v boji o každou desetinu, poté co jim jejich vnuk umožnil nastudovat program (nemají počítač- neřekl jsem jim koho volit) a pak šli hodit lístek do urny. Ať mi nikdo neříká, že když to berou ok oni, tak , že nenastala určitá změna.
Mgr. Jakub Burget KSOLK !
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
No ... podívejte se semhle http://www.pp-international.net/ na ten pravý sloupec. Až přesvědčíte alespoň polovinu z nich, také změníme názevjoli86 píše:Ahoj, v poslední době mi připadá, že název strany s sebou nese veliké stigma a lidi ho neberou vážně a tudíž nějaký program je vůbec nezajímá (u nich piráti = zloději). Nebylo by lepší název strany změnit?

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
I kdyby přesvědčil 99,99 %, já zůstanu Pirát
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
- Michal_Wagner
- Profese: Rebel
- Dal poděkování: 414 poděkování
- Dostal poděkování: 395 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Piráti jsou super!
- Stigma se neodstraní přejmenováním, nýbrž otevřeností a komunikací.
- Zamyslel jsem se nad sebou a nad svojí komunikací.
- Prosím spolu-straníky aby bezdůvodně nenapadali demokratické principy ve straně. Každý má přece možnost založit si členský podnět
"Tvářnost lze začít měnit s jedinou květinou, ..." -- Velvyslanec Spock
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
My jsme se dohodli úplně v pohodě a taky jsme se tam sešli.Radim Stach píše:Pokud chce strana vypadat věrohodně, tak přeci nemůže tolerovat veřejné napadání členů strany ostatními členy. Pokud si někdo chce něco s někým vyříkat, tak si to vyříkejte někde, kde si to nepřečte návštěvník- potenciální volič. Pokud se nejste schopni ve veřejné sekci dohodnout, kde bude volební štám MSK, tak to taky o mnohém svědčí.
Je pravda, že ta debata možná mohla být ve vnitrostranické diskusi, aby odrazovala jen registrované příznivce a ne náhodné návštěvníky.

Edit: A teď vidím, že to ve vnitrostranické dskusi dokonce je, čili náhodní návštěvníci fóra by to vlákno vidět neměli.
Ale tím veřejným napadáním členů jsou asi míněny příspěvky Karla Fuzika v podatelně AO. Otázka viditelnosti podatelen pro veřejnost může být námětem k diskusi (protože žádosti a problémy nečlenů se stejně objevují převážně v Pirátské poradně, ne?)
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 11325 poděkování
- Dostal poděkování: 6503 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Je fajn, že volby přinášejí nové plavčíky, kteří se rozkoukávají a jsou iniciativní. Ale jestli nechtějí být hned vykoupáni v moři, možná by se měli nejdřív víc s touhle lodí seznámit a ne že první co je napadne po nalodění, že loď přejmenují
Nic není dogma, ale přece jenom pirátské lodě tu už plují několik let, a jestli se jim něco povedlo, tak to byl přesně tenhle geniální název, který má jasné důvody. Pirát je každý z nás, pokud sám nerezignuje a nestane se otrokem. Takže není za co se stydět, naopak.

Nic není dogma, ale přece jenom pirátské lodě tu už plují několik let, a jestli se jim něco povedlo, tak to byl přesně tenhle geniální název, který má jasné důvody. Pirát je každý z nás, pokud sám nerezignuje a nestane se otrokem. Takže není za co se stydět, naopak.
zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11091 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Toto je poradna. Účelem poradny je co nejúplněji zodpovědět dotaz a nazdar.
Ne si tu dělat srandu z PB, přepisovat historii strany, vykřikovat útžkovité informace, diskutovat nastavení fóra a podobně.
Takže Pirátská strana jsme, protože jsme Piráti - Piráti rozhlasoví, Piráti copyrightoví. Je nás po světě spousta. Proč? viz http://www.piratstvi.cz
lock.
Ne si tu dělat srandu z PB, přepisovat historii strany, vykřikovat útžkovité informace, diskutovat nastavení fóra a podobně.
Takže Pirátská strana jsme, protože jsme Piráti - Piráti rozhlasoví, Piráti copyrightoví. Je nás po světě spousta. Proč? viz http://www.piratstvi.cz
lock.