Libor Spacek píše:Já myslím, že se to dá říct zcela dobře protože to dopadne špatně a dokonce jsem taky vysvětlil proč.
Ale každopádně diskutujte.
fakt?
Libor Spacek píše:Já jsem zásadně proti delegování hlasů. Je to oblíbená praxe komunistů a jejich spolucestovatelů.
Jop, a kromě toho je na tom postavená celá zastupitelská demokracie

... tedy je to oblíbená praxe liberálů a demokratů.
Libor Spacek píše:Protože jak jednou něco předáš, tak to ztratíš. Takže to vytváří jen takovou předstírku demokracie, zatímco vše je ovládáno centrálně.
Centrální ovládání funguje:
- ne moc efektivně když se tlačí přes média nebo přes osobní domluvu
- možná trochu líp když by bylo možné tajné delegování hlasu pro jednotlivé volby
- ano, bylo by plně bezproblémové když by se hlas delegoval na dlouhou dobu, jak je tomu teď
Libor Spacek píše:Když typicky nějaký delegát odborů "hlasuje" za svých 1,000,000 členů, tak to samozřejmě vylučuje možnost i jediného z nich říci "ale já ne".
Tak to může fungovat i dnes, stačí když se těch 1,000,000 členů takhle rozhodne. Žádný z nich pak neřekne "ale já ne". V případě tajného delegování na jednu volbu a není problém volit jinak než jsem slíbil frantovi. V případě elektronického hlasování pak není problém volbu "jako franta" změnit na "pro" nebo "proti".
... tvé argumenty nejsou až tak ultimátní. U Liquid demokracy platí to samé co u elektronických voleb - je to idea o které je potřeba dlouho a pečlivě přemýšlet jestli a jak přesně ji nasadit.