Vyuka anglictiny pro Piraty (pripravne vlakno)

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

Zamčeno
Libor.Spacek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 715 poděkování
Dostal poděkování: 1238 poděkování

Re: Vyuka anglictiny pro Piraty (pripravne vlakno)

Příspěvek od Libor.Spacek »

S tím videem bych nebyl zase tak kritický. No prostě mají skandinávský přízvuk. Musíte si ale uvědomit, že v mezinárodním kontextu mají všichni nějaký přízvuk. A komicky zní vždy přízvuk těch druhých! Jsem si jist tím, že ti pánové ve videu by se zase popadali za břicha z Českého přízvuku většiny Českých pirátů. Takže to berte spíš sebekriticky a snažte se zlepšovat svoji výslovnost a intonaci a zbavovat se ´čechizmů´.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Libor.Spacek za příspěvky (celkem 2):
Petr.Vileta, anonym72078

Dle pirátského velení senilní dědouch a troll.

Libor.Spacek

Já jsem ochoten, pokud se naskytnou příležitosti, pomáhat pokročilým právě s tím, aby zněli trochu méně komicky.
Odmítám ale být vázán jakýmikoliv předurčenými procedurami či metodami, poněvadž beru lidi jako jednotlivce a snažím se jim pomoci s tím, co oni právě nejvíc potřebují.

Jaká metoda se osvědčila mě? Odjezd do Anglie s pěti librami a nutnost neumřít hladem.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Libor.Spacek za příspěvky (celkem 3):
Petr.Vileta, anonym72078, Dominika.Michailidu

Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1784 poděkování
Dostal poděkování: 1563 poděkování

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

@Petr: Jenze anketa je anonymni, to je mi k nicemu. Ja potrebuju mit moznost rozeznavat to, co povazuje za dobrou metodu nekdo, kdo skutecne neco umi, a to, co povazuje za dobrou metodu nekdo, kdo si jen mysli, ze umi. Proto tento otravny zpusob - na lepsi jsem neprisel.

@Jana: Pochopilas spravne, hvezdicku priradim.

@Libor: Nesouhlasim. Toto je skandinavsky prizvuk: https://www.youtube.com/watch?v=crBp3vO4fU8 Kdezto toto: https://www.youtube.com/watch?v=cGU34j7W-UU Je mentalni retardace. Takhle znela moje ucitelka na anglickou konverzaci na gymplu. Snazila se napodobovat britsky prizvuk, coz se tenhle sasek snazi taky, ale vubec na to nemela vitaminy, coz on taky ne. Krom toho mam pocit, ze kdyby to byl severan, tak by nikdy nemohl precist jmeno Falkvinge jako [falkevig]. Je to pravda o neco bliz spravne vyslovnosti nez tvoje [fa:kvindž], Libore, ale porad to neni korektni [Falkvinge] s prizvukem na 'vin' a vyslovenym 'l' a 'e'.

Korektora prizvuku urcite budeme potrebovat, takze jsem rad, ze do toho jsi ochoten jit. Rozhodne ti nehodlam nic prikazovat - ten predem domluveny postum byl mysleny spis pro ty, co by se (podobne jako ja) bez pripravy bali nekoho zacit neco ucit. Ja jsem naopak velkym odpurcem toho dobytciho vzdelavani, ktere nas skolsky system praktikuje, a proto v zadnem pripade nehodlam zavadet nejake osnovy. Spis bych rad, abychom si nejdriv v okruhu pripadnych lektoru vysvetlili, co je a co neni anglictina, jak zni a jak nezni anglictina a jak se lze a jak se nelze anglictinu naucit, abych pak neprisel nakouknout na nejakou mumble hodinu a neslysel tam nekoho vysvetlovat, ze slovo "schedule" se cte [šeďůl] (tak jak to do nas hrnula ona uzasna ucitelka na gymplu), nebo tam nenacapal Petra Viletu predcitat technicky manual.

Pokud do tohohle projektu mame jit, tak chci, aby se to udelalo opravdu dobre. Lidi s prisernou anglictinou mame v tyhle zemi dostatek (bychom mohli neznalost anglictiny vyvazet jako obchodni artikl), nehodlam vyrabet dalsi.
Libor.Spacek

@Tom: Ona ta příšerná výslovnost je otázka stupně. Ta holka už se zřejmě někde otrkala a mimoto je Švédka a ne Finka. Musím přiznat, že ta ´reportérova´ výslovnost ´booouukh´ mě taky trochu dostala, ale na rozdíl od tebe vůbec nepředpokládám, že by tohle někdo dokázal páchat schválně, tak to charitativně připisuji jeho národnosti. Moje chyba, měl jsem specificky říct Finský přízvuk, čímž by se myslím vše vysvětlilo ;)

Díky za korekci mé výslovnosti ´Falkevinge´. Byl jsem si dobře vědom toho, že správně Švédská určitě nebyla, poněvadž tu jsem dosud ani neslyšel. Na svoji omluvu dodávám, že jednou ze specialit angličtiny je arogantní poangličťování výslovnosti naprosto všeho, tedy i cizích jmen ;)

Jinak souhlasím.

Tomas.Vymazal
Vedoucí resortního týmu
Profese: předseda spolku
Dal poděkování: 1784 poděkování
Dostal poděkování: 1563 poděkování

Příspěvek od Tomas.Vymazal »

Pohoda. Jen dodam, ze je to pouze 'Falkvinge', nikoliv 'Falkevinge'.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Vymazal za příspěvek:
Libor.Spacek
Jan.Kochert
Příznivec Pirátů – Ústecký kraj
Profese: pirate
Dal poděkování: 412 poděkování
Dostal poděkování: 384 poděkování

Příspěvek od Jan.Kochert »

Tomas Vymazal píše:Ja jsem naopak velkym odpurcem toho dobytciho vzdelavani, ktere nas skolsky system praktikuje.
.. neslysel tam nekoho vysvetlovat, ze slovo "schedule" se cte [šeďůl] (tak jak to do nas hrnula ona uzasna ucitelka na gymplu)
Presne tak. Me nutila ucitelka vyslovovat "again" jako [edžejn] a jen o par lekci pozdeji jsme podle jakesi stupidni knizky sestavovali vety "Mary se houpe hodne vysoko na houpacce", pripadne "Vezmi papir a pribij ho kladivem na kus dreva". :shock:
Libor Spacek píše:dodávám, že jednou ze specialit angličtiny je arogantní poangličťování výslovnosti naprosto všeho, tedy i cizích jmen
Jojo, typicky priklad je Markus "Notch" Persson, kteremu je naprosto a uplne houby platne, ze je Sved a jeho jmeno se nevyslovuje jako "person", ale "passion". :)
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Kochert za příspěvek:
Tomas.Vymazal
I'm not „future”. You're retro.
Profil !
Michal.Havranek
Profese: xxx
Dal poděkování: 144 poděkování
Dostal poděkování: 248 poděkování

Příspěvek od Michal.Havranek »

Jan Kochert píše:
Tomas Vymazal píše:Ja jsem naopak velkym odpurcem toho dobytciho vzdelavani, ktere nas skolsky system praktikuje.
.. neslysel tam nekoho vysvetlovat, ze slovo "schedule" se cte [šeďůl] (tak jak to do nas hrnula ona uzasna ucitelka na gymplu)
Presne tak. Me nutila ucitelka vyslovovat "again" jako [edžejn] a jen o par lekci pozdeji jsme podle jakesi stupidni knizky sestavovali vety "Mary se houpe hodne vysoko na houpacce", pripadne "Vezmi papir a pribij ho kladivem na kus dreva". :shock:
Honzo, ty jsi měl Prokešovou ?

Tome:
škola
pc hry
práce - obchodní korespondence, školení v zahraničí (školili mne), školení v zahraničí (školil jsem já)
noční Praha :)
Martin.Chromy
Profese: instruktor/učitel
Dal poděkování: 10 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od Martin.Chromy »

Tedy s vykladem, uroven me anglictiny je nekde na pomezi B-C kategorii (gramatika tradicne horsi, porozumeni psanemu i mluvenemu slovu o dost lepsi)
Zdroje vyuky (zacaly hry, pridala se skola a po nejake dobe filmy):
Skola
Pocitacove hry
Filmy

Udrzovani urovne (protoze veci ze skoly uz jsou davno premazane tim co jsem potreboval prakticky)
Knihy - technicka dokumentace (nekolik tisic stran za posledni dva roky) i beletrie
Psana i mluvena konverzace - vetsinou s rodilymi mluvcimi, ale pomerne vzacne
Každý, koho potkám, je v něčem lepší než já. Tak se od něj učím.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8807 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Tome, pravdepodobne se asi bude delat opet piratsky tabor, nebo neco takoveho, ze? Co takhle pozvat par britskych piratu a zaplatit jim stravu a nocleh? Na cestu by snad meli :? No a na oplatku je muzeme na jeden den vzit do Prahy, na Karlstejn, do Krumlova, do Plzne na pivo, nebo nekam podle jejich vyberu. Nasi zajemci o kurzy anglictiny by mohli dat dobrovolny prispevek, aby ZO financne nevykrvacelo. Ale museli by ti Britove mluvit spisovne, zadny londynsky slang :D

Jestli se ti ten napad bude libit, tak by to ale chtelo naplanovat s veeeelkym predstihem, ne klasicky po piratsku - dnes jim poslu zpravu, ze maji pozitri prijet :mrgreen:
Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Dominika.Michailidu

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Libor.Spacek

@Petře, já znám jednu Angličanku co mluví krásnou ´King´s English´ a ani by nemusela moc cestovat, poněvadž už bydlí v ČR.
Přesvědčit ji, aby učila na pirátském táboře, je jiná otázka.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Libor.Spacek za příspěvek:
Petr.Vileta

Zamčeno

Zpět na „Zahraniční odbor“