BTC pro Ministerstvo spravedlnosti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
mooph
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: programátor
Dostal poděkování: 22 poděkování
Kontaktovat uživatele:

BTC pro Ministerstvo spravedlnosti

Příspěvek od mooph »

Miláčci.

Mě připadá, že tu všichni tak nějak žijeme na jiné planetě! Občan ČR spáchal trestnou činnost, nezávisle nebo závisle na tom nasyslil BTC zablokovaná na jeho znalosti hesel a podobných mechanismů, šel do basy a když vylezl, zjistil, že mu majetek vyrostl třeba o 10000%, takže se rozhodl svůj majetek svěřit státu, vyhledal služby Ministerstva spravedlnosti, v součinnosti projevil svou vůli a pustil bloklé BTC do směnitelného světa a vynuceně musel tuhle věc udělat v součinnosti s někým, kdo může tvrdit “já jsem ministerstvo”, tedy jediným způsobem, který je v kryptoměnách možný (žádné anonymní rozsudky, intervence nikoho nikam,..). Můžete mi prosím někdo vysvětlit, proč tento občan nejednal řádně a jediným možným způsobem a proč jsou ministr a jeho aparát sprostými podezřelými, když vlastně udělali něco jako jediný možný akt charakteru “zabavení peněz” tím, že do kryptosvěta prostě jen definovali vazbu mezi právnickou osobou a “kryptoprostředky”? Pro mě jsou všichni, kteří v této kauze pomohli přesunu 1.000.000.000+ do státního rozpočtu VLASTENCI!

Č

mooph
Kontaktovat uživatele:

Re: BTC pro Ministerstvo spravedlnosti

Příspěvek od mooph »

Ještě to upřesním, aby to bylo úplně jasné: Kvůli výroku “já jsem ministerstvo” do kryptoměnového světa učiněnému někým, kdo byl na ministerstvu, se u nás poroučí ministr spravedlnosti, útočí se na další ministry, na předsedu Vlády, pořádá se hlasování o nedůvěře Vládě a plaší se Prezident, a to za masivní mediální podpory pár měsíců před volbami? Piráti se nerozhodli kauzy NEZÚČASTNIT, což je hrubá chyba a bude to bolet! Vycouvejte z toho, dejte na to stranické informační embargo, zameťte to pod koberec, protože když to neuděláte, tak vám tam nehodím svůj hlas! Bububu!

Č

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12557 poděkování
Dostal poděkování: 2835 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Přesně, že se nestydíte řešit Šmejdy, když někdo vyhodil kotátka ! To je skutečný zločin a ne okradení státní kasy o cca 150 mega.
https://www.krimi-plzen.cz/a/kotata-2025-06-03-221440/

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

mooph
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooph »

-150M ebo +1000M?

Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1030 poděkování
Dostal poděkování: 2444 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Ehm, kdyby to bylo až tak jednoduché, tak se v tom nikdo nešťourá. Problém je asi trochu v tom, že tím došlo k legalizaci zbytku toho výnosu z trestné činnosti.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvky (celkem 4):
Petr.Klic, Jaroslav.Toman, Vojtech.Pikal, Vojtech.Tatra

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

mooph
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooph »

Vy to máte popletený, protože legalizace výnosu z trestné činnosti pracuje s pojmem "beneficiary" (fakt to po mě nechtějte česky) v jehož prospěch jsou účetními operacemi připsána aktiva. Právnická osoba "stát", vykonávající roli v kauze prostřednictvím ministerstva a přeneseně nějakého zaměstnance nemůže z definice udělat potřebné účetní operace, protože vyvést ty prachy ven by si nikdo netroufl. Beneficiary stát je tedy konečnou instancí a peníze, které stát tiskne a vybírá na daních a pokutách (mimo jiné) nemůžou být brány jako čisté/špinavé, peníze státu prostě jen jsou. Proto pravděpodobně k legalizaci nedošlo, a pokud ano, tak třeba v objemu 0.0001% předmětné částky...

Č

Robert.Magni

mooph píše: 04 čer 2025, 12:52

-150M ebo +1000M?

150 mega - rozdíl mezi částkou, kterou stát měl a tím, za kolik to prodal Je zábava peníze nepovažovat za peníze a vyjebávat na tom :D :D :D :D :D

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvek:
Vojtech.Pikal

Roger Waters, Praha 2023

mooph
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooph »

Pokud stát prodal BTC za “poplatek” 150M, tak samozřejmě chceme vědět, kde tento “poplatek” skončil. Nějak jsem si ale nevšiml, že by to byla pozice strany, nebo aspoň že to tak někdo komunikoval.

Robert.Magni

Roger Waters, Praha 2023

mooph
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooph »

Jde o to, že BTC a ČR jsou de facto dvě různé jurisdikce, ve světě BTC platí úplně jiná pravidla a zákony než "u nás". Každý, kdo z BTC světa (plného ztracených peněženek) vycucne pro lidi, kteří mluví česky, prachy, je aurorem kořisti a kořist je v podstatě hlavním důvodem existence Pirátů, proto mi laskavě dovolte se opravdu hodně pozastavit nad vaším dosavadním postupem!

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“