Rezignace předsedkyně

Fórum pro práci týmu Seniorů na Palubě.

Moderátor: Senioři na palubě - vedení

Zamčeno
Marie.Jungmannova
Místní předsednictvo
Profese: překladatelka s učitelskou praxí
Dal poděkování: 112 poděkování
Dostal poděkování: 89 poděkování

Rezignace předsedkyně

Příspěvek od Marie.Jungmannova »

Ahoj, všechny zdravím a oznamuji svou rezignaci na místo předsedkyně Seniorů na palubě ke dni 21. května tohoto roku, přesně podle vnitřních pravidel našeho uskupení, protože v ten den oficiálně vyprší 12 měsíců mého mandátu.

Před rokem jsem vyjádřila naději, že moje působení bude jen dočasná služba a výpomoc a že společně přispějeme k dobré atmosféře i náladě mezi námi a k dalšímu zviditelnění starších ročníků v řadách Pirátů. Jak se to podařilo, bude jistě předmětem individuálního zamyšlení a posouzení jednotlivých členů a členek SnP, případně našich interních debat. V každém případě jsem přesvědčena, že jsem udělala všechno, co bylo v mých silách, a že je nejvyšší čas předat štafetu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Marie.Jungmannova za příspěvky (celkem 7):
vojtavengrin, Robert.Magni, Olga.Sejrkova, jirifiedler3, Petr.Klic, akrasavokfav, Jan.Zavadil

• místopředsedkyně MS Praha 5
• členka KET školství Praha
• členka RT školství

Petr.Bisek
Člen KS Praha
Profese: publicista
Dal poděkování: 73 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Re: Rezignace předsedkyně

Příspěvek od Petr.Bisek »

Uff! Uff, uff, uff! Přestože jsme to od Tebe, Marie, předem věděli, já jsem vždy doufal, že k Tvé rezignaci nedojde. Takže, mrzí mě to, a to hodně. Já si ovšem vážím nejen Tvého energického a profesionálního zapojení, ale i dodržení slibu, že dokončíš roční mandát. Utekl ten rok příliš rychle. Na druhé straně se těším na Tvoji pokračující práci pro Piráty, a tím i pro naši všelijak trápenou domovinu. Díky.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Bisek za příspěvky (celkem 5):
Tomas.Cech.P2, Marie.Jungmannova, jirifiedler3, Martin.Sterba, Jan.Zavadil
Novakle
Senioři na palubě
Profese: Pedagog VŠ - ČVUT, obor marketing
Dal poděkování: 9 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Novakle »

Věřím, že Marie bude se stejnou energií a usilovností pracovat pro PS v oblasti školství, jak si to přála, a bude díky této dlouholeté odbornosti pro stranu velmi užitečná. Přeju vše dobré!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Novakle za příspěvek:
vojtavengrin
Marie.Jungmannova
Místní předsednictvo

Díky za upřímná slova všem, kdo mě kontaktovali, ať tady nebo e-mailem či telefonicky. Teď potřebujeme někoho, kdo se se chopí možná ne štafety, ale spíš vesel, což je víc v pirátském duchu a taky trochu ve stylu převozníka z pohádky Tři zlaté vlasy děda Vševěda. Protože znáte to: "Nejdůležitější úkol každého předsedy je být dobře nahrazen!"

Tito uživatelé poděkovali autorovi Marie.Jungmannova za příspěvek:
Jiri.Snizek

• členka RT školství

jirifiedler3
Senioři na palubě
Dal poděkování: 111 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování

Příspěvek od jirifiedler3 »

Marie byla výbornou a obětavou předsedkyní. Pro mne splnila vše, co já od šéfa (šéfky) očekávám. Trpělivě nám předávala různé informace, které jsme si často mohli vyhledat sami, ale z pohodlnosti, nebo kvůli jiný aktivitám, jsme s tím nechtěli ztrácet čas. Marii to ovšem zabíralo velké množství jejího volného času. Proto chápu, že už si od toho potřebuje odpočinout a věnovat se jiným věcem.

Přesto ji prosím, zda by nemohla ještě pár měsíců do parlamentních voleb vydržet a pokračovat.

I v politice to je tak, že než se ustaví nové vedení, tak to staré pokračuje, i když je v rezignaci. To jsme viděli nedávno třeba v Německu. Tam ten přechod proběhl v klidu.

Důvody mé prosby jsem už popsal na dubnové schůzi SnP. Jsou v zápisu. Možná to někteří nečetli, tak je zde zopakuji.
Volba nového předsedy SnP v době , kdy už poběží kampaň do parlamentu by byla komplikací jak pro SnP, tak pro další vztah mezi PS a SnP.

Všichni víme, že v těch volbách půjde o hodně. Mezinárodní situaci je složitá, naše i světová ekonomika stagnuje. V Česku se mobilizují síly, které by nás chtěly vrátit o desítky let zpátky a pod cizí nadvládu.

Bude třeba, aby SnP napnulo síly, vystupovalo jednotně a v kampani PS co nejvíce pomohlo. Proto by bylo nejlepší , kdyby Marie ještě těch pár měsíců vydržela.

My bychom se měli zavázat, že jí budeme co nejvíce pomáhat a tu těžkou práci jí usnadňovat.

Neměli bychom se zabývat maličkostmi a sami sebou. Jsme dospělí lidé, kteří toho v životě hodně zažili. Tak bychom měli v některých situacích potlačit svá ega ve prospěch celku. Různé názory na některé aktivity bychom si měli ponechat na dobu po parlamentních volbách.

Stejně ale budeme muset brzy přemýšlet o novém předsedovi (předsedkyni). Během několika příštích měsíců by si mohli zájemci o funkci předsedy věc rozmyslet, v klidu nám vysvětlit a prodiskutovat své plány a představy. Volbu nového předsedy by pak bylo možné připravit tak, aby mohla být realizována bez zbytečného stresu, hned po volbách do poslanecké sněmovny.

Marie napsala, že nejdůležitější úkol každého předsedy je být dobře nahrazen. K tomu právě můj návrh směřuje.

seblo
Senioři na palubě
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od seblo »

Milá Marie, hlavně jsem moc ráda, že jsem Tě potkala, a obdivovala jsem celý rok Tvoji racionalitu i klid při kočírování našeho někdy trochu svéhlavého seniorského uskupení... Bylo (a doufám ještě bude) mi ctí...

Tito uživatelé poděkovali autorovi seblo za příspěvek:
Marie.Jungmannova
Marie.Jungmannova
Místní předsednictvo

jirifiedler3 píše: 20 kvě 2025, 10:59

Marie byla výbornou a obětavou předsedkyní. Pro mne splnila vše, co já od šéfa (šéfky) očekávám. Trpělivě nám předávala různé informace, které jsme si často mohli vyhledat sami, ale z pohodlnosti, nebo kvůli jiný aktivitám, jsme s tím nechtěli ztrácet čas. Marii to ovšem zabíralo velké množství jejího volného času. Proto chápu, že už si od toho potřebuje odpočinout a věnovat se jiným věcem.

Přesto ji prosím, zda by nemohla ještě pár měsíců do parlamentních voleb vydržet a pokračovat.

I v politice to je tak, že než se ustaví nové vedení, tak to staré pokračuje, i když je v rezignaci. To jsme viděli nedávno třeba v Německu. Tam ten přechod proběhl v klidu.

Důvody mé prosby jsem už popsal na dubnové schůzi SnP. Jsou v zápisu. Možná to někteří nečetli, tak je zde zopakuji.
Volba nového předsedy SnP v době , kdy už poběží kampaň do parlamentu by byla komplikací jak pro SnP, tak pro další vztah mezi PS a SnP.

Všichni víme, že v těch volbách půjde o hodně. Mezinárodní situaci je složitá, naše i světová ekonomika stagnuje. V Česku se mobilizují síly, které by nás chtěly vrátit o desítky let zpátky a pod cizí nadvládu.

Bude třeba, aby SnP napnulo síly, vystupovalo jednotně a v kampani PS co nejvíce pomohlo. Proto by bylo nejlepší , kdyby Marie ještě těch pár měsíců vydržela.

My bychom se měli zavázat, že jí budeme co nejvíce pomáhat a tu těžkou práci jí usnadňovat.

Neměli bychom se zabývat maličkostmi a sami sebou. Jsme dospělí lidé, kteří toho v životě hodně zažili. Tak bychom měli v některých situacích potlačit svá ega ve prospěch celku. Různé názory na některé aktivity bychom si měli ponechat na dobu po parlamentních volbách.

Stejně ale budeme muset brzy přemýšlet o novém předsedovi (předsedkyni). Během několika příštích měsíců by si mohli zájemci o funkci předsedy věc rozmyslet, v klidu nám vysvětlit a prodiskutovat své plány a představy. Volbu nového předsedy by pak bylo možné připravit tak, aby mohla být realizována bez zbytečného stresu, hned po volbách do poslanecké sněmovny.

Marie napsala, že nejdůležitější úkol každého předsedy je být dobře nahrazen. K tomu právě můj návrh směřuje.

Díky, Jirko, ale jsem přesvědčena, že volby předsedy či předsedkyně Seniorů na palubě nijak nenaruší pirátskou volební kampaň ani případnou pomoc našich členů v ní.

• členka RT školství

Tomas.Valek
Republikový výbor
Profese: Navrhovatel
Dal poděkování: 788 poděkování
Dostal poděkování: 1326 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Valek »

Neboť SnP je dle ZŘKO § 5e týmem zřízeným CF, beru tak na základě přiměřené aplikace § 43 (2) JdŘ CF rezignaci na vědomí a zahájím volbu nového předsedy.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Valek za příspěvky (celkem 2):
Marie.Jungmannova, Jiri.Snizek
Zamčeno

Zpět na „Senioři na palubě“