Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Odpovědět
spokies
Příznivec Pirátů – Královehradecký kraj
Profese: Student
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Příspěvek od spokies »

Matej.Belohoubek píše: 16 bře 2025, 10:24
spokies píše: 05 bře 2025, 13:13

Od té doby již nedočkavě čekám na to, kdy mi bude 15 let, abych mohl vstoupit alespoň do Mladého Pirátstva. Své členství v Mladém Pirátstvu bych chtěl tedy symbolicky zahájit 3.4.2025 v den mých 15. narozenin. Proto se na vás obracím již teď, zhruba měsíc před nimi. Chci se tedy zeptat, je možné mé členství zahájit přesně 3.4. 2025?

Ahoj, do Mladého Pirátstva je třeba si vyřídit status Registrovaného příznivce. Ten je možný si vyřídit až ti bude 15 let a je třeba si k tomu ověřit totožnost. Tady najdeš víc: https://wiki.pirati.cz/ao/navody/priznivec
Tím pádem by to spíš bylo těžší časově zvládnout.

A registrovaný příznivec má v rámci strany pravomoci (jako např. přístup na interní systém Zulip, možnost účastnit se vnitrostranických týmů, atd.), je to takový mezistupeň před členstvím, který se dá vyřídit již od 15 let. ;)

Jasně, vím a chápu. Oslovím místní Piráty, kteří mi s tím určitě rádi pomohou.

Tito uživatelé poděkovali autorovi spokies za příspěvek:
Matej.Belohoubek
market.kostkova
Příznivec Pirátů – Zlínský kraj
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od market.kostkova »

Ahoj!
Jmenuji se Markéta a ráda bych se tu představila, než se poprvé zúčastním schůze. :D
Je mi 17 let a studuji chovatelství, i když poslední dobou zjišťuji, že to pro mě není to pravé a chtěla bych jít směrem veřejné správy. Na vysoké bych ráda pokračovala v ochraně zvířat nebo právech.
Jsem ze Zlína, ale potkat mě můžete kdekoliv, jelikož nevydržím chvíli na jednom místě.

Přijde mi, že je mezi mými vrstevníky opravdu málo lidí, které politika zajímá, ale já bych (ač nejsem žádný expert) ráda myslela na naši budoucnost a myslím, že členství v Mladém Pirátstvu bude fajn, je mi přece jenom sympatické MP i celá strana.
Samotnou mě zajímají především enviro a sociální témata, ve volném čase se jim dost věnuji.

Těším se, až se s vámi víc poznám. 8-)
Krásné dny všem!

Tito uživatelé poděkovali autorovi market.kostkova za příspěvky (celkem 4):
Kristian.Suser, Ayudh.Ray, Matej.Belohoubek, Katerina.Demetrashvili
Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor
Profese: student práv
Dal poděkování: 51 poděkování
Dostal poděkování: 19 poděkování

Příspěvek od Katerina.Demetrashvili »

Matej.Veselovsky píše: 16 bře 2025, 15:54

Zdravím Mladé Pirátstvo,

jmenuji se Matěj Veselovský a je mi 28 let. Posledních 10 let žiju v Praze, kde jsem vystudoval 3. lékařskou fakultu UK. Aktuálně ale (poměrně zajímavým vývojem událostí) působím jako odborný konzultant/analytik/kinda-developer při vývoji softvéru pro nemocnice.

Členem Pirátů jsem zhruba rok a půl, za tu dobu jsem se celkem našel v různých vnitrostranických "support" rolích (předsedání, nově kontrolní komise).
MP už delší dobu z povzdálí pozoruji, a velmi se mi líbí, jak se nebojíte zvedat důležitá témata, a pořádat k nim zajímavé happeningy (bydlení, nedostupnost psychiatrické péče, menstruační chudoba, a j.). S některými z vás jsem se už párkrát potkal na různých CF, a po nějaké době ve mě už uzrálo rozhodnutí se k vám přidat.

Ahoj Matěji, děkujeme moc za představení!
Rádi Tě uvidíme na naší další mladopirátské členské schůzi, kterou máme 8. května od 19:30 klasicky v online podobě na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo.
Budeme se na Tebe těšit!

místopředsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Praha 6, studentka práv

Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

market.kostkova píše: 18 bře 2025, 23:41

Ahoj!
Jmenuji se Markéta a ráda bych se tu představila, než se poprvé zúčastním schůze. :D
Je mi 17 let a studuji chovatelství, i když poslední dobou zjišťuji, že to pro mě není to pravé a chtěla bych jít směrem veřejné správy. Na vysoké bych ráda pokračovala v ochraně zvířat nebo právech.
Jsem ze Zlína, ale potkat mě můžete kdekoliv, jelikož nevydržím chvíli na jednom místě.

Přijde mi, že je mezi mými vrstevníky opravdu málo lidí, které politika zajímá, ale já bych (ač nejsem žádný expert) ráda myslela na naši budoucnost a myslím, že členství v Mladém Pirátstvu bude fajn, je mi přece jenom sympatické MP i celá strana.
Samotnou mě zajímají především enviro a sociální témata, ve volném čase se jim dost věnuji.

Těším se, až se s vámi víc poznám. 8-)
Krásné dny všem!

Ahoj Markéto, děkujeme moc za představení!
Rádi Tě uvidíme na naší další mladopirátské členské schůzi, kterou máme 8. května od 19:30 klasicky v online podobě na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo.
Budeme se na Tebe těšit!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Demetrashvili za příspěvek:
market.kostkova

Jakub_Musil
Příznivec Pirátů – Praha
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od Jakub_Musil »

Ahoj všem tady na fóru
Píši zde zprávu, protože se chci vám představit a přidat se k mladým pirátům, protože mi to příjde jako skvělý počatek do politiky v mladém věku.

Takže jmenuji se Jakub a je mi 15 let.
Bydlím poblíž Horních Počernic, studuji stále základní školu, ale na střední chci buď pokračovat na cesťák nebo pedagociké lyceum. Zajímam se už delší dobu o politiku, jazyky a Linux. O politiku jsem se začal zajímat už před pár lety, ale aktivně se o ní zajímam teprve pár měsiců a chci se dozvědět více a potkat se i s lidma, který se zajímají o stejné téma a mají podobné názory. Mladí Piráti(obecně Piráti) je strana která se mi názorově a vším ostatním hrozně zalíbíla(Jako třeba co dávají na soc. sítě, jejich program a názory).

To by bylo vše, mějte hezký den všichni a snad se uvidíme na nadcházející či další schůzi! :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub_Musil za příspěvky (celkem 3):
Ayudh.Ray, stepan_rytir, Katerina.Demetrashvili
Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

Jakub_Musil píše: 03 dub 2025, 17:53

Ahoj všem tady na fóru
Píši zde zprávu, protože se chci vám představit a přidat se k mladým pirátům, protože mi to příjde jako skvělý počatek do politiky v mladém věku.

Takže jmenuji se Jakub a je mi 15 let.
Bydlím poblíž Horních Počernic, studuji stále základní školu, ale na střední chci buď pokračovat na cesťák nebo pedagociké lyceum. Zajímam se už delší dobu o politiku, jazyky a Linux. O politiku jsem se začal zajímat už před pár lety, ale aktivně se o ní zajímam teprve pár měsiců a chci se dozvědět více a potkat se i s lidma, který se zajímají o stejné téma a mají podobné názory. Mladí Piráti(obecně Piráti) je strana která se mi názorově a vším ostatním hrozně zalíbíla(Jako třeba co dávají na soc. sítě, jejich program a názory).

To by bylo vše, mějte hezký den všichni a snad se uvidíme na nadcházející či další schůzi! :)

Ahoj Jakube, děkujeme moc za představení!
Budeme se na Tebe těšit!

Tomas.Jurica
Člen KS Moravskoslezský kraj
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Tomas.Jurica »

Grüßdich mladí piráti,

jsem opičák (OPiCe jako Ostravské Pirátské Centrum) z Moravskoslezského kraje, aktivně se podílím a pomáhám zde naším kočičandám a opičákům ve zvelebování východní části strany (taková Farma zvířat, akorát se 3-mi druhý zvířat: kočky, opice a papoušek). Pokud si říkáte "wtf" tak je to správně :lol:

Studuju na VŠB-TUO obor Aplikovaná ekonomie, specializace Mezinárodní ekonomické vztahy, v současnosti 2. ročník bakalářského stupně studia. viz můj medailónek https://lide.pirati.cz/profil/3921/

Doteď (od roku 2024 člen, předtím ReGP od roku 2021) působím jako řádový mladý pirát mezi kolegy piráty ve straně, myslím však že je načase trochu poznat oficiální Mladé Pirátstvo a zapojit se :D

"Kompas nám neříká, kam jít. Jen ukazuje směr. Cestu si musíme vybrat sami." Vybírám cestu s vámi, kdo bude na kompasu v Praze tak se možná uvidíme ;)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tomas.Jurica za příspěvky (celkem 5):
Zacharias.Samuel.Fischer, viki_vavrik, Jakub.Stoces, Radek.Simkanic, Katerina.Demetrashvili
Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

Tomas.Jurica píše: 23 dub 2025, 18:55

Grüßdich mladí piráti,

jsem opičák (OPiCe jako Ostravské Pirátské Centrum) z Moravskoslezského kraje, aktivně se podílím a pomáhám zde naším kočičandám a opičákům ve zvelebování východní části strany (taková Farma zvířat, akorát se 3-mi druhý zvířat: kočky, opice a papoušek). Pokud si říkáte "wtf" tak je to správně :lol:

Studuju na VŠB-TUO obor Aplikovaná ekonomie, specializace Mezinárodní ekonomické vztahy, v současnosti 2. ročník bakalářského stupně studia. viz můj medailónek https://lide.pirati.cz/profil/3921/

Doteď (od roku 2024 člen, předtím ReGP od roku 2021) působím jako řádový mladý pirát mezi kolegy piráty ve straně, myslím však že je načase trochu poznat oficiální Mladé Pirátstvo a zapojit se :D

"Kompas nám neříká, kam jít. Jen ukazuje směr. Cestu si musíme vybrat sami." Vybírám cestu s vámi, kdo bude na kompasu v Praze tak se možná uvidíme ;)

Ahoj Tomáši, děkujeme moc za představení!
Rádi Tě uvidíme na naší další mladopirátské členské schůzi, kterou máme 8. května od 19:30 klasicky v online podobě na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo. A samozřejmě se vidíme i na KOMPASu! :)
Budeme se na Tebe těšit!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Demetrashvili za příspěvek:
Tomas.Jurica

cyrilvac
Dostal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od cyrilvac »

Ahojte,

jmenuji se Cyril a je mi 19 let, rád bych se pomalu zapojil do aktivní podpory Pirátů. Činnost Mladého Pirátstva vidím jako skvělou možnost poznat obdobně smýšlející vrstevníky a přispět do diskuse.

Původně jsem z Moravy, kousek od Olomouce, ovšem aktuálně bydlím v Praze, kde zároveň studuji Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Ve volném čase se nejvíce zabývám lidskými právy a jejich (ne)dodržováním, psychickým zdravím, studiem jazyků a vývojem postavení LGBTQ+ osob nejen v ČR. Občas si rád zahraju na počítači nebo zajdu s kámoši do baru.

O politiku se zajímám již od zhruba 15let, v minulosti jsem by členem mSTANu. Nicméně, již mi nedávalo smysl dále v těchto aktivitách pokračovat nejen kvůli odlišnosti našich postojů. Získal jsem mnoho zkušeností s organizací konferencí atp., které bych mohl využít i u MP.

Toť nejdůležitější a nejzákladnější info o mně.

Těším se na setkání.
cv

Tito uživatelé poděkovali autorovi cyrilvac za příspěvky (celkem 3):
Katerina.Demetrashvili, Ayudh.Ray, Martin.Benda
Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

cyrilvac píše: 25 dub 2025, 19:34

Ahojte,

jmenuji se Cyril a je mi 19 let, rád bych se pomalu zapojil do aktivní podpory Pirátů. Činnost Mladého Pirátstva vidím jako skvělou možnost poznat obdobně smýšlející vrstevníky a přispět do diskuse.

Původně jsem z Moravy, kousek od Olomouce, ovšem aktuálně bydlím v Praze, kde zároveň studuji Právnickou fakultu Univerzity Karlovy. Ve volném čase se nejvíce zabývám lidskými právy a jejich (ne)dodržováním, psychickým zdravím, studiem jazyků a vývojem postavení LGBTQ+ osob nejen v ČR. Občas si rád zahraju na počítači nebo zajdu s kámoši do baru.

O politiku se zajímám již od zhruba 15let, v minulosti jsem by členem mSTANu. Nicméně, již mi nedávalo smysl dále v těchto aktivitách pokračovat nejen kvůli odlišnosti našich postojů. Získal jsem mnoho zkušeností s organizací konferencí atp., které bych mohl využít i u MP.

Toť nejdůležitější a nejzákladnější info o mně.

Těším se na setkání.
cv

Ahoj Cyrile, děkujeme moc za představení!
Rádi Tě uvidíme na naší další mladopirátské členské schůzi, kterou máme 8. května od 19:30 klasicky v online podobě na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo. A samozřejmě se vidíme i na KOMPASu! :)
Budeme se na Tebe těšit!

Odpovědět

Zpět na „Mladé Pirátstvo“