David Němeček

Moderátoři: PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, PMS Brno-venkov

Odpovědět
dadan
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Profese: PR manager a volnočasový pedagog
Dal poděkování: 14 poděkování
Dostal poděkování: 29 poděkování
Kontaktovat uživatele:

David Němeček

Příspěvek od dadan »

Ahoj, ahoj,
jsem David nebo Dadan, jak kdo chce :) Jsem papírový filosof a politolog pracující jako PR manager a pedagog volného času v Salesiánském středisku mládeže Brno-Žabovřesky. Jsem šťastný muž a otec čtyř dětí.

Vím, že je mezi námi spousta lidí, kteří neměli tolik štěstí - ať už tím, co jim bylo dáno do vínku, nebo tím, koho v životě (ne)potkali a co v životě (ne)zkusili. Jsem bytostně přesvědčený, že my šťastnější bychom měli těm, kteří neměli takovou kliku, pomáhat. Měli bychom to dělat už jen z prostého principu férovosti, protože jsme se o to vlastní štěstí zpravidla zasloužili mnohem míň, než jsme si ochotni přiznat.

Současně si myslím, že aby se daly věci víc do pohybu, nestačí o tom mluvit nebo posílat příležitostné dary a dělat jiné občasné soukromé akce. Je potřeba abychom byli politicky aktivní nejen u uren, protože ty čtyřletkové bianco šeky moc dobře nefungují. Klíčová rozhodnutí probíhají v politických stranách a dokud si je budeme ošklivit, budou dál probíhat bez nás. Demokracie, ve které jsou politicky aktivní sotva promile občanů, stojí na hlíněných nohou.

To jsou ve zkratce hlavní důvody, proč lezu na palubu. Ještě bych možná dodal, že jsem si vybral Piráty nejen kvůli světonázorové shodě, ale proto, že jsou jedinou relevantní stranou, která není centristická a pěstuje vnitrostranickou demokracii.

Něco málo víc: bydlím v lese za Brnem se ženou, třemi dětmi, dvěma kočkami a jedním morčetem, kterému umřel parťák a hledáme mu azyl. Než jsem nastoupil před skoro 7 lety u salesiánů v Žabinách, tak jsem pracoval 5 let jako sociální pedagog na Osmecu a před více než 20 leti jsem spoluzakládal spolek, který dělá akce pro děli, mládež a veřejnost.

Ještě snad možná kousek té agendy, zajímají mě hlavně sociální témata a lidská práva, s ohledem na rodinné i profesní zkušenosti taky formální a neformální školství. K tomu bych ještě přikopl témata prevence závislostí a péče o duševní zdraví. Rovnou tady propálím, že moje žena je adiktoložka, která teď rozjíždí PCA terapie.

Za největší průser v závislostech považuju jednoznačně digital a myslím, že v tom jako ČR brutálně chrápeme a měli bychom u Pirátů kopnout rychle do vrtule, ale současně to jde mimo moje kompetence. Duševní zdraví mi přijde jako super téma nejen proto, že to je dneska fest potřeba řešit, ale i marketingově. Je to jedno z mála témat, které řešíme fakt všichni - od náctiletých až po seniory.

Závěrem si ještě přihřeju kousek polívčičky. Pokud by někoho vysloveně zajímalo, jak přemýšlím o nejen politických hořlavkách, tak tady je můj blog. A teď už je to vaše, škrtněte sirkou, ať to nové maso není syrové ;) Mějte se famfárově

Tito uživatelé poděkovali autorovi dadan za příspěvky (celkem 2):
Katerina.Migdau, Marek.Lahoda

DD <3

nema.david@gmail.com
608733492

Odpovědět

Zpět na „Zájemci o členství Brno-venkov“