Divadelní představení “Bílý dům”

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 707 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Re: Divadelní představení “Bílý dům”

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

qnx píše: 03 bře 2025, 19:06

Ono to vlastně žádné divadelní představení nebylo. USA se jako bezohledný predátor chovají od nepaměti. Jen se kolem toho v minulosti dělalo divadelní představení a maskovalo se to jako boj se zlem, jako boj za demokracii, boj za dobro dobro a podobné báchorky. Trump v tom predátorském chování pokračuje, jen už přestal hrát divadlo a řekl to přímo: Chci vaše nerostné bohatství !

A Russko se jako predátor nechová? Mno. Samozřejmě chová, a to násobně bezohlednějc! Buča...
Ale uznávám, že "mír" v řeči Trumpa znamenal "vaše nerostné bohatství". A to mě fakt nasr*lo.

Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha

eladar píše: 03 bře 2025, 19:48
qnx píše: 03 bře 2025, 19:06

Ono to vlastně žádné divadelní představení nebylo. USA se jako bezohledný predátor chovají od nepaměti. Jen se kolem toho v minulosti dělalo divadelní představení a maskovalo se to jako boj se zlem, jako boj za demokracii, boj za dobro dobro a podobné báchorky. Trump v tom predátorském chování pokračuje, jen už přestal hrát divadlo a řekl to přímo: Chci vaše nerostné bohatství !

Pro úplnost je potřeba připomenout, že nápad s nerostnými surovinami nebyl z hlavy D. Trumpa. Přišel s ním V. Zelensky a Trump jen řekl: "Tak jo".

Nevybavuju si časové stopy, mohu poprosit o připomenutí? Předem ď Pep

Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8807 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Pro úplnost je potřeba připomenout, že nápad s nerostnými surovinami nebyl z hlavy D. Trumpa. Přišel s ním V. Zelensky a Trump jen řekl: "Tak jo".

A zdroj takových informací?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Vojtech.Pikal

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Josef.Kadlecek
Člen KS Praha

Mi tak nějak napadlo:
"Pane presidente Trumpe, mír není minerál ani nerost".

qnx
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

Josef.Kadlecek: To je podstata fungování velmocí. Velmocemi se stávají požíráním slabších.

snejdarmi
Profese: elektrotechnik
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 89 poděkování

Příspěvek od snejdarmi »

Je smutné, že Evropa nedokáže být dostatečně efektivní, jednotná a nekompromisní. Evropská společnost se dostala zřejmě do fáze, kdy absolutně ztratila pud sebezáchovy, dodnes nechápu, že se v Evropě nenajde jediný lídr, co by měl koule, jako Evropan se cítím ponižován tím, jak Evropští představitelé chodí kolem horké kaše a nejsou schopni vyslat jasný signál, že agrese vůči suverénnímu státu není jakkoliv tolerována. BTW existuje v historii nějaký příklad agresora, který po úspěšném obsazení prvního území ve své expanzní úchylce dál nepokračoval? Troufám si tvrdit, že pokud ano, víc než prstů na jedné ruce jich nebylo...

eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Petr.Vileta píše: 03 bře 2025, 23:08

Mě tohle nebaví. Takhle je to pokaždé. Místo, abyste si otevřeli nějaký vyhledávač a zkusili si to najít, vypálíte otázku: "zdroj" a doufáte, že to za vás udělá někdo jiný. Udělal jsme to už mnohokrát, ale teď s tu hrou už končím. Buď nebuďte líní a zkuste si tu informaci ověřit nebo vyvrátit a nebo se věnujte zahrádkaření. Proč by to měl pořád někdo dělat za vás?

qnx
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

snejdarmi: Vždyť tu máme lídry s koulema, co Orbán a Fico? Ti mají odvahu jít proti proudu. Vlastně, možná to je spíš schopnost předpovídat změnu proudu a jako první jít s novým proudem? Tak snad to postupně dojde i těm pomalejším. Pokud nedojde, budeme je muset nahradit.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8807 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

eladar píše: 04 bře 2025, 21:40
Petr.Vileta píše: 03 bře 2025, 23:08

Mě tohle nebaví. Takhle je to pokaždé. Místo, abyste si otevřeli nějaký vyhledávač a zkusili si to najít, vypálíte otázku: "zdroj" a doufáte, že to za vás udělá někdo jiný. Udělal jsme to už mnohokrát, ale teď s tu hrou už končím. Buď nebuďte líní a zkuste si tu informaci ověřit nebo vyvrátit a nebo se věnujte zahrádkaření. Proč by to měl pořád někdo dělat za vás?

Ale já to hledám, samozřřejmě, ale když zadám do vyhledávače část vašeho textu "nápad s nerostnými surovinami nebyl z hlavy Trumpa", tak na mě vypadne třeba tohle

Za pomoc Ukrajině by chtěl Donald Trump získat strategické zásoby titanu, lithia, grafitu a uranu. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj již zareagoval slovy, že Kyjev by mohl těžit ukrajinské vzácné kovy společně se zeměmi, které mu poskytují vojenskou pomoc ve válce s Ruskem.

Zdroj: https://www.irozhlas.cz/ekonomika/napad ... 090649_ako
Z výše uvedeného článku je zřejmé, že prvotní nápad pochází od Trumpa a Zelenskyj s tím pouze vyslovil souhlas. Ale možná je Lukáš Kovanda stejný pitomec jako já a neumí si to najít. :P
Takže teď vy, jde je zdroj informace, že s nápadem na americkou těžbu na Ukrajině přišel jako první Zelenskyj?

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

Petr.Vileta píše: 04 bře 2025, 22:31

Z výše uvedeného článku je zřejmé, že prvotní nápad pochází od Trumpa a Zelenskyj s tím pouze vyslovil souhlas. Ale možná je Lukáš Kovanda stejný pitomec jako já a neumí si to najít. :P
Takže teď vy, jde je zdroj informace, že s nápadem na americkou těžbu na Ukrajině přišel jako první Zelenskyj?

Výborně. Snaha se cení.

Zkuste tento odkaz.

https://ctrana.news/news/479487-ukraina ... aemym.html

Je to z ukrajinskych zdrojů, ale nic s čím by si překladač neporadil. A v tom článku jsou odkazy na zapadní zdroje vč. Financial Times.

V článku je geneze celého nápadu, včetně toho, že původně byl návrh dohody připraven už za Bidena, ale V. Zelensky to pozastavil a čekal na D. Trumpa.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“