Nápady na přednášky v rámci schůzí MS Brno

Moderátoři: PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, PMS Brno

Lukas.Dolezal
Dal poděkování: 2178 poděkování
Dostal poděkování: 1832 poděkování

Nápady na přednášky v rámci schůzí MS Brno

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Ahoj všem,
po úspěšné přednášce Vládi Votápka dávám do placu nápady na další přednášky v rámci schůzí MS Brno v letošním roce.

První mě napadl Tomáš Hlaváček. Tomáš loni dokončil úspěšný film Dům bez východu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ 🎥 ČSFD 90%, který pojednává o problematice obchodu s chudobou. Snímek se zaměřuje na příběh obyvatel brněnského bytového domu známého jako "Kuncovka" na ulici Markéty Kuncové 2 v Židenicích. Film je to celkem nedávný, proto nevím, jak je to s autorskými právy na promítání, nicméně bych to zjistil. V Židenicích tento film promítali zdarma.

Dalším hostem by mohla být Mariia Korotkova, kterou znám ze Stand With Ukraine - Brno. Odemčený článek – rozhovor na Deníku N.

Mariia Korotkova pracuje v organizaci Ukrajinská iniciativa jižní Moravy, z níž po začátku velké invaze v únoru 2022 vzešlo Ukrajinské centrum. V iniciativě působí jako PR koordinátorka a projektová manažerka. Mimo jiné tento víkend pořádá setkání k druhému výročí začátku velké invaze.

Kromě toho stála za dřívějšími demonstracemi s názvem Stand With Ukraine na podporu napadené země v Brně na Moravském náměstí, které se uskutečňovaly každou neděli. „V tuto chvíli to už každou neděli pořádat nejde, scházíme se tak jednou dvakrát za měsíc, při nějaké konkrétní příležitosti,“ říká.

Ukrajinská iniciativa jižní Moravy vznikla v roce 2014. „Starostliví aktivisté z Ukrajiny tehdy pořádali masové akce na podporu ukrajinského Majdanu, sbírali humanitární pomoc pro Ukrajince na začátku ruské vojenské invaze a informovali českou společnost o aktuální situaci na Ukrajině,“ píše se na stránkách iniciativy. Momentálně organizace pořádá kulturní, společenské a vzdělávací akce, provozuje ukrajinskou knihovnu nebo poskytuje jazykové kurzy; zároveň zprostředkovává pomoc příchozím Ukrajincům.

Obrázek

Zdroj: Cizinci.cz –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Ukrajinská iniciativa jižní Moravy: Ukrajinské centrum.

Mariiu i Toma znám osobně, tak bych to s nimi mohl domluvit, pokud by byl zájem, @Adam.Zemek.

Podporuji ██████████████████████████████████████████████████████████████.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇨🇿 🇪🇺 🇺🇦 🇬🇪✌️. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica 🇸🇰. Dump trump–⁠⁠⁠⁠⁠⁠krasnov.

Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany 🌍 (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.

Adam.Zemek
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Profese: Zastupitel, člen představenstva, vývojář
Dal poděkování: 499 poděkování
Dostal poděkování: 246 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nápady na přednášky v rámci schůzí MS Brno

Příspěvek od Adam.Zemek »

Ahoj, díky za nápady. Zvazime to a případně se můžeme pokusit to zorganizovat 🙂

Zastupitel v Brně | Předseda MS Brno | adam.zemek@pirati.cz | FB | IG | Twitter | +420 732 627 289

Monika.Spilkova
Komunální zastupitel/ka
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 437 poděkování
Dostal poděkování: 470 poděkování

Příspěvek od Monika.Spilkova »

FYI Mariia Korotkova byla hostkou panelu menšin ve Špice v rámci Sociálního fóra v říjnu 2024. Škoda, že ji neslyšelo více lidí. Nicméně z akce existuje videozáznam, který by se třeba mohl někdy zpracovat. Jinak jsem s ní v pravidelném kontaktu, ale je dost časově vytížená a minule byli respondenti celkem zklamání z velmi účasti v publiku.

Marek.Lahoda
Předseda/předsedkyně krajského sdružení
Profese: Geograf, datový analytik, zastupitel
Dal poděkování: 589 poděkování
Dostal poděkování: 308 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek.Lahoda »

Proto mi právě přijde lepší to pořádat v rámci schůze, no, že si spíš lidi udělají čas ... řešili jsme to i u toho Vládi ... Kdo má ten videozáznam, Moni?

Statutární město Brno: zastupitel města Brna, předseda Komise BESIP, člen Finančního výboru a Komise dopravní
Piráti: předseda KS JMK, garant RT Doprava pro oblast městské mobility

tel: +420 732 732 490
mail: marek.lahoda@pirati.cz

"Where there is a will, there is a cycleway."

Lukas.Dolezal

Záznam pirátských přednášek

Lukas.Dolezal píše: 13 úno 2025, 19:37

Ahoj všem,
po úspěšné přednášce Vládi Votápka

Další přednášky, které nahrál @tavvva Jarda Cápík jsou zde.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям і Героїням слава! 🇨🇿 🇪🇺 🇺🇦 🇬🇪✌️. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica 🇸🇰. Dump trump–⁠⁠⁠⁠⁠⁠krasnov.

Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany 🌍 (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.

mrawenetz
Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
Dostal poděkování: 4 poděkování

Příspěvek od mrawenetz »

Zdravím,

bavil jsem se s @Lukas.Dolezal a mám pro Vás nápad na přednášku (svou) na téma mnou absolvované "léčby" v systému české psychiatrické péče.

Mám ideu, že bych na své 7leté zkušenosti s psychiatrií, kterou jsem se i "trefil" do období částečné její reformy, prezentoval, co bylo (a nejspíš pořád je) úplně špatně: pošlapávání práv pacientů, kurtování, arogance personálu, prostředí léčeben, stará škola close-minded psychiatrů, dogmatická preference braní léků s riziky závislosti; pouze špatně: nedostatečná psychoterapie, diagnózy a rediagnózy, podstavy a podfinacování institucí; ale (už) i dobře - centra duševního zdraví, terénní týmy, peer konzultanti, osvěta a prevence v duševním zdraví, rozvoj alternativních metod léčby atd.
Víceméně se všemi prvky systému mám zkušenost buď jako pacient/klient a později částečně i jako pracovník, sporadicky jsem byl zapojený do pirátské pracovní skupiny Duševní zdraví (podle toho jak mi stavy kolísaly) a nyní mám pocit, že jsem dosáhl míry stabilizace, kdy mám potřebu si i pro sebe celou zkušenost odlehčenou formou shrnout a možná tedy i takto odprezentovat.

Pokud bude zájem, připravil bych si to cca na květen tak na hodinu prezentace.
Dejte vědět.

Vašek Hromada

Lukas.Dolezal

mrawenetz píše: 16 bře 2025, 18:39

Zdravím,

bavil jsem se s @Lukas.Dolezal a mám pro Vás nápad na přednášku (svou) na téma mnou absolvované "léčby" v systému české psychiatrické péče.

Ahoj Vašku,
díky moc za Tvoji nabídku.

mrawenetz píše: 16 bře 2025, 18:39

Pokud bude zájem, připravil bych si to cca na květen tak na hodinu prezentace.
Dejte vědět.

Přednášku bychom mohli uspořádat 15. května 2025. Viz harmonogram zasedání MF Brno na rok 2025.

Prosím předsednictvo MS Brno o potvrzení.

Odpovědět

Zpět na „Brno“