Petr Uher
Moderátoři: PKS Jihomoravský kraj, KoKS Jihomoravský kraj, Personální odbor - celý
V tomto vlákně se prosím ostatním členům stručně představte:
- Představení vložíte kliknutím na ikonu
, která se zobrazuje, pokud jste přihlášeni.
- Do předmětu napište svoje jméno a příjmení.
- V textu se nám prosím stručně představte a napište nám, co vás vede k zájmu o členství v Pirátech. Budeme rádi, když nám zároveň řeknete, jak byste se chtěli do činnosti strany zapojit a jaké máte zájmy, schopnosti a dovednosti.
Členství vznikne, jakmile na schůzi podáte písemnou přihlášku, budete přijati předsednictvem a zaplatíte členský příspěvek na transparentní bankovní účet (podrobnosti).
-
- Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 8 poděkování
Petr Uher
jmenuji se Petr Uher a mám 26 let, vystudoval jsem specifický volnočasový obor Rekreologii na Fakultě tělesné kultury na Univerzitě Palackého v Olomouci. Již léta jsem příznivcem "strany"- to slovo mělo pro mě až doteď vždy pejorativní význam, který se změnil až v poslední době mým zvážením podání přihlášky k Vám.
Mám mnohé z Vás za dobré přátele či známé a jsou to lidé, kteří již něco dokázali (ať už soukromě či politicky) a mě se jejich směr a vize líbí. Celkově s transparentností, efektivitou páce,(modernizací/digitalizací, ve finálé jde o optimalizace zastarale zdlouhavých procesů), postoji k LGBT komunitě a mnohým dalším velmi úzce souzním, již roky nevolím jinak a zároveň se snažím přimět lidi a vysvětlit jim buď, proč jít volit a když, tak proč volím např. já Vás a snažit se o jakousi pirátskou podomácky robenou osvětu...tomuhle by to chtělo dát nějaký mustr, který věřím, že máte...
zároveň chci dělat víc než běžný občan a jednou za 4 roky odvolit a "mít splněno". Pokud se mám i profesně o něco snažit, pak tam musím vidět smysl. Čím větší smysl, tím lépe a tím více energie jsem schopen vyburcovat a tu následně předat dalším lidem- na toto jsem výborný. Proto reálně zvažuji vstup a následně jak moc jsem schopen seberealizovat se v práci pro republiku, zprostředkovaně přes stranu (nebo naopak). Protože motivaci k "nezajímavé práci" těžko hledám, věřím, že právě motivace zodpovědností za svěřená témata by byla skvělá a rozhodně ne vnější, ovšem nová motivace vnitřní.
Co se týče zkušeností, loňským létem jsem dodělal magisterské studium a od té doby až nyní v létě našel stálou práci na plný úvazek jako firemní reprezentant ve spol. Atlas Software. Vše do té doby je v podstatě kratší časové úseky, ovšem co se týče zkušeností, řekl bych, že zásadnější.
Např. v poslední době si čím dál častěji uvědomuju, jak praktické bylo Divadlo poezie Regina, se kterým jsme na gymnáziu objížděli republiku (kdy nejspíš souhlasíte, že hrajeme celý svůj život). Nebo takové, až Sókratovské vedení hodin panem doktorem Přibáněm (ODS, Unie Svobody, ČTK) v rámci jím vymyšleného semináře kritického myšlení "Média, komunikace, společnost" kde vidět v tomto věku Wag the dog bylo doslova oči otevírající. Samozřejmě reálné praktické zkušenosti přišly až v rámci VŠ studia.
Ve svých 14 letech jsem si zažil "Lipnici" ...zážitkový kurs pořádaný na českém legendárním tábornickém místě...a od té doby chtěl být Rekreologem, kterým jsem se nakonec také stal. Množství věcí, aktivit, pocitů, vjemů...prožité během týdne vydal tehdy za půl roku vjemů a zážitků. Toto mě tedy vyslalo směrem Univerzitě Palackého v Olomouci. Kromě menších zkušeností s teambuildingy, delegátskými činnostmi či podobným instruktorsky velmi bohatým profesním- ovšem ne tak pro Piráty zajímavým životem (možná v rámci toho volného času).
V tomto je ovšem Rekreologie krásná. Při své cestě studiem jsem nahédl pod pokličku copywritingu a nějaké správě sociálních médií v krátké, ale cenné zkušenosti s Radkem Palaščákem (pracuje dlouhé roky na JVS UPOLu a podařilo se mu krásné dílo, dále např. spolupracuje s Podanými Rucemi a dalšími skvělými projekty- učil nás předmět PR a já na základě jeho úspěšného absolvování inicioval spolupráci.)
Dále bych rozhodně zmínil relevanci zkušeností načerpaných při plánování i realizaci našeho fakultního plesu- tzv. Rekreflámu, kde se pravidelně účastní 600-1000 lidí a zde jsem v úzkém organizačním týmu byl nápomocen, s čím bylo potřeba. Konkrétně v mé gesci byl "fundraising" v podstatě shánění sponzorů ke spolupráci (největší "úspěch" nafukovací raft z Gumotexu jako hl. cena v tombole) dále jsem se osvědčil- a v tom si také libuju- jako koordinátor.
Rád mám nad věcmi přehled a plánuji a koordinuji je tak, aby vše vyšlo, jak má. Jisté organizační schopnosti rozhodně mám- ale jak jsem po škole, opět se jedná o školu---ale dobrovolně jsem byl právě jako instruktor na zážitkovém kursu organizovaném pro 1. ročníky, na kterém jsme pracovali od podzimu až do léta, kdy byla realizace. Byl to největší projekt, kterého jsem se vlastně účastnil a dopadl výborně. V podstatě u závěrečného ohně, když všichni hodnotili celou akci jsem si uvědomil, že jsem si tím splnil svůj sen ze 14 let, kdy jsem si řekl, že chci pomoci předat něco podobného někomu dalšímu, což se povedlo...sny se mají plnit, proto jsem za to uvědomění rád.
Každopádně Vám (a právě i případně lidem) budu schopný říct, jak se máte hýbat a co se sebou dělat...a jde o to, podat to poutavě, s nápadem...a upřímně, tohle spojit s nějakou relevantní vědeckou prací a podpořit taková tvrzení studiemi, pak je na světě skvělá např. pohybová osvěta pod záštitou právě Pirátů pomáhající všem a v podstatě bez "side effects" ale možná si to idealizuju...
Jinými slovy myslím si, jak jsem psal do medailonku, že je velmi zajímavé a pro politiku by bělo být zásadní umět podat lidem informace o monetizaci pohybových benefitů jich samých. Pokud ušetříme miliardu ve zdravotnictví jen proto, že všichni "jak blázni" lezou do studené vody, všeobecná imunita (pomiňme covid) se díky tomu razantně zlepší, lidé půjdou o to méně na nemocenské a budou výkonnější, odpočatější a zase o krom blíže jakémusi "well being" (6 hodinová pracovní doba, 4 denní pracovní týden, delší pauzy na oběd, začleněno cvičení do času v práci...vlastní posilovny v prostorách) způsobů je mnoho...
Jde o to vychov, ne: převychovat produktivní část a vychovat mladou a starou část populace k tomu, jak se co nejlépe "at least udržovat" (70 mins, namáhavé/nebo 150 minut středně namáhavé činnosti/týden+ 2-3 posilovací cvičení/týden u dospělé části populace pro prevenci civilizačních onemocnění- hlavní message v kostce).
Děkuji za pozornost, asi to bylo delší, než byste chtěli, ovšem se mnou je to ve vyjadřování složitější, jednoduše mi to zatím moc nejde- a to právě plánuju například i díky Vám změnit!
- Tito uživatelé poděkovali autorovi needak za příspěvky (celkem 3):
- Vendula.Svobodova, Petr.Vlasak, Lukas.Dolezal
- Vendula.Svobodova
- Místní předsednictvo
- Profese: geoinformatička
- Dal poděkování: 113 poděkování
- Dostal poděkování: 232 poděkování
Re: Petr Uher
počteníčko to bylo pěkné, takže délka mě neodradila. Mám radost, že se k nám chceš přidat a taky se mi líbí tvoje zájmy i vystudovaný obor. Dokážu si představit, že se zapojíš při plánování akcí i případného teambuildingu a podobně. Koukala jsem, že už možná jsi registrován v Nalodění, pokud se jedná o shodu jmen, tak tě o registraci poprosím. Prostřednistcvím Nalodění si můžeš vybrat, jaké Newslettery chceš odebírat, a pro nás je to dobrý nástroj, jak mít kontakty na jednom místě, aby nikam nezapadly.
Jinak bych tě ráda pozvala na schůzku se zájemci o členství, kterou pořádáme každé úterý od 18 hodin (teda kromě svátků

Dále bych tě taky ráda pozvala na krajskou schůzi, která bude předvánoční a proběhne 18.12.2020 od 18 hodin, jen ještě nevíme jestli osobně nebo online, všechno se dozvíš cca týden předem v tomto vlákně nebo i v Pirátském kalendáři. Pokud by schůze proběhla online, zase se stačí připojit přes jitsi (buď přes aplikaci v telefonu, nebo stačí rozkliknout odkaz v Chromu).
Taky si můžeš projít nás soubor KETů a zjistit, jestli by ses rád do některého z nich nezapojil. Jedná se o odborné, tematicky uspořádané pracovní skupiny, které se podílí na programu, i podpoře a informačním backgroundu našich zastupitelů a lidí v komisích a výborech. Pokud by tě nějaký zaujal, ozvi se a my tě propojíme s garantem příslušného KETu.
Tady ještě připojuji odkaz na stanovy a dlouhodobý program.
Kdyby bylo cokoliv nejasného, piš a volej, ráda pomůžu.
Vendy
vendula.svobodova@pirati.cz, 778 111 453
Vendula Svobodová
zastupitelka MČ Brno-Starý Lískovec
- Vendula.Svobodova
- Místní předsednictvo
- Profese: geoinformatička
- Dal poděkování: 113 poděkování

Vendula Svobodová
zastupitelka MČ Brno-Starý Lískovec
-
- Příznivec Pirátů – Jihomoravský kraj
- Dal poděkování: 1 poděkování
- Dostal poděkování: 8 poděkování
Dobrý den všem,
po více než čtyřletém prokrastinování se mi konečně podařilo nalodit a ověřit mou totožnost a rád bych se přidal do MS Slovácko, kde teď opět působím.
Moc se těším, až přidám ruku k dílu.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi needak za příspěvky (celkem 2):
- Michal.Svagerka, Matej.Belohoubek
- Katerina.Migdau
- Krajské předsednictvo
- Profese: učitel TV - M, mateřská dov.
- Dal poděkování: 940 poděkování
- Dostal poděkování: 122 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Díky,
beru na vědomí a předávám na Slovácko.
Označím @Petr.Vlasak a @Michal.Svagerka. Oni si tě v chobotnici přeřadí asi jako regp do Zájemci MS Slovácko.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Migdau za příspěvek:
- Michal.Svagerka
- Michal.Svagerka
- Krajské předsednictvo
- Profese: místostarosta města Dubňany
- Dal poděkování: 407 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Petře, děkuji beru za PMS Slovácko na vědomí a převedeme si tě.
Díky
EDIT: Ještě tě poprosím o založení vlákna v této sekci viewforum.php?f=701, abychom následně mohli oficálně zahájit akt tvého přijetí za člena Pirátů.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Svagerka za příspěvek:
- Katerina.Migdau
- místopředseda MS Slovácko a KS JMK
e-mail: michal.svagerka@seznam.cz
místostarosta města Dubňany, člen KET JMK Finance, hospodářství, majetek a investice a RT Finance