Jmenuji se Martin Zháňal a narodil jsem se v Hodoníně v červenci mi bylo 28 let a celou tuhle dobu žiji v Dubňanech. Už na základní škole jsem obdivoval práci řidiče autobusu, kterým jsem neustále čuměl pod ruce, jak tu práci dělají. Po základní škole jsem teda nastoupil na SOU a SOŠ automobilní v Kyjově a začal si svůj sen plnit. Cesta to nebyla lehká, a tak jsem se přes řidiče České pošty, řidiče TATRY 815, prodělanou autonehodu s následkem celoroční nemocenské, hlídače v obchodním domě jsem si konečně dodělal řidičák na autobus. No a již 7 let působím jako řidič linkového autobusu u společnosti ČSAD Hodonín a neměnil bych. Jsem táta 4leté dcery, kterou mám se svou skvělou ženou Renatou.
A teď k tomu, proč mě oslovila Pirátská strana. No především to bylo kvůli digitalizaci, protože mě zajímají všemožné technologie a možnost si ulehčit život tím že například u sebe nemusím tahat peněženku s doklady pro mě je tohle velké plus, ale samozřejmě se ztotožňuji s dalšími částmi pirátského programu. Jako například tvrdý boj proti oligarchům, boj proti korupci, dostatek míst ve školkách, dostupné bydlení a spoustu dalších věcí, které lidem v této zemi zjednodušují život. Jsem dlouholetým registrovaným příznivcem a současná krize, kterou Piráti zažívají mě přinutila/motivovala se k vám zkusit připojit a pomoci vám. Jsem přesvědčen o tom, že ČR Piráty potřebuje a bylo by škoda, kdyby nyní skončili. Zajímám se zejména o komunální úroveň, kde dlouhodobě spolupracuji s naším místostarostou a vaším členem Michalem Švagerkou. Již od roku 2022 jsem byl aktivní v komunální kampani, ve které jsme byli úspěšní a jsme součástí místní koalice. Michalovi pravidelně pomáhám s tvorbou obsahu na sociální sítě, v době kampaní mu pomáhám roznášet Pirátské listy a letáky. Mou velkou vášní je 3D tisk, proto se rád dobrovolnicky podílím na akcích, pro které tisknu dárky pro děti. Naposledy halloweenské medaile na stezku odvahy, kterou pořádalo naše sdružení Dubňany srdcem ve spolupráci s místními spolky.