Ahoj,
jmenuji se Petr Klíč, 5. ledna mi bude 18 let a chtěl bych takto podat žádost o členství v České Pirátské straně.
Registrovaným příznivcem jsem již od svých 15 let, kdy jsme se hlavně zapojil do Mladého Pirátstva. Nyní se již v rámci pirátů angažuji také v KS JmK a to hlavně při utváření MS Brno-Venkov a chtěl bych také být ve vedení. Pod novým MS bych také chtěl v následujících komunálních volbách utvořit kandidátku v Kuřimi, kde bydlím. V budoucnu bych možná uvažoval i o vyšších pozicích v politice, ale to je ještě dalekou budoucností. Abych také navázal proč vlastně chci být členem a nezůstat jen RegP? Přijde mi to jednoduše správné. Dlouho jsem o tom přemýšlel a poslední volby jsem bystře sledoval a nenašel jsem jinou stranu, která by mi byla programově tak blízká jako piráti a to ať se jedná o manželství pro všechny, legalizaci nebo obecně lidská práva. Jako piráti prostě přistupujeme k politice úplně jinak, než ostatní strany a v této cestě chci také pokračovat. V pirátech jsem také našel partu lidí, kteří jsou strašně fajn a rád s nimi zůstanu a neobrátí mě ani volební neúspěch, protože lidi, který jsem tu poznal bych chtěl znát dál.
Teď abych řekl něco o sobě. Aktuálně studuji Gymnázium Brno, Vídeňská, kde jsem na všeobecné větvi a ve školním roce 2025/26 budu dělat maturitu. Zajímám se o společenské vědy jako práva, ekonomie, ale také o technické jako je IT a programování. Mimo školu také dobrovolničím pro AFS Mezikulturní programy, o.p.s., kde jako dobrovolník zastávám pozici manažera dobrovolnické skupiny
(dále jen "DOS") tady na Brněnsku. V gesci mám oblasti HR & PR. Mimo řízení DOS se také starám o hoštěné studenty, kteří jsou u nás na programu. V AFS se zaměřujeme převážně na středoškolské mobility a tak dělám i prezentace na školách po Moravě. Krom dobrovolnictví také hraji golf, který dělám tak spíše rekreačně, lezu a dělám zkoušky na instruktora skalního lezení a také zpívám ve školním sboru. V mém pracovním životě se aktuálně pohybuji v sektoru financí jako investiční poradce a v lednu začínám na nové pozici jako finanční poradce.
Když to tedy uzavřu, tak bych chtěl požádat o přijetí mezi členy po 5.1.2025, jelikož dříve to není možné, ale aspoň budu mít tuhle část odškrtlou.