Michal.Svagerka píše: ↑05 led 2025, 22:11
Přemýšlím, že KETy docela fungovaly, než se na ně udělal předpis... Možná bychom mohli začít diskuzí nad rušením některých předpisů. Ideálně všechny, které nejsou potřeba. Dalším úkolem by mělo být osekání maximálního počtu byrokratických překážek v těch předpisech, které by KF uznalo, že jsou skutečně potřeba, abychom si je ponechali. Tady dám kacířskou myšlenku, co třeba vyhodit z podmínek členství vyhodit duplicitní povinnost představit se zároveň na místní i krajské schůzi?
KETy někdy fungovaly? Rozhodně ne v té formě, v jaké jsem popsal
...
Lukas.Dolezal píše: ↑05 led 2025, 17:44
Co se týká KETů, tak prezentace na krajských schůzích by mohla přinést diskuzi o aktuálních politických výzvách a jednotlivé KETy by získaly zpětnou vazbu ke své činnosti. Zařazení KETů na schůze by také mohlo přispět k rozšíření jejich odborné sítě a posílit vzájemnou podporu/zapojení napříč krajem. Máme sice Předpis o zřízení krajských expertních týmů v rámci KS JmK, ale KETy samotné moc nefungují. Respektive si myslím, že by se činnost KETů měla více promítat např. do mediálních výstupů a činnosti komunálních zastupitelů a zastupitelek. Jinými slovy, komunální zastupitelé a zastupitelky jsou, kromě europoslankyně, jediní, které máme, a jejich zapojení do KETů (plus zapojení našich zástupců a zástupkyň v komisích) a předávání know-how z komisí a výborů by mohlo pomoci celé straně v Jihomoravském kraji.
Z mého pohledu třeba praxe jasně ukázala, že jde na krajské úrovni, dle mého názoru, jen o formalitu, která neplní záměr, který její tvůrci @Robert.Cuma a @Petr.Springinsfeld měli. Nebo mají na to jiný názor? Budu rád i za názory ostatních na toto téma a také za náměty, jaké byrokratické nadbytečnosti bychom mohli z našich JMK předpisů vyhodit, případně, které předpisy jsou nadbytečné.
Hlavně je problém přijímat nějaké usnesení, které odhlasuje 18,6 % členstva, a které se nakonec ukáže, že je úplně k ničemu, když není vymatelné. Pomohlo schválené usnesení k lepší produktivitě a akceschopnosti KETů? Ne. A v té době jsme ještě měli krajské zastupitele a zastupitelky...
Předkládal někdy nějaký KET jinému týmu působícímu v KS JmK materiál, aby pak tým materiál projednal a informoval KET o výsledku jednání bez zbytečných odkladů, nejpozději však do 1 měsíce?
Setkávání považuji za velmi důležité a JMK komunální fórum to jasně ukázalo. Akce však musí mít jasný cíl a účel, proč se koná a vždy by měla mít pozitivní dopad na politickou práci Pirátů a její následnou prezentaci. Nesmíme zapomínat, že politika je zejména práce pro lidi a tím směrem bychom měli, dle mého názoru, směřovat i naše akce.
Politika je práce pro lidi, ale jak už tu bylo napsáno, také bych nechtěl sklouznout k lacinému populismu.
Také bychom si měli uvědomit, že je běžné, že se ne vždy a na všem shodneme, ani by to nebylo zdravé. Pluralita názorů je základem úspěchu každé politické strany a společnosti obecně. Vždy však mějme na paměti, že hlavní zodpovědností každého člena je úspěch Pirátů ve volbách! Jenom ty rozhodují o tom, který vnitrostranický názor či směr byl ten správný nebo lepší. Lepší barometr v tuto chvíli nevidím.
Díky za názory a náměty a @Lukas.Dolezal za otevření zajímavé debaty.
Skvělé, že to zmiňuješ a není zač. Byl bych proto rád, kdybys nezlehčoval jakékoliv téma, které někdo z členské základny nadhodí, přičemž myslí na to, abychom v dalších volbách dopadli lépe než v těch evropských nebo krajských. Rozdrobenost stranické komunikace je jeden z faktorů, proč se Pirátská strana nachází v současně tristním stavu.
Antonino.Milicia píše: ↑06 led 2025, 21:33
Asi by bylo fajn vědět, kdo se do naší krajské bubliny chce připojit. Takto vznikají vztahy, týmy, kontakty. Já jsem takto (jen na základě představení) vytáhl vícero lidí do odborných týmů, kde dodnes skvěle fungují. Pokud tu "duplicitu" odstraníme, otevřeme se masivnímu velrybaření, protože už vůbec nebudeme tušit, co se děje v odlehlých místních sdruženích.
Vendula.Svobodova píše: ↑08 led 2025, 15:35
Jinak mám tady ten názor pro Michala Švagerku ohledně duplicity představování se na krajské i místní schůzi. Pamatuji si důvody, proč se to do podmínek přidalo. Je v zájmu nás všech vědět, kdo se kde hlásí a taky mít možnost se nasíťovat napříč MS. Zároveň pokud někdo má zájem o členství, neměla by jedna cesta na krajskou schůzi být taková bariéra. Já jsem určitě pro zachování této podmínky. V opačném případě bych měla obavu o to, že se jednotlivá místní sdružení od sebe vzdálí, lidi se nebudou znát, takže ani komunikovat a nálada bude jen horší. Nemluvě o tom, že pak jakékoliv hlasování na krajské úrovni bude "řežba" mezi jednotlivými MS a jejich počty.
Ano, souhlasím s Vámi, tahle podmínka by tam rozhodně měla zůstat. Představování se na krajské i místní úrovni je podle mě důležité, protože to lidi víc propojuje a pomáhá nám, abychom se více mezi sebou poznali. Kdyby se to zrušilo, tak by se místní sdružení mohla od sebe dost odtrhnout, a to určitě by zhoršilo komunikaci i celkovou atmosféru v krajském sdružení.
Dávám za pravdu Vendy, že by to pak na krajských schůzích mohlo vypadat spíš jako boj mezi jednotlivými MS i Antoninovi, že by zrušení obou představovaček ulehčilo velrybaření. Takže za mě určitě zachovat, dává to smysl.