Zápisy ze schůzí KS JmK

Toto fórum slouží k vyhlašování schůzi krajského sdružení Jihomoravského kraje.

Moderátoři: KoKS Jihomoravský kraj, PKS Jihomoravský kraj

Pravidla fóra
  • Toto fórum slouží k vyhlašování schůzi krajského sdružení Jihomoravského kraje.
  • Fórum není určeno pro volnou diskuzi. Zakládat vlákna zde může pouze svolavatel dané schůze, do názvu vlákna napíše její termín.
  • V daném vlákně se probírá pouze program jednání, popř. místo schůze.
Odpovědět
Katka.Michalkova
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: osvč v online marketingu, soc. sítě
Dal poděkování: 40 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Re: Zápisy ze schůzí KS JmK

Příspěvek od Katka.Michalkova »

Schůze KS JmK 5/2024

Termín: 30. 5. 2024
Začátek: 18:00
Konec: 19:45
Místo: ŠPiCe, online https://jitsi.pirati.cz/JmK

Přítomní členové: Michal Švagerka, Petr Springinsfeld, Filip Slaný, Petr Kubeš, Filip Havlíček, Marek Lukáš, Adam Kazík

Přítomní hosté: Lukáš Nový, Kateřina Michálková, Šárka Horáčková, Josef Osička, Michal Marek

Online členové: Pavel Nehyba, Andrea Elis, Kateřina Migdau, Radek Holomčík, Lukáš Doležal, Zbyněk Němeček, Radka Musilová, Honza Nosek, Honza Grmela, Anna Obrjen, Petr Burian

Online hosté: Jan Mach, Jiří Krejčiřík, Tomáš Migdau, Lucie N. Sajtlerová

Ověřovatel/é: Petr Springinsfeld
Zapisovatelé: Katka Michálková

Program:

1. Schválení pořadu a ověřovatelů
  2. Informace z PKS (PKS, 5 min)
  3. Informace z RV (RM, 5 min)
  4. Informace z KVV (KMig, 5 min)
  5. Mladé pirátstvo a Senioři na palubě (KMig, FSla, 8 minut)
  6. Představení zájemců o členství (každý: 2 min představení + 5 min dotazy)
  7. Různé
    ---Přestávka---
  8. Představení Josefa Osičky (cca 18:40)
  9. Host David František Wagner - Vše co jste chtěli vědět o Europarlamentu, ale báli jste se zeptat (cca 19:10)

Zápis:

1. Informace z PKS
  2. Odpolední PKS před schůzí KS JMK 15.8. a 28.11. od 16:00 - pak naváže krajská schůze
  3. Vyřešeno KMT do konce roku 2024 J. Mach, Katka KOKS (Jakub Ondráček pro Brno)
  4. Senátní volby - dostaví se Josef Osička za senátní obvod Břeclav a jdeme do finále se smlouvami s B. Rychlíkem
  5. Návrh nového JdŘ - tomu se věnoval RH, aby to bylo v souladu s celostátním jednacím řádem + jsme probírali doporučení k internímu fundraisingu - nelíbí se nám, že by to mělo fungovat jako hodnocení v primárkách (5% z veškerých přijmů dát zpět + aby se vytvořili projekty)
  6. RV schválilo Doporučení k internímu fundraisingu https://wiki.pirati.cz/rules/difr
    KMig: chápeme, že každý má jinou situaci a nebereme to direktivně, je to o individuálním přístupu.
  7. Poděkování za Pride - bylo to super, měli jsme tam narváno, děkuji P. Kubešovi, Katce Michálkové a všem co se účastnili!
  8. RH: neděláme to často, ale chtěl bych poděkovat koksům, je potřeba Katce i Ondrovi poděkovat za to nasazení. Díky
  9. plánujeme schůzku se zastupiteli z celého JMK
  10. řešíme oprava/nákup skákacího hradu
  11. Sbíráme podněty na druhé poloviny schůzí

MŠ: řešili jsme rozpočet kvv (převod z loňského roku), pak může kvv fungovat jak má i s dary.

1. Informace z RV
    RM: - událo se zasedání RV v Praze, kde se projednávalo:

• Institut : vypsání výběrka na ředitele/ředitelku, podle toho bude vypadat i další vize směřování
    • report o přípravě do sněmovních voleb Kláry Kocmanové
      • v pracovní skupině nyní vydefinování zadání pro průzkum politické strategie
      • připravuje se rozpočet
      • vytipovávájí se místa pro outdoor etc.
    • Interní fundraising - schválení doporučení o kterém se už hovořilo
    • Poslanecká iniciativa “Republika v pohybu”
    • není v rozporu s programem, problematický proces
    • proběhla diskuse, hlasováno na fóru, kde bylo schválen návrh usnesení:
      "RV pověřuje předpisovou skupinu navržením procesu pro přijímání aktuálních stanovisek týmů strany, vyzývá tvůrce RvP, aby ve spolupráci s programovou skupinou RV vypracovali post mortem, a žádá, ať je posléze obojí předloženo RV"
      (Předpisová PS - navrhne proces pro přijímání aktuálních stanovisek týmů strany
      Programová PS - ve spolupráci s tvůrci RvP vypracuje post mortem)
    • podskupina pod předpisovkou vypracovala dokument Komplexní přehled k návrhu změn složení RP
    • podrobný dokument shrnující možnosti složení, komparace s dalšími politickými stranami, již existující podklady a výsledná doporučení
    • bude s ním dále pracovat
  2. Kandidatura Patrika Doležala za Mimozemšťany - schváleno usnesení doporučující RP zakázat kandidturu PD za jiný subjekt do EP 2024

1. Informace z KVV
    KMig: proběhlo otevření stánku a zahájení evropské kampaně. Máme tabulku - https://pi2.cz/staneksvobodak - je super, že se zapojujete! 5.6. bude na svoboďáku Markéta G., od 15h, a od 18h je v Anodě diskuze.
    Z cvš - v neděli 9.6. v Praze je společné sledování výsledků
    16.6. zahájení krajské kampaně + oslava 15. narozenin (https://poevent.pirati.cz/oslava-15-narozenin/)
    19.8. se instaluje stánek na Svoboďáku
    volby budou 20.-21.9.

Info od Pavla Štěpánka:

Zdravím všechny pirátky a piráty @all

V neděli 9.6. od 20 hodin nás čeká povolební štáb k evropským volbám. Český statistický úřad by měl zveřejnit výsledky kolem 23 hodiny.

Abychom se bez problému všichni vešli, máme tentokrát rezervované hned dvoje prostory jen kousek od sebe v centru Prahy. Klub Swim a Garden Pub Jáma3. Ve Swimu s námi budou i média, po vyhlášení výsledků proběhne tisková konference a pak afterparty, která pojede zhruba do druhé ranní. Je to cool prostor, ale není tam moc míst k sezení nebo prostor se pořádně nadlábnout.

Kdo si tak bude chtít odpočinout, v klidu pokecat nebo si dát večeři, může jít do druhého rezervovaného podniku Garden Pub Jáma3, který je jen o pár metrů dál a do půlnoci je jen pro Piráty. Volba je čistě na vás, vítáni jste všude a kdykoliv 😄.

Jménem celého štábu a MO Vás srdečně zveme!

1. Mladé pirátstvo a Senioři na palubě
    KMig: máme mladé pirátstvo a seniory na palubě a pks by rádi rozhýbalo. Filip Slaný je zástupce mladého pirátstva za jmk.
    FS: stranický tým pro mladé lidi do 35 let. účastníme se pirátských akcích (Pardubice a kompas). Věnujeme se teď hodně vš kolejím. Já jsem krajská spojka pro jmk - pokud máte někoho v MS, klidně jim dejte kontakt.
    KMig: pokud mladé pirátstvo bude mít cokoli, oslovte pks.
    Senioři na palubě, je pro lidi od 55 let. Funguje hlavně v Praze, ale v Brně kdysi fungovali. Scházejí se jednou do měsíce na jitsi. Rádi to za pks podpoříme!
    RH: pokud máte v okolí někoho, kdo má k pirátům blízko a má nějaký handicap nebo je jinak znevýhodněn - máme projekt česko bez bariér - ten tým je teď spící a byl bych rád, kdyby se to znovu rozhýbalo. Pro začátek bych byl tou kontaktní osobou já.

2. Představení zájemců o členství
    Nikdo

3. Různé
    RH: měli jsme debatu o těch týmech. Rád bych se opravdu věnoval akcím na špici a budu velmi rád, když mladé pirátstvo připraví nějaký program.

4. Představení Josefa Osičky - senátní kandidát Břeclav
    Mš: J. Osička starosta Moravského Žižkova, senátní kandidát za Břeclav a dále Michal Marek starosta Medlánek a člen krajského předsednictva Stanu.
    JO: jsem starosta Moravského Žižkova, jsem jím už 13 let. Předtím jsem pracoval v dopravní společnosti - zabezpečení odbavovacího systému pro cestující. To stejné řeším i u nás, do konce tohoto roku bude naše obec plně digitální. Je mi 49 let, letos jsem dostal nabídku se posunout a kandidovat do senátu a zúročit tam své zkušenosti. Moje představa, co bych tam přinesl - omladit, rozpohybovat. Chápu limity senátu, mé obory jsou doprava, digitalizace a lehce sociální tematika.
    MM: jsem místopředseda krajské organizace. My jsme Josefa vybrali pro Břeclav, je to předseda tamní organizace - velmi zkušený člověk a bylo logické, že by mohl zkusit senát. Protikandidáti tam jsou, ale Pepa je určitě kvalitní kandidát. Budeme rádi za podporu. Byl by vhodný i jiný názor než ten co tam nyní je. Ta kampaň se tam vyplatí!
    Mš: my jsme to probírali na Slovácku, že by se to vyplatilo. Obhajuje tam Košťál za ODS, Janulík za Ano a máme tam Šlachtu za Přísahu. Ten region je v tomto dost konzervativní, vlastně stan a Jožka by byl jediným liberálním kandidátem. Čekali jsme zda bude nebo nebude kandidovat.
    RH: v rámci koalice jsme na kratším konci. Zajímá mě legalizace, manželství pro všechny + názor na zdanění tichého vína. zkusil jste někdy celostátní politiku. Košťál a jiní, čím se vy lišíte.
    JO: nemám problém s manželstvím pro všechny. To bych podpořil. U legalizace drog, to je složitější - lehké drogy ano, musel bych vědět, jak to bude zabezpečené proti dětem. Zdanění tichého vína, dotýká se nás to. V této podobě bych byl proti. Ale nebránil bych se tomu celoevropskému řešení, formou okolkování lahví. V celostátní politice jsem se nikdy nepohyboval, jsem začátečník. Od protikandidátů bych se odlišil - chci pracovat pro lidi ne se někde zašít.
    mš: ideově?
    jo: jsem liberálnější, nejsem konzervativec!
    PS: Co ratifikace istanbulské úmluvy? Budete pokračovat jako starosta po zvolení. Kdo by byl váš vzor v senátu?
    jo: Ratifikaci bych podpořil. Souběh funkce - neplánuji jej, první dva roky bych předával. Nemám uvolněného místostarostu (první dva roky překlenout a pak ukončení). Kdo je mým vzorem? Komunikuji s Rajchmanovou za Hodonín, její práce se mi líbí, je hodně v regionu. Senátor, jako Vystrčil jsou to osobnosti.
    LD: Já se zeptám na rovinu, co z vaší kandidatury bude mít Pirátská strana?
    Proč bychom měli podpořit kandidáta strany, která ve společné koalici Pirstan nehrála fér? Známá historie ve volbách do Sněmovny, kdy STAN podporoval svoje kandidáty na úkor pirátských.
    MM: nemusíme se na všem shodnout. Všichni si pamatujeme, že to se nedělo. Ten výsledek toho rozdělení byl špatný, bylo nám to líto vůči Pirátům, kteří si to odpracovali. chápu, že ten dojem u vás zůstává. od nás nebyli zásadní výzvy ke kroužkování. Za nás ta kampaň byla fér, ale ten záměr nebyl fér.
    JO: Proč mě podpořit? Mohlo by dojít k propojení a zanechání té křivdy (2021). Já teda o žádné výzvě ke kroužkování nevím, nebylo to na naší úrovni.
    MM: Ty excesy byli na obou stranách a ten výsledek byl nepochopitelný. Ale tohle se muselo dít nějak pod povrchem.
    mš: Myslels to finančně nebo ideově? Neočekáváme finanční podporu.
    MM: Otázku senátních voleb drží centrála. Podíl asi možný nebude. Nebudete z toho mít nic hmatatelného, jde o spolupráci, o podporu. Ne všude postavíme kandidáta, stejně jako vy.
    PS: Nechtěl jsem se rýpat v kroužkovací kampani. "ve volbách ke kampani podporuji...." tohle je tvůj příspěvek, tohle je kroužkovací kampaň. Není tam ani jeden pirát. Nedělejme, že se to nedělo. Stalo se to před třemi roky, je to už za námi. Ale říkat, že se to nedělo, bylo mimo.
    LD: máte to v chatu, odkaz jak se vyzývalo ke kroužkování - https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=796224#p796224. Pánové ze STANu mají krátkou paměť.
    MM: tohle neberu, jako výzvu ke kroužkování, ale chápu, jak to vnímáte. Neberu to, jako klíčové. Ale ano je to v rozporu.
    KMig: spolupráce dalších 6 let. Jak si představujete spolupráci, zastavit se za námi probrat témata, co se dotýkají jmk.
    jo: tuhle formu spolupráce bych uvítal. Pirstan funguje v Břeclavi u mladých a neklidných. Ale klidně přijdu i sem.
    RH: chtěl bych se přimluvit - bavme se o budoucnosti. zeptal bych se na reformu veřejného stravování (školní jídelny, nemocnice, soc. služby) - byl byste ochotný to řešit na půdě senátu?
    JO: v tuto chvíli o tom moc nevím, ale proč ne.
    FS: budete kandidovat za stan i v krajských volbách?
    JO: ano, ale na nevolitelný pozici.
    MM: pokud nebudete chtít, nemusí být. to by se dalo domluvit
    mš: máme dohodu s Břeťou Rychlíkem - že by se tu za námi zastavil. šlo by to i u vás?
    MM: ano, podmínky jedná to centrála - ale šlo by to domluvit.
    RH: časově - kdy chcete startovat kampaň. nám nějakou dobu potrvá, domluvit si tu podporu. Abychom to neprošvihli.
    JO: chci začít okolo 12.6.
    PS: termínově, za RV to potřebujeme oznámit do konce června.
    MM: pokud by to znamenalo termínovou kolizi, JO by začal 15.6., domluvme to s JO osobně - dá se to zkoordinovat.

ondrej.kapitancik
Koordinátor/ka krajského sdružení
Dal poděkování: 33 poděkování
Dostal poděkování: 41 poděkování

Příspěvek od ondrej.kapitancik »

Schůze KS JmK 6/2024

Termín: 27. 6. 2024
Začátek: 18:10
Konec: 20:00
Místo: Smetanova 2359/6, Blansko, online https://jitsi.pirati.cz/JmK

Přítomní členové: Monika Karlíková, Lukáš Dubec, Tom Vymazal, Luboš Sedlák, Marek Lahoda, Tomáš Psota, Filip Havlíček, Pavel Nehyba, Petr Burian

Přítomní hosté: František Michálek, Tomáš Migdau Šefl, Pavel Čmiel

Online členové: Petr Kubeš, Antonino Milicia, Radek Holomčík, Jiří Kubálek, Patrik Kročil, Filip Veselý, Lukáš Doležal,

Online hosté: Ondřej Kapitančik, Jan Mach, Tomáš Havlíček, Lucie N. Sajtlerová

Ověřovatel/é: Tomáš Vymazal
Zapisovatelé: Katka Michálková

Program:

2. Informace z PKS (PKS, 10 min)
  3. Informace z RV (PS, 5 min)
  4. Informace z KVV (LDub, 5 min)
  5. Informace k Digitálnímu stavebnímu řízení (RH, 5 min)
  7. Informace o dění na Blanensku a Boskovicku (Piráti Blansko - MK a Boskovice - RŠ)
  8. Různé
    ---Přestávka---
  9. Diskuze výsledků eurovoleb a sběr podnětů od členské základny

Zápis:
1.
Program byl schválen

2.
ML:

• jednání RV a RP k výsledkům eurovoleb - RP začalo zpracovávat podklad pro analýzu, oslovuje postupně jednotlivé aktéry zapojené do kampaně a bude sbírat zpětnou vazbu. Cílem je nejen sesbírat data, ale hlavně s nimi pak pracovat v kontextu dalších kampaní, a to jak struktury a řízení, tak vnějšího dopadu a doporučení pro jednotlivé části kampaně. Kromě lidí “inhouse” k tomu chtějí přizvat i někoho zvenčí, kdo takové analýzy dělá/umí objektivně, avšak se znalostí politického prostředí a kampaní. Poté by vše prezentovali. RP prosí o trpělivost aby dodali opravdu funkční podklady. Chtějí to mít hotovo ideálně do měsíce od voleb
  • senát - Rychlík a Osička
  • kandidátka na kraj
  • aktualizace rozpočtu
  • stížnost JH na chování OK - pks se to chování nelíbí, ale nemáme kompetence to soudit. Doporučili jsme JH ať se na KK obrátí sám. To stejné proběhlo mezi LDol. a JH, kde jsme LDol doporučili obrátit se na KK
  • prodloužení smlouvy ŠPiCe
  • novelizace JdŘ KF JMK
  • garant KET Finance - odvolali jsme Antonina na jeho žádost, takže se hlaste
  • možnost rozesílky newsletteru pro MS
  • skákací loď - díry, řeší Michal, bude nacenění oprav
  • KMT + doporučení k internímu fundraisingu od RV

MŠ: schválili jsme podporu B. Rychlíkovi, minulý týden zahájil v Brně kampaň. Probíhá rozprava u obvodu Břeclav pro J. Osičku za STAN - do 7. července. Diskuze na fóru probíhá. U Osičky - ten region je velmi konzervativní, je to nejliberálnější kandidát a ty ostatní kandidáti jsou dost konzervativní. Přesto, že je ze Stanu, může nám to pomoct.
MŠ: varianty finančních opatření po krajských volbách, pokud z 10 mandátů na kraji klesneme, můžeme se dostat na 2 mil. Prosím zaberme i z tohoto pohledu.
ML: berme to, jako hrubý nástřel - ale chceme to aktualizovat i v tom pesimistickém režimu.

3.
PS: RV se zabývá eurovolbami - 15.6. jsme měli mimořádné zasedání. řešili jsme návrh RP - aby se zrušil AO a MO a vznikl kampaňový tým a aby se redefinovali odpovědnosti. řešili jsme i osobnostní kampaně - řešíme to na předpisové skupině. Dnes v 19h máme další call. Návrh na reorganizaci bude probíhat i v rámci CF.
TV: slyšel jsem, že bylo další jednání i 2-3 dny zpět. Prý se rekonstrukce začala dekonstruovat.
PS: možná to byla nějaká pracovní skupina

4.
LD: info o krajských volbách, výzva na zapojení místních skupin, tabulka akcí: https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... id=0#gid=0
LD: máme schválený program i kandidátku a snad ji stihneme odevzdat včas. Prosím o vaši součinnost.
Příští týden proběhne pracovní setkání čela a Družiny, kde budeme řešit další postup k volbám. Pokud máte zájem a chcete si vyvěsit banner, ozvěte se koksákům.
LB: V tabulce máme psát akce a vy nám pak doplníte nějakého kandidáta?
LD: pak se to bude vyhodnocovat jako celek, ale je to o domluvě. S tímto se obraťte na Filipa Havlíčka

5.
RH: nejsem odborník na digitální stavební řízení. spustí se 1.7., bude to nejvýznamější věc v našem působení ve vládě. Připravme se, že příští dva týdny budeme na blbce - naši konkurenti na to čekají. Ale ono to není špatné a ten čas to ukáže. Linda posílala email s informacemi - je tam dokument, kde jsou aktuální informace. Počítejme, že někde bude problém, ale je to o lidech. Dnes od 20h bude jitsi s Ivanem, kde tu situaci bude vysvětlovat. Z řady úřadů se šíří různé lži. Těch nesmyslů je moc, třeba s těmi zástrčkami. Ta informovanost půjde z centrály, tak to vnímejme a buďte aktivní, komunikujme to a vyvracejme ty nesmysly. Za rok a půl Ivan protlačil nový stavební zákon a všichni byli pro (jeden se zdržel). Buďme těmi vysílači. Tohle je věc, kde se láme budoucnost Pirátské strany - pokud to ustojíme. Zde narážíme i na přirozenou rezistenci státní správy vůči systémovým změnám.
MŠ: měli jsme poradu vedoucích, náš ajťák nebyl optimista - bojí se toho. Konkrétní připomínka - máme spisové služby, přijde nám žádost a my to musíme vytáhnout a vložit do portálu stavebníka. Ale taky nám došlo 39 žádostí o stavební povolení - zvyšuje se pokuta za černé stavby.
RH: pro MMR je to jen dobře, aspoň se nám nezahltí ten systém - jako u el. přihlášek na sš. To je důsledek paniky, které také šíří lidé ze státní správy. Nepřecházíme ze stavu, který funguje co něčeho nového. Ale my budujeme nový systém, který nahradí nefunkční.
PB: stavím u Vyškova RD a byl jsem u stavební firmy a říkali mi, ať si podám žádost o kolaudaci už teď. Doporučovali mi to stihnout ještě teď.

6.
Tomáš Migdau Šefl: chtěl bych se stát členem, žiju ve šlapanicích. Chtěl bych se zapojit do komunálu, ve šlapanicích plánujeme MS. Komunál a kraj je provázaná nádoba.
AZ: proč až teď?
TMŠ: všechno má svůj čas
Mš: tvoje profese?
TMŠ: mám elektro průmyslovku, byl jsem barman a kurýr. Teď dělám dopravní značení, ale hodně se věnuji potápění. Zajímá mě i ekologie a žp.
ML: který z bodů pir. programu je ti blízký a s čím nesouhlasíš?
TMŠ: líbí se mi středovost Pirátů. Souzním s Piráty těch posledních 5 let, určitě legalizace. Eurovolby a při kampani mě překvapilo, jak ta otázka rezonuje. a říkali nám, že je chyba, že se to nedotáhlo.
TV: kdo je tvůj nejméně oblíbený veřejně známý pirát?
tmš: na fóru si hodně čtu, často nesouhlasím, ale asi konkrétní osobu nemám.

Tomáš Havlíček: pocházím z Brna a z Prahy jsem se do Brna opět vrátil a chci se stát členem. Proč pomáhat zrovna pirátům - pracuji ve státní správě a poznal jsem spoustu ministrů a náměstků. Mám bohaté zkušenosti ze státní správy. V současnosti řeším národní plán obnovy a mé znalosti by se mohli pirátské straně hodit.
TV: kdo je tvůj nejvíc oblíbený/neoblíbený pirát/pirátka
TV: mám rád Lukáše Wagenknechta - vyhranil se vůči tomu co se dělo na min. financí. Europoslanci byli taky moc fajn. Nechci dávat negativní zpětnou vazbu podle médií.
AZ: byl jsi někdy na nějaké demonstraci?
TH: když mi bylo náct, chodil jsem na ekologické demonstrace.
MK: angažuješ se aktivně?
TH: moje práce mě nutí k obecnému přehledu, zapojoval jsem se do pirátské kampaně. Rozhodně se tomu nebráním a třeba bych tyto možnosti našel právě u pirátů
MŠ: zeptám se na legalizaci
TH: legalizoval bych, jiné státy k tomu už přistoupili. Spíš je ostuda, že stát zavírá pěstitele nějakých kytek. Byl bych i za dekriminalizaci.

7.
MK: jsem ráda, že jste dorazili do Blanska. Piráti jsem v Blansku v opozici. Naše největší akce bylo odvolání ředitele KS, byl odvolán "bezdůvodně" a byl nahrazen ředitelem novým (dočasně) a ten nový ředitel byl náhodou v kandidátce ODS. Nebylo nám umožněno vystoupit na zastupitelstvu. Blanskem hýbou kauzy okolo Bazénu a rekonstrukce Nemocnice - velké investiční akce. Dalším je černá skládka na pozemku města. Více detailů vám rádi poskytnou naši zastupitelé - Zbyněk, Ondra. Aktivně jsme připomínali strategický plán. Ale naše připomínky nebyli implementovány.
OH: Bazén místo 200 mil bude stát 400. Nemocnice bude stát pomalu miliardu. S tím parkováním - ono se to nedá zaplatit. úplně zvorali vř do základních škol - dva budou nastupovat až v řijnu
LS: je opravdová škoda, že ředitel TGM končí
OH: je to koalicí Ano a ODS
RŠ: v Boskovicích jsme v koalici a jsem uvolněný místostarosta. řešíme naši městskou nemocnici - každoročně dáváme nemocnici 30 mil a další peníze dáváme i do soc. služeb. Ta nemocnice je pro nás velkou kotvou. už minulé vedení řešilo její převod pod kraj. jednání s krajem utichla, uvidíme kam to bude po volbách směřovat. naše středisko volného času budeme muset stěhovat - máme budovu a s kraje na tom budeme pracovat.
AZ: zeptal bych se Radka, kdy se stane členem?
rš: zasekl jsem se v procesu
AZ: my ti rádi pomůžeme
rš: moc děkuji Blansku za jejich aktivitu. V boskovicích ten zájem není moc velký, snad i tím, že jsme v koalici. Tak snad to bude i s MS lepší.
LD: nemocnice a jihomoravská zdravotní - zastřešující organizace pomáhající nemocnicím, má spolupracovat i s nekrajem zařízenými zdrav institucemi. A jednání kraj a převod nemocnice - je to o podmínkách. Zaznamenali jsme i nějakou zmatenou komunikaci a vždy to bude o komunikaci. Celé téma je důležité pro celý region.
TV: řeší se tam i záchranná služba?
LD: ano a ta snad funguje dobře, jen je problém personální

8.
PČ: chci se vyjádřit k digitalizaci o stavebním řízení - šlo to na nástěnku a bylo tam psáno, že je to pro členy, ale info o callu bylo rozesláno všem.

Diskuze k výsledkům eurovoleb:
ML: proběhlo jednání RV-RP. Zdeněk Hřib měl nějakou prezentaci. Proč jít k eurovolbám a volit piráty.
Mš: u nás byl problém, že naši voliči zůstali doma. Nešli volit piráty, že už nejsme takový dravci, jako jsme bývali. je to i tou účastí ve vládě. zjednodušme komunikaci a buďme víc piráti.
TV: pohybuji se v konopné komunitě, nechápou náše působení ve vládě. Proč piráti jsou ve vládě, když nám vše zakazují. naši poslanci si uvědomují, že absence konopí nám škodí. reálně se pracuje na té nezávislé analýze?
ML: nejsem v tom týmu, to řeší RP.
RH: analýz bude víc. rp komunikuje s J. Podhajským a s M. Polákem. Pracují s přelomem červen/červenec. Ale tím to nebude končit. Jedna věc je neúspěch v eurovolbách, ale druhá je komunikace strany.
AM: já tam vidím, že nebyla strategie. nevěděli jsme kdo je naše cílovka. přešli jsme do jiných segmentů a neoslovovali jsme nové voliče. vzdálili jsme se od svých narativů/hodnot, díky kterým jsme měli 15 %. řešíme minoritní otázky, ale nejsou to věci na kterých stojí lidský život. komunikační kampaň byla slabá, neviditelná! chybí nám určité kompetence - děláme věci za peníze, ale neprofesionálně.
TV: nejsou oba dva naši členové? to není moc nezávislé.
RH: oni ji nedělají, oni dávají zadání té analýze. My si neumíme ty analýzi zadat, abychom měli data, která potřebujeme. Ty výzkumy budou dělat externisté.
PN: to ústřední heslo - bylo dlouhé, nemohl jsem si to zapamatovat a neuměl jsem si to představit.
RH: ty slogany - to je podobné, jako 2021. Vraťme zemi budoucnost. Ten problém byl srozumitelný. my děláme chybu, že mluvíme k lidem, kteří nesledují politiku a my k nim mluvíme, jako sami k sobě. nevěnujme se marginálním problémům.
LDol: Všude slyším, že naši voliči nepřišli. Co když přišli? A naše jádro je jenom těch 6,20 %?

Ověřil: Tomáš Vymazal 28. 6. 2024

ondrej.kapitancik

Společná letní schůze KS JmK 7/2024 + MS Brno 7/2024

Termín: 15. 8. 2024
Začátek: 18:10
Konec: 18:53

Přítomní členové: Marek Lahoda, Radek Holomčík, Michal Švagerka, Lukáš Dubec, Kateřina Migdau, Adam Zemek, Filip Slaný, Radka Musilová, Petr Burian, Jan Hron, Jana H. Leitnerová, Tomáš Koláčný, Tomáš Psota, Antonino Milicia, Petr Kubeš, Tonda Trčálek, Vendula Svobodová, Monika Karlíková, Josef Pospíšil, Eva Havlová,

Přítomní hosté: Lucie N. Sajtlerová, Štěpán Pavelka, Jakub Čapek

Online členové: Marek Lukáš, Monika L. Spilková, Jiří Kubálek, Lukáš Doležal, Silvie Mrkvanová, Zbyněk Němeček, Petr Vlasák

Online hosté: Tomáš Migdau Šefl, Jan Mach, Kateřina Křížová, Pavel Čmiel,

Ověřovatel/é: Adam Zemek
Zapisovatelé: Ondřej Kapitančik

Program:

3. Informace z PB (PB, 5 min)
  4. Informace z KVV (JL, 5 min)
  5. Představení zájemců o členství (každý: 2 min představení + 5 min dotazy)
  6. Různé

--- konec formální části, následuje volná zábava a drobné občerstvení na terase 😊 ---

Zápis:
1.
program jednomyslně schválen, ověřovatel Adam Zemek

2.
ML: za PKS jsme řešili rozpočtový výhled, seznámíme vás s tím co nejdřív. Dál jsme řešili kMT a jak do budoucna nastavit lépe fungování. Anketa k podzimnímu teambuildingu, zatím 12 členů, termín 4.-6. říjen, pošleme mail se závaznou přihlášnou a hrubým cenovým odhadem

3.
AZ: požadavky na rozpočet 2025 na PKS, budeme se o tom dále bavit. Chtěl bych vás pozvat na schůzi 14.11. "dětská schůze", tématem jak skloubit rodičovství a politiku. Předběžně přislíbila účast Olga Richterová

4.
JHL: za 5 týdnů volby, od příštího týdne stánek na nám. Svobody, pište se prosím do směn na stánek. Chystáme výjezdy, termíny přibývají, jestli mě někde chcete, prosím ozvěte se. 29.8. zahájení kontaktní kampaně, dojede Ivan Bartoš, Markéta Gregorová, jednáme o Olze Richterové a Kláře Kocmanové. Bude i cimbálka, točení videí. Chtěla bych vás poprosit - jestli máte něco ke kampani, zavolejte mi nebo napište, je to efektivnější. Máme darovací formulář (bude součástí zápisu). Cílová částka 450 tis., máme i dárce mimo stranu, budeme ještě komunikovat.
VS: bude manuál pro dobrovolníky na stánku?
JHL: bude, ladíme, mix celostátních věcí a krajských
AZ: jak nejefektivněji pomoct s kampaní?
JHL: dary a dobrovolníci do kampaně. Ale je to individuální, za mě asi nejdůležitější, abysme se potkávali na akcích. Taky community management na sítích. Z průzkumů taky vyplývá, že nás poškozuje vnitřní rozhádanost. Prosím, chovejme se k sobě jako dospělí lidé.

5.
Kateřina Křížová - odkaz na medailonek viewtopic.php?t=67284
Chtěla bych se věnovat kultuře

ML: proč ses rozhodla pro Piráty?
KK: o jiné straně jsem neuvažovala, Piráti mě nadchli už jen kvůli jejichj energii, věnují se široké škále všech věkových kategorií. S programem souzním.

RH: je v pirátském programu něco, co bys měla problém veřejně obhajovat?
KK: jediné, s čím nejsem úplně ztotožněná jsou psychotropní látky, to je za mě na hlubší debatu

AZ: jak hodnotíš současnou vládu?
KK: spíš koukám na komunální politiku. Některé z kroků vlády vnímám dobře, něco ne. Nevnímám ji jako horší než předchozí vlády.

KMig: chceš do MS Brno a zapojila by ses do komunálu?
KK: ano, o komunál mám zájem

Štěpán Pavelka
Přestěhoval jsem se do Šlapanic, programátor, vystudovaný učitel. K Pirátům jsem se přidal díky Katce Migdau, zorganizovala se Šlapanicích debatu s Markétou Gregorovou. Zajímám se o IT.

ML: kde se vidíš u Pirátů? Jaká je tvá motivace?
ŠP: popravdě jsem o tom úplně nepřemýšlel, dobrovolničení, pomáhat v IT, digitalizace

RH: je v pirátském programu něco, co bys měl problém veřejně obhajovat?
ŠP: na vážkách ohledně omezení prodeje alkoholu

ŠP: ne

MKarlíková: angažoval ses někdy v nějakém hnutí/spolku? Ohledně digitalizace - jak hodnotíš DSŘ?
ŠP: na SŠ ve skautu. DSŘ - do hloubky jsem nestudoval, chápu, že něco nemůže fungovat hned na začátku. Moc jsem si to ale nenastudoval, tak se k tomu nechci úplně vyjadřovat

PČ: jak vnímáš kyberbezpečnost? a přístup Pirátů k ní?
ŠP: tomu jsem se moc nevěnoval, pracuji s bankovními terminály. Jinak jsem se o tom moc nezajímal

Jakub Čapek - odkaz na medailonek viewtopic.php?t=67255
ML: jaká je tvoje motivace u Pirátů?
JC: dobrovolničení v kampani, hlavně komunálky

JC: ne

6.
JHL: info z RP - rozjeli jsme změnu organizační struktury, projednává se "kampaňový tým", mělo by to pomoct synergii v rámci kampaní, rozdělení zodpovědností, lepší zadávání práce. Budu ráda, když se do toho zapojíte. Řešíme mediální věci ohledně DSŘ

AZ: na webu je zapracován kontaktní list pro místní týmy, budeme na tom ještě pracovat, budeme mít subdoménu brno.pirati.cz. Pracujeme na tom. Obracejte se na mě nebo na Honzu Macha.

MKar: zpráva ohledně Dostála z PlK, řešili jste?
JHL: nyní se neřeší, PlK to neřešil, řešil to teď Ivan

MNovák: k DSŘ - za mě to funguje, máme založené záměry, ze začátku problémy ze strany úřadu. Z pozice projektanta to funguje

Katka.Michalkova
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: osvč v online marketingu, soc. sítě
Dal poděkování: 40 poděkování
Dostal poděkování: 30 poděkování

Příspěvek od Katka.Michalkova »

Schůze KS JmK 8/2024

Termín: 26. 9. 2024
Začátek: 18: 15
Konec: 20:00

Přítomní členové: Katka Migadu, Marek Lahoda, Michal Švagerka, Lukáš Dubec, Tomáš Mann, Michal Škerle, Petr Springinsfeld, Lukáš Doležal, Silvie Mrkvanová, Adam Vyplel, Honza Hron, Jana H. Leitnerová, Mara Lukáš, Petr Vlasák, Tomáš Vymazal, Tomáš Vodička, Tomáš Psota, Petr Knot, Monika Lukášová Spilková, Michal Ondráček, Adam Zemek, Vendula Svobodová, Zdenek Machek, Tomáš Koláčný, Petr Kubeš, Jana Logrová, Pavel Nehyba, Monika Krlíková, Eva Havlová, Barbora Konečná

Přítomní hosté: Lukáš Jiříček, Lucie Sajtlerová, Pavel Čmiel, Šárka Horáčková, Katka Michálková

Online členové: Lukáš Doležal, Tomáš Migdau

Online hosté: Tomáš Vodička

Zapisovatel/é: Katka Michálková
Ověřovatel/é: Lukáš Dubec

Program:

2. info z PKS (10 min)
  3. info z RP (JHL, 10 min)
  4. info z RV (RM, 5 min)
  6. Různé
    ---Možná přestávka---
  7. Zhodnocení krajských a senátních voleb. Diskuze o jejich významu pro budoucnost Pirátské strany v kontextu aktuálního dění na vládní úrovni.

Zápis:

1) Schválení pořadu a ověřovatelů
Program byl schválen

2) Info z PKS
ML: Chci poděkovat Janě, Filipovi, Ondrovi, Katce, Honzovi a všem co se zapojili! Ten výsledek nás naštval/zklamal a ty emoce jsou. Filip s Ondrou chystají vyhodnocení, pokud pro to něco máte, tak jim to pošlete a pověnujeme se tomu na příští KS. Nebyli jsme na 3,5% jen v JmK - ten problém je celostátní. Každá krize je nový začátek, možnost restartu. Je jen na nás, jestli nás to posílí nebo srazí. 30.9. bude celostranická diskuze - info šlo na členy emailem. Bude tam i prezentován výsledek průzkumu co probíhal v létě. Co to znamená pro KS - za krajské zastupitele jsem původně měli 2 mil ročně, počítali jsme s 5 zastupiteli a tedy 1 mil ročně, ale nakonec za krajské zastupitele máme 0. Na rozpočtu pracujeme. Ty škrty budou jak v personáliích, tak i na pirátských centrech v kraji. 24.10. bychom probírali rozpočet na 2025 a volby v PS. V následujícím měsíci se budou otevírat primárky do PS. Máme na vás drobnou prosbu, dvakrát měřte a pak něco pište a posílejte. Máme centrální MO, mediální spojku nebo PKS. Nikomu nic nezakazujeme, jen vás prosíme o rozvahu.
MŠ: měli jsme dva kandidáty. Břeťa Rychlík je v druhém kole, tak snad máme naději. To by nám mohlo pomoci i finančně. Jožka Osička byl 4. s 12%, což není špatný výsledek!
MLS: kolik by bylo za BR?
ML: 67tis ročně na 6 let, půlka jde centrále.
LD: Rychlíkovi jsme přispívali na kampaň 200 tis

3) info z RP
JHL: situace je turbulentní, RP v rezignaci řeší vše od výstupu z vlády, výstupy v médiích, prezentace průzkumu (bariéry pro voliče, kdo je naše základna - 120 stránkový průzkum). Pokud budete mít prostor, v pondělí v 19h! V pátek začíná hlasování o výstupu z vlády.
Vyhodnocujeme volby, kampaně, senátní kampaně, rozjíždí se volba nového předsednictva. Příští týden máme call RP a PKS ohledně financí a situaci po volbách. S Klárou Kocmanovou řešíme zrušení MO a vznik volebního týmu - výběr volebního manažera. Ruší se AO, ten přechází pod kancelář. Já končím v pondělí a se mnou i ty odbory, které jsem měla na starosti.
LD: proč Ivan říká, že jsme odešli z vlády - https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/do ... cka-353361, když hlasování končí v pondělí - https://helios.pirati.cz/helios/electio ... 00303/view.
JHL: prosím tento dotaz směřuj na Ivana
TV: jak to máme chápat, hlasování o odchodu a klub se vyjádřil jasně.
JHL: Ivan se s prezidentem sejde až v pondělí, po hlasování. Tak hlasujte!
TV: Jakub Michálek nás manévruje do situace, ze které se nedá dostat ven.

4) info z RV
RM: nemám asi nic překvapivého. Schválili jsme výkladový předpis ke kodexu chování. V procesu je volba komise předsedajících, která převezme po AO správu diskuze v onlinu. řešíme rozpočet - setkala se pracovní skupina, RV doporučíme postup. Doporučení je srazit personální náklady i ty na PICE. Primárky se možná posunou o měsíc. Harmonogram budeme řešit v listopadu v Praze (2.-3.11.)
ML: chtěl bych vás poprosit o účast v senátních volbách - Břéťa Rychlík! 9.11. proběhne CF v Praze, kde se bude volit nové RP - bude hybridní.

5) Představení zájemců o členství
Tomáš Vodička: pracuji na Muni, jako učitel. Otec dvou dětí, jsem z Brna. Mám rád přírodu, sport a zvířata. Proč k pirátům? Mám blízko ke školství a myslím si, že je zde spousta prostoru pro změny.
ML: co děláš?
TV: jsem odborný asistent, věda o pohybu člověka
KMIG: sleduješ aktuální situaci a stále chceš stoupit. Chceš do MS Brno?
TV: chci k pirátům už delší dobu, a co se děje teď, se stává.
MŠ: co máš za plány, komunál/kraj?
TV: rád bych byl dobrovolníkem
HH: v našem programu nacházíš něco s čím se neztotožňuješ
TV: jsem pozitivní člověk, takže asi negativa teď nenajdu
HH: a co se ti teda líbí?
TV: rozhodně školství, ta sympatie je i legalizace.
AZ: máš konkrétní návrh ve školství?
TV: super dotaz, pro mě je zásadní - pohyb, u dětí. WHO se tomu velmi věnuje - jak navýšit pohyblivou aktivitu u dětí. Její nedostatek vede k velkému množství chorob. Propagace pohybu od zš, sš, výstavba dětských hřišť. Této oblasti se věnuji i vědecky. Pohyb je stejně účinný, jako antidepresiva!
KMIG: tak to tě zveme do KETu školství a včera nám odešel vedoucí KETu Sport, jsi vítán!

6) Různé
KMig: Pozvánka na výlet sobota 5.10. (info bude brzy) a 1.10. bude klubík tady na špici od 11h.
PK: Sociální fórum ve ŠPiCe 9.-12.10.které připravujeme.
Informace najdete na webu.
ML: stále se můžete zapojit do potravinové sbírky.
KMIG: první část jsme odvezli do Rychlebských Hor

7) Zhodnocení krajských a senátních voleb. Diskuze o jejich významu pro budoucnost Pirátské strany v kontextu aktuálního dění na vládní úrovni.

Proběhla klidná a kultivovaná diskuze.

Ověřil: Lukáš Dubec 1.10.2024

Katerina.Migdau
Krajské předsednictvo
Profese: učitel TV - M, mateřská dov.
Dal poděkování: 1391 poděkování
Dostal poděkování: 269 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katerina.Migdau »

Schůze KS JmK 09/2024

Termín: 24.10.2024
Začátek: 18:05
Konec: 20:10
Místo: ŠPiCe (Lidická 81, Brno, 3. patro), online https://jitsi.pirati.cz/JmK

Přítomní členové/ky: Migdau, Dubec, Lahoda, Švagerka, Mann, Musilová, Springinsfeld, Hron, Zemek, Havlíček, Burian, Svobodová, Halamíček, M.Lukášová

Přítomní hosté/ky: Kapitančík, Nový, Horáčková, Krbová, Konečná

Online členové/ky: Mrkvanová, Polášek, Krejčiřík, Spilková Luk., Knot, Holomčík, Šefl Migdau, Hánečková, Kubeš,

Online hosté/ky: Hana Stuchlík Kašpaříková,

Ověřovatel: Adam Z.
Zapisovatelka: KMig

Program:
2) Informace z PKS (PKS, 10 min)
3) Informace z RV (RM, 5 min)
4) Akce na Špici, zapojíte se? (KMig, 5 min)
5) Představení zájemců o členství (každý: 2 min představení + 5 min dotazy)
6) Členský podnět - odvolání HSK z DR BKOM (Hanka Kašpaříková, 5 min)

--- Možná přestávka ---

7) Představení Rozpočtu KS JMK na rok 2025 a rozpočtového výhledu (60 min)
8) Různé

Zápis:

nikdo proti, ani zdrž, konsenzuálně schváleno

2) Informace z PKS (PKS, 10 min)

ML: Dořešili jsme vyúčtování kampaně -> Rozpočet 2025 a výhled. Dále řešíme ŠPiCe. Proběhly personální škrty. Krajské nominace získali Šmída, Wagenknecht, Hřib. Krajské primárky (únor CF celostátní, souběžně asi krajské),
MS Brno venkov - svoláme online schůzku (kmig, RH), v listopadu bude schůzka vedoucích KETů a aktivizace(LD), probíhají školení na soc. sítě. Chystáme fórum komunálních zastupitelů a dalších členů - na téma média, marketing 23.11. (organizuje MŠ), koncepce KMT, novela jednacího řádu JMK (RH), krajský kampaňový tým (RH)

RM: poznámka k personálnímu řešení a následná diskuse.

3) Informace z RV (RM, 5 min)

RM:
Vylosováno jednatelstvo ve staronovém složení, nyní se pracovní podskupina zabývá I možností o jednatelstvu nebo jeho části hlasovat, aby v něm byli aktivní osoby a neskomíralo jako dosud
Schválili jsme nový základní program (najdete v jednání RV nebo na wiki)
Nyní jsme bez vedoucího programové pracovní skupiny, protože DFW odešel ze strany
Příští víkend bude zasedání, kde primárně budeme schvalovat rozpočet. Ten bude v pátek bude řešit rozpočtová skupina online, pokud by vás to zajímalo nějak více a chtěli se připojit
zahájeno neveřejné jednání o aktualizaci harmonogramu k volbám – předány, budu informovat,
proběhla diskuse o dřívější volbě krajského lídra, pks bude v kontaktu s RV zástupci

4) Akce na Špici, zapojíte se? (KMig, 5 min)

KMig: pojďte s námi organizovat akce na Špici, aktivizace KETů, přihlaste se klidně Katce Mig
5.a 26.11. Klubík na Špici
9.11. promítání CF na Špici
19.11. Bubnování ve Špici
23.11. mediální a marketingové fórum
28.11. výjezdní KS a PKS ve Znojmě

6.12. sklep Pod Dubňansků horů - vánoční schůze MS Slovácko

5) Představení zájemců o členství (každý: 2 min představení + 5 min dotazy)
žádný zájemce

6) Členský podnět - odvolání HSK z DR BKOM (Hanka Kašpaříková, 5 min)

HSK: popsala situaci z MS Brna a hlasování a vyběrka,
proběhla diskuse a bylo konstatováno, že to nepatří na půdu KS, ale na MS nebo případně ke KK, RK.

--- přestávka ---

7) Představení Rozpočtu KS JMK na rok 2025 a rozpočtového výhledu (60 min)

MŠ: představil rozpočet na rok 2025 a další výhled do roku 2028
na kampaň 2025 rozpoctovano 1,5 mil. (asi 1 mil na centrálu)
dary na kampaň v roce 2024 700 tis. (nejsou zobrazeny - průtokové)

proběhla diskuse, nejvýznamnější poznámky zde:

AM: Prosím o info, kolik bylo na minulou komunální kampaň, prosí o přípravu s 0 z psp po volbách

PK: dotaz na úvazky,

RM a KMig: Info o snížení financí na Respekt je profi, případná spoluúčast,

ML: pks přípravi rozpočet a dáme rozpravu na fórum,

ŠH: dotaz na Špici (pks bude řešit)

RH: komentář k vývoji financí

8) Různé

nikdo nic,

konec schůze 20:10
Ověřil: Adam Z.

Lukas.Dubec
Krajské předsednictvo
Profese: doménový specialista pro participaci
Dal poděkování: 1906 poděkování
Dostal poděkování: 620 poděkování

Příspěvek od Lukas.Dubec »

Schůze KS JmK 10/2024 - výjezdní do MS Znojemsko

Termín: 28.11.2024
Konec:21:00
Místo: Znojemský pirátský Přístav (Rudoleckého 928/15, Znojmo), online https://jitsi.pirati.cz/JmK

Přítomní členové: Lukáš Dubec, Marek Lahoda, Petr Springinsfeld, Petr Ilgner, Jan Hron, Adam Zemek, Pavel Nevrkla

Přítomní hosté: Dagmar Králová, Karolína Trojanová, Kristýna Javůrková

Online členové: Lukáš Doležal, Robert Iliev, Radka Musilová, Antonino Milicia, Eva Havlová, Petr Kubeš, Kateřina Migdau, Vendula Svobodová, Tomáš Mann, Martin Novák, Matěj Bělohoubek, Filip Havlíček, Monika Karlíková, Silvie Mrkvanová, Tomáš Koláčný

Online hosté: Eliška, Ivo, Josef Valenta, Zdeněk Papoušek, Pavel Čmiel

Ověřovatel/é: Adam Zemek
Zapisovatelé: Lukáš Dubec

Program:

2. Představení a diskuze se Zdeňkem Papouškem (30 min)
    přestávka
  3. Informace z PKS (PKS, 10 min)
  4. Informace z RV (RM/PS, 5 min)
  5. Novinky z MS Znojemsko (MS Znojemsko, 5 minut)
  7. Různé

Zápis:

schváleno

2. Představení a diskuze se Zdeňkem Papouškem (60 min)
    Z iniciativy Miloše Vystrčila, shodli se názorově, on stát o to, aby se vrátil do senátu a kandidoval na místo Romana Krause, který zemřel. Rozmýšlel jsem se a kývl jsem na to.
    Jsem rád, že jsem někde vítán. Na rok a ¾, vítám, mám zkušenosti ze senátu, dva roky se rozkoukáváte a pak pracujete, už bych mohl plhohodnotně pracovat. Mám pracovat, energii, odhodlání, Břeťa Rychlík, dlouhodobý kamarád, spolupráce, Růžička, Václav Láska. Mrzí mě, že tam není Wagenknecht, byli jsme si názorově blízcí. Pořádání konferencí, kulatých stolů v řešení porušení ústavy prezidentem. Nechci, aby tam byl člověk od populistů. To jsou důvody, které mě k tomu vedly. Mám demokratický hlas, nevíme, jak příští rok dopadnou volby. Byl bych rád pojistkou demokracie. Není na škodu, když je spektrum názorů, ale mohla by se teď demonstrovat názory demokratické, proevropští.
    Z minulosti – v Senátu jsem se věnoval třetímu odboru, spolupráce s Blažkem. Můj otec byl v 50. letech zavřený za odboj, jeho otec za II. sv. v. Umřel v německém vězení. Moc dobře si pamatuju 68 rok, když přišla invaze Rusů, když si na to vzpomenu, působí na mě vnitřní bolest. Ruská agrese, rozpínavost vůči Ukrajině, to je zásadní problém a je potřeba se sjednotit. Měl jsem styk s Chartistama, měl jsem přístup k věcem, které psali.

PK: Proti zákonu bezdomovectví
pro dekriminalizaci
dělal ve FOD – lidský život je hoden i před narozením. Doporučil bych ženám, aby si to pořádně rozmyslely. Nechal by to tak jak to je. Zvolení prezidenta Trumpa v tomto nehraje roli. Nedokáže teď říct, zda by byl pro zpřísnění potratové legislativy.

TK: Manželství pro všechny?
Papoušek: Manželství pro nikoho.
TK: Stejná práva? Byl byste pro?
P: Dal bych pozměňovací návrh.
TK: Kryptoměny, po třech letech by nebyly daněné?
P: Přijde mi to rozumné.
TK: Přijetí eura, ano ne?
P: Nemám na to názor, musel bych to promyslet. Nechal bych si poradit odborníky.
TK: Posílení jaderné energetiky, dostavba všech čtyř bloků?
P: Pro dekarbonizaci, jádro bych podporoval.

LDol: Budete do Senátu kandidovat i v roce 2026?
P: Jsem zdrženlivý, nevím, jaká bude situace. Nevím, jak se rozhodnu.
LDol: Mělo by v ČR docházet k větší regulaci alkoholu?
P: Myslím si, že ne. Regulaci nevěřím. Nechal bych to tak jak to je.
LDol: Jak vnímáte Pirátskou stranu? Co vás napadne, když se řekne Pirátská strana?
P: Demokratická, proevropská, prozápadní.

KM: Istanbulská úmluva, případně Vatikánská, jak byste hlasoval?
P: Istanb. Idea smlouvy je dobrá. Vatikánská – pro, zpovědní tajemství, pracuje s tím i náš právní řád
KM: Jste pedagog, Čunek nedávno zakázal digitální pomůcky
P: Člověk nemůže používat jenom sešit, jo, jsem pro používání.

JH: Zákon o asistované sebevraždy.
P: Proti

VS: Budete ve sněmovní kampani počítat s darem pro Piráty?
P: Viděl bych to na menší částku.

ML: Momentálně do dnešní 20. hodiny rozprava, pak hlasování v souladu s JdŘ. Obrátil se na nás další kandidát pan Hamerský, Adam s Michalem to vyhodnotili, že je to neznámý člověk a nemá šanci uspět, nemáme zájem, řešeno na PKS – shodli jsme se, že nemáme zájem mu vyjadřovat podporu a taky z časových důvodů.
AZ: Odepsal jsem mu velice slušně, pak jsem si o pár dní později přečetl, že nám veřejně nadává, kandidoval za STAN, je to jenom zviditelnění před komunálem v Brně, nevíme, co má za lubem. Asi to nemyslí se senátem vážně. Myslím si, že z jeho strany je velice neseriózní, že nám nadává. Podporuju kandidaturu pana Papouška, spojí se demokratické strany proti ANO, byť není úplně ideální kandidát z naší strany. Široká koalice, nemůže být 100% v rámci všech stran. Porazit Karin.
KM: Pan Papoušek mě nepřesvědčil. Bez nás bude mít stejné šanci jako s náma. Nechci ho spojovat s námi. Naše linka bude hodně opoziční od RP, podporu za sebe nevidím.
ML: Odpovědi mě taky zklamaly. Hraje se o to, jestli senát bude pojistka v demokracii. Příští volby do sněmovny vyhraje nejspíš ANO, ZP bude podporovat demokratické hlasy. Byť ne s nadšením, tak budu pro něj hlasovat.
TK: Já jsem zklamaný, jakým způsobem odpovídal. Ve všech liberálních otázkách se vyjádřil proti. Má opačné politické názory jako my. Pokud budeme ve sněmovně, tak nám to pak může blokovat senát, tím koho si tam zvolíme. Markův argument je lichý a měli bychom se rozhodovat
falešný dilema
VS: Jsem taky zklamaná. Myslela jsem, že si nás bude lakovat a bude mít našprtaný naše témata. I bez naší podpory bude mít stejný šance. Nechci mu dávat 100tis. Měla jsem připravený i dotaz, zda by se zapojil do sněmovní kampaně a to by byla ostuda.
JH: Co mu vyjádřit podporu bez 100tis?
ML: Jo, je. Do 20h.
AZ: Primárně se rozhodnout, zda ho chceme podpořit. PKS získává mandát o této smlouvě vyjednávat. Varianta je to možná. Může se vyjednat smlouva s nulovou účastí.
AM: Je zvláštní, že dáváme 100% s jistotou, že to možná zpátky nedostaneme ve 100%. Je to třetina budgetu na komunální kampaň. Nemyslím si, že to není dobré podpořit finančně. Jestli ho podpořit, to jsem v rozpacích. Mělo by se pak o tom hlasovat, jestli pro 100tis nebo ne.
KM: Měla jsem peníze na vážkách, ale teď my jde o naše jméno. Peníze si teď neumím představit.
ML: Zatím není jisté, že budeme dávat peníze. Pokud to bude ve smlouvě, tak chceme, aby to bylo vázáné smlouvou a vrátilo se to, ale není to 100% jistota.
AM: Peníze rozhodně ne, ale ať si to každý rozhodne za sebe. Je možný požádat o tajný hlasování? Když je osobnostní hlasování.
PS: Připravím na Heliosu.
KM: Hlasovali jsme tak už předtím o kandidátech. Helios asi nefunguje.
ML: Osička, Rychlík – hlasovali jsme na Heliosu??
LDol: Jsem pro, aby jsme hlasovali jako o Osičkovi a Rychlíkovi. Stačí, když jeden člen navrhne tajné hlasování a musí se to schválit?
TK: Předložil jsem na fóru dvě jednání –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ viewtopic.php?p=899234#p899234.
PS: Zařadím do hlasování.
ML: Budeme hlasovat o přijatelnosti?
AZ: Ale je možné, že se to nestihne.
Debata nad hlasováním, zda se to stihne.
ML: Máme skvělý systém.
AM: Jsou tam dvě možnosti. Chybí tam možnost s finanční spoluúčastí.
PS: To už navrhlo PKS.
AM: Tak je to v pořádku.
AZ: Jaký smysl má předkládat, že nepodporuje? Debata.

--- Přestávka do 19:00 ---

1. Informace z PKS

ML: Finalizujeme ŠPiCe (řešíme ještě dokončení stavebních úprav ve Špice), konalo se komunální fórum na téma mediální prezentace a práce na obcích, schválena novela JdŘ KS JMK, probíhá jednání o rozpočtu, bylo prodlouženo, čekáme na finální vstupy od centrály, proběhlo vyhodnocení zpětné vazby ke krajské kampani, finalizujeme harmonogram schůzí na základě ankety, MŠ řeší senát, proběhla schůzka přípravného týmu k založení MS Brno-venkov.

RM: Zvažovalo PKS rezignaci po krajských volbách?
ML: Zvažovali jsme to, ale vhledem k úkolům, které před námi byly (rozpočet, špice, teď senát), tak jsme k rezignaci nepřistoupili.

1. Informace z RV

RM: Můj mandát skončil 19.11. skrze zápis nových stanov strany. KS momentálně zastupuje předseda KS a to tedy Marek Lahoda. Je i nová struktura složení RV. Teď je možnost se přihlásit. RV v poslední době moc dobře nefungovalo skrze rezignace některých členů a skončení mandátu jiných. Řešil se i rozpočet na rok 2025, ale na něm se stále pracuje.
ML: Díky za odvedenou práci v RV.
ML: já zatím žádné info z RV nemám.

1. Novinky z MS Znojemsko

PN: Ve Znojmě došlo ve vedení města ke změně. Jak předešlé, tak současné vedení neřeší podstatné věci a řeší spíše ty nepodstatné. Ve Znojmě se začínají prohlubovat rasové problémy. Místo uklidnění situace se to spíše eskaluje. Co se týče budoucích komunálních voleb, tak řešíme spolupráci s TOP 09.

1. Představení zájemců o členství

Kristýna Javůrková:
Dlouho jsem byla v zahraničí a teď jsem se vrátila. Chci se zorientovat na české politické scéně a Piráti mě oslovili.
AZ: V čem je ČR lepší než Nizozemsko
KJ: Máme lepší humor

JH: čemu se věnuje firma, ve které působíš.
KJ: Pracujeme s dětmi z mateřských škol s tématy žp a stravování

MŠ: JAKÁ TÉMATA TĚ ZAJJÍMAJÍ?
KJ: Digitalizace, ve které jsme trochu pozadu, dále vzdělávání, cyklodoprava

LDol: Co dle Tebe dá člověku nejvíc Erasmus?
KJ: mezinárodní prostředí a to že člověk pozná jiné kultury. Školství je v zahraničí jiné než u nás. V zahraničí jsem se toho naučila mnohem víc než u nás. Týmová spolupráce a dále presentace.

PK: kde se vidíš za 5 let?
KJ: člověk míní a život mění. Ideálně bych ráda měla fungující firmu, byla aktivní v komunální politice v Brně a partnera a 2 děti :)

JH: je v pirátském programu něco s čím máš problém nebo se ti tam nelíbí?
KJ: není tam nic s čím bych měla vyloženě problém

1. Různé
    MK: Rád bych se vrátila k rozhodnutí PKS ohledně personálního obsazení placených pozic v našem KS. Konkrétně KOKS.

PK: rozjel jsem kampaň ve spolupráci s armádou spásy a budu rád, když to podpoříte https://dary.pirati.cz/pomahame-spolecn ... y-zahreje/

MB: Více rozjet pirátsky Vyškovsko

MŠ: Centrála potřebuje získat finance na kampaň a řešili jsme příspěvky z krajů a centrální kampaň. My plánujeme přispět maximálně 1.000.000,- Situace je momentálně taková, že nám centrála nebude krátit žádné příspěvky do krajských rozpočtů. Ještě vás zvu na vánoční schůzi MS Slovácka 6.12. ale ohlaste se a máme odpovídající množství občerstvení

4.místopředseda KS JmK
1.místopředseda MS Znojemsko
+420605770332
lukas.dubec@pirati.cz

ondrej.kapitancik

Společná vánoční schůze KS JmK 11/2024 + MS Brno 11/2024

Termín: 13.12.2024
Konec: 19:50

Přítomní členové: Marek Lahoda, Adam Zemek, Petr Springinsfeld, Kateřina Migdau, Tomáš Migdau, Filip Havlíček, Vendy Svobodová, Tomáš Vymazal, Jan Hron, Antonino Milicia, Petr Kubeš, Monika L. Spilková, Jan Nosek, Eva Havlová, Michal Škerle, Filip Slaný

Přítomní hosté: Ondřej Kapitančik a Sára The Dog, Jan Mach, Petr Klíč, Daniel Halamíček, Hedy Svobodová, Linda Kašpárková, Honza F. Andrš, Šárka Horáčková

Online členové: Lukáš Doležal, Radka Musilová

Online hosté: Andrea Ellis, Martin Ketner, Pavel Čmiel, Lucie Sajtlerů

Ověřovatel/é: Kateřina Migdau
Zapisovatelé: Ondřej Kapitančik

Program:

3. Informace z PB (PB, 5 min)
  4. KRÁTKÉ politické okénko (5 min)
  5. Představení centrálního kampaňového týmu (HA, LK, 15 min)
  7. Různé
  8. Vánoční večírek

Zápis:
1.
jednomyslně schváleno

2.
ML: schválen rozpočet, finalizujeme smlouvy skrz ŠPiCe, do konce roku potřebujeme vyklidit EP místnost = odneste si prosím věci, které tu máte uložené, dále schválen harmonogram schůzí KS JmK 2025. Primárky do sněmovny, jednání otevřeme snad na začátku ledna. Podpora Papouška bez finanční podpory.
LD: Bude Radek Holomčík řešit pravidla interní sekce? Dotazy ignoruje. Rozprava běží už skoro dva roky – viewtopic.php?p=898532#p898532.

3.
AZ: navštívili jsme MT Židenice, budeme předkládat návrh zasedání MF Brno na příští rok

4.
AZ: územní plán a rozpočet, ÚP jsme podpořili, na rozpočet jsme připravili pozměňovací návrhy (víc peněz MHD, adaptační opatření, zvýšení prostředků na PaRo), nebylo podpořeno, při hlasování jsme se zdrželi

5.
HFA: vedoucí kampaňového týmu, obracejte se na mě s dotazy. Kampaňový tým - strategická část (konkrétnější obrysy strategie na začátku ledna), exekutivní část (sdružení mediálního týmu + krajský produkční tým + koordinátoři/volební manažeři). 7. ledna update ke kampani pro celou členskou základnu (prezentace dat, cesta ke strategii). od CF kampaň na plno (volba lídra)
LK: spojka kampaňový tým - kraj, signal chat se zástupci krajů, porady jednou za 14 dní, komunikuje i na zulipu

diskuze ke kampani a strategii

6.
Andrea Ellis: představení na fóru viewtopic.php?t=68157

dotazy:
ML: proč Piráti?
AE: volím od 18 let, jediná strana která mi dává smysl (transparentnost, sociální témata)
LD: vnímáš posun strany během těch let, co Piráty volíš?
AE: zklamání z otevírání témat, poslední dobou mi přijde, že se to vytrácí
JH: něco v programu, s čím bys nesouzněla?
AE: téma eura jde mimo mě, není to něco, co by mě oslovovalo

Daniel Halamíček - žádost o hostování v kraji

7.
nikdo nic, party is ON

Katerina.Migdau
Krajské předsednictvo
Profese: učitel TV - M, mateřská dov.
Dal poděkování: 1391 poděkování
Dostal poděkování: 269 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katerina.Migdau »

Schůze KS JmK 01/2025

Termín: 23.01.2025
Konec:

Přítomní členové: Radka Musilová, Kateřina Migdau Šefl, Petr Burian, Petr Kubeš, Pavel Nehyba, Petr Springinsfeld, Tomáš Mann, Marek Lahoda, Michal Švagerka, Kateřina Migdau, Zbynek Pokorný, Daniel Halamíček, Eva Havlová,

Přítomní hosté: Matěj Bělohoubek, Ondřej Kapitančik, František Michálek, Kateřina Michálková, Lucie Sajtlerů, Matouš Vencálek (Zelení)

Online členové: Lukáš Doležal, Lukáš Dubec, Antonino Milicia, Radek Holomčík, Vendula Svobodová, Honza Nosek, Mona Karlíková, Zbyněk Němeček, Monika Lukášová Spilková, Filip Slaný, Adam Zemek, Honza Hron,

Online hosté: Jana Krutáková, Martin Hájek, Pavlína Rožník, Václav Papoušek, Martin Ketner, Petr Klíč, Šárka Horáčková, Ayudh Ray, Honza Mach, Martin Zháňal, Jaromír Cápík,

Ověřovatel/é: Katka Migdau
Zapisovatelé: Matěj Bělohoubek

Program:

2. Diskuze s poslanci zvolenými za koalici PirSTAN (18:10-18:30)
  3. Informace z PKS (PKS, 10 min)
  4. Informace z RV (ML, 5 min)
  6. Různé
    ---Přestávka---
  7. Diskuze na téma případné volební spolupráce do sněmovních voleb

Zápis:

1, Schválení pořadu a ověřovatelů

nikdo proti ani se nezdržel, schváleno

2, Diskuze s poslanci zvolenými za koalici PirSTAN (18:10-18:30)
Jana Krutáková: předsedkyně výboru pro ŽP a členka zemědělského výboru
Martin Hájek: školský, petiční a zemědělský

RH: Jak to vypadá s nešťastným zemědělským zákonem? Novela vyhlášky o školním stravování?
JK: Myslivecká lobby příliš silná, včera první čtení, SPD+ANO si vzalo přestávku a tím to skončilo. Zatím nebylo ani ve výborech. Obstrukce.

LDol: Jak hodnotíte odchod Pirátů z vlády? Jak se STAN staví ke smlouvě se Svatým stolcem? Dnes byla schválena Senátem. Děkuji.
JK: Je to škoda, byl to unáhlený krok.
Situace podobná k mysliveckému zákonu, klub nemá jednotné stanovisko. Volné hlasování.

Radka M: Jak se stavíte k současnému jednacímu řádu, uvítali byste změny?
MH: Budeme pro změnu. Obstrukce jsou pro mě největší zklamání. Mělo se to udělat už dávno.
JK: Vůbec se nedá plánovat. Program se mi furt mění. Alespoň, kdyby se omezila řečnická doba... Pokud je výborový týden, znemožnit aby se svolala schůze. Brzy by se měl představit návrh.

Michal Š: Jak to vypadá se zálohováním a nepedagogickými pracovníky?
JK: Zálohování bude brzy na pořadu dne. Je snaha schvalování protáhnout. Nejsem úplně pro. Zákon má hodně vad, jsem pro přepracování. Ale i u nás v klubu jsou lidi pro. Myslím, že první čtení to projde. Ale pravděpodobně se to nestihne do konce období.
MH: Myslím že by o tom měli rozhodovat z obcí, zespodu, ne úředníci z MŠMT. Nedobrá komunikace.
MH se loučí.

JK: Jak se budou Piráti stavět k povolební spolupráci se STAN? Ráda jsem s vámi spolupracovali, mrzelo mě že jste odešli z vlády. Spolupráce byla přínosná.
Marek L: Rádi bychom spolupracovali. Záleží na výsledcích ve volbách.
Radek H: Budeme zveřejňovat povolební strategie.

JK se loučí.

3, Informace z PKS (PKS, 10 min)
ML: Byla schůze PKS, zápis je na fóru.
Zahájili jsme primárky na celostátního i krajského lídra.
Budou se převolovat předsednictva MS Znojemsko a Slovácko a Brno, projednání spolupráce se Zelenými, řeší se na jejich žádost garanti KET.
S Vláďou Votápkem bude diskuze o válce na Ukrajině a Trumpovi 6.12.
Řeší se Lukáš Nový - mezitím si zrušil RegP.
Zakládá se MS Brno-Venkov.
S Lindou Kašpárkovou jsme si volali o billboardech, chceme také vědět co dostaneme za peníze centrále.
Chceme řešit krajská témata, i když jsme vypadli ze zastupitelstva - chceme sestavit stínovou krajskou radu pomocí garantů KET. Zůstat aktivní, abychom se mohli za 4 roky vrátit.

KMŠ: Zveme členy, kteří bydlí v Brno-Venkov, členy jsou ale např. v Brně-město.
poděkování za dnesni uklid Špice.
Když má někdo akci, ať v ŠPiCi uklidí do původního stavu. pks naplanuje, co dál..
ML: Od nového roku nemáme v ŠPiCi úklidovou službu.

MŠ: Papoušek se stal senátorem, letos už nebudou senátní volby. Děkuji Matějovi a Petrovi Burianovi, sešli jsme se k potenciálnímu MS Vyškovu, je to nejtěžší okres v rámci voleb.

ML: Šlo info z centrály, že Ivan může přijet do kraje.

RH: Pro zájemce do krajského kampaňového týmu, Ondra Kapitánčik je kontaktní osoba. Může se pomoct s fundraisingem, potenciálními stážisty z VŠ, koncept kontaktní kampaně (přijít na efektivnější způsob), chceme rozjet od února.

LDol: Poděkování Jardovi Cápíkovi za školení na Linux.
JC: Zvolí se forma podle počtu lidí.

Dan H: Plakátovací plochy na vesnici - nejlepší je plakátovací agentura.

Radka M: Za tým pro odstraňování bariér - pozvánka na krajskou schůzi, zpropagovat že je schůze hybridní, můžou sem děti, i že tu jsou Pirátky.

4, Informace z RV (ML, 5 min)
První zasedání RV, proběhlo 11.1. - schvalovalo se hodně předpisů skrz Novou vlnu. Měnily se pracovní skupiny na podvýboru. Informace o přípravě na volby do PS. Předal jsem info o spolupráci se Zelenými - chtěl jsem aby se udělal na toto průzkum, nebyl souhlas. Po RP jsme chtěli usnesení, RP to chce nechat na krajích - předsedové krajů nesouhlasí.
Řešila se komunikační linka k momentální situaci.

. Představení zájemců o členství (každý: 2 min představení + 5 min dotazy)

5, Představení zájemců o členství (každý: 2 min představení + 5 min dotazy)
Štěpán Rožník, z Břeclavi, chce dostupnou veřejnou dopravu, zajímají ho klasická pirátská témata.
ML: Zve do KETu dopravu. Co programuješ?
ŠR: Hlavně frontend. Líbila se mu aplikace k rozpočtu Prahy, co představil Zdeněk Hřib. Má zájem pomoct s takovými aplikacemi.
MŠ: Zve na schůzi MS Slovácko.
Dan H: Jaký máš názor na vystoupení z vlády?
ŠR: Chápe ty důvody, zpětně souhlasí spíš s vystoupením.

František Michálek, Rájec-Jestřebí, chce do MS Blanensko-Boskovicko. Chce pomoct v pro stranu zásadní dobu.

Katka Michálková, taky Rájec, taky MS Boskovicko-Blanensko. Dlouho mě znáte, kdyžtak další představení na fóru.
RH: Máš nějakou politickou ambici?
KMŠ: Ne, chci se zapojit víc jako dobrovolnice.
Udržitelnost, školství, lidskoprávní témata.
ZP: Jsi zastánkyně pro vstup do předvolební koalice?
KM: Myslím, že to moc nebude hrát roli. Spíš si myslím že je pozitivní, že někdo má stále zájem o předvolební spolupráci s Piráty.

Václav Papoušek, z Brna, chce pomáhat při kampani. Vystudoval informatiku. Pomáhal jsem v kampani. Zajímá se o veřejný prostor a dopravu.
ML: Máš něco společného se Zdeňkem Papouškem?
VP: Nevím o tom. Je to netypické pro JMK, je jich více v Jižních Čechách.
MŠ: Názor na legalizaci?
VP: Jsem pro.
ML: Něco, v čem s Piráty nesouhlasíš?
VP: Nic mě nenapadá. Program je pěkně napsaný.

Pavlína Rožník, Břeclav, chce dobrovolničit na komunálu, zajímají ji sociální věci.

Martin Zháňal, Dubňany, fanoušek digitalizace, jezdí s autobusem, dva roky RegP. Dobrovolničil v Dubňanech.
ML: Názor na legalizaci?
MZ: Z finančního hlediska dává legalizace marihuany smysl, snížil by se černý trh. Vyšší věková hranice, od 21 let.
KMŠ: Budeš chtít kandidovat v Dubňanech, nebo i výš?
MZ: Jen v Dubňanech.
PN: V čem se ti líbí práce Pirátů na digitalizaci?
MZ: eDoklady, portál občana.

Petr Klíč, student gymnázia. Zajímá ho školství a doprava.
KMŠ: Máš politické ambice? Jsi v Mladém Pirátstvu, chtěli bychom ho v JMK rozhýbat.
PK: V MP spíš přihližím, hodně se toho děje v Praze. Přemýšlím o komunálu.
ZP: Jak dlouho se zajímáš o politiku? Je odvaha v tvém věku chtít vstoupit do strany, podporují tě rodiče?
PK: Sleduju od 14, rodiče mě podporují.
ML: Nevolí nás už tolik mladých jako dřív, kde vidíš problém?
PK: Přestali jsme komunikovat s mladými. Ivan řešil hlavně svoji generaci, takže naši voliči stárli s ním.
ML: Jak bychom měli s mladými komunikovat TikTok?
PK: MP jde na TikTok, programové cíle více na mladé, víc se jich ptát.

6, Různé
nikdo nic

---Přestávka---

7, Diskuze na téma případné volební spolupráce do sněmovních voleb
ML: K probrání volební spolupráce se Zelenými tady vítám Matouše Vencálka.
Matouš V: Chtěl jsem se tady primárně představit. Prosím o zvážení. Když se dívám co se děje kolem nás (USA, Slovensko, naše scéna), přijde mi hledat společnou řeč. Chápu výhrady, i skepsi po spolupráci se STAN. Situace je ale podle mě jiná. Prosím, ptejte se.
AM: Spolupracujeme v zastupitelstvu, byli jsme v koalici na Bystrci, 17 %.
Navrhoval jsem aby Zelení nekandidovali, ale podpořili nás.
Zelení jsou tady super, tzn. možnost překroužkování. Není to tady pro nás tedy moc atraktivní.
PS: Nesouhlasím aby se to řešilo na kraji. Mělo by to řešit vedení. Dostává nás to do absurdní situace.
Co se stane, pokud se tady dohodneme, ale nikde jinde?
MV: Taky bych rád aby to šlo centrálně. Pokud se domluvíme jen v JMK, nemá to smysl.
Naopak si myslím, že by v JMK to dává smysl víc než jinde. Máme s Piráty velký překryv.
LDol: Je ve hře, že byste podpořili Piráty tak, že byste nekandidovali?
MV: Kdyby za vámi došla ODS s takovou nabídkou, co byste jim řekli? Myslím navíc, že by taková spolupráce ani nefugovala pro naše voliče. Pro váhající voliče by to mohlo být atraktivní
RH: Pokud nebude uzavřená dohoda předsednictev, nemůžeme vám nabídnout víc než kandidovat v otevřených primárkách.

Déle probíhala diskuse.

Odpovědět

Zpět na „Schůze KS Jihomoravský kraj“