fakt mě baví ,,odborník,, zamilovaný do největší lemry
Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Robert.Magni
- Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
- Profese: vrátný
- Dal poděkování: 12545 poděkování
- Dostal poděkování: 2834 poděkování
Re: Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvek:
- Marek.Necada
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023
-
- Dal poděkování: 49 poděkování
- Dostal poděkování: 91 poděkování
Ondra.kl píše: ↑14 lis 2024, 10:23JMaravelo píše: ↑10 lis 2024, 10:36Pevně věřím, že poznámka "směr tradičních politických stran založených jen na marketingu bez obsahu, protože žádný obsah nemají a chtějí si ho nakupovat z venku" vychází z neznalosti základních nástrojů marketingu (což u někoho, kdo se uchází o vedoucí pozici je zarážející a tak se možná pletu) a že jde jen o nepochopení významu obsahového marketingu. Že obsahový marketing nevytváří produkt, ale vytváří obsah, který produkt představuje veřejnosti. Jde tedy například o články, videa, reelsy... které produkt pro veřejnost představují.
Tady nejede o nepochopeni marketingu. Tady jde o dlouhodobou zkusenost ze marknetingem proklamovany produkt je neco uplne jineho nez realne dodany produkt.
V bezne zivote se tomu rika klamava reklama. V politice jsou to predvolebni sliby.
Naprostý nesmysl objektivně pramenící z toho, že o marketingu víš kulový, takže nechápu, proč se k tomu vyjadřuješ.
-
Jestli to je reakce na mě a zmiňování Ferjenčíka, tak klidně vyvážim svůj "obdiv" přiznáním naprosto fundamentálních selhání:
- v marketingu
- v úsudku, který byl tragickou součástí výsledku voleb do PS
Proč jsem ho ale kroužkoval bylo jako jasný vzkaz která část pirátů chci, aby převážila ve straně. Jaký chci, aby piráti byli, kde Mikuláš Ferjenčík byl jediný, kdo tento postoj viditelně zastával. Dlouhodobě se s ním shoduji také na řadě názorů, které jsou pro mě důležité - samozřejmě že na řadě ne, ale to je naprosto vpořádku. Oproti tomu s některými tady se neshodnu vůbec na ničem a ještě je považuju za nebezpečné ideologické blázny.
(za chyby v textu se omlouvam, mam těžký ADHD, ale taky jsem členem Mensy, kdyby tím chtěl někdo argumentovat proti tomu, co píšu :DDDD )
- Tito uživatelé poděkovali autorovi JMaravelo za příspěvek:
- Robert.Magni
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 237 poděkování
- Dostal poděkování: 508 poděkování
JMaravelo píše: ↑14 lis 2024, 10:09NIKOHO nezajímá vaše fórum a vaše nesmyslné důvody, proč ho držíte. Jako jestli si u uzavřeného fóra nedokážou piráti pohlídat korupci (LOL), tak si asi nezaslouží být vůbec nikde. Já ze začátku s piráty v plzni spolupracoval, dokonce mam pocit, že jsem kandidoval v prvních, nebo druhých krajských volbách. Ale jestli mě někdo drží od pirátů dnes daleko na vzdálenost několika tyčí, tak jsou to přesně tihle lidi, kteří nemají konkrétní řešení, neustále se zaštiťují ideály, guilt-trippingem...Všechny volby, do EU jsem to ještě hodil Ferjenčíkovi, jako wake up call pro vás. Nestalo se nic, jen kecy "hlavně neanalyzujme, proč to takto dopadlo". A DOKONCE ještě jste tu měli drzost Mikimu něco vyčítat a tvrdit, že to je jeho vina. Vzali jste muj hlas a vytřeli jste si s nim zadek. To prostě byl konec. Po tolika letech, co jsem byl s piráty jako jeden z nejvěrnějších voličů a obhajoval je kde to šlo, přesvědčil k nim celou rodinu, tohle byla hraniční mez. Takže si svojí propagandu vepchej kam chceš, je to snůška blábolů, kterou tu papouškujete furt do kola. Možná ti ostatní věří, že jsi skoroprobudivšíse volič, já si myslim svý. Pche...
A řeči o tom, jak teď piráti neseženou dobrovolníky :DDD Tomu se fakt musim smát. Představa, že bych šel ze své pozice odborníka pomáhat pirátům a spojil se s nějvětšíma komoušema, kteří tady prezentují na fóru své názory je fakt těžce proti tomu, proti čemu celý život bojuju. Až se odsud spakujete, rád pomůžu. A ze stejného důvodu vás nevolím. Ne proto, že jste rozhádaní, ale proto že půlka lidí je tu naprosto mimo realitu.
EDIT: jo a ještě dodám, paradoxně vás u spousty lidí v mém okolí kauza Ivana Bartoše a stavebního řízení zachránila, protože jim připomněla, co je ODS zač. Všechno šlo super, dokud k tomu nevydala rozhovod Adéla Šípová, která zase naopak připomněla všem, proč piráty volit přestali.
Amen
Přidávám ještě absurdní argument mistra Kyselé Hrozny Peksy, který to dokonce navlékl tak, že "proč bys přece pomáhal, když nemáš šanci mluvit do směřování"... no, já jako nevím...třeba jako všude jinde proto, že se ztotožňuješ s myšlenkou? Jinde taky dobrovolničí lidi pouze ze zištných důvodů? A naopak, když bys měl dobrovolničit, ale lidi se tě ptají "a prosím tebe, co ten a ta, vždyť to co říkají/prosazují je úplně mimo"...a ty jim na to můžeš tak akorát přikývnout...to se dá vydržet jen určitou dobu.
Další ilustrace toho naprosto mimózního myšlení, viz poslední řádek před doplněním.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Adam za příspěvky (celkem 2):
- JMaravelo, Mikulas.Ferjencik
- Milan.Dadourek
- Rozhodčí komise
- Profese: Zemědělství, ŽP, právník, ovčák
- Dal poděkování: 1222 poděkování
- Dostal poděkování: 1121 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
JMaravelo píše: ↑10 lis 2024, 10:36...
Dále nechápu vymezení se proti tradičním stranám. Co konkrétně je špatně na současném stavu demokracie, že vadí nějaký arbitrární popis "tradiční strany"? Protože 95 % voličů zjevně nevadí. Možná by nebylo špatné přijmout některé věci, co dělají tradiční strany, protože možná některé věci dělají správně a podobná prázdná vymezení nemají žádný přínos. Je to jen nějaká principielní pozice, bez obsahu, manipulativníMožná přínos pirátů je jejich program a jejich hodnoty, které nejsou ale ukotvené v tom, co dělají nebo nedělaji tradiční strany.
...
Fakt 95% voličů nevadí? Proto tolik lidí nechodí k volbám? Proto jich tolik volí menší zlo? Podle mne jsi úplně mimo. Kdyby to tak bylo, nedostali by se Piráti do sněmovny a neměli bychom tu tolik relevantních protestních stran.
Úspěch Pirátů byl mimo jiné v tom, že dokázali současný stav demokracie měnit: výrazně zvedli téma transparentnosti, z kumulace funkcí se stalo probírané téma, začal se řešit lobbying. Piráti dělají chybu, že se přizpůsobují mainstreamu, protože tím se přestávají lišit. Přestávají zastupovat masu voličů, která vůbec není spokojená se současnou nabídkou. Proč pak volit je a ne Spolu, nebo ANO?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Milan.Dadourek za příspěvky (celkem 5):
- Robert.Magni, Marek.Necada, Roman.Semik, Petr.Vileta, anonym51641
-
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 12 poděkování
Pardon, ze nemám dost casu, abych reagovala podrobne a na vsechno, ale:
Mr. JMaravelo, klid. Vás pohled na vec vyhrál, tak proc se tak cílíte? Kazdý máme svoje hodnoty, proc jsme uvazovali o volbe Pirátu. Co je na tom divného?
Moje teze je: ustrasenost a zbabelost, reprezentovaná Novou vlnou, táhne Piráty do sedivého nezajímavého prumeru. Tam je stejne precpáno, a navíc lidmi, kterí v tom umí chodit daleko lépe nez Piráti samotní, takze jim to zádné stestí neprinese. Neco podobného píse i Svamberk, s jehoz pohledem souhlasím. Ackoliv s vámi cástecne souzním co se týká té zpackané DSR, kde by se to celé asi dalo nejak vysvetlit, tak problém je, ze marketingove nemají Piráti momentálne moc na cem stavet. Hesla jako Kontrola mocných, Pustte na nás ne, Odvaha delat co je správné zní dneska smesne.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi LenaGW za příspěvky (celkem 2):
- Milan.Dadourek, anonym51641
- Robert.Magni
- Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
- Profese: vrátný
- Dal poděkování: 12545 poděkování
- Dostal poděkování: 2834 poděkování
JMaravelo píše: ↑14 lis 2024, 10:45Jestli to je reakce na mě a zmiňování Ferjenčíka, tak klidně vyvážim svůj "obdiv" přiznáním naprosto fundamentálních selhání:
- v marketingu
- v úsudku, který byl tragickou součástí výsledku voleb do PS
Proč jsem ho ale kroužkoval bylo jako jasný vzkaz která část pirátů chci, aby převážila ve straně. Jaký chci, aby piráti byli, kde Mikuláš Ferjenčík byl jediný, kdo tento postoj viditelně zastával. Dlouhodobě se s ním shoduji také na řadě názorů, které jsou pro mě důležité - samozřejmě že na řadě ne, ale to je naprosto vpořádku. Oproti tomu s některými tady se neshodnu vůbec na ničem a ještě je považuju za nebezpečné ideologické blázny.(za chyby v textu se omlouvam, mam těžký ADHD, ale taky jsem členem Mensy, kdyby tím chtěl někdo argumentovat proti tomu, co píšu :DDDD )
Podívej, kdokoli, kdo před volbama někde zveřejní, že chce zvýšit daně, je totální blb a měl by dostat roubík.
A kdokoli takovýho blba podporuje je bud Troll a nebo tuplovaný blb.
Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023
-
Milan.Dadourek píše: ↑14 lis 2024, 11:18JMaravelo píše: ↑10 lis 2024, 10:36...
Dále nechápu vymezení se proti tradičním stranám. Co konkrétně je špatně na současném stavu demokracie, že vadí nějaký arbitrární popis "tradiční strany"? Protože 95 % voličů zjevně nevadí. Možná by nebylo špatné přijmout některé věci, co dělají tradiční strany, protože možná některé věci dělají správně a podobná prázdná vymezení nemají žádný přínos. Je to jen nějaká principielní pozice, bez obsahu, manipulativníMožná přínos pirátů je jejich program a jejich hodnoty, které nejsou ale ukotvené v tom, co dělají nebo nedělaji tradiční strany.
...Fakt 95% voličů nevadí? Proto tolik lidí nechodí k volbám? Proto jich tolik volí menší zlo? Podle mne jsi úplně mimo. Kdyby to tak bylo, nedostali by se Piráti do sněmovny a neměli bychom tu tolik relevantních protestních stran.
Úspěch Pirátů byl mimo jiné v tom, že dokázali současný stav demokracie měnit: výrazně zvedli téma transparentnosti, z kumulace funkcí se stalo probírané téma, začal se řešit lobbying. Piráti dělají chybu, že se přizpůsobují mainstreamu, protože tím se přestávají lišit. Přestávají zastupovat masu voličů, která vůbec není spokojená se současnou nabídkou. Proč pak volit je a ne Spolu, nebo ANO?
Kolik jich nechodí k volbám? Každý rok trhá voličská účast rekordy. Myslíte, že volí "menší zlo" kvůli tomu, jak u nás funguje demokracie uvnitř politických stran a že nemají veřejné fórum? Dost odvážné tvrzení. Jestli třeba nevolí menší zlo, protože VAŠE nabídka jim je horší, než volit menší zlo. Stejně jako nesmysl že VÁS volili kvůli tomu, že jste nějací speciální namísto toho, že jste měli jejich důvěru v řešení témat vašeho programu. Je div, že když do teď jste byli od té doby stále speciálnější neobsazujete alespoň 50 %... Doslova každý, s kym se potkáte vám řekne, co přesně od pirátů chce a vy mu naplácáte na pery, že "tak to teda ne, ty nás nevolíš!!!"
Nikdo neříká, že nebo ať se piráti přizpůsobují mainstreamu. Nikdo tohle nikdy neřekl krom samotných "opozičních" pirátů. "Líbí se mi, jak funguje system uvnitř pirátské strany, jak je demokratický a dává všem členům možnost volby" <= nikdo to nikdy neřekl. Co někdo řekl je "piráti se nikdy neumí rozhodnout a musíme čekat, než to protáhnou fórem". To jo, to někdo řekl, přesto tento atribut se ale stále nemění, takže jím můžete voliče nakrásno oslovovat dál.
Ta masa voličů jsem já. Ano, přestáváte mě zastupovat, protože místo abych tady četl o tom, jak budete řešit a naplňovat program, jaké řešení kde nabízíte, tak akorát čtu tyhle debility co tady píšete o důležitosti vašeho fóra pro mě, nebo pro kohokoliv jiného. Ale udělej anketu. Udělej anketu, vyjde tě to cca na 5000 (ono to uvidíš už u 2K) abys získal vzorek 1000 lidí, napiš tam "Je pro vás důležité pirátské fórum a že je veřejné" za otázku "volil jste někdy piráty" a garantuju ti, že odpověď ANO bude tak maximálně ve 2%. Tak se laskavě prober.
EDIT: jen bych samostatně poznamenal, že demokracie je důležitá uvnitř pirátské strany a tohle není hate na ni, jen konstatování faktu, že přeceňujete to, jak voliči hluboko jdou do poznávání vnitrostranického systému.
- Robert.Magni
-
LenaGW píše: ↑14 lis 2024, 11:21Pardon, ze nemám dost casu, abych reagovala podrobne a na vsechno, ale:
Mr. JMaravelo, klid. Vás pohled na vec vyhrál, tak proc se tak cílíte? Kazdý máme svoje hodnoty, proc jsme uvazovali o volbe Pirátu. Co je na tom divného?
Moje teze je: ustrasenost a zbabelost, reprezentovaná Novou vlnou, táhne Piráty do sedivého nezajímavého prumeru. Tam je stejne precpáno, a navíc lidmi, kterí v tom umí chodit daleko lépe nez Piráti samotní, takze jim to zádné stestí neprinese. Neco podobného píse i Svamberk, s jehoz pohledem souhlasím. Ackoliv s vámi cástecne souzním co se týká té zpackané DSR, kde by se to celé asi dalo nejak vysvetlit, tak problém je, ze marketingove nemají Piráti momentálne moc na cem stavet. Hesla jako Kontrola mocných, Pustte na nás ne, Odvaha delat co je správné zní dneska smesne.
Určitě jsem nic nevyhrál. Ani zdaleka jsem nic nevyhrál a nevyhrál zatím nikdo, ani Zdeněk Hřib. My take: Ustrašenost vidím v té podobě, kterou prezentoval Wagenknecht se svým "pojďme nic neměnit, pojďme spojovat" <= tohle je ustrašenost za mě před tím, řešit problémy, která se tu dlouhodobě objevovala a byla každodenním apelem na neřešení problémů. Ustrašenost mi přijdou neustále podrážející domněnky, že Piráti nemají marketingově na čem stavět, že se diskreditují když udělají to nebo ono. Piráti mají milionový produkt, ale nikdy nepoužívali marketingové nástroje (čest vyjímkám jako Horák a i to bylo velmi slabé) a nerozumí ani marketingu, ani managmentu. Miluju, že to je parta kamarádů, která si dělá politickou stranu, ale nejhorší, co můžete dělat je hledat úspěch s několika kamarády. Kdo někdy někam cestoval ve více lidech, tak to třeba zná. Každý má jinou představu, co chce dělat a buď se všichni naštvou, nebo si udělají dva tábory. Managment je i od toho, aby tenhle problém nevznikal, aby si všichni rozuměli a věděli, co dělají a jaký to má smysl. Všechno je to jen otázkou důvěry. A piráti dnes neumí někomu tu důvěru dát. A ani nemohou, protože si vytvořili vlastní pozice a jakákoliv jiná je pro ně pozicí, která musí přistoupit na kompromis nebo se podřídit. Z toho nevzniká ale nic, než paralýza celé strany.
BTW zrovna Kontrola mocných, Pusťte nás na ně a Odvaha dělat co je správné se dá na zajíčkovi komunikovat velmi dobře. U toho stavebního řízení přesně chyběl vstup marketingového týmu, který by sjednotil to, jak se o věci má na venek komunikovat. Například že se dá vyčíslit, kolik dnes nás stojí zastaralé stavební řízení, kolik jsou předpokládané ztráty z prodlevy a kolik bude návratnost třeba za 3 roky, pokud se to udělá podle Bartoše oproti tomu, když se bude pokračovat dál se současným stavem nebo když se to zpozdí pro Zajíčka - ale nevadí, Zajíček je furt ve hře a pořád se s ním dá mobilizovat jako symbolem korupce a napojení současného establishmentu a zákulisní praktiky na který piráti posvítili.
- Robert.Magni
-
Tim vlastně končim debatu, stejně tu na mě neni nikdo zvědavej
- Robert.Magni