Vy jste fakt k smíchu, tohle je na popcorn a nohy hore.
Nicméně už jsem to nevydržel a musel se zapojit. Hlavně, abych vyjádřil nezměrnou úctu JMaravelo za neskutečnou trpělivost. Podepsal bych snad vše, co zmiňujete.
Je fakt neskutečný, jak jsou piráti odtržený od reality, popř. si ji nechtějí připustit. Mám pocit, že máte určitý spasitelský komplex, který je umocňovaný tím, že vám teď všichni ubližují či vám nerozumí. Jak tak nějakou dobu pročítám některá vlákna, spousta z vás má plnou hubu nějakých "pirátských ideálů/identity/vize", ale moc mi není zřejmé, co by to mělo být. Někteří zmiňují snad ty svobody, stejně tak zaznívá, že to je již pasé. Někdy jste šli úplně proti tomu (první, co mne napadá je snaha o prolomení advokátního tajemství).
Příklad z vaší bývalé bašty: Mariánek. V době covidu byly zredukovány spoje MHD. Jasně, to se dá pochopit. Nicméně situace již byla dávno klidná a opatření zůstávala v platnosti. Byl udělaný průzkum, který snad ani nebyl vyhodnocen. Prostě se nic nestalo. Lidi si např. stěžovali, že trolejbus nečeká na vlakové spojení (jak naschvál od nádraží odjížděl 1-2 minuty před příjezdem vlaku), nereflektuje pracovní dobu zaměstnanců lázní, atd. Chtěli byste jezdit půl hodiny do práce ve městě, které nemá ani 15000 obyvatel? To je příklad, kdy jste nenaslouchali voličům.
Oprava chodníku v parku, kdy starý asfalt byl nahrazen mlatovým paskvilem. Starosta snad dva roky sliboval, že "si to sedne". Stačilo, aby trochu zapršelo, a zdravý člověk měl pocit, že má dvojku pod kůží. Jistě nemusím zmiňovat, že většina lázeňských hostů má zhoršenou pohyblivost. No, muselo přijít ANO, aby nám to opravilo. Příklad, kdy jste nedokázali uznat chybu.
Ale piráti řešili komunitní saunu, atd. Příklad, kdy nevíte/nerespektujete, co volič chce.
Odmítali se bavit s lázněmi, protože je tam "stará parta". Co na tom, že je to největší zaměstnavatel ve městě, pořádá většinu kulturních akcí a patří jim např. lázeňská kolonáda. Příklad, kdy se jen vyhrazujete proti tomu, co bylo, nejste schopni konstruktivního dialogu, ... Vrcholem bylo, když starosta o některých lidech mluvil jako o "persona non grata".
Asi nemusím moc zdlouhavě popisovat, jak se občané těšili na volby a piráty vypráskají.
Skvělé dokreslení, jak jsou (někteří) z vás odtrženi od reality přišel s vyhlášením volebních výsledků, kdy již bývalý starosta pronesl (aniž by věděl, že ho kdokoliv slyší), že ho zajímá, kdo nám teď zajistí ten levnější plyn... Nádherný příklad totálního odtržení od reality.
No, mlatový chodníček již nemáme jako pomníček vaší vlády. Budou nám vás ale připomínat hodiny na kolonádě. Ty původní sejmul váš první starosta sněhovou koulí při oslavě voleb a dodnes tam místo nich máme laciné nástěnné hodiny. "Děkujeme!"
Samozřejmě podobné případy se dají najít i v té celostátní politice. Např. vystoupení senátorky Šípové k digitalizaci SŘ (nevím, ze kterého dne), kdy vykřikovala (a skákala do řeči) s tím, že ona má přece zkolaudováno a jestli si stěžují opravdu VŠICHNI úředníci.
Takovýmhle způsobem srát na voliče a věřit, že i vaše jádrová vám bude dávat hlasy, i když budete pod 5 %... Fakt to myslíte vážně? Opravdu si myslíte, že někoho bude bavit každé volby zahazovat svůj hlas? To vydrží jednou možná dvakrát. Z vás se stane diskuzní kroužek, kde budete rozebírat jednotlivé pojmy a nálepky. Ale v pohodě, minulé volby mi vyšla sázka na to, že se ČSSD nedostane do PS, nyní mám také jasno, jak si vsadit.