Jako každá jiná česká strana...

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
JMaravelo
Dal poděkování: 49 poděkování
Dostal poděkování: 91 poděkování

Re: Jako každá jiná česká strana...

Příspěvek od JMaravelo »

wittgenstein píše: 12 lis 2024, 16:53
JMaravelo píše: 12 lis 2024, 16:41
wittgenstein píše: 12 lis 2024, 16:21

Chápu nicméně i to je trochu komplikovanější. Ani ideál krásy a morálky není pro všechny stejný...

Právě proto jsem tam napsal abstraktní a z pohledu jednotlivce. Důležitý je pro mě rozlišit tento druh ideálů aby moje myšlenka dávala smysl. Ideály svobody, dobra apod. jsou jakési abstrkaktní cíle, ke kterým se snažíme dostat. Všichni, každý nějakou cestou. Konkrétní ideály "bude lepší pro všechny, když se budou řídit podle mě" jsou u politika úchylný a nebezpečný. Ne proto, že by to tak mohlo být, ale proto, že to tak být nemusí. Politik má sloužit lidem. Může zastávat ideologie, ale může zastávat určitou skupinu obyvatel, ale nikdy by to nemělo být tak, že jsou mu lidé ukradení, protože z pozice nějaké moci nebo arogance se rozhodl, že jeho myšlenka je nadřazená potřebám lidí. Že on ví, co je pro lidi dobré a oni to jen zatím netuší. "Pokud je ti ideologie přednější než lidi" - tak jak to bylo komunistům, tak jsi prostě z mýho pohledu prase. A bohužel za poslední 3 dny, co tu zas píšu jsem tu potkal dost takových lidí.

Jako třeba konkrétně koho?

Třeba toho, koho jsem tu před pár posty nazval komoušem a každého, kdo tu tvrdí, že piráti nepotřebují přebírat voliče, protože mají své ideály nebo různí sociální inženýři plácající úplný nesmysly o nepodmíněném příjmu a jak by stálo ten experiment provést třeba v době krize. A podobný úplný mešuge.

wittgenstein
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: existuje
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

JMaravelo píše: 12 lis 2024, 18:36
wittgenstein píše: 12 lis 2024, 16:53
JMaravelo píše: 12 lis 2024, 16:41

Právě proto jsem tam napsal abstraktní a z pohledu jednotlivce. Důležitý je pro mě rozlišit tento druh ideálů aby moje myšlenka dávala smysl. Ideály svobody, dobra apod. jsou jakési abstrkaktní cíle, ke kterým se snažíme dostat. Všichni, každý nějakou cestou. Konkrétní ideály "bude lepší pro všechny, když se budou řídit podle mě" jsou u politika úchylný a nebezpečný. Ne proto, že by to tak mohlo být, ale proto, že to tak být nemusí. Politik má sloužit lidem. Může zastávat ideologie, ale může zastávat určitou skupinu obyvatel, ale nikdy by to nemělo být tak, že jsou mu lidé ukradení, protože z pozice nějaké moci nebo arogance se rozhodl, že jeho myšlenka je nadřazená potřebám lidí. Že on ví, co je pro lidi dobré a oni to jen zatím netuší. "Pokud je ti ideologie přednější než lidi" - tak jak to bylo komunistům, tak jsi prostě z mýho pohledu prase. A bohužel za poslední 3 dny, co tu zas píšu jsem tu potkal dost takových lidí.

Jako třeba konkrétně koho?

Třeba toho, koho jsem tu před pár posty nazval komoušem a každého, kdo tu tvrdí, že piráti nepotřebují přebírat voliče, protože mají své ideály nebo různí sociální inženýři plácající úplný nesmysly o nepodmíněném příjmu a jak by stálo ten experiment provést třeba v době krize. A podobný úplný mešuge.

To mi nepřijde, že by splňovalo tvůj popis "ideologie je jim přednější než lidi". By tě asi překvapilo se s těmi lidmi setkat osobně, pak by si zjistil, že je to přesně naopak...

Tito uživatelé poděkovali autorovi wittgenstein za příspěvek:
Rostislav.Reha

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

JMaravelo

Příspěvek od JMaravelo »

Jojojo, přední jako leninovi. Ono každýmu z levice je přednější lid v jeho řečech, ale v jeho činech jsou mu přednější jeho ideologie. A pokud někdo tvrdí tyhle věci, tak jsou mu přednější ideologie, než lidi, protože se staví do pozice, že ví, co je pro lidi dobré.

Tito uživatelé poděkovali autorovi JMaravelo za příspěvek:
Zdenek.Kops
anon1925
Dal poděkování: 62 poděkování
Dostal poděkování: 161 poděkování

Příspěvek od anon1925 »

I Babiš ví, co je pro lidi dobré. Jeden z těch lidí je Andrej Babiš a druhý Monike. Jestli i Havlíček si nejsem jistý.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon1925 za příspěvky (celkem 3):
Rostislav.Reha, Jan.Prokop, Petr.Vileta
Rostislav.Reha
Komunální zastupitel/ka
Profese: informatik
Dal poděkování: 2819 poděkování
Dostal poděkování: 3341 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Jan.Adam píše: 12 lis 2024, 16:14

Víš Řeho, …

Sorry Honzo, to nebylo umyslne…omlouvam se.

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
"I love democracy. I love the Republic." Senator Palpatine

Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 689 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

Hynek.Polasek píše: 12 lis 2024, 19:07

I Babiš ví, co je pro lidi dobré. Jeden z těch lidí je Andrej Babiš a druhý Monike. Jestli i Havlíček si nejsem jistý.

A já kde jsem slyšel stát řídit jako firmu. :ugeek:

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Prokop za příspěvky (celkem 2):
Michael.Polak, Petr.Vileta
JMaravelo

Příspěvek od JMaravelo »

Hynek.Polasek píše: 12 lis 2024, 19:07

Babiš ví co je pro něj dobré a na základě průzkumů veřejného mínění ví co má slíbit. Babiš nepracuje pro lidi ale pro sebe. Neprosazuje žádnou ideologii a nemá žádnou prioritu v tom měnit lidi, aby žili podle něj, protože si myslí, že ví nejlíp jak mají žít a co je pro ně dobré.

Tito uživatelé poděkovali autorovi JMaravelo za příspěvek:
Robert.Magni
Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1022 poděkování
Dostal poděkování: 2432 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

JMaravelo píše: 12 lis 2024, 19:21

Babiš ví co je pro něj dobré a na základě průzkumů veřejného mínění ví co má slíbit.

Jediný štěstí je, že lidi v průzkumech veřejnýho mínění kecaj. Resp. ani Babiš nezadá takový průzkum veřejného mínění, kde by mohli voliči na rovinu přiznat, že chtějí chlast, děvky a chlebíčky...

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvek:
Robert.Magni

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Umberto
Dostal poděkování: 9 poděkování

Příspěvek od Umberto »

Vy jste fakt k smíchu, tohle je na popcorn a nohy hore.

Nicméně už jsem to nevydržel a musel se zapojit. Hlavně, abych vyjádřil nezměrnou úctu JMaravelo za neskutečnou trpělivost. Podepsal bych snad vše, co zmiňujete.

Je fakt neskutečný, jak jsou piráti odtržený od reality, popř. si ji nechtějí připustit. Mám pocit, že máte určitý spasitelský komplex, který je umocňovaný tím, že vám teď všichni ubližují či vám nerozumí. Jak tak nějakou dobu pročítám některá vlákna, spousta z vás má plnou hubu nějakých "pirátských ideálů/identity/vize", ale moc mi není zřejmé, co by to mělo být. Někteří zmiňují snad ty svobody, stejně tak zaznívá, že to je již pasé. Někdy jste šli úplně proti tomu (první, co mne napadá je snaha o prolomení advokátního tajemství).

Příklad z vaší bývalé bašty: Mariánek. V době covidu byly zredukovány spoje MHD. Jasně, to se dá pochopit. Nicméně situace již byla dávno klidná a opatření zůstávala v platnosti. Byl udělaný průzkum, který snad ani nebyl vyhodnocen. Prostě se nic nestalo. Lidi si např. stěžovali, že trolejbus nečeká na vlakové spojení (jak naschvál od nádraží odjížděl 1-2 minuty před příjezdem vlaku), nereflektuje pracovní dobu zaměstnanců lázní, atd. Chtěli byste jezdit půl hodiny do práce ve městě, které nemá ani 15000 obyvatel? To je příklad, kdy jste nenaslouchali voličům.

Oprava chodníku v parku, kdy starý asfalt byl nahrazen mlatovým paskvilem. Starosta snad dva roky sliboval, že "si to sedne". Stačilo, aby trochu zapršelo, a zdravý člověk měl pocit, že má dvojku pod kůží. Jistě nemusím zmiňovat, že většina lázeňských hostů má zhoršenou pohyblivost. No, muselo přijít ANO, aby nám to opravilo. Příklad, kdy jste nedokázali uznat chybu.

Ale piráti řešili komunitní saunu, atd. Příklad, kdy nevíte/nerespektujete, co volič chce.

Odmítali se bavit s lázněmi, protože je tam "stará parta". Co na tom, že je to největší zaměstnavatel ve městě, pořádá většinu kulturních akcí a patří jim např. lázeňská kolonáda. Příklad, kdy se jen vyhrazujete proti tomu, co bylo, nejste schopni konstruktivního dialogu, ... Vrcholem bylo, když starosta o některých lidech mluvil jako o "persona non grata".

Asi nemusím moc zdlouhavě popisovat, jak se občané těšili na volby a piráty vypráskají.

Skvělé dokreslení, jak jsou (někteří) z vás odtrženi od reality přišel s vyhlášením volebních výsledků, kdy již bývalý starosta pronesl (aniž by věděl, že ho kdokoliv slyší), že ho zajímá, kdo nám teď zajistí ten levnější plyn... Nádherný příklad totálního odtržení od reality.

No, mlatový chodníček již nemáme jako pomníček vaší vlády. Budou nám vás ale připomínat hodiny na kolonádě. Ty původní sejmul váš první starosta sněhovou koulí při oslavě voleb a dodnes tam místo nich máme laciné nástěnné hodiny. "Děkujeme!"

Samozřejmě podobné případy se dají najít i v té celostátní politice. Např. vystoupení senátorky Šípové k digitalizaci SŘ (nevím, ze kterého dne), kdy vykřikovala (a skákala do řeči) s tím, že ona má přece zkolaudováno a jestli si stěžují opravdu VŠICHNI úředníci.

Takovýmhle způsobem srát na voliče a věřit, že i vaše jádrová vám bude dávat hlasy, i když budete pod 5 %... Fakt to myslíte vážně? Opravdu si myslíte, že někoho bude bavit každé volby zahazovat svůj hlas? To vydrží jednou možná dvakrát. Z vás se stane diskuzní kroužek, kde budete rozebírat jednotlivé pojmy a nálepky. Ale v pohodě, minulé volby mi vyšla sázka na to, že se ČSSD nedostane do PS, nyní mám také jasno, jak si vsadit.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Umberto za příspěvky (celkem 3):
Zdenek.Kops, Robert.Magni, JMaravelo
wittgenstein
Profese: existuje
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

JMaravelo píše: 12 lis 2024, 19:01

Ono každýmu z levice je přednější lid v jeho řečech, ale v jeho činech jsou mu přednější jeho ideologie.

Až na to, že to není pravda.

Tito uživatelé poděkovali autorovi wittgenstein za příspěvek:
Marek.Necada

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“