Ivor.Kollar píše: ↑10 lis 2024, 19:31
Naproti tomu, to ze nastupuju autoritari, a marketingovi populisti sa moc schovat neda:/
ano, překonané dělení, aby se na nikoho nedalo ukázat prstem, tenhle požadavek také miluju, máš pravdu, že se tu objevuje často. Zajímavé, že když se o tom lidé baví, tak ví přesně koho tim myslí. Rád bych poznamenal, že já nikde nepsal, že odchází výhradně levice nebo že to je nějaký organizovaný levicový odchod. To, že odchází levicově zaměřená část této strany (nevýhradně), která se tu obecně nazývá "komunisté" je za mě docela zjevné, ale klidně to tak dělit nemusíme, protože pro podstatu mých příspěvků to není důležité a můžeme jim říkat klidně "ti druzí", nebo "mývalové", jak jsem navrhoval myslím na druhé stránce této diskuze. Osobně se přimlouvám za mývaly, neb jsou mi bližší.
Progresivismus mi nevadí, nevím z čeho čerpáš tuhle část pro potřebu invektivy.
Hřibova ekonomická politika? Nevím co tím myslíš, sorry.
Spojitost v tom hledáš ty. Já tam vidím jen jednu spojitost a to je co tu mývalové dlouhodobě prosazovali. Já bych si to shrnul takto:
- odmítnutí autorit (označovány často jako elity či usurpátoři moci
)
- všechna zvířátka jsou si rovna (některá trochu rovnější) - pokud se povede zbavit autorit
- vláda a rozdělení moci mezi lid pod záštitou "ale to je přeci demokratické"
- odpovědnost vždy za vše přesunuta na tým elit - nikdy nemá smysl dělat audit kdo za to vlastně může
- nekonečná opozice a vyhranění se vůči všemu a všem - nebavíme se s ODS, STAN, ANO, KSČM, SPD... teoreticky se bavíme se Zelenými
- prioritou sociální témata a ideologické sociální inženýrství
- odmítání reflektovat data, protože ideologie je nadřazená potřebám lidu/členů strany
To je můj osobní pohled a nemá moc smysl nad ním diskutovat, je zjevné, že ty by ses takto neoznačil a raději bys byl označován asi jako progresivní paragon liberálních hodnot. BTW věděl jsi, že komunisté při svém vzniku byli extrémně progresivní stranou? 
Slovo "marketingoví populisté" nevim co znamená. Nějaký blábol