Jako každá jiná česká strana...

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
JMaravelo
Dal poděkování: 49 poděkování
Dostal poděkování: 91 poděkování

Re: Jako každá jiná česká strana...

Příspěvek od JMaravelo »

Jan.Podhajsky píše: 10 lis 2024, 17:54

Stranu opouštějí fundamentalističtí liberálové. A to kvůli tomu honu na čarodějnice, který je jak z normalizačního lisu, a druhak kvůli autoritářské kazajce, kterou si CF včera odhlasovalo.

Výborná ukázka té manipulace o které jsem tu mluvil. Už po druhé se tu objevuje tahle forma komunikace. Na jednu stranu vyžadujete nepojmenovávat někoho komunistou, ale jakmile je příležitost, tak to přesně spadne do těhlech keců, co používá SPD a Stačilo, přiměry ke svazákům, neobolševismu, kazajky autoritářství, vzpoura elit, zatímco pracující liberální lid trpí. Nejhrubější invektivy poschovávané za rádoby vznešené fráze o blahobytu lidu a utiskování hrdinů.

Hon na čarodejnice, nebohé fundamentalistické liberály, duchu normalizačních listů a nasazování svěrací kazajky autoritářství 🤦

Hotový Vergilius...

Tito uživatelé poděkovali autorovi JMaravelo za příspěvky (celkem 3):
Jaroslav.Toman, jeleniste, Jan.Adam
Ivor.Kollar
Člen KS Praha
Profese: IT konzultant
Dal poděkování: 933 poděkování
Dostal poděkování: 1127 poděkování

Příspěvek od Ivor.Kollar »

JMaravelo píše: 10 lis 2024, 18:38

Stranu opouštějí fundamentalističtí liberálové. A to kvůli tomu honu na čarodějnice, který je jak z normalizačního lisu, a druhak kvůli autoritářské kazajce, kterou si CF včera odhlasovalo.

Výborná ukázka té manipulace o které jsem tu mluvil. Už po druhé se tu objevuje tahle forma komunikace. Na jednu stranu vyžadujete nepojmenovávat někoho komunistou, ale jakmile je příležitost, tak to přesně spadne do těhlech keců, co používá SPD a Stačilo, přiměry ke svazákům, neobolševismu, kazajky autoritářství, vzpoura elit, zatímco pracující liberální lid trpí. Nejhrubější invektivy poschovávané za rádoby vznešené fráze o blahobytu lidu a utiskování hrdinů.

Hon na čarodejnice, nebohé fundamentalistické liberály, duchu normalizačních listů a nasazování svěrací kazajky autoritářství 🤦

Hotový Vergilius...

Pan je spindoktor profesional?

Ako si prisiel na to, ze odchadza "lavica"? (este v strane kde dlhodobo hlasame, ze pravolave delenie je prekonane)
Ked sa pozriem na zoznam ludi co zatial odisli, tak mi to tam nijak zvlast nevyskakuje, nakolko kopu z tych ludi poznam. Resp. asi bude zalezat od tvojej definicie "lavicacstva", ale napriklad taky Marcel ako spekulant s BTC (podla majetkoveho priznania)... no mozno by sa mohol aj urazit, neviem:) Pokial ti ale vadi progresivizmus, tak mam pre teba blbu spravu, nebudes pravicak, ale konzervativec. (a to nie je nic zle, akurat nechapem preco potom chces (chces?) do liberalnej strany)
Len preto ze niekto vyhlasi ze bude bojovat "proti lavici v strane"? Pride ti napriklad Hribova, Ferjencikova alebo Richterovej ekonomicka politika ako pravicova? Ak je v odchadzajucich ludoch vidiet nejaky trend, tak si skor dovolim odhadnut ze to bude ista zapalenost pre idealy, su to casto ludia co v strane riesili nejaku konkretnu agendu, a teraz maju pocit ze to uz zmysel nema. Snaha o direktivne riadenie je s tym spojena, aj ked nie uplne nevyhnutne napriamo.

Naproti tomu, to ze nastupuju autoritari, a marketingovi populisti sa moc schovat neda:/

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivor.Kollar za příspěvky (celkem 8):
Robert.Magni, Lenka.Kozlova, Lukas.Novy, Jan.Prokop, Martina, Tomas.Klapka, Rostislav.Reha, Eva.Novakova
Jan.Podhajsky
Člen KS Praha
Profese: sociolog,
Dal poděkování: 817 poděkování
Dostal poděkování: 754 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Podhajsky »

JMaravelo píše: 10 lis 2024, 18:38

Hotový Vergilius...

Neber to jako nadavky, ale jako popis stavu uvnitr strany.

A k te manipulaci: stupnujes to do roviny, kterou tam ani nemam. Manipulujes me do nejake predstavy autora, ktery je nejaky skorem propagandista, ale taroven k tomu pouzivas zakladni propagandistickou techniku sikme plochy.

Sorry...

Stopuji zásadně v županu.
Pište mi na email jan.podhajsky@pirati.cz ; https://lide.pirati.cz/profil/2811/
Sem pirát i bez předpicu.

JMaravelo

Příspěvek od JMaravelo »

Ivor.Kollar píše: 10 lis 2024, 19:31

Naproti tomu, to ze nastupuju autoritari, a marketingovi populisti sa moc schovat neda:/

:D ano, překonané dělení, aby se na nikoho nedalo ukázat prstem, tenhle požadavek také miluju, máš pravdu, že se tu objevuje často. Zajímavé, že když se o tom lidé baví, tak ví přesně koho tim myslí. Rád bych poznamenal, že já nikde nepsal, že odchází výhradně levice nebo že to je nějaký organizovaný levicový odchod. To, že odchází levicově zaměřená část této strany (nevýhradně), která se tu obecně nazývá "komunisté" je za mě docela zjevné, ale klidně to tak dělit nemusíme, protože pro podstatu mých příspěvků to není důležité a můžeme jim říkat klidně "ti druzí", nebo "mývalové", jak jsem navrhoval myslím na druhé stránce této diskuze. Osobně se přimlouvám za mývaly, neb jsou mi bližší.

Progresivismus mi nevadí, nevím z čeho čerpáš tuhle část pro potřebu invektivy.

Hřibova ekonomická politika? Nevím co tím myslíš, sorry.

Spojitost v tom hledáš ty. Já tam vidím jen jednu spojitost a to je co tu mývalové dlouhodobě prosazovali. Já bych si to shrnul takto:

1. odmítnutí autorit (označovány často jako elity či usurpátoři moci :D )
  2. všechna zvířátka jsou si rovna (některá trochu rovnější) - pokud se povede zbavit autorit
  3. vláda a rozdělení moci mezi lid pod záštitou "ale to je přeci demokratické"
  4. odpovědnost vždy za vše přesunuta na tým elit - nikdy nemá smysl dělat audit kdo za to vlastně může
  5. nekonečná opozice a vyhranění se vůči všemu a všem - nebavíme se s ODS, STAN, ANO, KSČM, SPD... teoreticky se bavíme se Zelenými
  6. prioritou sociální témata a ideologické sociální inženýrství
  7. odmítání reflektovat data, protože ideologie je nadřazená potřebám lidu/členů strany
    To je můj osobní pohled a nemá moc smysl nad ním diskutovat, je zjevné, že ty by ses takto neoznačil a raději bys byl označován asi jako progresivní paragon liberálních hodnot. BTW věděl jsi, že komunisté při svém vzniku byli extrémně progresivní stranou? :D

Slovo "marketingoví populisté" nevim co znamená. Nějaký blábol

Tito uživatelé poděkovali autorovi JMaravelo za příspěvky (celkem 2):
Jaroslav.Toman, Jan.Adam
JMaravelo

Příspěvek od JMaravelo »

Jan.Podhajsky píše: 10 lis 2024, 19:36

Neber to jako nadavky, ale jako popis stavu uvnitr strany.

A k te manipulaci: stupnujes to do roviny, kterou tam ani nemam. Manipulujes me do nejake predstavy autora, ktery je nejaky skorem propagandista, ale taroven k tomu pouzivas zakladni propagandistickou techniku sikme plochy.

Sorry...

Šikmá plocha není propagandistická technika, ale argumentační faul, který se tu nedá aplikovat, protože já nikde nepředjímám, že pokud budeš něco dělat, stane se něco horšího. Když napíšu, že z mé strany šlo jen o popis stavu uvnitř strany, budeš to taky tak brát? Nebudeš, protože oba víme, že se jedná o útok. Jak tvůj na skupinu lidí, tak můj na tebe. Jenže já nemam potřebu těhlech pokryteckých schovávaček za vznešený slovník. Já ti klidně řeknu (a řekl jsem), že mi vadí, tenhle pokryteckej kryptickej druh jazyka, kde se tváříš jako že se tě ta invektiva vlastně ani netýká, že to ani neni urážka, ale někdo asi za tou normalizační autoritářskou politikou stojí, žejo? Na někoho asi tim prstíčkem ukazuješ, viď? Seber se když chceš někomu nadávat aspoň. Protože to přesouváme do osobní roviny, tak klidně můžeme přejít do SZ. Šlo mi v první řadě o to ukázat na specifický druh komunikace, což se mi snad povedlo a ta část s tím tě urazit a vyvolat v tobě reflexi byla spíš takový bonus.

Tito uživatelé poděkovali autorovi JMaravelo za příspěvek:
Jan.Adam
Rostislav.Reha
Komunální zastupitel/ka
Profese: informatik
Dal poděkování: 2819 poděkování
Dostal poděkování: 3341 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostislav.Reha »

Zdenek.Kops píše: 10 lis 2024, 15:01

Vyplývá z toho neefektivita, hlemýždí rychlost provádění změn nebo uskutečňování vizí. Navíc kvůli tomuhle ty vize byly naprosto vykostěný.

A to je jako...spatne? :?
Ze si nemuze par jedincu ze dne na den otocit kormidlo o 90% a druhy den zas jina skupina na druhou stranu, podle toho, jak se zrovna nekdo vyspi? Mi to prijde jako celkem fajn vlastnost...
Btw: Podle teto idey je ANO docela efektivni strana, zmeny tam probihaji docela briskne...

Tito uživatelé poděkovali autorovi Rostislav.Reha za příspěvky (celkem 5):
Jaroslav.Kamen, Eva.Novakova, Lenka.Kozlova, Lukas.Novy, Dalibor.Zahora

Neverim na mensi zlo. Je jen velke zlo a zlo, co zatim nemelo sanci vyrust.
exJunior clen KK.
Podporuji myšlenky Renesance Pirátů. web | forum | zulip
"I love democracy. I love the Republic." Senator Palpatine

Vaclav.Zidek
Komunální zastupitel/ka
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 509 poděkování
Dostal poděkování: 1025 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Zidek »

Rostislav.Reha píše: 11 lis 2024, 13:08

Vyplývá z toho neefektivita, hlemýždí rychlost provádění změn nebo uskutečňování vizí. Navíc kvůli tomuhle ty vize byly naprosto vykostěný.

Ze si nemuze par jedincu ze dne na den otocit kormidlo o 90% a druhy den zas jina skupina na druhou stranu, podle toho, jak se zrovna nekdo vyspi? Mi to prijde jako celkem fajn vlastnost...
Btw: Podle teto idey je ANO docela efektivni strana, zmeny tam probihaji docela briskne...

A Čina taky efektivně zavádí nové věci ... tak asi to je nový cíl, autoritářství, protože když si lídr vzpomene musí být možnost mu vyhovět.

Edit: 4 roky jsem byl uvolněným krajským radním a ani jednou mne strana v ničem neblokovala. Asi i proto, že jsem jel podle programu, otevřené komunikoval a dodržoval stranická "pravidla". Koaličním partnerům jsme vysvětlili, že koalice a vážné věci rozhoduje KF a tedy nejde to ze dne na den a světě div se, nebyl to problém ani pro ODS.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Zidek za příspěvky (celkem 5):
Jan.Zavadil, Lenka.Kozlova, Rostislav.Reha, Lukas.Novy, Dalibor.Zahora

Václav Židek, exradní Libereckého kraje pro životní prostředí a zemědělství

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Jste mi připomněli jednu z mých oblíbených knížek "Mamlasové a Mizerové".
Otto Gustav V. Åshuvud byl soukromý bankéř a továrník. Muž, který v pravém bismarckovském duchu dělal čest křestnímu jménu Otto. Tvrdost a efektivita, tak znělo jeho motto. Zbytek jména, Gustav V., podle minulého krále, měl pak co nejpokorněji ctít jeho personál.
Jednou ráno v druhé polovině třicátých let našel soukromý bankéř a továrník za mosazným štítkem na svých mahagonových dveřích v sedmém patře uprostřed kanceláří firmy Åshuvud na Královské ulici v Malmö papírek se dvěma slovy.
Skoupost a efektivita tam stálo.
Otto Gustav V. Åshuvud si k sobě povolal všechny vyšší úředníky.
- Jsou tu komunisti, zařval z koženého křesla na půlkruh vyděšených úředníčků před stolem.
- Ano, přitakal půlkruh.
- Musí se tu vyvětrat.
- Ano, přisvědčil první pokladník, šel k oknu, otevřel je, ztratil rovnováhu a vypadl ven.
- Nástupcem toho blbce bude Lund, obrátil se Åshuvud na druhého pokladníka.
- Ano, přikývl Lund.
- Sabotáž a útoky na vedení nemůžeme trpět. Poschodí, kde sídlí ředitelství, budou hlídat psi. O to se postará Lund, který dále zavře okno a přivolá záchranku. Ostatní se mnou půjdou do přízemí.
- Ano, odpověděl Lund a zbytek půlkruhu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Tomas.Zivny, Lenka.Kozlova, Lukas.Novy, Dalibor.Zahora

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Zdenek.Kops
Člen KS Karlovarský kraj
Profese: Ajťák
Dal poděkování: 121 poděkování
Dostal poděkování: 46 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek.Kops »

Hynek.Polasek píše: 10 lis 2024, 18:10

Neefektivita byrokratické demokracie je nejlepší obrana proti trvalému uzmutí si moci momentálním zástupcem většiny a zakopání se v neodvolatelné pozici.
Tolik let nás vedl Ivan ale odešel z vedení celkem bez problémů. I když často nadáváme na ovládnutí Strany pražskou bublinou reálně nikdy nebyla tak silná jako třeba Babiš (ANO bylo už před Babišem ale nevím, zda tam je dnes jediný otec zakladatel) nebo Okamura ve svých stranách.

Zděněk chce být efektivnějším předsedou. Nejsem si jistý, že nebudeme litovat, že mu to umožníme.

Připomínám, že jsme zvládli žít s neefektivitou i když jsme dosahovali úspěchů.

Zvládli jsme žít s neefektivitou a měli pár za mě až téměř náhodných úspěchů té neefektivitě navzdory. Proč náhodných? Protože tomu přála doba. Pro lidi jsme vypadali jako antisystém a lidi ve straně si nedělali takový naschvály, jako to vidim teď. A teď jdeme od desíti k pěti a řada odpůrců změn tvrdí, že je to o lidech ve vedení. Jenže ty jsme převolili a za poslední rok je to ještě horší.

Proto si myslim, že ještě předtim, než se propadneme do nevolitelných dějin, bychom to mohli zkusit jinak a dát lidem ve vedení, když už jsme si je tam zvolili, taky nějaký pravomoce. To není konec demokracie, ale částečný ústup přímé demokracie ve prospěch zastupitelské demokracie.

A fakt v tom nevidim to, že by předseda strany musel sám souhlasit se svým odvoláním jako to má Tomio, nebo že předseda má poslední slovo ve všem, jako to má Babiš. U nás jsme stále demokratičtí a dokonce bych řekl, že ve stále stejné míře, přestože forma je jiná.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Kops za příspěvek:
Mikulas.Ferjencik
Zdenek.Kops
Člen KS Karlovarský kraj
Profese: Ajťák
Dal poděkování: 121 poděkování
Dostal poděkování: 46 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek.Kops »

Rostislav.Reha píše: 11 lis 2024, 13:08

Takhle to opravdu není myšleno. Tyhle změny neumožňují lídrovi otáčet kormidlem každý den, tady jde o to, aby snahu neblokovala či nesabotovala malá část členů, kvůli i kterým se ty věci právě vykosťují. Výsledek je naprosto nemastná a neslaná politika, která je pro voliče nečitelná. A IMHO je nečitelná i pro mě, jak jsem tu už psal.

O ANO máte pravdu, je v tomhle zdaleka nejefektivnější, protože když má strana jediného vlastníka a ostatní jsou jen křoví bez jakékoli moci, je to opravdu nejefektivnější. Tyhle změny ale z nás přece ANO nedělají. Je to o míře. Chceme být stále velmi demokratičtí, ale nechceme být neefektivní moloch, který se kvůli tomu zabývá jen sám sebou a politice už nic neznamená.

Vaclav.Zidek píše: 11 lis 2024, 13:15

A Čina taky efektivně zavádí nové věci ... tak asi to je nový cíl, autoritářství, protože když si lídr vzpomene musí být možnost mu vyhovět.

Ne. Nový cíl je prostě jen více zastupitelské demokracie na úkor přímé demokracie. A cíl je taky vyšší kvórum, aby byla širší shoda. To mi přijde dost zásadně demokratický a neautoritářský.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“