Jako každá jiná česká strana...

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Zdenek.Kops
Člen KS Karlovarský kraj
Profese: Ajťák
Dal poděkování: 121 poděkování
Dostal poděkování: 46 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Jako každá jiná česká strana...

Příspěvek od Zdenek.Kops »

Martin.Kucera píše: 10 lis 2024, 15:08

Nerozporuju většinu, ptám se na konkrétní příklady těch "hodnot".

A tobě nepřijde, že jde o tu byrokracii, co tu lidi vytváří? Jedni z největších zastánců té byrokracie záhy pozastavují členství nebo úplně odcházejí.

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Zdenek.Kops píše: 10 lis 2024, 15:43

A tobě nepřijde, že jde o tu byrokracii, co tu lidi vytváří? Jedni z největších zastánců té byrokracie záhy pozastavují členství nebo úplně odcházejí.

No já především furt netuším co myslíš tou "byrokracií" a jak ji podle tebe Balík řeší.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Mikulas.Peksa, Ivor.Kollar, Lukas.Novy, Rostislav.Reha

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Zdenek.Kops
Člen KS Karlovarský kraj
Kontaktovat uživatele:

Martin.Kucera píše: 10 lis 2024, 16:06

No já především furt netuším co myslíš tou "byrokracií" a jak ji podle tebe Balík řeší.

Tady jsem to vysvětloval:

Zdenek.Kops píše: 10 lis 2024, 15:01
Martin.Kucera píše: 10 lis 2024, 14:38

Ovšem ten Balík přebujelou byrokracii nijak neřeší. Leda by se pod "přebujelou byrokracii" řadilo, že řadoví členové mají příliš velká práva.
Nebo víš o nějakém konkrétním příkladu přebujelé byrokracie, který by byl Balíkem odstraněn?

Byrokracii tvoří lidé, ne předpisy. Předpisy tu byrokracii jen umožňují a pak je na lidech, jak se budou chovat. Ta přebujelá byrokracie u nás byla způsobena právě lidmi, kteří jí zneužívali na všechny a na všechno. Už jen ten původní Jirkův návrch, jak na něj byly námitky a pak námitky na námitky... Masakr. Vyplývá z toho neefektivita, hlemýždí rychlost provádění změn nebo uskutečňování vizí. Navíc kvůli tomuhle ty vize byly naprosto vykostěný. Hlavně aby to někoho nenaštvalo, aby někdo neudělal námitku. Definice Pirátů se u běžný populace naprosto rozplizla. A já se nedivim. Rozplizla se i pro mě. Neustále jsem si říkal, jestli teda představujeme politickou stranu, jejíž cílem je prosazovat nějakou politiku, nebo jsme knižním klubem, který se potřebuje shodnout na nějakym statementu, kterej stejně ve společnosti nic nezmění.

A ono to má řadu dalších dopadů. Tyhle super rozsáhlý diskuse a neustálý hlasování jsou pro začátečníky naprosto neproniknutelný - tedy náběr nových členů je blízký nule. Ale chápu, že ostříleným straníkům, jako jsi ty, to vyhovuje. Ty se v tom orientuješ. Jsi v tom jako ryba ve vodě. Dokázals něco, co jen tak někdo nedokáže (myšleno proniknout do tohodle fóra a být v něm jako ryba ve vodě). Což je asi dobrej achievement a chápu, že bolí, když ti to někdo bere. To neber ofenzivně - sám nevím, jestli bych se na tvym místě nechoval stejně.

Já to beru tak, že prostě občas musíme ustoupit. Já ustupoval poslední léta, teď budou ustupovat jiní. To je demokracie. Občas jsi v menšině, občas ve většině. No a bejt v tý menšině je prostě na hovno... :?

Jan.Mares
Profese: Spisovatel slevových letáků
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 1038 poděkování

Příspěvek od Jan.Mares »

Mě přijde absurdní, možná až téměř žalovatelné, tady do škatulky „radikálního levého křídla“ házet lidi jako @Jakub.Dedek nebo David F. Wagner. Tahle strana už je fakt ve fázi mccarthyovského honu na čarodějnice, kde jakkákoliv odchylka od správného směru je nějaká levicová deviace a je třeba takové lidi ze strany vyštvat. A to byl David asi největší centrista ve straně, který tu hodně kultivoval debatu různých hlasitých, ale nepříliš kompetentních jedinců (kteří vesměs zůstávají).

Zdenek.Kops píše: 10 lis 2024, 15:43

Kolego, ty cizí termity, které používáš, neznamenají to, co si myslíš, že znamenají. Byrokracie je vláda úřadů a úřednictva, ne vláda předpisů (tomu se pak říká "právní stát"). Změna stanov teď právě byrokracii posílila, protože dává mnohem větší pravomoce držitelům stranických úřadů. Nejvíce u předsedů KS, kteří jsou najednou i členové nového RV.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Mares za příspěvky (celkem 8):
Jan.Prokop, Vaclav.Zidek, Robert.Magni, Mikulas.Peksa, Ivor.Kollar, Lenka.Kozlova, Lukas.Novy, Martina
Zdenek.Kops
Člen KS Karlovarský kraj
Kontaktovat uživatele:

Jan.Mares píše: 10 lis 2024, 16:22

Kolego, ty cizí termity, které používáš, neznamenají to, co si myslíš, že znamenají. Byrokracie je vláda úřadů a úřednictva, ne vláda předpisů (tomu se pak říká "právní stát"). Změna stanov teď právě byrokracii posílila, protože dává mnohem větší pravomoce držitelům stranických úřadů. Nejvíce u předsedů KS, kteří jsou najednou i členové nového RV.

Děkuji. Vždycky mi dělalo potíže věci správně pojmenovat. Jak bys tedy ten fenomén, který jsem popsal, pojmenoval ty? Rád svou argumentaci aktualizuji.

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Zdenek.Kops píše: 10 lis 2024, 15:01

Už jen ten původní Jirkův návrch, jak na něj byly námitky a pak námitky na námitky... Masakr.

Nevím jaký "původní Jirkův návrh" myslíš. Jestli ten v uzavřené vnitrostranické diskusi, tak tam nebyly "námitky" (ve smyslu jednání, protože žádné jednání neběželo), ale prostě protiargumenty, tomu se říká diskuse.
Pak to založil Zdeněk jako členský podnět, a následně dodal do jednání (ač to s původním předmětem jednání nemělo z 90 % nic společného). A když to tedy předsedající vyhodnotil jako nesouvisející, tak námitku podal právě Zdeněk.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Lenka.Kozlova, Lukas.Novy, Rostislav.Reha

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12542 poděkování
Dostal poděkování: 2834 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Nejvíc mě baví představa Ferjenčíka jakožto zachránce pravicové politiky :D

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvky (celkem 4):
Mikulas.Peksa, Ivor.Kollar, Lukas.Novy, Martina

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

Jan.Podhajsky
Člen KS Praha
Profese: sociolog,
Dal poděkování: 817 poděkování
Dostal poděkování: 754 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Podhajsky »

Zdenek.Kops píše: 10 lis 2024, 16:30
Jan.Mares píše: 10 lis 2024, 16:22

Děkuji. Vždycky mi dělalo potíže věci správně pojmenovat. Jak bys tedy ten fenomén, který jsem popsal, pojmenoval ty? Rád svou argumentaci aktualizuji.

Stranu opouštějí fundamentalističtí liberálové. A to kvůli tomu honu na čarodějnice, který je jak z normalizačního lisu, a druhak kvůli autoritářské kazajce, kterou si CF včera odhlasovalo.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Podhajsky za příspěvky (celkem 6):
Robert.Magni, Mikulas.Peksa, Jan.Prokop, Ivor.Kollar, Lukas.Novy, Martina

Stopuji zásadně v županu.
Pište mi na email jan.podhajsky@pirati.cz ; https://lide.pirati.cz/profil/2811/
Sem pirát i bez předpicu.

Zdenek.Kops
Člen KS Karlovarský kraj
Kontaktovat uživatele:

Tak takový pocit z toho opravdu nemám.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Kops za příspěvky (celkem 3):
Jaroslav.Toman, Jan.Adam, Mikulas.Ferjencik
anon1925
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 62 poděkování
Dostal poděkování: 161 poděkování

Příspěvek od anon1925 »

Zdenek.Kops píše: 10 lis 2024, 16:19

...Vyplývá z toho neefektivita, hlemýždí rychlost provádění změn nebo uskutečňování vizí. Navíc kvůli tomuhle ty vize byly naprosto vykostěný...

Neefektivita byrokratické demokracie je nejlepší obrana proti trvalému uzmutí si moci momentálním zástupcem většiny a zakopání se v neodvolatelné pozici.
Tolik let nás vedl Ivan ale odešel z vedení celkem bez problémů. I když často nadáváme na ovládnutí Strany pražskou bublinou reálně nikdy nebyla tak silná jako třeba Babiš (ANO bylo už před Babišem ale nevím, zda tam je dnes jediný otec zakladatel) nebo Okamura ve svých stranách.

Zděněk chce být efektivnějším předsedou. Nejsem si jistý, že nebudeme litovat, že mu to umožníme.

Připomínám, že jsme zvládli žít s neefektivitou i když jsme dosahovali úspěchů.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon1925 za příspěvky (celkem 3):
Lenka.Kozlova, Martina, Rostislav.Reha
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“