Podpalubí 2.0

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Mikulas.Peksa
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Re: Podpalubí 2.0

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Takový to, když Petrovi Viletovi uděláš to, co dělá Petr Vileta všem ostatním :D

Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Ondrej.Kotas
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
anon123
Dal poděkování: 296 poděkování
Dostal poděkování: 157 poděkování

Příspěvek od anon123 »

Petr.Vileta píše: 01 lis 2024, 14:38
pavlinahamplova píše: 01 lis 2024, 11:59

Viz Vileta se svými nesmyslnými linky. Nechápe, blbě analyzuje.

Vileta se nad tímto pozastaví, protože on byl přece kdysi vedoucím FO a bral 2 500 Kč ( o což se zasloužila především Dominika Michailidu) Ale už je zapomenuto, že to bylo v 2013, byl jediný kandidát, spáchal tam po dobu svého působení masakrózní zvěrstva ( jím nasmlouvaný účetní nakonec utekl) a půlka strany dávala účetnictví PO dohromady poté, co hrozila blamáž.

Nejhumornější vlákno zdejšího fóra je to, kdy Ivan Bartoš shání Viletu ohledně financí strany, kdy je potřeba součinnost vedoucího FO, není čas a Vileta spí. V půl dvanácté dopoledne. Protože spí mezi šestou ranní a čtrnáctou odpolední.

Fakt nevím, kde jste to vzala, protože zásadně nedáváte odkazy na zdroje vašich tvrzení.

1) Průměrná mzda v roce 2013 byla 26 637 Kč https://csu.gov.cz/rychle-informace/pru ... 2w1wzcxx2x
2) Minimální mzda v roce 2013 byla 8 500 Kč https://www.mpsv.cz/prehled-o-vyvoji-ca ... malni-mzdy
3) Jelikož jsem se tehdy považoval především za člena strany a dobrovolníka, i když s vnitrostranickou funkcí, ale na druhou stranu mi těch několik hodin denně prací pro stranu chybělo na práci v živnosti, řekl jsem si o cca 1/4 minimální mzdy (2000 Kč) a zvýšení odměny na návrh Dominiky jsem bral jako uznání mé dosavadní práce (od roku 2012).
4) Mnou nasmlouvaný účetní neutekl.
5) Zvěrstva vneslo do účetnictví usnesení (CF nebo RV, už nevím), že peníze budeme dělit na barevné (od státu) a obyčejné (od dárců) s tím, že se obyčejné mohou použít v podstatě na cokoliv, ale barevné jen na úzce vymezené účely. Teprve tehdy utekl můj (plzeňský) účetní.
6) V roce 2014 jsem byl opět zvolen vedoucím FO.
7) Předsednictvem byla vybrána nová účetní firma z Prahy a právě tato firma měla potíže v komunikaci. Ani když jsem jim volal ráno v 8, nebrali telefony, protože věděli, že nestíhají účtovat mé pokyny (žádosti o proplacení a příkazy do banky).
8) Účetnictví nedávala dohromady půlka strany, ale Petros Michailidis, já a myslím ještě někdo z Kontrolní komisi na to dohlížel. A nedávaly se dohromady moje "masakrózní zvěrstva", ale skluz v účtování té najaté pražské firmy.
9) Můj plzeňský účetní pracoval zadarmo, já zpočátku také, později za těch 2500. Pražská firma pracovala za nějaké tisíce měsíčně (nevím a už se nepodívám).
10) Stále si myslím, že členové strany, kteří jsou zároveň dodavatelé, by rozhodně neměli chtít za práci tržní odměnu právě proto, že jsou členové strany a měli by pracovat z vlastního zájmu. Externí dodavatelé samozřejmě ať dostávají tržní odměny, ale pokud je to možné, tak v "čistém úkolu". Takový program za takovou odměnu. Takové video, takový plakát, za takovou odměnu. Atd. Hodinová sazba vede k nehospodárnosti všude,nejen u Pirátů a svádí k drobným nebo větším "nafouknutí" výkazů.

Takže předpokládám @pavlinahamplova , že se mi omluvíte. Slova !Omlouvám se, neměla jsem správné informace." mi budou stačit. :evil:

Nemám se za co omlouvat, kdo chce, najde. Netuším, proč mi sem dàváte ty nesouvisející linky.

Dle mého jste prostě mimo a spoléháte na krátkou paměť okolí. Ale, budiž vám to přáno :)

Tak zase někdy, pane.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon123 za příspěvek:
Mikulas.Peksa
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

pavlinahamplova píše: 01 lis 2024, 13:47

další zde:
viewtopic.php?p=155747#p155747

Vám se nikdy nestalo, že něco v počítači potvrdíte, ono vám to zahlásí chybu, tak to potvrdíte znovu? No a místo jedné objednávky v e-shopu máte rovnou dvě. V tom vlákně je, že jsem to okamžitě převedl zpátky a pro vaši informaci, oba ty účty patřily Pirátům, jen jeden z nich byl "provozní" a druhý "pro senátora Michálka". Abyste to pochopila, přendaval jsem to z jedné kapsy do druhé. :P

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Robert.Magni

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

anon123

Příspěvek od anon123 »

Petr.Vileta píše: 01 lis 2024, 16:53
pavlinahamplova píše: 01 lis 2024, 13:47

další zde:
viewtopic.php?p=155747#p155747

Vám se nikdy nestalo, že něco v počítači potvrdíte, ono vám to zahlásí chybu, tak to potvrdíte znovu? No a místo jedné objednávky v e-shopu máte rovnou dvě. V tom vlákně je, že jsem to okamžitě převedl zpátky a pro vaši informaci, oba ty účty patřily Pirátům, jen jeden z nich byl "provozní" a druhý "pro senátora Michálka". Abyste to pochopila, přendaval jsem to z jedné kapsy do druhé. :P

Ne, nestalo. A narozdíl od vás, pana : " mou kvalifikací na dělání vedoucího FO strany je to, že jsem viděl "jednoduché" účetnictví z rychlíku a " podvojné" určitě není těžší", znám tvorbu rozvahy, výsledkovky, závěrky atd. No nic, nikdo jiný nebyl, takže fakt mohli být rádi, že jste to vzal aspoň jako zapisovač a převaděč dle instrukcí.

Meritum věci je váš nesmyslný příspěvek ohledně nasmlouvané odměny vedoucí PO a ostatních, včetně odkazů, nepostihujících kompletní problematiku odměňování. Bylo to takové, takové jakešovské a ještě k tomu chybně pochopené. Fuj.

A ano, nyní budete muset šetřit, tak kdoví. Návrat do minulosti...

Mikulas.Peksa
Mikulas.Peksa

Pozor, on je vyučený elektrikář, takže samozřejmě podvojnému účetnictví perfektně rozumí, stejně jako fyzice atmosféry, sexuologii a mezinárodnímu obchodu. A na všechno je připraven 24/7 podat expertní názor prostřednictvím Pirátského fóra.

Jako ty pochybnosti, jestli 2500 měsíčně jsou přiměřená sazba za tu práci, byly vcelku oprávněné. Což ale neimplikuje, že by lidé, kteří tu práci narozdíl od něj dělají na profesionální úrovni, za ní neměli dostat zaplaceno (pokud tedy strana ještě vůbec nějaké profesionály chce a potřebuje mít, taky jí rovnou můžeme rozpustit).

Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 3):
Lukas.Novy, Ondrej.Kotas, anon123

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Mikulas.Peksa píše: 01 lis 2024, 17:36

Pozor, on je vyučený elektrikář, takže samozřejmě podvojnému účetnictví perfektně rozumí, stejně jako fyzice atmosféry, sexuologii a mezinárodnímu obchodu. A na všechno je připraven 24/7 podat expertní názor prostřednictvím Pirátského fóra.

Jako ty pochybnosti, jestli 2500 měsíčně jsou přiměřená sazba za tu práci, byly vcelku oprávněné. Což ale neimplikuje, že by lidé, kteří tu práci narozdíl od něj dělají na profesionální úrovni, za ní neměli dostat zaplaceno (pokud tedy strana ještě vůbec nějaké profesionály chce a potřebuje mít, taky jí rovnou můžeme rozpustit).

Nejsem vyučený alektrikář, ale vystudovaný spojový technik s maturitou. A jako živnostník od roku 1991, který si sám vedl jednoduché účetnictví bez pokut od Berňáku a sám několik programů sklad,prodejna, účetnictví (jedn. u podv.) napsal, si troufám tvrdit, že jsem tehdy věděl dost, abych nedostal stranu do průšvihu. A měl jsem za zády certifikovaného účetního, který to účetnictví vedl. Já jen dával pokyny a schvaloval pirátské žádosti o proplacení podle pirátských pravidel.

A těď mi oba @pavlinahamplova i @Mikulas.Peksa řekněte, když bude někdo dobrovolný hasič, bude za každé cvičení, za každou akci pro děti, za porádání hasičského bálu, chtít nějaké odměny? Když bude někdo člen mysliveckého sdružení, bude za každou účast na honu, za přikrmování zvěře, kontrolu !pytláků", chtít nějakou odměnu? Prokazatelně vynaložené náklady možná bude chtít proplatit, ale možná ani to ne. Vybral si to dobrovolně, v podstatě jako koníčka, a peníze do toho naopak cpe, a nebo volný čas. Ale člen strany si to vybral jako zaměstnání? Fakt? No možná socani, odsáci, spďáci to berou jako snadný a jediný zdroj příjmů, ale u Pirátů bych tohle fakt nečekal a je mi to protivné. Když někdo jako šlen strany ve volbách získá mandát - veřejnou funkci, tak je přece placený státem, krajem, obcí a mělo by mu to stačit. Pokud nestačí, má mít své zaměstnání, živnost, firmu k tomu. Ale aby si někdo z Pirátské strany udělal "bankomat" a jediný zdroj příjmu, to se mi fakt nelíbí. No, teď peněz moc nebude, tak asi mnozí na splácení hypoték budou muset vymyslet něco jiného :P a možná i stranu opustí.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Robert.Magni

Věř, ale komu věříš měř.

Mikulas.Peksa

Co bys čekal nebo nečekal je jistě zajímavá otázka, ale prostě každá trochu komplexnější organizace vyžaduje lidi, kteří ji udržují v chodu. Což je kvalifikovaná činnost (chápu, to je složitá abstrakce) vykonávaná typicky na plný úvazek (chápu, složitý koncept). A je logický a přirozený, že ty lidi musíš zaplatit - málo se to ví, ale lidé nežijí ze sluníčka, deště a čistého vzduchu. Protože když je nezaplatí ta organizace, tak jdou prostě pracovat pro jinou. Ono ty složenky se samy nezaplatí, i když je člověk sebevětší srdcař.

Teď to máš tak, že chceš mít fungující IT, typicky třeba fórum, na kterém různí konzervativní dědulové trollí. Chceš hlasovací systém, přes který hlasují. Emaily. Celé to musí být napojené na správu identit, aby bylo možno jednoduše lidi přiávat a odebírat. Tak jasně, ale to znamená, že musíš zaplatit lidi, který drží v chodu příslušné servery, případně na ně instalují nové služby.

A jasně, chtěl bys být schopen odbavit nováčky, kteří ti do strany přicházejí, chtěl bys, aby je někdo zapojil, ukázal jim, co a jak. Při nabírání na nové pozice bys chtěl mít profesionálně zvládnuté výběrko, aby bylo jasné, že si to nikdo nepřihrál pro kamaráda (ok, když vůle poslance promluví, i vítězka výběrka dlouholetému kamarádovi ustoupí). Nicméně na výše uvedené jsou opět potřeba lidi, minimálně někteří z nich dost kvalifikovaní.

A ano, ta strana musí podávat státu různé výkazy, organizovat svoje vlastní zasedání, držet si přehled ve svých vlastních předpisech....no, to taky někdo musí dělat. A ti lidi, kteří to dělají, si dobře promyslí, jestli to chtějí dělat nebo se vypařit na nějakou pozici účetního, podnikového právníka nebo do podobné role v korporátu.

Fungující organizace se pozná podle toho, že tyhle věci fungujou "furt" a ne "když se Vileta vyspí". A zvládá velké množství takových "ticketů", "úkonů" atp., které se na ně hrnou. Ano, pochopitelně, můžeš stranu uparkovat do nějakého stavu klinické smrti, kdy existuje jen v rejstříku na ministerstvu, ale nevykazuje žádné další známky života. Na tom jste s Ferjenčíkem, Štréblem a dalšími podobnými mistry udělali obrovský kus práce, o tom žádná. Nedá se ale úplně říct, že by to každého kolem těšilo.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 3):
Robert.Magni, anon123, Dalibor.Zahora

wittgenstein
Profese: existuje
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

98o393.jpg
Tito uživatelé poděkovali autorovi wittgenstein za příspěvky (celkem 4):
Ondrej.Kotas, Lukas.Novy, Dalibor.Zahora, Tomas.Klapka

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

anon123

Příspěvek od anon123 »

Petr.Vileta píše: 01 lis 2024, 18:06

A těď mi oba @pavlinahamplova i @Mikulas.Peksa řekněte, když bude někdo dobrovolný hasič, bude za každé cvičení, za každou akci pro děti, za porádání hasičského bálu, chtít nějaké odměny? Když bude někdo člen mysliveckého sdružení, bude za každou účast na honu, za přikrmování zvěře, kontrolu !pytláků", chtít nějakou odměnu? Prokazatelně vynaložené náklady možná bude chtít proplatit, ale možná ani to ne. Vybral si to dobrovolně, v podstatě jako koníčka, a peníze do toho naopak cpe, a nebo volný čas. Ale člen strany si to vybral jako zaměstnání? Fakt? No možná socani, odsáci, spďáci to berou jako snadný a jediný zdroj příjmů, ale u Pirátů bych tohle fakt nečekal a je mi to protivné. Když někdo jako šlen strany ve volbách získá mandát - veřejnou funkci, tak je přece placený státem, krajem, obcí a mělo by mu to stačit. Pokud nestačí, má mít své zaměstnání, živnost, firmu k tomu. Ale aby si někdo z Pirátské strany udělal "bankomat" a jediný zdroj příjmu, to se mi fakt nelíbí. No, teď peněz moc nebude, tak asi mnozí na splácení hypoték budou muset vymyslet něco jiného :P a možná i stranu opustí.

Jo a včelí medvídci jsou zakuklení agenti Mossadu. To je asi na stejné úrovni jako ty situace, vámi výše vykreslené. Opět to berete ze špatného konce.

1. Růstem PS bylo rozhodnuto, že je nutné profesionalizovat odbory/ oddělení. Návrhy na profesionalizaci, vyplácení a stanovení výše odměn dle smluv má na starosti orgán ( u Pirátů tedy byl povětšinou Michálek a spol, svou pozici nyní začínají ztrácet), do které si volíte zástupce. Své lidi.

2. Takže ten, kdo se přihlásí do VŘ s danými podmínkami souhlasí, ale neurčuje si je ( nebo by aspoň rozhodně neměl)

3. Najednou ale dojde k tomu, že Ferjenčík vytáhne na meetingu kandidátů pouze jméno vedoucí PO, ač se nastavení týká více vedoucích odborů. Koeficient je 1,3 a u vedoucího TO 1,8. Již před týdnem zde na fóru zmínila jméno vedoucí PO paní Holá a také v souvislosti, že jeee to je hrozný, chce víc. A Michálek doslova urazí celé vaše TO tvrzením, že DSŘ se podělalo, protože bylo řízeno jako TO PS. Vám tyhle nuance nedochází?

4. Proč, když se jedná o nastavení pro více vedoucích odborů, jmenuje Ferjenčík jenom vedoucí PO? Zamyslel jste se nad tím?
    Ne, hned jste vystartoval s nesmyslem " Jano, není ti to blbé?

5. Zachoval jste se jako ta myš, startující po sýru v pasti a Ferjenčík musí mít radost z toho, jak jeho vějička zabírá.

6. Doufám, že si ještě pamatujete situace mezi současnou vedoucí PO, vedoucím poslaneckého klubu PS, jeho asistentem a přítelkyní vedoucí poslaneckého klubu a nemusím sem dávat linky na tyto nemilé záležitosti.

7. Takže otázka zní: Proč teď? Čistě hypotetická odpověď: úklid nepohodlných, příprava pro vstup požadovaných.

8. A vůbec už nezáleží na tom, co se kde začne nyní postovat. Protože začíná šou s dodáváním účelových, nekompletních informací.

Odpovídám ze slušnosti. Ne, že bych nutně chtěla rozvíjet diskuzi na téma spolek včelařů a jeho vliv na socany.

Robert.Magni
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Mikulas.Peksa píše: 01 lis 2024, 18:27

Co bys čekal nebo nečekal je jistě zajímavá otázka, ale prostě každá trochu komplexnější organizace vyžaduje lidi, kteří ji udržují v chodu. Což je kvalifikovaná činnost (chápu, to je složitá abstrakce) vykonávaná typicky na plný úvazek (chápu, složitý koncept). A je logický a přirozený, že ty lidi musíš zaplatit - málo se to ví, ale lidé nežijí ze sluníčka, deště a čistého vzduchu. Protože když je nezaplatí ta organizace, tak jdou prostě pracovat pro jinou. Ono ty složenky se samy nezaplatí, i když je člověk sebevětší srdcař.

Tohle chápu dokonce i já. Pokud se jedná o firmu, státní organizaci, nebo tak něco. Ale je mi silně proti srsti, aby politická strana byla firmou, profesionalizovanou organizaci na řízení státu. Hasič, myslivec, vesnický fotbalista i straník, to má být koníček, vedlejší aktivita, které člověk dává kromě srdce i nějaký ten čas a třeba i peníze na úkor své lenosti nebo i rodiny. Protiví se mi "profesionální politici" jako je třeba Marek Benda a podobní. Ve Francii mají vysokou školu, kde můžeš vystudovat "na politika", podobně jako na lékaře nebo právníka, ale mnohem víc se mi líbí praxe třeba v Izraeli, kde prezident po skončení mandátu jde zase dělat učitele na střední, nebo jezdit s traktorem, atd. U nás naopak většinou platí "jednou politikem, navždy politikem".

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Martina, Robert.Magni

Věř, ale komu věříš měř.

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“