Podpalubí 2.0

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Martin.Stanko
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: PR consultant
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Re: Podpalubí 2.0

Příspěvek od Martin.Stanko »

Robert.Magni píše: 01 lis 2024, 10:45

Ferjenčík je levičák jak vyšitej, je bizár, že z toho obvinuje jiné :D Nedivím se, že nás lid má za idioty

Nicméně to, co říká o straně ve vlákně, věnované návrhu jeho předsednictví, bych naprosto podepsal, vnímám to jako volič úplně stejně. Ačkoliv jsem bytostně přesvědčen, že on dobrá volba není, protože je příliš typ: co na srdci, to na jazyku. A to není u předsedy zrovna deviza. Navíc je vnímán, pokud to mohu posoudit, zejména ve straně samotné hodně ambivalentně.

Robert.Magni
Příznivec Pirátů – Plzeňský kraj
Profese: vrátný
Dal poděkování: 12545 poděkování
Dostal poděkování: 2834 poděkování

Příspěvek od Robert.Magni »

Každý z kandidátů říká něco, co bych podepsal. A naopak.

Nelíbí se vám moje názory ? Tak vypadněte na bar !
Roger Waters, Praha 2023

anon123
Dal poděkování: 296 poděkování
Dostal poděkování: 157 poděkování

Příspěvek od anon123 »

Robert.Magni píše: 01 lis 2024, 10:45

Ferjenčík je levičák jak vyšitej, je bizár, že z toho obvinuje jiné :D Nedivím se, že nás lid má za idioty

Ani tak nejde o to, že vás mají lidé za idioty, jako spíš o to, že Ferjenčík má za idioty voliče. A, bohužel, vzhledem k reakci Vilety a Čmiela, ví.

Rozeberme si to:

Ferjenčík zmínil, že pozici asistenta Michálka získal ve výběrku. Co nezmínil je fakt, že si ho Michálek vybral, nehledě na pořadí kandidátů v VŘ, z důvodu jeho loajality. V jeho pozici mu dává Michálek prostor na shromažďování " kompra" na spolustraníky. Co Ferjenčík, vzhledem k tomu, že se v politické špíně pohybuje již delší dobu, ví, je, že vypouštět tato " kompra" ve vhodnou dobu, je k nezaplacení, páč vymyté mozky na to skočí.

Vypuštění informace o contractor odměně Jany Koláříkové je tím krokem. Ona je překážka náboru loajálních v případě, že balík projde. Ferjenčík a spol si jsou tímto jistí. Ta odměna vedoucí PO je pod tržní hodnotou contractorů v tomto oboru. Ale, jednoduché, obvykle ČT vymyté mozky na to naskakují. Viz Vileta se svými nesmyslnými linky. Nechápe, blbě analyzuje.

Vileta se nad tímto pozastaví, protože on byl přece kdysi vedoucím FO a bral 2 500 Kč ( o což se zasloužila především Dominika Michailidu) Ale už je zapomenuto, že to bylo v 2013, byl jediný kandidát, spáchal tam po dobu svého působení masakrózní zvěrstva ( jím nasmlouvaný účetní nakonec utekl) a půlka strany dávala účetnictví PO dohromady poté, co hrozila blamáž.

Nejhumornější vlákno zdejšího fóra je to, kdy Ivan Bartoš shání Viletu ohledně financí strany, kdy je potřeba součinnost vedoucího FO, není čas a Vileta spí. V půl dvanácté dopoledne. Protože spí mezi šestou ranní a čtrnáctou odpolední. A tito lidé dnes opravdu naskakují na balónky Ferjenčíka.

Ferjenčík zmiňuje koeficient 1,8 u vedoucí PO. Ve skutečnosti je to 1,3. Pouze vedoucí TO má 1,8. Ale to nevadí, již je vedoucí PO spojena s 1,8 a pranýřována. Může se někdo vlastně tomu Ferjenčíkovi divit, když na tuto manipulaci a lež naskočí dlouholetí straníci? Jak to potom asi berou venkovní voliči, předevßím ti příjemci zkratkovitosti?

Štrébl, Ferjenčík, Blàha, v pozadí Michálek, Hlavenka - budou pokračovat ve vrhání kompra do veřejného prostoru, ještě mají cca týden.

Co jsem sledovala debaty, tak člověk, který je proti nim vhodný, jako ten Štréblův autobus, je David Witosz.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon123 za příspěvky (celkem 2):
Josef.Ulehla, Mikulas.Peksa
Robert.Magni

Technická - žádný zákon nepřikazuje živnostníkům kdyy sspát a kdy pracovat. Tohle je OT.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvky (celkem 2):
wittgenstein, Petr.Vileta

Roger Waters, Praha 2023

wittgenstein
Profese: existuje
Dal poděkování: 43 poděkování
Dostal poděkování: 146 poděkování

Příspěvek od wittgenstein »

pavlinahamplova píše: 01 lis 2024, 11:59

Nejhumornější vlákno zdejšího fóra je to, kdy Ivan Bartoš shání Viletu ohledně financí strany, kdy je potřeba součinnost vedoucího FO, není čas a Vileta spí. V půl dvanácté dopoledne. Protože spí mezi šestou ranní a čtrnáctou odpolední. A tito lidé dnes opravdu naskakují na balónky Ferjenčíka.

To je kde? Bych se pobavil :) Já vím, že kdysi KK hodně upozorňovala, že to Vileta dělá blbě, ale nikdo neměl moc čas to řešit... protože kampaň..

Tito uživatelé poděkovali autorovi wittgenstein za příspěvek:
anon123

Nakonec Vám budou vládnout ti nejméně schopní, protože si to zasloužíte.

anon123

Příspěvek od anon123 »

wittgenstein píše: 01 lis 2024, 12:08

To je kde? Bych se pobavil :) Já vím, že kdysi KK hodně upozorňovala, že to Vileta dělá blbě, ale nikdo neměl moc čas to řešit... protože kampaň..

Najdu, ale ne hned :) Ono vůbec celé to období je jako noční můra účetní :) A zase, kdyby nepranýřoval Koláříkovou, nezmíním to.

Robert Magni - ano, ale pak tu ze sebe nemá dělat etalon dobra.

anon123

Příspěvek od anon123 »

wittgenstein píše: 01 lis 2024, 12:08

Třeba zde:
viewtopic.php?p=155767#p155767

další zde:
viewtopic.php?p=155747#p155747

Je jich víc. A po této etapě, jestli se nemýlím, což trvalo do 2016, byl FO profesionalizován. Je hrozné, když takovýto lidé ze sebe dělají morální etalony.

Což platí i třeba pro Michálka, který stranu svázal nespočet pravidly a teď to vytahuje Štrébl, jeho kůň ve smyslu, že po 2017 došlo ke svázání PS spoustou předpisů a procedur. Jo, ale díky, především Michálkovi.

Fakt je drzost, co tu někteří předvádějí.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon123 za příspěvek:
Olga.Sejrkova
Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

Robert.Magni píše: 01 lis 2024, 12:07

Technická - žádný zákon nepřikazuje živnostníkům kdyy sspát a kdy pracovat. Tohle je OT.

Tam asi šlo o to, že vedoucího FO potřebuješ mít jako kontaktní místo kvůli proplácení věcí, resp. to bylo to nastavení, když to dělal Vileta (dneska je to jinak). S tím bylo fakt těžký pracovat a vůbec tomu nepomáhaly veselé historky na téma "jak se lze nabourat do našeho účetnictví", protože on to jel na nějakých předpotopních Windows a ještě houby rozuměl tomu, jak si to má zabezpečit.

A nutno podotknout, že ten jeho spací režim je dost otravný i teď, když už je v důchodu, protože bez ohledu na denní či noční dobu, bez ohledu na relevanci k věcem, ke kterým se vyjadřuje, bez ohledu svou faktickou (ne)znalost tématu, neustále plevelí fórum různými bláboly. Což samozřejmě není trestné ani jinak postižitelné, je to prostě jen otravné.

A já to chápu, důchodce v Plzni, který nemá co na práci, se nudí a tak si našel zábavu - psát blbosti na fórum. Ale tomu člověku se podařilo stát se dokonalým synonymem pro zbytečného trolla a zároveň zdůvodněním, proč by tohle fórum nemělo být bráno vážně. Což je škoda, protože to musím konstatovat i já, který třeba původně online demokracii považoval za budoucnost politiky.

Ale zcela paradoxně - já na něj už sice jsem hodně sarkastický, ale vlastně ho mám pořád v nějakém smyslu lidsky rád. Tento typ chaotického venkovského staříka, který tady sype svý pseudomoudra už od dob krále Klacka, je prostě stylovým reliktem historie Pirátské strany. Občas v Plzni sejme někoho svojí starou škodovkou nebo se mu někdo hackne do počítače - to vytváří ty (tragi)komický scény. To prostě k tomu patří.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 5):
anon123, Robert.Magni, Lukas.Novy, Ondrej.Kotas, Lukas.Blazej
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Robert.Magni

Chaos ovšem způsobili spíš ti, co v poledne zjistili - hele, dneska máme platit něco, o čem už dlouho víme...

Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Magni za příspěvek:
Olga.Sejrkova

Roger Waters, Praha 2023

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Viz Vileta se svými nesmyslnými linky. Nechápe, blbě analyzuje.

Vileta se nad tímto pozastaví, protože on byl přece kdysi vedoucím FO a bral 2 500 Kč ( o což se zasloužila především Dominika Michailidu) Ale už je zapomenuto, že to bylo v 2013, byl jediný kandidát, spáchal tam po dobu svého působení masakrózní zvěrstva ( jím nasmlouvaný účetní nakonec utekl) a půlka strany dávala účetnictví PO dohromady poté, co hrozila blamáž.

Nejhumornější vlákno zdejšího fóra je to, kdy Ivan Bartoš shání Viletu ohledně financí strany, kdy je potřeba součinnost vedoucího FO, není čas a Vileta spí. V půl dvanácté dopoledne. Protože spí mezi šestou ranní a čtrnáctou odpolední.

Fakt nevím, kde jste to vzala, protože zásadně nedáváte odkazy na zdroje vašich tvrzení.

1) Průměrná mzda v roce 2013 byla 26 637 Kč https://csu.gov.cz/rychle-informace/pru ... 2w1wzcxx2x
2) Minimální mzda v roce 2013 byla 8 500 Kč https://www.mpsv.cz/prehled-o-vyvoji-ca ... malni-mzdy
3) Jelikož jsem se tehdy považoval především za člena strany a dobrovolníka, i když s vnitrostranickou funkcí, ale na druhou stranu mi těch několik hodin denně prací pro stranu chybělo na práci v živnosti, řekl jsem si o cca 1/4 minimální mzdy (2000 Kč) a zvýšení odměny na návrh Dominiky jsem bral jako uznání mé dosavadní práce (od roku 2012).
4) Mnou nasmlouvaný účetní neutekl.
5) Zvěrstva vneslo do účetnictví usnesení (CF nebo RV, už nevím), že peníze budeme dělit na barevné (od státu) a obyčejné (od dárců) s tím, že se obyčejné mohou použít v podstatě na cokoliv, ale barevné jen na úzce vymezené účely. Teprve tehdy utekl můj (plzeňský) účetní.
6) V roce 2014 jsem byl opět zvolen vedoucím FO.
7) Předsednictvem byla vybrána nová účetní firma z Prahy a právě tato firma měla potíže v komunikaci. Ani když jsem jim volal ráno v 8, nebrali telefony, protože věděli, že nestíhají účtovat mé pokyny (žádosti o proplacení a příkazy do banky).
8) Účetnictví nedávala dohromady půlka strany, ale Petros Michailidis, já a myslím ještě někdo z Kontrolní komisi na to dohlížel. A nedávaly se dohromady moje "masakrózní zvěrstva", ale skluz v účtování té najaté pražské firmy.
9) Můj plzeňský účetní pracoval zadarmo, já zpočátku také, později za těch 2500. Pražská firma pracovala za nějaké tisíce měsíčně (nevím a už se nepodívám).
10) Stále si myslím, že členové strany, kteří jsou zároveň dodavatelé, by rozhodně neměli chtít za práci tržní odměnu právě proto, že jsou členové strany a měli by pracovat z vlastního zájmu. Externí dodavatelé samozřejmě ať dostávají tržní odměny, ale pokud je to možné, tak v "čistém úkolu". Takový program za takovou odměnu. Takové video, takový plakát, za takovou odměnu. Atd. Hodinová sazba vede k nehospodárnosti všude,nejen u Pirátů a svádí k drobným nebo větším "nafouknutí" výkazů.

Takže předpokládám @pavlinahamplova , že se mi omluvíte. Slova !Omlouvám se, neměla jsem správné informace." mi budou stačit. :evil:

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, Olga.Sejrkova

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“