Martin.Kucera píše: ↑11 říj 2024, 08:17
@Petr.Vileta Položím ti jednoduchou otázku: Je princip "se svobodou musí být vždy spjata příslušná odpovědnost" pravicový nebo levicový?
Nejsem politolog ani sociolog, jen žiju už poměrně dlouho a z mých dlouholetých osobních zkušeností, takový empirický výzkum, mi vychází, že uvedený princip je spíše pravicový. Co jsem zažil levici osobně a co jsem se doslechl a dočetl o levici různě po světě, tak levicové recepty jsou spíše takové rozhazování peněz mezi chudé, aby se jim náhodou nevzbouřili.
Přehnaný příklad:
Levice postaví sociální byt a když ho nájemníci zničí (vybydlí), postaví jim další.
Pravice postaví sociální byt a když ho nájemníci zničí (vybydlí), vyžene je pod most a ještě je zatíží dluhem za zničený majetek obce/státu.
Ale mohu se mýlit. 
Martin.Kucera píše: ↑11 říj 2024, 10:34
Kuba.C píše: ↑11 říj 2024, 10:30
Čili abych odpověděl, vaše citace je spíše pravicový princip.
No a proč tedy Petr, hlásící se k tomu, že je od středu napravo, se tímto principem neřídí a klade pohodlí (plynoucí ze svobody) nad zodpovědnost?
Tou zodpovědností jako myslíš zákaz výroby spalovacích aut od roku 2035? A tou pohodlností myslíš to, že když živnostník pro práci potřebuje automobil a koupí si horko-těžko otřískanou ojetinu za 80 tisíc, že si má koupit elektromobil za půl mega, nebo zrušit živnost a jít dělat skladníka v Lidlu?