Nominace Zdeňka Hřiba na předsedu Pirátské strany

Do tohoto fóra se přesouvají uzamčené a zpracované členské podněty.

Moderátor: Předsedající

Zamčeno

Nominace Zdeňka Hřiba na předsedu pirátské strany

Pro

263
58%

Proti

163
36%

Zdržuji se

27
6%

Celkem hlasujících: 453 - Celkem hlasů: 453

Zdenek.Hrib
Republikové předsednictvo
Profese: konzultant
Dal poděkování: 904 poděkování
Dostal poděkování: 3110 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Nominace Zdeňka Hřiba na předsedu Pirátské strany

Příspěvek od Zdenek.Hrib »

David.Wagner píše: 10 říj 2024, 08:55
Zdenek.Hrib píše: 10 říj 2024, 08:39
David.Wagner píše: 10 říj 2024, 08:33

Čau, čas na prostořekost!

A) myslím si, že co se týče vnější reprezentace a nějakého širšího vedení je Zdeněk pro mě nejlepší varianta z přihlášených a nevidím lepší, no

B) ten set "nesmíme řešit sami sebe, pojďme řešit sami sebe a detaily vnitřního fungování" si fakt myslím, že je úplně marnej

Protože teda hledáme predsedu, tak podporuju, ale proboha prosím nevažme se k těm návrhům který vesměs jen budou stát čas a neprinesou nic, to fakt není ten restart

díky, každopádně jak píšu v kandidátské řeči: "Nestačí RESTART, potřebujeme UPGRADE!". Takže moje kandidatura je skutečně podmíněna tou reformou co vykopl Jirka Hlavenka. Pokud nechceš reformu, tak nemá smysl pro mne hlasovat. Tady už není ani jiná cesta a není ani čas přešlapovat na místě.

A nechceš, ja nevím, udělat z toho třeba těch pár části který mají smysl a ne vazat si k noze "nyni udelame techto osm bodu" ? Fakt nechápu, proč se tak nutně chceš privazat k věcem jako "nyní spojíme RP/RV" a říkat si o tom, že to je upgrade.

A prosím, ja jakoby reformy docela chci a well, věnoval jsem tomu něco práce, nechápu, proč se snažíš se vymezit jako "toto je ta JEDINA možná reforma a je CELA SPRAVNA", tuhle jakoby tvrdost asi lepší nechat pro ODSANO na magistratu

Já neříkám, že to je jediná možná reforma pro Piráty. Ale pro mne je to jediná možná reforma, pod kterou se můžu podepsat. protože je to ucelená vize která dává smysl dohromady. ale určitě jsem ready na diskuzi s jinou alternativní programovou vizí. Jinak diskuze běží a já jsem za to rád. Ostatně nějaká věc je přímo v tom záměru navržena v alternativách.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Hrib za příspěvky (celkem 5):
Martina, Jaroslav.Toman, Ayudh.Ray, Bohdana.Hola, Milan.Dadourek
Tereza.Vovesova
Předsedající celostátního fóra
Profese: rozpočtář, referent EU fondů a strategie
Dal poděkování: 1223 poděkování
Dostal poděkování: 1707 poděkování

Příspěvek od Tereza.Vovesova »

Díky za přijetí kandidatury.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Tereza.Vovesova za příspěvky (celkem 7):
Jaroslav.Toman, Petr.Tkadlec, Martina, Martin.Duska, Michal.Soltys, Milan.Zeleny, Bohdana.Hola

Tereza Vovesová
Obrázek

Petr.Tkadlec
Člen KS Zlínský kraj
Profese: rozpočtář/přípravář/stavbyvedoucí
Dal poděkování: 3324 poděkování
Dostal poděkování: 2968 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Tkadlec »

Klidně si říkejme, že předseda lídrem být nemusí, protože od začátku nepodporuji komulaci Ivanových funkcí z důvodů které jsme viděli - nedá se to všechno stíhat a rozhodně se to nedá všechno stíhat na 100%.

Nějak si nedovedu teď představit Zdeňu jako předsedu (člen RP mi nevadí) a to zejména kvůli té komulaci, protože strana potřebuje někoho, kdo se bude věnovat jí a ne jen vlastním pracovním problémům.

Nepředpokládám to jako nějak pravděpodobné, ale raději se stejně pro klid svědomí zeptám:

@Zdenek.Hrib
1/ V případě, že by ses měl stát ministrem a byl zároveň předsedou strany, tak rezignoval by si na pozici předsedy?
2/ Jak hodnotíš Ivanovo fungování jako předseda + ministr zároveň? Dalo se to stíhat?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Tkadlec za příspěvky (celkem 3):
Lukas.Novy, Martina, Milan.Zeleny
Petr Tkadlec - 724 879 117
jestli něco chcete, tak víte, kde mě naleznete
Zdenek.Hrib
Republikové předsednictvo
Profese: konzultant
Dal poděkování: 904 poděkování
Dostal poděkování: 3110 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek.Hrib »

Martin.Sterba píše: 10 říj 2024, 08:59

Čau Zdeňku,
oceňuju, že ses nakonec rozhodl kandidovat na předsedu, byť si myslím, že práce máš na magistrátu víc než dost.

Mám za to, že předseda strany by měl být příští rok celostátním lídrem. Přestaňme si říkat, že to tak být nemá. Zajímalo by mě, jak se na to tváříš ty. Byl bys celostátním lídrem a vedl Piráty ve volbách do Sněmovny? Jestli máš názor opačný, tak by mě zajímalo proč, a kdo by podle tebe měl tím lídrem být.

Díky.

Tyto volby jsou volbou předsedy strany na cca rok. Vnímám svoji roli jako interim managera, který stranu připraví na volby do poslanecké sněmovny v roce 2025. Zásadní prioritou je nyní příprava programu zaměřeného na ekonomiku. Leadera do voleb budou Piráti hledat následně, ale vnímám spoluodpovědnost předsedy strany za to, že najdeme leadera, který osloví voliče svou ekonomickou kompetencí.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Zdenek.Hrib za příspěvky (celkem 7):
Jan.Stepanek, Mikulas.Ferjencik, Michal.Soltys, Jaromir.Beranek, Zuzana.Freitas, Milan.Dadourek, Zdenek.Zak
Martin.Sterba
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Profese: manažer a stratég on-line komunikace
Dal poděkování: 1641 poděkování
Dostal poděkování: 1419 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin.Sterba »

Zdenek.Hrib píše: 10 říj 2024, 09:21
Martin.Sterba píše: 10 říj 2024, 08:59

Čau Zdeňku,
oceňuju, že ses nakonec rozhodl kandidovat na předsedu, byť si myslím, že práce máš na magistrátu víc než dost.

Mám za to, že předseda strany by měl být příští rok celostátním lídrem. Přestaňme si říkat, že to tak být nemá. Zajímalo by mě, jak se na to tváříš ty. Byl bys celostátním lídrem a vedl Piráty ve volbách do Sněmovny? Jestli máš názor opačný, tak by mě zajímalo proč, a kdo by podle tebe měl tím lídrem být.

Díky.

Tyto volby jsou volbou předsedy strany na cca rok. Vnímám svoji roli jako interim managera, který stranu připraví na volby do poslanecké sněmovny v roce 2025. Zásadní prioritou je nyní příprava programu zaměřeného na ekonomiku. Leadera do voleb budou Piráti hledat následně, ale vnímám spoluodpovědnost předsedy strany za to, že najdeme leadera, který osloví voliče svou ekonomickou kompetencí.

Zdeňku, chápu to tedy tak, že ty nechceš být celostátním lídrem do Sněmovny? A kandidoval bys jako předseda do Sněmovny?

Mgr. Martin Štěrba | zastupitel Prahy 8 a předseda místního sdružení
+420 732 408 769 | www.fb.com/sterbamartin.praha8 | www.x.com/sterbamartin
martin.sterba@pirati.cz

Zdenek.Kubala
Technické oddělení
Profese: OSS Architect & consultant, SW Engineer
Dostal poděkování: 853 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek.Kubala »

Ahoj kolego z RV!

OFFTOPICvyjimecne porusim pravidlo "hlasuji opacne jak ty" :Dy i tobe vyjadrim podporu a to hlavne proto, ze

• mas z meho pohledu stranickeho srovnani nadprumerne medialni vystupovani a medialni inteligenci (jen teda obcas by bylo dobre zkratit myslenku do par vet :P)
  • mas zkusenosti z politicky exponovanych funkci
  • alespon z tveho pusobeni v RV je fer dodat, ze jsi schopen i prednest ci (nechat :)) pripravit material
  • i kdyz s tebou v dost vecech nesouhlasim (viz nadsazka v offtopiku v druhe vete), tak si ale cenim toho, ze nejednas zkratkovite a snazis se i kontruktivne a pragmaticky
  • cenim si konkretni vize, i kdyz mi v kontextu budoucnosti strany horizontu delsi jak 1 rok prijde nepostavena na datech :)
  • v neposledni rade mas smysl pro humor

Kazdopadne, se te na zasedani RV zeptam na strucne vysveteleni par veci ohledne ICT operatora :twisted:!

OFFTOPICco se tyka zminovane vize, jen podotknu ze aplikovat vsech 8 bodu nebo nic je zbytecne konflitni a vnimam tam velka rizika, navic strana vic konfliktnich veci nepotrebuje, ja osobne razim zpusob opacny a to zjistit, co chce clenska zakladna a pak na to nasroubovat svou vizi. (nicmene osobne nemam problem s celkem, ale s par konkretnima formulace ktere ignoruji fakt, ze jsme strana, co vznikla ze spoda a lpi na prime demokracii a participaci clenske zakladny - i kdyz souhlasim, ze jsou situace, ktere si zaslouzi zmeny, viz clenske podnety, ale to uz je mimo tema nominacniho vlakna)

Naposledy upravil(a) Zdenek.Kubala dne 10 říj 2024, 09:55, celkem upraveno 1 x.

Muj podpis? Ten "ve spravny cas" kazdy pozna. :)

UNIX - Where is a shell, there is a way.

Emeritni mistopredseda KS Pardubicky kraj a MS Chrudimsko.
clen Republikoveho vyboru za CF (drive za PaK)
soucasti technickeho odboru

Martin.Duska
Člen KS Praha
Profese: Politolog
Dal poděkování: 442 poděkování
Dostal poděkování: 531 poděkování

Příspěvek od Martin.Duska »

Chci Zdeňkovi poděkovat. Mohu na něj mít 100 důvodů v čem se názorově lišíme. Ale se Zdeňkem vedeme diskusi na základě argumentů a ne ideologie.

Se Zdeňkem jsme čitelná strana pro voliče. Ustojí náročnou kampaň a nebude se opakovat fuck up z evropských voleb.

Středová liberální strana co má výsledky a je schopná je prezentovat veřejnosti.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Duska za příspěvky (celkem 5):
Jaroslav.Toman, Milan.Zeleny, libor.dusek, Bohdana.Hola, Zuzana.Freitas

„Každé skutečné dobrodružství vzniká nárazem fantazie na skutečnost.“ Karel Čapek

Podporuji Rekonstrukci Pirátů www.rekonstrukcepiratu.cz

Jakub.Rychly
Předseda/předsedkyně místního sdružení
Profese: founder Nekrachni, mluvčí Fóra mládeže
Dal poděkování: 18 poděkování
Dostal poděkování: 92 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub.Rychly »

Já Zdeňka sleduji už dlouho ... i z doby, než jsem vstoupil do strany a chápal, co je to vlastně politika. Byl to člověk, který na mě působil profesionálně a ready řídit velké město, takže proč by nemohl řídit i naší stranu, že?

Fandím a věřím, že právě Zdeněk, nás vrátí na správný kurz a nasadí ten správný batoh.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Rychly za příspěvky (celkem 4):
Martin.Duska, Jaroslav.Toman, Tereza.Hubackova, Bohdana.Hola

Jakub Rychlý
jakub.rychly@pirati.cz
+420 773 319 015

předseda MS Praha 12
témata: vzdělávání, finanční gramotnost, volný čas a participace

Jan.Podhajsky
Člen KS Praha
Profese: sociolog,
Dal poděkování: 1286 poděkování
Dostal poděkování: 1292 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Podhajsky »

Budu citovat tvu prispevek k diskuzi k baliku zmen Nova vlna, ktereho jsi signatar. Tvoje odpoved se tyka zpusobu autoritarske tvorby kandidatek. Jeden diskutujici argumentuje, ze vas navrh by posilil zakulisni machinace pri jejich tvorbe.
viewtopic.php?p=891561#p891561

Zdenek.Hrib píše: 10 říj 2024, 08:32

@Marek.Krejpsky tak děkuji za potvrzení, že nyní se při tvorbě kandidátek dělají zákulisní aliance. Tento návrh do toho vnese naopak transparentnost, protože bude zcela legitimní otázka "a s kým do toho jdeš?" hned v primárkách leadera a vykrucování se bude působit trapně. Navíc minimum 60% odstraní válcování většinou jednoho hlasu.

Takže naopak se tím navyšuje transparentnost (karty na stůl) i míra demokracie (čelo bude muset mít k navolení větší většinu). A jako bonus zvýšení legitimity díky vyšší účasti, kterou při postupném hlasování prostě tak vysoko nikdy neudržíš.

a to jsem si myslil, ze jsi byl soucasti "kupceni" s hlasama prinejmensim v RV. taky jsem si myslil, ze jedes v prazskem klikareni v turbo modu. jsem prekvapeny z toho, ze ti druzi musi potvrdit zakulisni aliance a machinace, ackoli jsem mel pocit, ze v nich naplno jedes.

Nicmene tvoje kandidatura je pro me prijatelnou.

Muj dotaz je:

• mnohy stredni a vyssi management na magistratu na jednu stranu rika, ze tlacis veci, na druhou stranu si stezuji, ze jsi casto arogantni az sprosty. videl jsem i ukazky tvoji komunikace s magosskym adminem a muzu rict, ze tohle mi rodina uvadela jako priklad daleko za hranici hodnotove prijatelneho pristupu k lidem. obcas je tvoje vystupovani negativne zminovano na sitich ci v mediich i treba koalicnimi partnery nebo opozici na magosi. budes pristupny nejakemu coachingu, abys svym stylem nekompromisniho autoritaskeho vedeni a prikre az arogantni komunikace nerozdrbal stranu?

diks za odpovedi.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Podhajsky za příspěvky (celkem 6):
Lukas.Novy, Alena.Jacikova, Petr.Stastny, Dalibor.Zahora, Marek.Krejpsky, Martina

Stopuji zásadně v županu.
Pište mi na email jan.podhajsky@pirati.cz ; https://lide.pirati.cz/profil/2811/
Sem pirát i bez předpicu.

David.Chudozilov
Člen KS Praha
Profese: Asist. vl. zmocněnce, student FJFI ČVUT
Dal poděkování: 35 poděkování
Dostal poděkování: 45 poděkování

Příspěvek od David.Chudozilov »

Kandidaturu podporuji, primárně z pragmatických důvodů, aby předsedou nadále zůstala výrazná osoba, která má šanci nás udržet nad 5 procenty.

Nicméně přijde mi celkem mimo mísu mluvit o velké potřebě zvolnotržnění, když naši vlastní odborníci donedávna sedící na ministerstvech říkají něco úplně jiného, a mají na to skutečné a relevantní argumenty a podklady. Takže doufám, že tato Kalouskovská rétorika se má týkat pouze programu na zaujmutí průměrného českého liberála, a ne skutečných policies, co budeme při příští příležitosti bytí u moci tlačit…

Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Chudozilov za příspěvky (celkem 5):
Adam.Senk, Jan.Podhajsky, Simon.Reizer, Petr.Stastny, Lukas.Novy

Místopředseda Mladého Pirátstva, člen MS Praha 9, student Jaderky ČVUT se zaměřením na kvantové technologie, asistent vládního zmocněnce pro kvantové technologie

Signal: David Chudožilov
Mail: david.chudozilov@gmail.com

Zamčeno

Zpět na „[Archív] Ukončené členské podněty“