Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Kuba.C
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 14 poděkování
Dostal poděkování: 46 poděkování

Re: Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Příspěvek od Kuba.C »

kaossik píše: 26 zář 2024, 16:45
Petr.Vileta píše: 26 zář 2024, 16:36

Právě proto, že to voliče ANO nezajímá, nevolí Piráty, protože mi to moc tlačíme do popředí. Občana zajímá, jak z Berouna dojíždět do práce v Mladé Boleslavi a bude volit toho, kdo mu nabídne vlak, autobus, nebo dálnici a ne toho, kdo mu nabídne manželství pro všechny a zákaz spalovacích aut. ;)

Mě ale nepřijde, že by Piráti tohle nějak tlačili do popředí, říká se to o nich, je jich to vkládáno do úst, ale odpovídá to realitě?

Osobně mi přijde, že Piráti do popředí netlačí nic, je to komunikačně mrtvá strana, jelikož předseda teď 3 roky makal a neměl čas tu stranu nějak propagovat.

Pochopitelně že politická konkurence do toho prázdného prostoru může vložit ledacos a daří se jí to úspěšně.

Divej, presne tak, rika se to o nich, je uplne fuk do jake miry je to pravda, vetsina lidi voli emocemi. A Pirati LGBTQ+ tlaci, to je fakt.
Do palestinskych vlajek se taky nekteri motaj
Bartos kdysi prohlasil, ze nema problem s tim, kdyby Evropa byla muslimska (no tak s tim mam giga problem, to by byla smrt demokracie, rovnosti muzu a zen, svobody slova atd...)
Ja se jen snazim rict, co vsude od lidi slysim a kdyz se jich ptam co rikaj na piraty.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Kuba.C za příspěvek:
Martin.Stanko
gunka.daniel
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 1 poděkování

Re: Napsali o nás

Příspěvek od gunka.daniel »

Mě by upřímně zajímalo, jestli jste vy všichni "ušlechtilí komunisté" četli Komunistický manifest. Není to tak dlouhé, je to celkem zábavné a nechápu, jak to někdo může přečíst, úplně zignrovat ty pasáže o násilí, a pak mluvit o nějakém zmanipulovaném antikomunismu... doporučuju Poppra, Otevřenou společnost nebo kratší bídu historicismu. Velmi dobře ilustruje jak se z té "ušlechtilé" myšlenky rodí totalita.

vitex píše: 06 led 2022, 07:46
petrr píše: 05 led 2022, 14:03

Jenom jsem čekal, kdy se Michailidu její obdiv k “demokratickému komunismu” vymstí:

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ka ... a-40383021

Další hřebík do rakve straně, která jakékoliv spojování s komunismem označovala za dezinfo. A je fakt jedno, jakým filozofickým konceptem si to autorka obhajuje.

Já jsem k té věci Janě napsal toto:

Zdarec, možná ti coby vláčené hnojomety touhle dobou přijde vhod dozvědět se, že třeba já tě naprosto podporuji a narozdíl od většiny ostatních jsem 1984 nečetl prdelí a tudíž vím jak funguje newspeak. Tvůj problém je, že asi tak nějak předpokládáš že nějaké slovo má takový význam, jaký je ve slovníku a ne takový jaký jak jej vnímají lidé zmanipulovaní 25. lety "antikomunizmu". Díky tomu jen málo lidí dokáže rozlišit mezi ušlechtilou původní myšlenkou a procesy padesátých let. Já ano. Můj pradědeček v roce 1925 s celou anarchistickou skupinou Dr. Vrtbenského vstoupil do komunistické strany. Jistě by to neudělali pokud by věděli jak to dopadne. Nicméně to bylo před tím než byla KSČ ovládnuta KGB a vším co pak následovalo. Že tolik lidí nedbá na tato základní fakta není tvoje chyba, nicméně si slízneš co sis navařila podle pravidla "s upřímností nejdřív pojdeš" Ale zkus v tom vidět i to dobré. Lidé se vybarví.

Tito uživatelé poděkovali autorovi gunka.daniel za příspěvek:
Petr.Vileta
snejdarmi
Profese: elektrotechnik
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 89 poděkování

Příspěvek od snejdarmi »

Palec nahoru za vystoupení JHL v dnešních UdK na ČT24. ;)

Tito uživatelé poděkovali autorovi snejdarmi za příspěvky (celkem 2):
anon123, Blanka.Lednicka
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8808 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

snejdarmi píše: 26 zář 2024, 22:44

Doprkvančic, kdo je JHL? To by ti upadla klávesnice, kdybys napsal alespoň celé příjmení? :roll:

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1030 poděkování
Dostal poděkování: 2444 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Právě proto, že to voliče ANO nezajímá, nevolí Piráty, protože mi to moc tlačíme do popředí. Občana zajímá, jak z Berouna dojíždět do práce v Mladé Boleslavi a bude volit toho, kdo mu nabídne vlak, autobus, nebo dálnici a ne toho, kdo mu nabídne manželství pro všechny a zákaz spalovacích aut. ;)

K úplnému zákazu spalovacích motorů má EU i Piráti daleko. Nicméně to, co se ve volební kampani do EU snažil (marně) zdůrazňovat např. Mikuláš Peksa, tedy že peníze, které země EU utrácí za fosilní paliva, prostě nakonec vždy budou financovat totalitní, diktátorské, fundamentalistické či jinak nedemokratické režimy v zemích, které tato paliva vyváží, to je prostě fakt. Lidi to nechtějí slyšet. Nechtějí přemýšlet, jestli bydlet v Berouně a dojíždět do práce v Mladé Boleslavi dává jakýkoliv ekonomický smysl, jestli díky tomu budeme konkurenceschopní, jestli není třeba lepší zajistit byty tam, kde jsou pracovní místa, nebo zajistit vznik pracovních míst tam, kde lidi mají kde bydlet, a ne se drbat levou nohou za pravým uchem (protože všechny ty dopravní zácpy před Prahou přesně takovýmto krkolomným pokusem podrbat se jsou).

Celá Evropa ovšem řeší to samé: občané směr, který je v podstatě jediný možný odmítají, a to tím více, čím více na východ od domnělého "konzumního ráje" se nacházejí. Protože prostě obyvatelé ČR věřili že oni jsou další na řadě, aby do konzumního ráje vstoupili (a některým, ale ne všem, se to víceméně povedlo, jenže procento těch, kterým se to povedlo, je daleko větší v Praze, a ne v regionech, o kterých byly mimochodem krajské volby.. ve kterých ale zdaleka nepropadli jen Piráti).

Víceméně se nám poměrně obratně podařilo stát se vším tím, co populisté předhazují masám k jednoduchém nenávidění (tedy jediný, komu se to podařilo úspěšněji, jsou Zelení.... ti si už prošli rozpadem na levicové Zelené, liberální Zelené a proruské trolly, a byl bych docela nerad, kdyby se tenhle model zopakovat u Pirátů... čistě už jen z principu, protože se rád podílím na vytváření struktur, které jsou životaschopné, robustní a jen tak se nerozpadnou... i když už mají třeba něco najeto...)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvek:
Vojtech.Pikal

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

Daniel.Kopecky
Člen KS Středočeský kraj
Profese: Chemický inženýr, Programátor
Dal poděkování: 26 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování

Příspěvek od Daniel.Kopecky »

Petr.Vileta píše: 26 zář 2024, 23:21

Doprkvančic, kdo je JHL? To by ti upadla klávesnice, kdybys napsal alespoň celé příjmení? :roll:

@Jana.Leitnerova a vím to jen proto, že jsem to viděl.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8808 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Michael.Polak píše: 26 zář 2024, 23:40

K úplnému zákazu spalovacích motorů má EU i Piráti daleko. Nicméně to, co se ve volební kampani do EU snažil (marně) zdůrazňovat např. Mikuláš Peksa, tedy že peníze, které země EU utrácí za fosilní paliva, prostě nakonec vždy budou financovat totalitní, diktátorské, fundamentalistické či jinak nedemokratické režimy v zemích, které tato paliva vyváží, to je prostě fakt. Lidi to nechtějí slyšet. Nechtějí přemýšlet, jestli bydlet v Berouně a dojíždět do práce v Mladé Boleslavi dává jakýkoliv ekonomický smysl, jestli díky tomu budeme konkurenceschopní, jestli není třeba lepší zajistit byty tam, kde jsou pracovní místa, nebo zajistit vznik pracovních míst tam, kde lidi mají kde bydlet, a ne se drbat levou nohou za pravým uchem (protože všechny ty dopravní zácpy před Prahou přesně takovýmto krkolomným pokusem podrbat se jsou).

Pardón, pro jednoduchost jsem vynechal dvě slůvka. Zákaz výroby nových spalovacích aut. Což EU tlačí násilím a Piráti horlivě podporují. Ropa se ovšem netěží jen v Arábii a Rusku, ale také v Norsku, USA, Rakousku, dokonce u nás.
https://casopisargument.cz/44704

Když chudší občan zdědí 100 let starý rodinný domek v Berouně a podaří se mu získat zaměstnání v Mladé Boleslavi za 80 tisíc měsíčně, proč by neměl za nějakých 2000 měsíčně dojíždět? Když se mu to vyplatí jak penězi, tak časově a nevadí mu to ani zdravotně, proč ne? V Británii nebo USA jsou lidé schopni se za prací stěhovat, ale tam se nájemní byty pronajímají i s nábytkem. Nájemník si přinese 4 krabice od banánů osobních věcí a po pár letech si je zase odnese třeba o 300 kilometrů dál. U nás si i nájemné bydlení lidé zařizují nábytkem, koberci, atd. A zácpy před Prahou ... no přesvědč Evropskou vesmírnou agenturu, že si má postavit barák v Benešově a hned budeš mít o 500 aut na příjezdu méně. :D

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvek:
Jana.Syrovatkova

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Michael.Polak
Profese: programátor, poskytovatel Internetu
Dal poděkování: 1030 poděkování
Dostal poděkování: 2444 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael.Polak »

Petr.Vileta píše: 27 zář 2024, 00:01

Ropa se ovšem netěží jen v Arábii a Rusku, ale také v Norsku, USA, Rakousku, dokonce u nás.

Pokud si čeští motoristé vystačí s ropou těženou u nás, tak máme opravdu po problémech s emisemi a dopravními zácpami :-)

Vidím, že v umění online argumentace se stále mám co učit, abych dosáhl mistrovství...

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvek:
Vojtech.Pikal

⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence

snejdarmi
Profese: elektrotechnik
Dal poděkování: 15 poděkování
Dostal poděkování: 89 poděkování

Příspěvek od snejdarmi »

Petr.Vileta píše: 26 zář 2024, 23:21

Pardon, doufal , jsem že zkratky UdK na ČT24 budou dostatečnou indicií si to zjistit :) Příště se polepším...

kaossik
Profese: Podnikatel, online marketing
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaossik »

Co se ropy a Green dealu týká, tak paradoxem toho je, že díky tlaku na zákaz spalovacích aut a podporou elektromobilů se diverzifikuje portfolio aut. A diverzifikuje to i suroviny k pohonu, čímž se snižuje podíl ropy => snižuje se poptávka => snižuje se cena. Ti co nadávají na Green deal jsou v podstatě ti, kteří díky tomu jezdí za super levný benzín (inflací za řadu let prakticky netknutý). Pochopitelně to sere ty země, co ropu produkují.

Tito uživatelé poděkovali autorovi kaossik za příspěvky (celkem 3):
anon2025, Vojtech.Pikal, Michael.Polak
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“