Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
samwise

Re: Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Příspěvek od samwise »

eladar píše: 26 zář 2024, 15:06

Je to stejné, jako kdyby jednonohý nasliboval trenérovi maratonského běhu, že poletí jako ptáček a trenér ho díky tomu nanominoval na olympiádu. Když pak nedoběhne v limitu ani na první kontrolní bod, tak z toho neúspěchu taky nebudete vinit toho jednonohého. Vina by padla čistě na hlavu trenéra.

Do značné míry souhlasím, ale stejně... Když se na olympiádě zesměšnila tzv. b-girl Raygun, protože prostě neovládá to, v čem se soutěžilo, tak si to taky sama pěkně schytala, protože měla tu drzost vůbec nastoupit.

Zajímalo by mě, co kdyby byl Bartoš v červenci oznámil, že firma ten software zpackala, že se s ní bude stát soudit a že se tedy začne znova. Sice by si slízl to, že to zadal bez výběrka, ale měl by aspoň nějaké alibi.

Martin.Stanko
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: PR consultant
Dal poděkování: 12 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Martin.Stanko »

kaossik píše: 26 zář 2024, 15:46
Martin.Stanko píše: 26 zář 2024, 15:27

[Levicový volič půjde volit ANO dneska. Určitě ne Piráty, kteří seděli celou dobu v Pětikoalici. Takže vy byste neměli sedět prdelí na dvou židlích (teda Piráti myslím), ale měli by pochopit, že volné místo je pořád veprostřed.

Dle průzkumů mají všechny strany současné pětikoalice šanci rozdělit si cca 42% hlasů. Takže jakákoliv snaha přerozdělit tyhle hlasy ve směru k Pirátům nebude mít žádný smysl.

1) pravicový volič stejně radši volit ODS, TOP09, nebo STAN i kdyby Piráti vyházeli všechny komouše, originál je prostě vždycky lepší.

2) tahle snaha nás vrhne buď do vlády ANO + SPD (PRO, Motoristé, Trikolóra, Stačilo) nebo do vlády ANO + ODS. A to naší republice zpečetí budoucnost na dlouho dopředu.

ANO volí spousta lidí jako menší zlo, takže nabídnout těmto lidem alternativu je jediná šance, aby tahle republika nešla do háje a Piráti jsou jediná strana, která na to má určitý potenciál. 1 rok bez vládního angažmá a ideálně předseda, který do té vlády nechtěl už od začátku a tedy je konzistentní, je tak nějak jediná šance.

Ale to vůbec není pravda. Já se celý život považuju za pravicově smýšlejícího člověka, který ale chápe, že společnost nějak vypadá a není zdravé, aby dloudobě vládla vyloženě pravicová nebo vyloženě levicová strana, protože to bude vytvářet pnutí a rozdělovat společnost. Proto mi velmi vyhovuje středová liberální strana - proto ODS vůbec nevěřím kvůli kmotrům, TOP umřela už dávno před starým pánem, lidovce jsem volil jednou, když to s nimi vypadalo rozumněji a před tím unii svobody. Ale právě díky těm WOKE výstřelkům jsem se nejdřív hrozně zklamal v Pirátech u EU (volil jsem vás svého času všude), protože GD za každou cenu, bez rozmyslu je špatně, pak místně, v Praze pak už jen napůl a poslední, co mi zbývá, je celostát. Akcentace zbytečných témat pro běžný lid, tak jak to tlačí třeba ta rudá divoženka Michailidu (nebo jak se jmenuje), mi hrozně vadí. Pak už mi zbývá jenom STAN.

Martin.Stanko

Zajímavá otázka zní - má být strana taková, jakou ji chtějí její členové - za předpokladu, že to neoslovuje dostatek voličů - nebo se má strana přizpůsobit nějaké větší skupinové poptávce ze strany sympatizujících voličů? Třeba na základě nějakého průzkumu, dotazníkového šetření a tak. A tím nemyslím proboha veletoče, které předvádí ANO nebo politika čistě dle průzkůmů, jako to zase dělá ANO. Ale právě třeba to ukotvení v politickém spektru, akcentace či potlačení témat... (potlačení znamená,. že pro ně třeba budete hlasovat, ale nebudete je tlačit)...

Mně přijde, že Pirátské členstvo vůbec nezajímá, co chtějí voliči, kteří o nich přinejmenším uvažují. Piráti jsou fakt pořád příliš idealističní a ideologičtí. Voliči přizpůsob se nám nebo jdi do pryč. My tě nepotřebujeme, důležité je, že máme pořád své ideály. Což je hezký v knížkách, v praxi to dopadá na hubu. A o to víc, když jsou v té straně dva proudy, tak říkaje.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Stanko za příspěvky (celkem 3):
eladar, Vojtech.Pikal, anonym51641
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8808 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

mindi píše: 25 zář 2024, 23:27

Ano, čím menší počet lidí něco dělá, tím rychleji to jde kupředu, protože při 5 lidech je možné pro práci aplikovat velice úzkou koordinaci (při 5 lidech je komunikační režie minimální). Nepotřebujete žádný manuály, žádný popisy rozhraní, skoro nic. Si to řeknou při obědě, tak asi.

Většina dobrých projektů vznikla tímto způsobem. Namátkou Microsoft, Jobsova firma, Facebook, Google, Telegram, VKontaktě, AVG Antivirus, Avast, atd. Manuály a popisy rozhraní se psaly až podle toho, co už bylo vytvořeno a jak se z týmu pár erudovaných nadšenců stala firma s desítkami nebo stovkami zaměstnanců, začalo to jít do ... vy víte kam. :)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

kaossik
Profese: Podnikatel, online marketing
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaossik »

Kuba.C píše: 26 zář 2024, 16:00

Si teda nemyslím, že by zrovna Piráti měli nějakou šanci polovit voliče ANO, proč?

• příliš aktivistická podpora LGBTQ+ menšin
  • podpora palestinců
  • podpora přijímání migrantů z Afriky a blízkého východu
  • přílišná podpora green dealu tzv. na sílu
    To jsou prostě témata a aktivity, přes které tito lidé Piráty fakt volit nebudou, i kdyby jim slibovali sebevětší levicovou "kořist"

Vy se pletete, tohle skutečně není nic, co by průměrného voliče ANO zajímalo. To co popisujete, to vadí jistému extrému, který je velmi hlasitý a populisté k němu inklinují. Ale tento extrém se bude koncentrovat v extremisticých stranách, jako je SPD, Motoristé. Drtivá většina voličů ANO tohle vůbec nezajímá, jsou to konformisti, jsou schopni přijmout populární názor za svůj, ale nerozhodují se na základě něj. Proč lidi volí ANO? Protože je to jediná neextremistická opoziční strana, menší zlo. Znám spoustu bývalých voličů Pirátů, kteří teď volí ANO kvůli zradě vládním angažmá.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8808 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

kaossik píše: 26 zář 2024, 16:30
Kuba.C píše: 26 zář 2024, 16:00

Si teda nemyslím, že by zrovna Piráti měli nějakou šanci polovit voliče ANO, proč?

• příliš aktivistická podpora LGBTQ+ menšin
  • podpora palestinců
  • podpora přijímání migrantů z Afriky a blízkého východu
  • přílišná podpora green dealu tzv. na sílu
    To jsou prostě témata a aktivity, přes které tito lidé Piráty fakt volit nebudou, i kdyby jim slibovali sebevětší levicovou "kořist"

Vy se pletete, tohle skutečně není nic, co by průměrného voliče ANO zajímalo. To co popisujete, to vadí jistému extrému, který je velmi hlasitý a populisté k němu inklinují. Ale tento extrém se bude koncentrovat v extremisticých stranách, jako je SPD, Motoristé. Drtivá většina voličů ANO tohle vůbec nezajímá, jsou to konformisti, jsou schopni přijmout populární názor za svůj, ale nerozhodují se na základě něj. Proč lidi volí ANO? Protože je to jediná neextremistická opoziční strana, menší zlo. Znám spoustu bývalých voličů Pirátů, kteří teď volí ANO kvůli zradě vládním angažmá.

Právě proto, že to voliče ANO nezajímá, nevolí Piráty, protože mi to moc tlačíme do popředí. Občana zajímá, jak z Berouna dojíždět do práce v Mladé Boleslavi a bude volit toho, kdo mu nabídne vlak, autobus, nebo dálnici a ne toho, kdo mu nabídne manželství pro všechny a zákaz spalovacích aut. ;)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

BlueS
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od BlueS »

Já bych se, s dovolením, taky zapojil. Volil jsem Piráty od 18, 2017, přestal u EU 2024. Pro informaci, od té doby nevolím vůbec. Já nějak nemám pocit, že Piráti řeší moje témata nebo témata mi blízká, které zhruba jsou: decentralizace, svoboda internetu, malý podíl mužů na univerzitách, ... Musím souhlasit s tím, co bylo napsané výše, středová liberální strana. Skoro se mi zdá, že voliči jako já přešli ke starostům, zatímco se Piráti krůčky posouvali, pro absenci lepšího termínu, ke kulturní levici, neboli stejný jako Zelení. Já v podstatě celý ten program podporuji, ale nic z toho se netýká mě, vyjma obligátního zlevnění nájmů. což měla zařídit částečně i ta digitalizace. Babišovi se taky podařilo v obecném psyché Piráty dát na stejnou úroveň "woke", což se bohužel nepodařilo od parlamentních voleb vyčistit. Woke politika je sice ok, ale má konotace negativní spojené s přetvářkou, netolerancí, ...

Tito uživatelé poděkovali autorovi BlueS za příspěvek:
eladar
kaossik
Profese: Podnikatel, online marketing
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kaossik »

Petr.Vileta píše: 26 zář 2024, 16:36

Právě proto, že to voliče ANO nezajímá, nevolí Piráty, protože mi to moc tlačíme do popředí. Občana zajímá, jak z Berouna dojíždět do práce v Mladé Boleslavi a bude volit toho, kdo mu nabídne vlak, autobus, nebo dálnici a ne toho, kdo mu nabídne manželství pro všechny a zákaz spalovacích aut. ;)

Mě ale nepřijde, že by Piráti tohle nějak tlačili do popředí, říká se to o nich, je jich to vkládáno do úst, ale odpovídá to realitě?

Osobně mi přijde, že Piráti do popředí netlačí nic, je to komunikačně mrtvá strana, jelikož předseda teď 3 roky makal a neměl čas tu stranu nějak propagovat.

Pochopitelně že politická konkurence do toho prázdného prostoru může vložit ledacos a daří se jí to úspěšně.

Tito uživatelé poděkovali autorovi kaossik za příspěvek:
Vojtech.Pikal
eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Příspěvek od eladar »

samwise píše: 26 zář 2024, 16:01
eladar píše: 26 zář 2024, 15:06

Je to stejné, jako kdyby jednonohý nasliboval trenérovi maratonského běhu, že poletí jako ptáček a trenér ho díky tomu nanominoval na olympiádu. Když pak nedoběhne v limitu ani na první kontrolní bod, tak z toho neúspěchu taky nebudete vinit toho jednonohého. Vina by padla čistě na hlavu trenéra.

Do značné míry souhlasím, ale stejně... Když se na olympiádě zesměšnila tzv. b-girl Raygun, protože prostě neovládá to, v čem se soutěžilo, tak si to taky sama pěkně schytala, protože měla tu drzost vůbec nastoupit.

Zajímalo by mě, co kdyby byl Bartoš v červenci oznámil, že firma ten software zpackala, že se s ní bude stát soudit a že se tedy začne znova. Sice by si slízl to, že to zadal bez výběrka, ale měl by aspoň nějaké alibi.

... nemyslím, že by uspěl. Vyvíjelo se to přece agilně a firma dělala to, co po ní stakeholder požadoval a schválil.

Martin.Stanko

kaossik píše: 26 zář 2024, 16:45
Petr.Vileta píše: 26 zář 2024, 16:36

Mě ale nepřijde, že by Piráti tohle nějak tlačili do popředí, říká se to o nich, je jich to vkládáno do úst, ale odpovídá to realitě?

Osobně mi přijde, že Piráti do popředí netlačí nic, je to komunikačně mrtvá strana, jelikož předseda teď 3 roky makal a neměl čas tu stranu nějak propagovat.

Pochopitelně že politická konkurence do toho prázdného prostoru může vložit ledacos a daří se jí to úspěšně.

NO a právě tím, že nekomunikují nebo blbě a roztříštěně a někdy i ústy lidí, kteří vyloženě woke jsou, tak na nich ta nálepka zůstává, protože to říkají jiní, co jsou víc slyšet. A jsme zase u toho, jestli Piráti vůbec chápou, co je součástí toho, být POLITICKÁ STRANA. Že je totéž, jako mít firmu, ale nemít žádný marketing a říkat si - lidi si mně najdou, protože dělám dobrý výrobky. Jo, najdou, pár, ale prostě nemá to ponteciál růst, zatímco jinej, co to dělá sériově, s reklamou, tomu utrhnou ruce.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Stanko za příspěvek:
Petr.Vileta
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“