Omlouvám se, nechci sypat sůl do otevřených ran.
Jsem si vědom (pro mě překvapivé role) premiéra (snad nejlépe jí vystihli Pečinka s Michopulosem ve svém dnes výjimečně vydaném Kecy a politika).
Co velice jako volič postrádám, je Piráty srozumitelně publikovaná oponentura k odbornému “posudku” DSŘ (Michopulos nazval tuto 22 stránkovou analýzu PR produktem, který je schopen IB obhájit i utopit a s odborností nemá nic společného), abych jí porozuměl i já, jako laik v IT a nebyl tlačen médií s různým ekonomickým pozadím a stranami na hranici existence (TOP09 a KDÚ) opakovaným tvrzením o hochštaplerství IB do ztotožnění s tímto názorem (viz Koukolík, Sociální mozek).
Marné, opakované fráze se usadí v uších posluchačů (nechci opakovat Goebbelsova slova).
Jistě, čtu zde názory člověka, který se deklaruje jako odborník na stavitelství a nenechal na DSŘ nit suchou, ale on je zúčastněnou stranou, která by se měla pro zjevnou podjatost komentářům vyhnout. Ale i tak - jako uživatel mi nic neříká o procesu digitalizace a nic do něj nepřináší.
Tedy odvedli Piráti na MMR špatnou práci?
Pokud ano - proč?
Byl-li problém v koaličních partnerech, ohradili se (Zajíček, Kupka, Stanjura jsou dle mého čistě subjektivního vnímání svhopni všeho a Kuba už to předvedl, když po Kauze Nečas zametl na sjezdu ODS s Němcovou, která se jediná postavila a neschovávala)?
Pokud se Piráti nejsou schopni zachovat jako jeden muž tak, kde se útočí na předsedu (zvoleným většinou, že je v demisi mu legalitě neubírá) a tedy na ně (pro mě nechopitelný postoj ministra Lipavského, kterého si Piráti prosadili proti vůli prezidenta a podrželi ho), má strana Pirátů smysl?