Odchod z vlády v aktuální situaci je za mě blbost. O odchodu z vlády se dalo uvažovat v době kdy na ministra Blažka praskla schůzka se zlem. To byla ideální situace jak si zachovat tvář a před "obyčejným lidem" ukázat, že to, s čím PS vtrhla do světa politiky bylo myšleno opravdu vážně, žel, nestalo se.
Aktuálně se dá dělat asi jen hodně málo, PS je pro smích valné většině veřejnosti. Nicméně za každé situace se dá něco zkusit, stále existují naivkové jako já, kteří doufají, že se konečně (po třetím debaklu ve volbách) začne něco dít.
- Odchod z vlády vs. digitalizace SŘ - vycházím z různých mediálních výstupů předsedy (budiž mu politická země lehká), pokud je to opravdu tak, že valná většina problémů je na straně uživatelské, je potřeba urychleně zamakat, opravdu ty věci dát do pořádku, je třeba šlapat po lidech, co to maj za úkol, bohužel tady se hraje už o každý den, každý den, kdy to není dotažené se totiž dá využít pro to, jak opět a stále dokola natírat PS v médiích.
Ruku v ruce s tím, by měla přijít nějaká radikální ofenziva proti kritikům, pokud se tvrzení I. Bartoše zakládá na pravdě, a většina problémů je na straně "user friendly" věcí, je důležité to cpát do lidí stejně jako to dělá protistrana. Př.: uspořádat online vysílání z nějakého stavebního úřadu, a reálně ukázat, jak systém pracuje. Co se zlepšilo, kolik to státu ušetřilo. Posléze z toho udělat mediální výstup, který jasně vysvětlí, že průser není tak "horký" jak někteří prezentují. Někde jsem zavadil i o zmínku tlaku ze strany developerů a různých lobistů na to, aby celý projekt krachl, pokud tomu tak je, bylo by fajn zmínit i tuhle věc. Chci tím říct, že mediální prezentace toho problému ze strany PS, potažmo MMR je nedostatečná, pak se není divu, že veřejnost je znechucena tím, co Piráti ve vládě předvádí.
Tady to bude asi největší kámen úrazu, zároveň s hašením toho průseru na MMR je třeba rázně bouchnout do stolu a radikálně změnit formu komunikace VŠECH členů PS, není možné to co předvádí někteří na svých účtech na sociálních sítích (viz poslední zde zmíněný post J. Michálka - wtf? Tyhle věci prostě sráží PS níž a níž, další výčet podobných nesmyslů viz příspěvek výše od @Kuba.C.
Celková prezentace PS - marketing. - tuší například někdo něco o p. Šalamounovi? Proč neprezentuje svou práci na ministerstvu? Ušetřil státu nějaké peníze? Nebo alespoň starosti? Prostě cokoliv? Nevím čím to je, možná je to jen můj pocit, ale v době, kdy na lidi populisté křičí z každého rohu, tak PS mlčí. Je to cílem odboru marketingu, nebo je to jen neschopnost? V obou případech by bylo potřeba urychleně zjednat nápravu, snad na to ještě ve stranické kase zbývají nějaké prostředky, protože to, jak se strana (NE)prezentuje navenek je tragédie.
Nicméně všechno to co jsem výše napsal má jeden háček, PS se musí jako celek vrátit mindsetem někam před rok 2015, v opačném případě se obávám, že není pomoci, což mě může mrzet, může mi to být líto, ale jak napsal Mirek, stýskat se mi nebude...