Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Kuba.C
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 14 poděkování
Dostal poděkování: 46 poděkování

Re: Diskuze k článkům a odkazům

Příspěvek od Kuba.C »

Petr.Vileta píše: 13 srp 2024, 12:55

Počítač tedy není takovým zařízením, pokud neobsahuje TV tuner.

njn, proto je třeba změna toho zákona, já taky nemám doma žádnou klasickou televizi, ale mám právě počítač... na kterém samozřejmě televizi sleduju, z ČT konkrétně různé zprávy nebo sporty.

eladar
Dal poděkování: 138 poděkování
Dostal poděkování: 244 poděkování

Re: Napsali o nás

Příspěvek od eladar »

Petr.Vileta píše: 13 srp 2024, 13:24
pavlinahamplova píše: 13 srp 2024, 12:53

Wagenknecht se jako jediný přibližuje skutečnému stavu věci. Budiž za to pochválen a ne dehonestovan :)

Pamatujete se, jak nebyly k sehnání webkamery v době covidu? A když už ji člověk někde objevil, tak kolik stála? A kolik stojí dnes? Asi tak 5x méně. Takže kdybych vyhodnocoval nákup webkamer státem v roce 2020 a srovnal to s cenami dnes, nebo v roce 2018, tak samozřejmě dospěju k výsledku, že ten nákup byl nejméně 3 až 5 krát předražený, ale když tehdy bylo třeba je koupit, je můj závěr k ničemu. ;)

Hodně nepovedené přirovnání ...
... jednak my tu munici na nic nepotřebujeme ...
... a když už se munice nakupuje, pak se to nehlásí dopředu, protože když se to vytroubí do světa, tak samozřejmě ceny stoupnou.

Na výroku, že stát nakoupil munici předraženou to nic nemění!

Tito uživatelé poděkovali autorovi eladar za příspěvek:
anon123
qnx
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Příspěvek od qnx »

Kuba.C: Ne, rozhodně to není třeba. Naopak, je to jasná zlodějina. Proč by měl za TV platit člověk, který TV nesleduje? Mám několik počítačů a TV na nich samozřejmě nesleduji.

Petr.Vileta: Tak ona ani TV bez antény není takovým zařízením. Pokud někdo používá TV třeba jako monitor pro hraní her a nepoužívá ji ke sledování TV, tak by za ni také platit neměl.

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvek:
anon123
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

eladar píše: 13 srp 2024, 13:40

Hodně nepovedené přirovnání ...
... jednak my tu munici na nic nepotřebujeme ...
... a když už se munice nakupuje, pak se to nehlásí dopředu, protože když se to vytroubí do světa, tak samozřejmě ceny stoupnou.

Na výroku, že stát nakoupil munici předraženou to nic nemění!

My tu munici potřebujeme na to, abychom ji mohli dodat Ukrajině. ;)
Co se týká nákupu, tak nepředpokládám, že nějaký Čech přiletí do Afriky s kufrem plným dolarů, v hospodě uzavře obchod a ten samý den z toho státu odlétají dvě letadla plná munice. Ono se to musí napřed vyjednat a stačí jeden ruský šváb ve vyjednávacím týmu prodávajícího státu, aby se ozvalo i Rusko s vyšší nabídkou. A jestli to nechceme pustit Rusku, musíme zvýšit cenu. Takže jeden granát 155mm, který by v době míru stál řekněme 100 USD, najednou po několika příhozech Rusů bude stát 300 USD. Jo, pochopitelně Rusové mohou jen hnát cenu nahoru a nakonec to nekoupit, prostě blafovat, jenže Ukrajina tu munici potřebuje.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

qnx

Příspěvek od qnx »

Petr.Vileta: 300USD ? Ty jsi troškař, tahle zlodějina se jede v mnohem větším stylu.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

qnx píše: 13 srp 2024, 20:38

Petr.Vileta: 300USD ? Ty jsi troškař, tahle zlodějina se jede v mnohem větším stylu.

"který by v době míru stál řekněme ..."
slovo "řekněme" lze zaměnit slovem "například"- ;)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11091 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

pavlinahamplova píše: 13 srp 2024, 09:19
Vojtech.Pikal píše: 12 srp 2024, 09:22

Hele, ten "Komentář" není ani podepsanej.

Je propojení Pirátů s deníkem N, když mám zaplacené předplatné?

Jako autor je uveden jakýsi Radim Panenka. Asi jste to přehlédl. Stane se.

Máte pravdu, přehlédl. Takhle schované za reklamama a banerama už jsem to nečekal.

Ten článek mě nijak zvlášť nezajímá. Spíše jde o to, že Piráti přijímají každoročně " dar" ve výši 2 500 000 Kč za to, že se dovedli sdružit se STAN.

Stejně, jako ostatní vládní strany dostávají tentýž dar za sdružení se. Je to svým způsobem hrozné. A dárci jsou spojeni s Deníkem N. Toto očekávám od ODS, je to běžný způsob této strany. U Pirátů mě to mrzí.

To je podíl na příspěvku za mandáty ("dar" od STAN), jestli se bavíme o tom samém. Kdyby jsme kandidovali samostatně a měli 10 %, tak asi dostáváme stejně nebo i víc.
Pokud se bavíte o jiném daru od "Spolek pro podporu liberální demokracie ČR", tak ten není každoroční, ten byl jednorázový před volbami, řekl bych. - https://politickefinance.cz/donor/spole ... r-09509071

Stejně tak jsem byla překvapená, že Piráti pobírali covidovy příspěvek na pronájem prostorů PICE. Opět, určitě to dělaly i ostatní strany, ale je to zvláštní vzhledem k rétorice vládnoucích stran.

O tomhle nic nevím, nevím proč by jsme to dělali a z jakého institutu by jsme to měli dostat? Zní to skoro jako porušení zákona. Můžete to nějak doložit?? Máte nějaký odkaz??
Bo s tím bych zásadně nesouhlasil a hnal někoho k odpovědnosti a aby se to vrátilo.

(Pokud se teda nejedná o nějakej regionální případ, kde se ty prostory nějak přepronajímaj k regionálnímu podnikání, ale i tak by to bylo dost blbý a dost by mě zajímalo, komu to přišlo jako dobrej nápad.)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Robert.Magni

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

anon123
Dal poděkování: 296 poděkování
Dostal poděkování: 157 poděkování

Příspěvek od anon123 »

Vojtech.Pikal píše: 15 srp 2024, 18:29
pavlinahamplova píše: 13 srp 2024, 09:19
Vojtech.Pikal píše: 12 srp 2024, 09:22

Hele, ten "Komentář" není ani podepsanej.

Je propojení Pirátů s deníkem N, když mám zaplacené předplatné?

Jako autor je uveden jakýsi Radim Panenka. Asi jste to přehlédl. Stane se.

Máte pravdu, přehlédl. Takhle schované za reklamama a banerama už jsem to nečekal.

Ten článek mě nijak zvlášť nezajímá. Spíše jde o to, že Piráti přijímají každoročně " dar" ve výši 2 500 000 Kč za to, že se dovedli sdružit se STAN.

Stejně, jako ostatní vládní strany dostávají tentýž dar za sdružení se. Je to svým způsobem hrozné. A dárci jsou spojeni s Deníkem N. Toto očekávám od ODS, je to běžný způsob této strany. U Pirátů mě to mrzí.

To je podíl na příspěvku za mandáty ("dar" od STAN), jestli se bavíme o tom samém. Kdyby jsme kandidovali samostatně a měli 10 %, tak asi dostáváme stejně nebo i víc.
Pokud se bavíte o jiném daru od "Spolek pro podporu liberální demokracie ČR", tak ten není každoroční, ten byl jednorázový před volbami, řekl bych. - https://politickefinance.cz/donor/spole ... r-09509071

Stejně tak jsem byla překvapená, že Piráti pobírali covidovy příspěvek na pronájem prostorů PICE. Opět, určitě to dělaly i ostatní strany, ale je to zvláštní vzhledem k rétorice vládnoucích stran.

O tomhle nic nevím, nevím proč by jsme to dělali a z jakého institutu by jsme to měli dostat? Zní to skoro jako porušení zákona. Můžete to nějak doložit?? Máte nějaký odkaz??
Bo s tím bych zásadně nesouhlasil a hnal někoho k odpovědnosti a aby se to vrátilo.

(Pokud se teda nejedná o nějakej regionální případ, kde se ty prostory nějak přepronajímaj k regionálnímu podnikání, ale i tak by to bylo dost blbý a dost by mě zajímalo, komu to přišlo jako dobrej nápad.)

Bavíme se o Spolku pro podporu liberální demokracie. Dle hlídače státu se jednalo o dva příspěvky, každé straně, v letech 2020 - 2021. Celkem 5 000 000 Kč. Co s tím má společného příjem ve výši 2 500 000 v letošním roce na transparentní účet od toho spolku netuším. Neznám proces těchto finančních toků.

Co se týče příspěvků na pronájem PICE, narazila jsem na to kdysi zde na fóru. Máte pravdu, že se jednalo o cosi regionálního. Mělo to souvislost se zrušením PICE. Najdu to, ale bude to trvat :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon123 za příspěvek:
Vojtech.Pikal
qnx

Příspěvek od qnx »

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj