Bezbřehá diskuze k aktuálním událostem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Jan.Adam
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 237 poděkování
Dostal poděkování: 508 poděkování

Re: Napsali o nás

Příspěvek od Jan.Adam »

Martin.Kucera píše: 31 črc 2024, 11:17
Jan.Adam píše: 31 črc 2024, 11:10
davkol píše: 23 črc 2024, 21:31

Má vůbec @Janka.Michailidu jakýkoli mandát mluvit takto jménem celé strany, nebo si už jako tradičně dělá, co chce?

Přiběhnou různí Záhorové a Kučerové rozhořčení porušováním pravidel, (tedy zejména pokud se jedná o náš poslanecký klub)?

No když už jsi poslanecký klub zmínil, tak ten je do téhle věci zapojen - https://www.pirati.cz/jak-pirati-pracuj ... 0-hodinou/

No já tam vidím jen Kocmanovou.... ;)

Btwm jak se toto, prosím pěkně, pane strážce "pirátských hodnot", slučuje s obecně llberálním přístupem Pirátů?

Ono jen že vypadáme po takovémto výstupu tak trochu jako debilové.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Adam za příspěvek:
Marek.Cmiel
qnx
Dal poděkování: 147 poděkování
Dostal poděkování: 335 poděkování

Re: Diskuze k článkům a odkazům

Příspěvek od qnx »

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_dtt
Na to by se dalo odpovědět, že zastavení dodávek nafty a elektřiny nebude ohrožovat Ukrajinu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi qnx za příspěvek:
Robert.Magni
anon123
Dal poděkování: 296 poděkování
Dostal poděkování: 157 poděkování

Příspěvek od anon123 »

To propojení Pirátů s Deníkem N, i skrze dárce, je tristní :( Lipavsky je aktivistická tragédie.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon123 za příspěvek:
eladar
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11091 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Hele, ten "Komentář" není ani podepsanej.

Je propojení Pirátů s deníkem N, když mám zaplacené předplatné?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 4):
Jakub.Backa, Robert.Magni, Jaroslav.Toman, Petr.Vileta

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

anon123

Příspěvek od anon123 »

Vojtech.Pikal píše: 12 srp 2024, 09:22

Jako autor je uveden jakýsi Radim Panenka. Asi jste to přehlédl. Stane se.

Ten článek mě nijak zvlášť nezajímá. Spíše jde o to, že Piráti přijímají každoročně " dar" ve výši 2 500 000 Kč za to, že se dovedli sdružit se STAN. Stejně, jako ostatní vládní strany dostávají tentýž dar za sdružení se. Je to svým způsobem hrozné. A dárci jsou spojeni s Deníkem N. Toto očekávám od ODS, je to běžný způsob této strany. U Pirátů mě to mrzí.

Stejně tak jsem byla překvapená, že Piráti pobírali covidovy příspěvek na pronájem prostorů PICE. Opět, určitě to dělaly i ostatní strany, ale je to zvláštní vzhledem k rétorice vládnoucích stran.

Kolik toho asi je, pod povrchem, když jedna z " nejčistších" stran dělá toto?

A já jsem měla minulý měsíc výčitky, když jsem pozdě uhradila koncesionářský poplatek, který je zákonem daný i pro ty, kteří vlastní vhodný přijímač, aniž by TV vůbec sledovali.

Jediné, co lze z výše uvedeneho s jistotou vydedukovat je to, že jsem velice hloupá.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon123 za příspěvky (celkem 2):
Robert.Magni, eladar
anon123

Příspěvek od anon123 »

Kuba.C píše: 13 srp 2024, 12:30

Další díra do paluby potápějící se Pirátské lodě... asi nestačí, že tam Bartoš stavebními úpravami vysekal otvor jako dveře, tak ještě přispěchal Wagenknecht a vrtá další díru.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/cesk ... omaci_bors

Toto je věc, která je známa, pokud se o to zajímáte. A spoustu té munice nakoupil Rusák, který nás prostě předplatil.

Kuba.C
Dal poděkování: 14 poděkování
Dostal poděkování: 46 poděkování

Příspěvek od Kuba.C »

pavlinahamplova píše: 13 srp 2024, 12:37

Další díra do paluby potápějící se Pirátské lodě... asi nestačí, že tam Bartoš stavebními úpravami vysekal otvor jako dveře, tak ještě přispěchal Wagenknecht a vrtá další díru.

Toto je věc, která je známa, pokud se o to zajímáte. A spoustu té munice nakoupil Rusák, který nás prostě předplatil.

1) kdo je schopen říct jestli je něco předražený nebo ne? Na základě čeho? Nelze srovnat cenu v době míru, kdy nějakou takovouhle munici nikdo moc nekupuje, nebo v době války, kdy je po ní obrovská poptávka (z obou stran).
2) jestli jí spousty vykoupil rusák a přeplatil nás, je to jen potvrzení toho, že těžko mohla být ta munice nějak předražená ;-)
3) funguje prostě nějaký trh, různý země tu munici maj/měly a prostě tady je cena, ber nebo nech být.
4) a je tedy lepší, že se koupí pro Ukrajinu, než aby se nekoupila nebo to koupilo pro Rusko !!!
5) a právě proto Wagenknecht dělá ze sebe, respektive z pirátů šaška, který chce opět jen něco rozvracet.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Kuba.C za příspěvky (celkem 2):
Petr.Vileta, Vit.Fux
anon123

Příspěvek od anon123 »

Kuba.C píše: 13 srp 2024, 12:50
pavlinahamplova píše: 13 srp 2024, 12:37

1) kdo je schopen říct jestli je něco předražený nebo ne? Na základě čeho? Nelze srovnat cenu v době míru, kdy nějakou takovouhle munici nikdo moc nekupuje, nebo v době války, kdy je po ní obrovská poptávka (z obou stran).
2) jestli jí spousty vykoupil rusák a přeplatil nás, je to jen potvrzení toho, že těžko mohla být ta munice nějak předražená ;-)
3) funguje prostě nějaký trh, různý země tu munici maj/měly a prostě tady je cena, ber nebo nech být.
4) a je tedy lepší, že se koupí pro Ukrajinu, než aby se nekoupila nebo to koupilo pro Rusko !!!
5) a právě proto Wagenknecht dělá ze sebe, respektive z pirátů šaška, který chce opět jen něco rozvracet.

Wagenknecht se jako jediný přibližuje skutečnému stavu věci. Budiž za to pochválen a ne dehonestovan :)

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

pavlinahamplova píše: 13 srp 2024, 09:19
Vojtech.Pikal píše: 12 srp 2024, 09:22

Jako autor je uveden jakýsi Radim Panenka. Asi jste to přehlédl. Stane se.

Vskutku, je tam. :o To je tedy opravdu šílená šablona, když mezi článkem a autorem je ještě "tuna balastu". :roll: Bývá dobrým zvykem seriózních novin, že autor je uveden pod titulkem, nebo bezprostředně za článkem.

pavlinahamplova píše: 13 srp 2024, 09:19

Spíše jde o to, že Piráti přijímají každoročně " dar" ve výši 2 500 000 Kč za to, že se dovedli sdružit se STAN. Stejně, jako ostatní vládní strany dostávají tentýž dar za sdružení se. Je to svým způsobem hrozné. A dárci jsou spojeni s Deníkem N. Toto očekávám od ODS, je to běžný způsob této strany. U Pirátů mě to mrzí.

Stejně tak jsem byla překvapená, že Piráti pobírali covidovy příspěvek na pronájem prostorů PICE. Opět, určitě to dělaly i ostatní strany, ale je to zvláštní vzhledem k rétorice vládnoucích stran.

Kolik toho asi je, pod povrchem, když jedna z " nejčistších" stran dělá toto?

A já jsem měla minulý měsíc výčitky, když jsem pozdě uhradila koncesionářský poplatek, který je zákonem daný i pro ty, kteří vlastní vhodný přijímač, aniž by TV vůbec sledovali.

Jediné, co lze z výše uvedeneho s jistotou vydedukovat je to, že jsem velice hloupá.

Moje babička říkávala "Hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere." :D Je povinností státu hlídat, aby nikdo nedostával žádné dávky nelegálně. Ani covidové, ani sociální, ani žádné jiné. Že Babiš rozdával covidové dávky na pronájmy plošně a neomezil to třeba jen na komerční prostory (jo, neziskovky by utřely), to je hloupost Babiše a jeho vlády.

A s tou televizí ... prodejte ji, pak nemusíte poplatek platit.

§ 2
Předmět poplatků
...

1. Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských rádiových vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen „televizní přijímač“). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu.

Počítač tedy není takovým zařízením, pokud neobsahuje TV tuner.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

pavlinahamplova píše: 13 srp 2024, 12:53

Wagenknecht se jako jediný přibližuje skutečnému stavu věci. Budiž za to pochválen a ne dehonestovan :)

Pamatujete se, jak nebyly k sehnání webkamery v době covidu? A když už ji člověk někde objevil, tak kolik stála? A kolik stojí dnes? Asi tak 5x méně. Takže kdybych vyhodnocoval nákup webkamer státem v roce 2020 a srovnal to s cenami dnes, nebo v roce 2018, tak samozřejmě dospěju k výsledku, že ten nákup byl nejméně 3 až 5 krát předražený, ale když tehdy bylo třeba je koupit, je můj závěr k ničemu. ;)

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“