pavlinahamplova píše: ↑30 črc 2024, 14:24
Jiri.Kaderavek píše: ↑29 črc 2024, 16:26
Asi lenost
Ale vážně, já jsem nad tím ještě neměl čas v kontextu událostí, které pro mne mají podstatně jiný rozměr, hlouběji přemýšlet. Ale máš pravdu, před chvílí jsem do DS JmK doručil oznámení o odstoupení z funkce člena zastupitelstva JmK. Díky za nakopnutí.
Přemýšlíte o nějakém novém politickém projektu? Diky
Samozřejně mne ty myšlenky napadají, na politické scéně teď nevidím žádnou stranu. která by reprezentovala naše původní zásady chránící striktně lidská práva, svobodu pohybu a soukromí tváří v tvář bezohledně postupující digitalizaci. Zdá se, že se všichni smířují s tím, že občan bude prostě státem trvale šmírován, protože takový je zájem státu a ten je více než naše lidská práva. Nemyslím si totiž přese všechno popírání zde, že by si tu někdo nalhával, že by si občané např. v referendu odsouhlasili, že budou dobrovolně hlásit místo pobytu státu. Tohle je prostě nová norma, věc, které jsem se obával už v roce 2009. Ivan Bartoš sám přiznal, že projekt eTurista je projekt realizovaný dle Národního plánu obnovy, který předložila v červnu 2021 Evropské komisi Babišova vláda a patrně se nikdy nezámýšlel nad tím, zda něco takového samotní občané chtějí. Přináší extrémně nebezpečný precedent prolomení něčeho, o čem jsme byli alespoň při zakládání strany přesvědčeni, že je to tabu.
Já si dodnes vzpomínám, když nás domovní důvěrník, věrný to služebník systému, hlásil na Stb návštěvy, které k nám jezdili a tátu si pak zvali na podání vysvětlení. Tenkrát jsme si mysleli, že státu do toho, kdo kam jede na návštěvu nic není.
Pokud jsou mezi Piráty lidé, kteří uvažují stejným směrem, mohou mne samozřejmě kontaktovat a můžeme věc diskutovat. Musím ale zdůraznit, že od myšlenky k realizaci může být trnitá cesta a třeba se to nikdy nestane, protože se mi popravdě úplně nechce opakovat stejné chyby a ač to nedopadlo jak bych čekal, tak nemám pocit dluhu vůči nikomu.
P.S. Ale pro jistotu jsem si už regnul nějaké fajn domény