Mimořádná dovolba předsednictva PPEU

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

Michal.Gill
Profese: Copywriter, volejbalový rozhodčí
Dal poděkování: 1188 poděkování
Dostal poděkování: 1693 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Mimořádná dovolba předsednictva PPEU

Příspěvek od Michal.Gill »

Ahoj,
vzhledem k tomu, že dnes na své posty ve vedení PPEU rezignoval Miki Peksa i Anja Hirschel, můžeme do předsednictva nominovat lidi. Ovšem žádné primárky, ježto máme celých fantastických 6 dní. Tedy žádám zájemce, aby se tu hlásili (alespoň s odkazem na svůj pirátský medailonek), a zařídíme se podle toho, jak to bude vypadat se zájmem.

A přísahám, že tentokrát jsem primárky plánoval, akorát se mělo volit v lednu, ne tuto neděli.

PS: Vzhledem k tomu, že již dříve rezignovala Verča Murzynová, obsazovat se v neděli budou předsednická a dvě místopředsednické pozice. Sjezd PPEU proběhne online na Jitsi. Čechy budu ze své pozice reprezentovat já a nominoval jsem i Ramana, pokud bude mít čas. Na víc delegátů už letos nemáme právo. Kdyby se někdo chtěl taky přidat jako "host", dejte vědět. U kandidátů je to dost žádoucí. Volby očekávám nejdřív v neděli okolo jedné odpoledne.

PPS: Ještě dovětek, že teď v PPEU ztrácíme dost vlivu, jak nakousnuto výše. Doposud to bylo s našimi volebními výsledky naše pískoviště a mohli jsme prohlasovat téměř cokoli. Počet hlasů se ale počítá z lepšího výsledku posledních dvou voleb, a to buď sněmovních nebo evropských, podle toho, které dopadly lépe. Nám dopadly neslavně oboje a výhodnější je stále používat ty letošní evropské: 1 základní hlas, 1 hlas za překročení 150k hlasů, 1 hlas za překročení 4 % hlasů; až do příštích sněmovních voleb tak má Česko v PPEU 3 hlasy a dva delegáty.

Zájemci o post místopředsedy/místopředsedkyně:

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Gill za příspěvky (celkem 3):
Petr.Kocourek, Marek.Barbus, Dalibor.Zahora

Ing. Michal Gill • RegP • asistent radních Prahy 3 • mobil: +420 603 590 571 • pevná linka: +420 222 116 782 • michalgill@centrum.czgill.michal@praha3.cz

Marek.Barbus
Místní předsednictvo
Profese: Student Gymnázia
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 24 poděkování

Re: Mimořádná dovolba předsednictva PPEU

Příspěvek od Marek.Barbus »

Ahoj,

hlásím se na nominanta na místopředsedu.

Od roku 2020 let jsem jako dobrovolník aktivní v rámci organizace European Youth Parliament, tudíž mám nějaké zkušenosti z mezinárodního - evropského prostředí. Ke konci června budu končit s pozicí koordinátora pro Středočeský kraj a tak budu mít rozsáhlé časové možnosti, které bych mohl PPEU věnovat. Dále jsem členem RT EZO a mimo jiné i velký fanoušek veškerých věcí spojených s EU. V neposlední řadě (nevím, jestli je to relevantní, ale budiž), mluvím plynule anglicky a francouzsky.

Vnímám určité nedostatky hlavně v PR a komunikací se členstvem (respektive s nějakým informování o Evropských Pirátských tématech) - chtěl bych si tyto nedostatky vzít jako vlastní agendu na starost a zkusit to nějak napravit, dokud mám motivaci a energii. (To, že PPEU nemá např. instagram je prostě špatně).

Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Barbus za příspěvky (celkem 7):
Michal.Gill, Jan.Zavadil, Jan.Klofac, Jaromir.Beranek, Petr.Kocourek, Raman.Ojha, anon130

Marek Barbuš

• Místopředseda Evropské Pirátské Strany
  • KS Středočeský Kraj
  • MS Kladno
Michal.Gill
Kontaktovat uživatele:

Marek.Barbus píše: 17 čer 2024, 21:13

Ahoj,
hlásím se na nominanta na místopředsedu.

Ahoj,
díky moc za zájem a určitě budeš dobrým kandidátem (mimochodem ty jazyky se hodí; minimálně angličtina je pro tuhle práci zcela nezbytná - jinak než anglicky se v PPEU ani PPI nejedná). Dovolím si ještě pro ostatní doplnit tvůj medailonek: https://lide.pirati.cz/profil/3653/

Jinak jsem dnes napřímo oslovil Markétu Gregorovou, Verču Murzynovou a Ramana Ojhu, zda by neměli zájem. Dámy s díky rovnou odmítly (u Verči se asi není co divit, když nedávno v boardu PPI skončila). Raman si to ještě slíbil rozmyslet.

A ještě dodám za sebe, že sám o kandidaturu zájem nemám. V obou mezinárodních organizacích jsem šel do okrajových rolí (lay auditor v PPI a court of conduct council v PPEU), abych mohl trochu dohlížet na dění, ale o exekutivní roli teď určitě nestojím. Navíc teď PPEU bezpochyby vstupuje do spíše krizovějšího období, kde bude potřebovat mladou krev a iniciativu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Gill za příspěvek:
Marek.Barbus

Ing. Michal Gill • RegP • asistent radních Prahy 3 • mobil: +420 603 590 571 • pevná linka: +420 222 116 782 • michalgill@centrum.czgill.michal@praha3.cz

Jakub.Backa
Profese: advokát a insolvenční správce
Dal poděkování: 1179 poděkování
Dostal poděkování: 1733 poděkování

Příspěvek od Jakub.Backa »

Můžu dát procesní návrh, abychom místo další volby s účastí 100 lidí z té mrtvé organizace prostě odešli?

EDIT: Michal - Moc se omlouvám; omylem jsem ti upravil příspěvek; nejsem zvyklý na to, že mám v některém vlákně tohle právo.

We are all heroes: You and Boo and I. Hamsters and rangers everywhere! Rejoice!
Michal.Gill
Kontaktovat uživatele:

Jakub.Backa píše: 18 čer 2024, 15:22

Můžu dát procesní návrh, abychom místo další volby s účastí 100 lidí z té mrtvé organizace prostě odešli?

Nejsem znalec předpisů jako Kučera nebo Pikal, ale jsem si vcelku jistý, že nemůžeš. Minimálně ne sem. Když jsme podobnou otázku řešili minule ohledně PPI, dal jsem to (a později stáhl) k rozhodnutí RV. Osobně jsem ale ostře proti - PPEU má svou logickou agendu a je nesmysl odcházet teď, dokud relativně funguje a nestalo se nic převratného.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Gill za příspěvky (celkem 2):
Dalibor.Zahora, anon130

Eric.Liam.Bibikov
Člen KS Praha
Profese: Vývojář SW
Dal poděkování: 22 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eric.Liam.Bibikov »

Ahoj,

hlásím se na pozici předsedy a místopředsedy.

Zejména s ohledem na nynější výsledky voleb je nutné přitvrdit v působnosti strany na všech možných úrovních, včetně celoevropské a mezinárodní.
Některé pozice, dle mého názoru, potřebují oživit a obnovit. Rád se k iniciativě připojím.
Mezi moje přednosti patří komunikace a blízkost k dění napříč EU i Evropou obecně.

Díky ✌🏻

Tito uživatelé poděkovali autorovi Eric.Liam.Bibikov za příspěvky (celkem 6):
Michal.Gill, Dalibor.Zahora, Petr.Kocourek, Raman.Ojha, Jan.Zavadil, Annette.Heidlova

Liam Bibikov | MS Praha 3
Mediální tým P3, občanská práva, cyklodoprava, EU, Smart City

Michal.Gill
Kontaktovat uživatele:

Eric.Liam.Bibikov píše: 18 čer 2024, 17:06

hlásím se na pozici předsedy a místopředsedy.

Díky, píšu si tě do úvodního příspěvku.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Gill za příspěvek:
Eric.Liam.Bibikov

Raman.Ojha
Profese: Student evropských práv, Zástupce ZO
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 32 poděkování

Příspěvek od Raman.Ojha »

Ahoj,

Díky moc za zmínění ve vlákně. Po nějaké době jsem se rozhodl přijmout nominaci na post místopředsedy PPEU. Schůzí PPEU jsem se často zúčastňoval jako delegát za PPCZ a nedávno jsem se podílel na tvorbě celoevropského programu do eurovoleb (kategorie lidských práv) v rámci PPEU. Tedy funguju v PPEU už delší dobu, znám její vnitřní fungování a rád bych přispěl dalšímu vývoji a růstu organizace (teď to potřebuje víc, než kdy předtím).

Něco málo o mě. U pirátů jsem od roku 2021 a členem už skoro dva roky. Aktuálně funguju jako zástupce vedoucího ZO (tedy Michala Gilla) a jsem alternativní člen boardu PPI. Dosavadně jsem se u pirátů zabýval zahraniční politikou a mezistranickými vztahy napříč pirátskými organizacemi. Dále jsem se podílel na kampaňi do eurovoleb ve svém domácím kraji (MSK), a také nadále budu aktivně přispívat v krajských volbách. Tento rok jsem dokončil svá studia evropského práva na Maastrichtské univerzitě, a ovládám plynule angličtinu a z části nizozemštinu. Svůj medailonek přikládám zde: https://lide.pirati.cz/profil/3130/

Předem díky za podporu,
Raman 🖤

Tito uživatelé poděkovali autorovi Raman.Ojha za příspěvky (celkem 4):
Petr.Kocourek, Jan.Zavadil, anon130, Ellen.Kovacikova

Ve chvíli, kdy vše ostatní selže, vlož svou důvěru především do sebe sama.

Marek.Barbus
Místní předsednictvo
Profese: Student Gymnázia
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 24 poděkování

Příspěvek od Marek.Barbus »

V návaznosti na hlubší prostudování podkladů bych chtěl svoji nominaci rozšířit o post předsedy. @Michal.Gill

Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Barbus za příspěvky (celkem 2):
Michal.Gill, Jan.Zavadil

Marek Barbuš

• Místopředseda Evropské Pirátské Strany
  • KS Středočeský Kraj
  • MS Kladno
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10918 poděkování
Dostal poděkování: 8808 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Platí také pro tuto kandidaturu, že kandidáti musí získat podporu skupiny členů a mít profil s fotkou?
https://lide.pirati.cz/osoba/1283/

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Zahraniční odbor“