Rada Mladého Pirátstva - zápisy

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 327 poděkování
Dostal poděkování: 762 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada Mladého Pirátstva - zápisy

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

Přítomní: Matouš Fiala, Tadeáš Štěpka, Katka Stojanová
Předsedá: Katka Stojanová
Zapisuje: Katka Stojanová

Návštěva PSP
Tadeáš domlouvá s Klárkou naši návštěvu PSP, brzy podá informace, kdy, co a jak.

Zájezd do Bruselu
Katka updateuje o stavu. Je třeba vytvořit tabulku, kde se sesumírujeme do pokojů. Jirka Klindera z MD zařizuje stravu, specifikace je třeba adresovat jemu.

Protestní akce proti Hnutí pro život
V sobotu 30. 4. se v Praze odehraje Národní pochod Hnutí pro život. Chceme se s Rovnými šancemi připojit ke spřízněným organizacím a sejít se ten den v Praze s vlastními transparenty. Šárka Václavíková nás požádala, zda bychom vytořili událost - pracuje na ní Filip. Matouš slíbil, že se zkontaktují s Jirkou Belšánem a v sobotu účastníkům otevře PiCe pro výrobu transparentů.

Mrak
Na Mraku máme vlastní složku na fotky. Katka do ní postahuje poslední fotografie ze sobotního PirateConu.

Mediální tým
Do MT se k nám připojuje Adam Piechowicz. Je ochotný pomáhat hlavně s grafikou. Vzniká generátor pirátské grafiky od MO, Tadeáš požádá Vráťu, zda by v něm mohlo být i logo MP.

Různé
Katka dnes byla v Českém rozhlasu. Rozhovor probíhal dobře, měl by vyjít příští týden. Probíhá reflexe PirateConu: povedená akce, jen příště vyloučit online příspěvky, při nichž opadala výrazně pozornost, udělat akci více interaktivní prostřednictvím workshopů a nenechávat vše na poslední chvíli.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Stojanova za příspěvek:
Vojtech.Pikal

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje v politickém důchodu

Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor
Profese: student práv
Dal poděkování: 54 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Příspěvek od Katerina.Demetrashvili »

1.3. 2024
Přítomni: všichni (Kačka Stojanová, David Chudožilov, Kristián Sušer, Tadeáš Štěpka, Katerina Demetrashvili)
Zapisuje: David

TUTORIÁL K BYTÍ RADA
(mladi@pirati.cz)
mladepiratstvo@pirati.cz
obě skončí na našich mailech

clenstvo-mladi@pirati.cz
přijde celému členstvu

• udržovat aktuální hlavně skupinu MP na fóru

Redmine
Na Redminu - projekt Rada Mladého Pirátstva - zde hlasujeme o novém členstvu

ROZDĚLENÍ KOMPETENCÍ
Eventy - Kristián
MT - David
Kontakt se stranou - Tadeáš (+ David MO spojka)
Newsletter - Kateřina
Web - Tadeáš
Nováčci - Katia
Administrativa - Kristián
Kontakt mimo - Kateřina

• obecně dokopat lidi, aby dělali něco na web

Newsletter

• využívat nalodění (na veřejné akce)

FUNDRAISING MP
Naše karta na dary.pirati.cz - založíme google doc, kde dáme dohromady naše znění na kartu

KOMPAS

• až 24.3.Téma budou naše koleje, primárně Káťa a David.

SAFESPACE WORKSHOP
Káťa osloví ombudsosobu Terku, nějakou sobotu si dáme workshop jak budovat safespace.

JAKUBŮV VLÁDNÍ PORADNÍ ORGÁN MLADÝCH
Do konce období se to nestihne, ale může to být v programu.

MIKINY
Udělat dotisk, minule bylo 600 za kus. Káťa obepíše členstvo, kdo chce, a podle toho se rozhodne o výši/existenci individuálního příspěvku.

DOTAZNÍK PRO ČLENSTVO
už teď požadujeme grillování na dvou schůzích.
Kristián + Tadeáš - udělají formulář na nalodění členstva: k tomu je nutný souhlas s uchováním údajů

KRAJŠTÍ KONTAKTI
Z každého kraje mít člena, který bude spojka pro KoDo nebo pro nováčky (Tadeáš ty jména posbírá).

PRAVIDLA NA SOCKY
zjistit kdo má přístup na socky (David), připomínkujte pravidla

YPE
Sam Enenkl: potíže se zástupcem MP na schůze YPE, funkce zástupce MP v YPE, do Bruselu budou jezdit aktivní YPE/EPP lidi

OBECNÉ

• tabulku s inventářem udělat
  • veškeré nákupy schvalujeme jako Rada na Redminu
  • vše pro účely MP - mít účtenku nebo fakturu

místopředsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Praha 6, studentka práv

Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

4. 4. 2024
Přítomni: všichni (Kačka Stojanová, David Chudožilov, Kristián Sušer, Katerina Demetrashvili, Jakub Rychlý)
Zapisovatel: Katerina Demetrashvili

KS: Všechny vítám, dnes musíme hlavně rozdělit kompetence, jelikož Tadeáš rezignoval a na místo něj je s námi Jakub Rychlý, plus další záležitosti.

I. Akce v Brně

KS: Zaprvé chci probrat chystanou akci v Brně s eurokandidátstvem - dnes jsem zjistila, že celou dobu v té události nebylo místo konání, pouze v náhledu.

David: To jsem se snažil spravit, ale z nějakého důvodu mi Facebook nedokázal najít to konkrétní místo. Spoléhal jsem, že info na náhledovce to zachrání.
KS: Mě se to teda podařilo opravit, tak snad to nestihlo nadělat moc škody. Dále, Marcel natočil nějaké promo video a jeho asistent nás bombardoval, ať přijmeme collab, tak jsem to narychlo přijala, doufám, že to není proti pravidlům socek, nic s tím už nenaděláme. Na té akci má Pavel natáčet reels i moderovat?
David: To moderování bylo narychlo domluvené, proto jsem oslovil Pavla. Fotit bude nakonec Filip Slaný.

II. Novinky, inventář

KS: Napsala jsem Vojtovi Pikalovi z AO, aby přidal Kubu do našeho MP mailového aliasu a Zulipu a Tádu tedy odstranil, to se snad během příštích dnů zprocesuje. Dále jsem psala Jirkovi Kárskému, zda můžeme používat dodatečně prostředky z daru na mikiny, stále neodpověděl, budeme to řešit.

Dala jsem dohromady náš inventář na mrak - je to klasická tabulka, budeme evidovat název položky, popis, počet kusů, datum pořízení, pořizovací cenu, odkaz na piroplacení a nejdůležitější je sloupec F, tj. kdo má danou věc u sebe, či zda je v PiCe - nutno okamžitě měnit podle stavu, abychom věděli, kde je hledat, pro efektivitu, a také jelikož to nejsou levné věci a člověk uvedený jako držitel za ně ponese plnou zodpovědnost. Je třeba to hlídat v zájmu nás všech. Platit bude vždy uvedené v tabulce (zásada materiální pravdy), jelikož faktický stav budeme zjišťovat těžko. Inventář najdete na našem mraku ve složce Organizace pod názvem “Inventář majetku.ods”.

III. Rozdělení kompetencí
Dále k rozdělení kompetencí. Mezi Tadeášovy kompetence patřila správa webu a kalendáře, to je potřeba udržovat velmi aktuální, jelikož to vidí nováčci jako první. Neznamená to, že člověk, co to bude mít na starost, musí psát reporty z akcí, to bude dělat vždy nějaký dobrovolník, který to pak předá styčné osobě. Další kompetencí Tády byla dělená komunikace dovnitř strany v případě, že já nebudu moci.

Jakub: Já si ten web klidně vezmu. S tím kalendářem teda neumím.

KS: To by bylo super. S tím ale souvisí, že je někdy potřeba do těch lidí kopnout.

Jakub: Pokud nemusím tvořit content, klidně. Tu dělenou kompetenci teda převezmu též.

KS: S tím souvisí, že ti někdo bude muset dát přístup na maják. Máte někdo ještě něco k těm kompetencím? Např. že jste zjistili, že to nezvládáte, chcete něco změnit? Ne, super.

IV. Program další schůze MP
Poslední věcí je program na čtvrteční schůzi (11.4.), máme tradiční reporty MT, OT, YPE a příp. grilování nováčků. Dále se nic moc zrovna neděje. Pokud vás k tomu nic nenapadá, přejdeme dál.

V. Krajské spojky

KS: Ještě musíme vyřešit, dostali jsme od Tády výsledky z formuláře pro krajský spojky?
David: Ještě ne, napsal jsem mu, ale zatím neodpověděl.

KS: OK, ráda bych to dotáhla do konce co nejdřív.

VI. Ostatní

KS: Takže já založím na redmine přístup pro Jakuba, dál budu nahánět Jirku Kárskýho a budeme řešit ty mikiny. Napadá vás ještě něco?

David: Já jsem chtěl poprosit, abys hlasovala v redminu pro mikrofony, které jsou pro iPhone.

KS: Jasně, hned udělám, díky. Ještě v sobotu dopoledne máme jít na blokádu pochodu AliPro, já to asi na 90% nezvládnu z rodinných důvodů. Každopádně by bylo dobré, aby někdo z Vás napsal na Zulip s tagem all, v kolik a kde přesně dáte sraz.

Katia: Domlouvali jsme se, že dáme sraz v PiCe v 11:30.

KS: Jasně, tak to ještě hoďte hezky na Zulip s pozvánkou.

David: Provedu hnedka po schůzi.

KS: Díky moc. Je to škoda kvůli jedné vlajce, kterou mám u sebe a nemůžu k vám nijak dopravit, ale svět se kvůli tomu nezboří, ta blokáda je stejně o něčem jiném než o vlajkách. Hlavně nezapomeňte fotit.
Pokud už nic nemáte, bude to pro dnešek vše. Děkuji všem za přítomnost a vidíme se tedy příští týden na schůzi MP.

Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

Schůze rady: 8.5. 2024
Přítomni: Kristián Sušer, David Chudožilov, Jakub Rychlý, Katerina Demetrashvili
Předsedá: Kristián

I. Krajské spojky
KS: Katia tedy sepisuje manuál. KS koordinátory nebudeme zatěžovat tím, aby měli ještě na starosti přehazovat nováčky na naše koordi. K manuálu se co nejdříve jako rada vyjádříme, pak pošleme ještě na schválení vedoucí PO.

II. Nováčci
KS: Jsou nějací nováčci na grilování?
K: Mám dva, nyní jim chybí každému jeden krok, stará se o ně Ellen, jsou oba z Prahy.
JR: Mám pár nováčků, chtěli by se podívat na schůzi. Pozval jsem je.

III. Socky
D: Rozjíždíme kampaň pro ženy. Všichni máme málo času, plánování a probihaji snahy o shodu, ale uděláme maximum. Čeká nás o tom hovor s Vrátou.

IV. Akce
KS: Počítá se zítra s tím školením na Canvu?
D: Ano.
KS: Včera jsme řešili akci s Káťou v Olomouci, byl to dost propadák, protože byla špatná spolupráce a mediální podpora, malá snaha. Celkově chodí na akce čím dál méně lidí.
Budí to dojem, že děláme akce od nás pro nás, ani to ne. Navrhuji dělat mnohem méně akcí a lépe je propagovat.
JR: Měli bychom udělat registrace na ty akce, abychom měli předpoklad, kolik lidí přijde. Funguje to např. u nás na P12. Dále ještě méně politické grafiky, třeba max jen MP logo, lidi to víc láká, nebudou mít dojem, že se vážou k pol. straně.
KS: Ještě vypouštět info o akci dříve, třeba měsíc, ne dva týdny před.
D, K: Se vším souhlasím.
KS: V létě na konci třeba nějaké zas to pivo s MP, neformální. Dále něco vymyslet na Pride, třeba debatu, přednášku.
JR: Ještě mě napadlo sponzorovat akci na FB, není to tak drahé, třeba dvě stovky, tak by to stálo za to. Aspoň to zkusit.

V. Web
KS: Co web?
JR: Projdu poznámky a zpracuju to. Prý se nasazují nové šablony, tak počkám na to max 2 týdny a jestli to bude ok, tak použiju. Obecně je ten web nehotový, budí takový dojem.
KS: Hlavně to nepřetěžovat, udělat co nejjednodušší, stejně nemáme tolik contentu, co tam házet.
JR: Ještě mě napadlo dávat tam videa. Víc gen z.
KS: Okay, proč ne.
KS: Čekám na článek o pubquizu od Ayudtha, ještě je třeba vypracovat článek o zahájení kampaně a představení programu pro mladé, poprosím Ondru.
KS: Ještě poprosím Ellen, aby sepsala report z akce v Olomouci.

VI. Ostatní
KS: Ještě k teambuildingu, stálo by za to už začít vymýšlet materiál na socky, který z toho půjde vytěžit.
JR: Měli bychom sepsat pro stranu, s čím budeme chtít pomoct pro sněmovní volby.
KS: Hlavně obecně potřebujeme collaby od centrály. Dále budu řešit, aby nám byly nabízené stáže. Musí se to aktivně komunikovat přes MP.

JR: Já bych ještě zmínil spolupráci s institutem.
KS: Ten institut pořád není rozjetý, to se nijak nehýbe.
JR: Prej máme přijít přímo s tím, co potřebujeme. Můžeme se zeptat na financování.
JR: Vezmu si na starost vyzjistit možnost financování a spolupráce na nějaké třeba dvoudenní/celodenní konferenci na širší téma “Mladí v politice”.
KS: Pokud je to vše, děkuji za účast a vidíme se zítra na schůzi MP.

Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

Schůze rady: 6.6.2024
Přítomní: všichni
Předsedá: Kačka

I. Dar od Ivora

dostaneme dar 35 tisíc, potřebuje vědět, na co to použijeme1 rollup, 500 letáků, 1 kapka, 50 triček, 2 velké vlajky

II. Prosazen bod pro studentstvo v Republice v pohybu

III. Návrhy RV pro stanovy MP

podmínky členství v straně pro členy rady MP - bude platit pro předsedu a místopředsedu

IV. Akce

1 akce - večerní přednáška v Prazebuď Kafe a Hrnky nebo PS

V. Kampaň pro ženy odložena na další volební kampaň

VI. Krajské koordinátorstvo na web

čeká se na design webu

VII. Doobjednání mikin

VIII. Teambuilding

workshop s ombuds - zařídit evidenci, vyplnit dotazníkod 13 do 17 workshop, pauza na jídlo, od 18-20 brainstorming, tvorba contentu, od 20 volná zábava

IX. Newsletter

info o teambuildingu

Zamčeno

Zpět na „Mladé Pirátstvo“