4. 4. 2024
Přítomni: všichni (Kačka Stojanová, David Chudožilov, Kristián Sušer, Katerina Demetrashvili, Jakub Rychlý)
Zapisovatel: Katerina Demetrashvili
KS: Všechny vítám, dnes musíme hlavně rozdělit kompetence, jelikož Tadeáš rezignoval a na místo něj je s námi Jakub Rychlý, plus další záležitosti.
I. Akce v Brně
KS: Zaprvé chci probrat chystanou akci v Brně s eurokandidátstvem - dnes jsem zjistila, že celou dobu v té události nebylo místo konání, pouze v náhledu.
David: To jsem se snažil spravit, ale z nějakého důvodu mi Facebook nedokázal najít to konkrétní místo. Spoléhal jsem, že info na náhledovce to zachrání.
KS: Mě se to teda podařilo opravit, tak snad to nestihlo nadělat moc škody. Dále, Marcel natočil nějaké promo video a jeho asistent nás bombardoval, ať přijmeme collab, tak jsem to narychlo přijala, doufám, že to není proti pravidlům socek, nic s tím už nenaděláme. Na té akci má Pavel natáčet reels i moderovat?
David: To moderování bylo narychlo domluvené, proto jsem oslovil Pavla. Fotit bude nakonec Filip Slaný.
II. Novinky, inventář
KS: Napsala jsem Vojtovi Pikalovi z AO, aby přidal Kubu do našeho MP mailového aliasu a Zulipu a Tádu tedy odstranil, to se snad během příštích dnů zprocesuje. Dále jsem psala Jirkovi Kárskému, zda můžeme používat dodatečně prostředky z daru na mikiny, stále neodpověděl, budeme to řešit.
Dala jsem dohromady náš inventář na mrak - je to klasická tabulka, budeme evidovat název položky, popis, počet kusů, datum pořízení, pořizovací cenu, odkaz na piroplacení a nejdůležitější je sloupec F, tj. kdo má danou věc u sebe, či zda je v PiCe - nutno okamžitě měnit podle stavu, abychom věděli, kde je hledat, pro efektivitu, a také jelikož to nejsou levné věci a člověk uvedený jako držitel za ně ponese plnou zodpovědnost. Je třeba to hlídat v zájmu nás všech. Platit bude vždy uvedené v tabulce (zásada materiální pravdy), jelikož faktický stav budeme zjišťovat těžko. Inventář najdete na našem mraku ve složce Organizace pod názvem “Inventář majetku.ods”.
III. Rozdělení kompetencí
Dále k rozdělení kompetencí. Mezi Tadeášovy kompetence patřila správa webu a kalendáře, to je potřeba udržovat velmi aktuální, jelikož to vidí nováčci jako první. Neznamená to, že člověk, co to bude mít na starost, musí psát reporty z akcí, to bude dělat vždy nějaký dobrovolník, který to pak předá styčné osobě. Další kompetencí Tády byla dělená komunikace dovnitř strany v případě, že já nebudu moci.
Jakub: Já si ten web klidně vezmu. S tím kalendářem teda neumím.
KS: To by bylo super. S tím ale souvisí, že je někdy potřeba do těch lidí kopnout.
Jakub: Pokud nemusím tvořit content, klidně. Tu dělenou kompetenci teda převezmu též.
KS: S tím souvisí, že ti někdo bude muset dát přístup na maják. Máte někdo ještě něco k těm kompetencím? Např. že jste zjistili, že to nezvládáte, chcete něco změnit? Ne, super.
IV. Program další schůze MP
Poslední věcí je program na čtvrteční schůzi (11.4.), máme tradiční reporty MT, OT, YPE a příp. grilování nováčků. Dále se nic moc zrovna neděje. Pokud vás k tomu nic nenapadá, přejdeme dál.
V. Krajské spojky
KS: Ještě musíme vyřešit, dostali jsme od Tády výsledky z formuláře pro krajský spojky?
David: Ještě ne, napsal jsem mu, ale zatím neodpověděl.
KS: OK, ráda bych to dotáhla do konce co nejdřív.
VI. Ostatní
KS: Takže já založím na redmine přístup pro Jakuba, dál budu nahánět Jirku Kárskýho a budeme řešit ty mikiny. Napadá vás ještě něco?
David: Já jsem chtěl poprosit, abys hlasovala v redminu pro mikrofony, které jsou pro iPhone.
KS: Jasně, hned udělám, díky. Ještě v sobotu dopoledne máme jít na blokádu pochodu AliPro, já to asi na 90% nezvládnu z rodinných důvodů. Každopádně by bylo dobré, aby někdo z Vás napsal na Zulip s tagem all, v kolik a kde přesně dáte sraz.
Katia: Domlouvali jsme se, že dáme sraz v PiCe v 11:30.
KS: Jasně, tak to ještě hoďte hezky na Zulip s pozvánkou.
David: Provedu hnedka po schůzi.
KS: Díky moc. Je to škoda kvůli jedné vlajce, kterou mám u sebe a nemůžu k vám nijak dopravit, ale svět se kvůli tomu nezboří, ta blokáda je stejně o něčem jiném než o vlajkách. Hlavně nezapomeňte fotit.
Pokud už nic nemáte, bude to pro dnešek vše. Děkuji všem za přítomnost a vidíme se tedy příští týden na schůzi MP.