Žádost o vysvětlení situace

Moderátoři: Krajsti predsedajici, PKS Plzeňský kraj

Pravidla fóra
  • Toto je veřejné fórum. Stanoviska nevyjadřují názor Pirátů, pokud nebyla schválena příslušnými orgány. Stanoviska se publikují na krajském webu.

• V anketách mohou hlasovat i návštěvníci bez přihlášení. Ankety proto nelze v žádném případě považovat za závazná hlasování.

• Moderátorem tohoto fóra je krajské předsednictvo.

• Toto fórum je viditelné pro návštěvníky bez přihlášení. Kdokoliv do něj může psát nebo hlasovat v anketách.

• Registrovaní uživatelé (včetně členů a RegP) si mohou fórum zneviditelnit, viz návod.

Hana.Harantova
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: zdravotník
Dal poděkování: 110 poděkování
Dostal poděkování: 202 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hana.Harantova »

Ahoj Piráti, mám velký problém se situací ohledně odvolání Zuzany Burianové (STAN) z MO1 Plzeň.
Vše bych dokázala přes zatnuté zuby pochopit, ale to, že Piráti neřeknou nic k navržení ukončené diskuze na jednání zastupitelstva, viz níže odkaz a mlčí, tak to vnímám jako popření Pirátských hodnot. Sebralo se tím lidem jejich právo na vyjádření a omezila se tím Demokracie.

https://bitest.videostream.sk/plzen1/ar ... index.html

Ráda bych se zeptala @Jiri.Rezek a @Martin.Holzman 🙏

Kam Vám zmizely Pirátské hodnoty?
Proč jste se k tomu na jednání zastupitelstva nevyjádřili a situaci jste mlčky přešli?
Uvědomovali jste si, že to může být vnímáno v dané situaci, jako poškození dobrého jména Pirátské strany a jejích hodnot?
Žádám Vaše vyjádření, neboť ze zápisu jsem se odpovědi na mé otázky nedočetla.
Když čtu tohle níže uvedené vyjádřeni novinářů, tak je mi trochu mdlo, proto se ptám, co s tím hodláte dělat?
Obzvlášť když je Martin Holzman uveden na kandidátce Plzeňského kraje!
Prosím o odpovědi a předem děkuji. Doufám, že uklidnite svým vyjádřením mé nepochopení.

https://www.facebook.com/share/p/e63e8v ... tid=WC7FNe

https://bitest.videostream.sk/plzen1/ar ... index.html

Pavel.Sramek
Místní předsednictvo
Profese: místostarosta MO Plzeň 3, manager v IT
Dal poděkování: 1385 poděkování
Dostal poděkování: 1220 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádost o vysvětlení situace

Příspěvek od Pavel.Sramek »

Ahoj všem, kdo to bude číst.
Chci jen uvést na pravou míro pár tvrzení výše a zastat se našich kluků.

Zastupitelé mají zákonem garantovaný mechanismus, jak dostat odpověď na otázky. Je jím interpelace.
To, že ji opozice, i STAN, nevyužil, ve mě o to víc vyvolává dojem, že chtěli hrát divadlo o tom, jak jsou oběť. Kdyby opravdu chtěli znát odpovědi na své otázky, využili by interpelaci.

Dále víme, že STAN porušil koaliční smlouvu. Díky Jirkovi si ji můžeme všichni přečíst. Všem nám ji ukázal a dle našich pravidel transparentnosti ji nahrál online. (kdo to v kraji z komunálních politiků může říct. Díky Jirko)
Pokud poruším smlouvu, mohu si za následky sám. Pokud se STANu koaliční smlouva mi líbila, nemuseli ji podepsat a jít do koalice hned po volbách.

Jediné, co naši Piráti udělali je, že nejednali se STANem v rukavičkách a jednali tvrdě. Za což jsem na ně pyšný, myslím si, že je to znak politické vyspělosti.

A chápu, že se to nelíbí někomu, kdo má STAN rád, chtěl být členem STANu a dokonce založit v Sušici místní sdružení za STAN. “mrk,mrk” ⬆️

Taky si myslím, že to nejhorší co se v této kauze stalo je to, že někteří Piráti se víc postavili na stranu STANu, natož aby podpořili vlastní spolustraníky.

Pirátský zastupitel města Plzně
Tel: 777 300 508
Email: pavel.sramek@pirati.cz
FB: https://www.facebook.com/Pavel.Sram3k
TW/X: @PiratSramek
Promluvme si: https://calendly.com/pavelsramek

Hana.Harantova
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Děkuji @Pavel.Sramek za tvé vyjádřeni ve formě zastání našich kluků před ostatními, kteří to budou číst, ale reaguješ na můj příspěvek, který byl ve formě dotazu pro naše dva kluky a ptala jsem se já Hana Harantová.

Domnívám se, že kluci jsou svéprávní a tedy mohou mi odpovědět na mnou položené otázky a stačí když odpoví @Jiri.Rezek a @Martin.Holzman. Oni u té situace byli a je to i patrné ze záznamu z jednání zastupitelstva nebo ty jsi snad o tom, že chtějí odvolat Zuzanu Burianovou také věděl dopředu? Schválil jsi to? Řešili jste to snad na MS Plzeň?
Nebo proč máš vlastně zapotřebí kluky obhajovat zrovna ty?
Oni prostě na jednání zastupitelstva mlčeli. A já se ptám proč mlčeli, když byla Uhlíkem ( Pro Plzeň)- koaličním partnerem, zastavena diskuze, bez debaty a nebyla ani ochota k umožnění diskuze. Bylo tím jednomyslně odebrané občanské právo a transparentni přístup a Piráti mlčeli. Proč?
Když už tedy něco je k obhajobě, tak obhájit se musí přece oni přede mnou, když se jich ptám, proč a z jakého důvodu mlčeli a tiše přihlíželi ukončení diskuze bez jakékoliv debaty???
Já s tímto přístupem mám problém, mám velké otazníky a očekávám jejich vysvětlení, proč nehájili občanské právo? A nebojovali za umožnění transparentni a férové diskuze?

A k tvému vyjádřeni mám také otázku, ty vnímáš tento tzv. uveřejněný klientelismus jako běžný pořádek proti kterému by Piráti neměli bojovat?

Hana.Harantova
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Vzhledem k vyjádřeni @Pavel.Sramek byvh ráda požádala @Martin.Holzman o zaslání hesla k otevření koaliční smlouvy, jak to Martin uvedl ve svém příspěvku 🙏 viewtopic.php?p=875501&hilit=Martin+holzman#p875501

🙏https://mrak.pirati.cz/f/3945592

Ráda bych si totiž pročetla obě smlouvy starou i novou a porovnala, co je v té nové pro Pirátskou stranu výhodné a prospěšné🙏
Děkuji🏴‍☠️👍

Olga.Sejrkova
Komunální zastupitel/ka
Profese: Sales coordinator
Dal poděkování: 770 poděkování
Dostal poděkování: 416 poděkování

Příspěvek od Olga.Sejrkova »

V Plzni máme jeden zásadní nešvar. A to, že je tu skupina členů - můžu , kteří za žádných okolností neodpoví, a pak ti co zas odpovídají úplně na všechno, aniž by byli dotázáni. Jsou to takoví ti pěšáci, nebo chcete-li zametači. Těm mlčící část říká, že politicky vyrostli. Prostě cukříček😎

Hana.Harantova
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Ve vší úctě, v Plzni je většina věcí zvláštní, ale tady jde o dobré jméno Pirátské strany, protože zatím se mi to zdá neobhajitelné a velmi chybné rozhodnutí - mlčeti a tiše kývati.
Pevně věřím, že mi kluci odpoví a situaci vysvětlí.

To, že má někdo zapotřebí tzv. Zametat a je to někdo z MS Plzeň, tak se tím více ukazuje, že tam ve vzduchu lítá něco zvláštního. Nebo proč by měl jinak zapotřebí @Pavel.Sramek reagovat na dotaz v komentáři, kde se ptám konkrétně @Jiri.Rezek a @Martin.Holzman , ale když se zeptám v následujícím příspěvku jeho, tak též mlčí. Zvláštní.

Tedy znovu všechny označené prosím o vyjádření, aby zde nemusela zůstat pachuť z celé situace. Právo občana je mi téměř svaté 🙏
Byla bych ráda, aby byla transparentnost opravdu na prvním místě.
🙏🙏🙏
🏴‍☠️

Hana.Harantova
Člen KS Plzeňský kraj
Kontaktovat uživatele:

Ahoj🏴‍☠️
Stále jsem neobdržela odpovědi na mé otázky od @Jiri.Rezek , @Martin.Holzman a @Pavel.Sramek

Zatím nemám ani heslo, které by mi umožnilo nahlédnout do koaliční dohody. Nebo je někde tato dohoda již zveřejněna?
Ráda bych nahledla do obou dohod, té staré i té nové.

Ke zmínce interpelace bych ráda uvedla, že je běžnou praxí, že se interpelace podává, když zastupitel nedokáže odpovědět na zastupitelstvu, když je problém odborný, nikoli v případu odvolání člena.

V čem tedy STAN porušil koaliční smlouvu?

Začíná se zde objevovat stále více otazníků. Proč a z jakého důvodu Jiri Rezek mlčel a pro mě tím nehájil Pirátské hodnoty?
Prosím o reakci.

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 23897 poděkování
Dostal poděkování: 19741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Hlídací Pes publikuje článek

„Tohle jsme ještě nezažili!“ Proč odvolání radní prvního plzeňského obvodu způsobilo pozdvižení
https://hlidacipes.org/tohle-jsme-jeste ... ozdvizeni/

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Jiri.Rezek
Krajské předsednictvo
Profese: výzkumný pracovník
Dal poděkování: 1446 poděkování
Dostal poděkování: 2225 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiri.Rezek »

Situace se řešila na schůzi KS PlK a poté i na schůzi MS Plzeň, a to jako uzavřený bod. Zajímavé je, že nikdo, kdo tady teď křičí tam buď nebyl, a nebo se na nic nezeptal. Vzhledem k povaze věci opravdu sem psát nic nebudu. Není problém se doptat při dalším osobním setkání, např. KS PlK, MS Plzeň či jakékoliv jiné akci, kde se potkáme.

1. místopředseda KS Plzeňský kraj tel.: 72tri 175 03devet
    místostarosta Plzeň 1
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 23897 poděkování
Dostal poděkování: 19741 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Jiri.Rezek píše: 16 kvě 2024, 20:24

Situace se řešila na schůzi KS PlK a poté i na schůzi MS Plzeň, a to jako uzavřený bod. Zajímavé je, že nikdo, kdo tady teď křičí tam buď nebyl, a nebo se na nic nezeptal. Vzhledem k povaze věci opravdu sem psát nic nebudu. Není problém se doptat při dalším osobním setkání, např. KS PlK, MS Plzeň či jakékoliv jiné akci, kde se potkáme.

@Jiri.Rezek a nebylo by možné založit neveřejné fórum, pouze pro členy KS a tam to v samostatném vláknu napsat "na plnou hubu"? Mě osobně se jistého vysvětlení dostalo cestou za naším hospitalizovaným členem, ale i já si myslím, že poněkud uhýbáme od původních pirátských zásad. Myslím, že kdyby to bylo v neveřejném fóru, nikdo by to nevynesl a žádný RegP ani novinář by se k tomu nedostal. Také je možné to napsat do Mraku jako privátní soubor a poskytnout hesla jen konkrétním lidem. V logu je pak vidět, kdo si ten soubor stáhnul. I tak se dá zamezit nežádoucímu úniku informací.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Plzeňský kraj“