MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Moderátoři: PKS Královéhradecký kraj, Krajsti predsedajici, KoKS Královéhradecký kraj, PMS Trutnovsko

Uživatelský avatar
Libuse.Verisova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 1207
Registrován: 07 kvě 2017, 20:47
Profese: Technik
Dal poděkování: 291 poděkování
Dostal poděkování: 637 poděkování

MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Příspěvek od Libuse.Verisova »

Vážení členové, příznivci, piráti Trutnovska

vzhledem k tomu, že předsednictvo místního sdružení komplet rezignovalo (ZDE, ZDE a ZDE) , tak na základě pověření, zahajuji jednání o volbě nového předsednictva.

Pokud nikdo není proti, stanovíme počet členů předsednictva na tři (předseda a dva místopředsedové). Tedy stejný stav, jako tomu bylo doposud.

Jednací řád

Jednání místního fóra se řídí naším krajským jednacím řádem, který je dostupný na mraku.

Forma oznámení kandidatury a grilování:

  • Kandidaturu oznamujte v tomto vlákně spolu s kandidátskou řečí, odkazem na medailonek (na https://lide.pirati.cz/) a specifikací, zda kandidujete na pozici předsedy a nebo místopředsedy.

  • Neúspěšní kandidáti na předsedu budou automaticky zařazeni do volby místopředsedů, pokud v oznámení kandidatury neuvedou jinak.

  • Grilovat budeme všechny kandidáty. Grilování proběhne na nejbližší místní schůzi (datum bude upřesněno vyhlášením schůze a doplněno sem).

Navrhuji následující postup voleb:

  1. Předseda - samostatně dvoukolovou volbou (1. kolo o přijatelnosti kandidátů + 2. rozhodující kolo)

  2. Místopředsedové - postupná volba, kterou jsme použili při sestavování kandidátky do kraje (1. kolo o přijatelnosti kandidátů + dvě další kola na jednotlivé pozice z přijatelných kandidátů), tedy tento postup

  3. Řádná nominace je návrh člena MF (místního fóra) nebo příhlášení se jako zájemce do volby - kandidáti by tedy měli získat řádnou nominaci nebo podporu kandidatury skupiny členů formou palců u příspěvku. Skupina členů je v jednačím řádu stanovena na 1/10 počtu člěnů zaokrouhlená na celé číslo nahoru - tedy 10/10 => 1 palec.

Lhůta pro přihlášení kandidátů do předsednictva je do neděle 14.4.2024 včetně.

Hlasování bude vyhlášeno po grilování kandidátů, které proběhne na nejbližší schůzi MS. Forma a termín budou oznámeny zde..

Přihlášení kandidáti:

Zvolené složení předsednictva:

Konstatuji, že volby do místního předsednictva jsou otevřené pro všechny kandidáty, kteří splní podmínky kandidatury.

Kandidáti budou doplňováni zde v úvodním příspěvku.

Otevírám rozpravu a děkuji všem kandidátům za dodržení stanovených pravidel a lhůt.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Libuse.Verisova za příspěvky (celkem 2):
Adam.Valenta, Alena.Valentova
Líba Věříšová
*********************************
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Uživatelský avatar
Pavel.Volk
Krajské předsednictvo
Příspěvky: 222
Registrován: 20 črc 2017, 21:47
Profese: OSVČ
Bydliště: Skály 1, Teplice nad Metují
Dal poděkování: 443 poděkování
Dostal poděkování: 283 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Příspěvek od Pavel.Volk »

Kandidatura do předsednictva MS Trutnov

profil na lide.pirati.cz - https://lide.pirati.cz/personProfile/1595/#

Rozhodnutí o znovu kandidatuře do předsednictva MS na pozici místopředsedy, mně vede slib, že nenechame MS vzhledem k práci předchozích padnout a zároveň proto aby mohl @Stepan.Svoboda zabojovat o místo předsedy a zkusil si naplno vedoucí funkci.

Ale popravdě se to ve mně pere, něco mezi " máš práce hromadu " přes " přeci jenom je potřeba dělat i něco viz. výše" až po " kdy jindy, když mohu a vlastně asi i chci".

Je mezi námi pár lidí se kterými se znám, ale pro formu. Jsme členem MS Trutnovsko a místopředsedou krajského sdružení KHK.
Mé podnikatelské aktivity byli, jsou a asi i do budoucna budou spojeny s tímto podhorským krajem, byť v současné době provozuji hotel s restaurací na Náchodsku, resp. Broumovsku. Celý svůj život (nejen profesní) se pohybuji okolo cestovního ruchu, již jako dítě jsem vyrůstal v Krkonoších ( 1200 m.n.m) a pral se s životním prostorem dítěte jehož rodiče byli mimo v té době stranický systém ( KSČ) a tudíž pokud to šlo, přišel trest v podobách poškol a pod. Ono ve čtvrté třídě když si dáte takto na podzim trasu z Vrchlabí na Rennerovky ( cca 12 km) co dva dny, něco to zanechá.
Nicméně na řemeslo jsem nezanevřel, vyučil se kuchařem a pokračoval dál v této kariéře. V mezičase jsem si střihnul nějakou tu práci v zahraničí ( Německo / Rakousko), poté kromě vojny, zajímavá zkušenost v Praze pro jednu z prvních cateringových společností (Golem party servis). A poté zase hurá směr Trutnovsko a hory, chvíli správce horské chaty, následně 16 let zásobovací servis chalup a hotelů v prostoru Pece pod Sněžkou ( od pečiva na snídani, přes technické plyny, prádlo až po dopravu jak v létě auty, tak rolbami v zimním období), někde roku 2004 jsme se s mojí současnou paní, které já pomáhám vychovávat naše 2 děti a která mi pere ponožky rozhodli naplnit nepsané pravidlo rodiny Volků ( pokud někdo prohlásí, že to nejde, Volk celému světu dokáže že to jde) a začali křísit a provozovat v té době již nějakou dobu uzavřený areál s restaurací a hotelem nad Teplicemi nad Metují - Bischofstein bischofstein.cz.
Za posledních 16-let tady (Bischofsteinu) se nám to krapet rozrostlo a v současné době zaměstnávám v sezoně 24 osob ( částečně HPP, častečně DPP), před několika lety jsem předal Trutnovskou část podnikání rodině a věnoval se hlavně té části na Broumovsku, ale osud chtěl jinak a zpět mi vrátil po tragickém úmrtí bratra ( jaro 2019) „dohled“ nad provozem pražírny kávy s kavárnou a výrobou čokolády Volkafe - Kafírna Trutnov volkafe.cz, kde v současné době je zaměstnáno také cca 10 lidiček.
Celé se to pořád točí okolo cestovního ruchu a podnikání, včetně kontaktů a nějakém menším podílu na provozu bratrem spoluvlastněnou lyžařskou školou v Jánských Lázních - K+K ski school www.ski-school.cz - ale tady spíše jen jako poradní orgán. Zároveň spolupracuji s asociací horských vůdců www.horskyvudce.com a pod.
Toť k představení mé maličkosti.

"Politika"
Kromě nějakých drobných " konzultací" okolo fungování obce se současným i minulým starostou v místě podnikání v Teplicích a spolupráci s destinačním managementem Broumovska ohledně cestovního ruchu, se věnuji dění okolo situace na Trutnovsku a Broumovsku stran cestovního ruchu a částečně školství ( to na Broumovsku), jsem členem školské rady ZŠ a MŠ, jsem členem školské rady Hotelové školy v TU a Teplicích - Horegast

Práce pro Piráty
Kromě toho, že jsem členem Pirátské strany, tak jsem zároveň místopředsedou krajských Pirátů, kde spolupracuji s výbornou partou lidiček, z kterých se stali radní na kraji a budou v letošním roce obhajovat své mandáty v krajských volbách.

Co nabízím MS
Co mohu místnímu sdružení potažmo Trutnovské oblasti přinést je jiný pohled na věc ( z pozice zaměstnavatele a živnostníka), znalost problémů a fungovaní záležitostí týkajících se cestovního ruchu a již z dob růstu Krkonoš, tak z pohledu nově rostoucí destinace Adršpašska, potažmo Broumovska), komunikativnost s okolím.
Nemám problém Vás jako jednotlivce tak celé sdružení požádat o pomoc je-li třeba.

Co neumí a ani se nechci učit je ohýbání se před "rádoby" autoritami, buď má dotyčný pravdu a umí ji doložit, nebo ať si ji nechá pro sebe.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Volk za příspěvky (celkem 4):
Stepan.Svoboda, Martin.Jiranek, Libuse.Verisova, Filip.Jirousek
Pomocnou ruku najdeš vždy jen na konci svého ramene ;) ;)
Stepan.Svoboda
Republikový výbor
Příspěvky: 40
Registrován: 03 zář 2019, 20:31
Profese: Politolog, student UHK - Afrikanistika
Bydliště: Komenského 762, Hostinné, 543 71
Dal poděkování: 224 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování

Re: MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Příspěvek od Stepan.Svoboda »

Zdravím všechny piráty a pirátky na Trutnovsku a také všechny čtenáře tohoto vlákna. Rozhodl jsem se nakonec kandidovat na předsedu MS Trutnovsko, protože si myslím, že je potřeba abychom v našem regionu měli MS.

Můj profil naleznete zde: https://lide.pirati.cz/profil/3098/

Čekají nás jenom tento rok důležité volby do EP, díky kterým můžeme jako strana posílit a to jak v celostátu, tak i v našem regionu, což je nesmírně důležité pro letošní volby do Kraje, které nás také čekají.

Nerad bych tu sáhodlouze vypisoval nějaký můj popis, jelikož se tu většina z nás zná, tak jen velice v kostce: Je mi 23 let, pocházím z Hostinného a aktuálně pobývám napůl v Hradci Králové, kde studuji Magisterské studium politologie se zaměřením na Afriku. Mám rád přírodu, procházky, sport všeho druhu ale také kulturu.

Já a politika:
Aktuálně působím na městě ve finančním výboru a školské, sociální a zdravotní komisi. V posledních letech jsem se zaměřoval hodně na neformální vzdělávání studentů v oblasti demokracie nebo moderací různých akcí. Snažím se být aktivním občanem, protože věřím, že na politice se může podílet každý.

Já a piráti:
Členem pirátů jsem cca 4-5 let a jsem za to rád. Myslím si, že politika se dá dělat obecně jinak a to my jako piráti děláme. Politiku děláme hlavně pro lidi a právě proto jsem se i kdysi přidal k pirátům. Aktuálně jsem zástupce Republikového výboru České pirátské strany za náš kraj, kde působím hlavně ve skupině programové. I když jsem v RV teprve krátce, něco málo přes rok, tak jsem se snažil zapojit hned, jak jsem se trochu ,,rozkoukal“. Asi jako hlavní mou aktivitou byla pomoc při revizi společného programu do evropských voleb.

Co nabízím MS:
Minimálně mohu přinést pohled na věci mladého člověka a rychlou komunikaci. Určitě nabízím svou pomoc při kampaních a hlavně bych rád připravil naše MS do komunálních voleb.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Stepan.Svoboda za příspěvky (celkem 4):
Pavel.Volk, Martin.Jiranek, Libuse.Verisova, Filip.Jirousek
I cesta může být cílem
Uživatelský avatar
Libuse.Verisova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 1207
Registrován: 07 kvě 2017, 20:47
Profese: Technik
Dal poděkování: 291 poděkování
Dostal poděkování: 637 poděkování

Re: MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Příspěvek od Libuse.Verisova »

Na základě podnětu Štěpána prodlužuji dobu pro navrhování a kandidatury do 30.4.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Libuse.Verisova za příspěvky (celkem 2):
Pavel.Volk, Martin.Jiranek
Líba Věříšová
*********************************
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Uživatelský avatar
Martin.Jiranek
Člen KS Královehradecký kraj
Příspěvky: 379
Registrován: 03 čer 2010, 09:53
Profese: analytik, marketingový specialista
Bydliště: Trutnov
Dal poděkování: 688 poděkování
Dostal poděkování: 819 poděkování

Re: MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Příspěvek od Martin.Jiranek »

Ahoj všem členům a členkám našeho kraje a MSka. Po pořádném promyšlení jsem se rozhodl kandidovat na předsedu MS Trutnovsko. Případně do předsednictva MS.

Věřím, že se nikomu nemusím představovat.
https://lide.pirati.cz/profil/2985/

Před lety jsme zde MSko s Adamem a dalšími vybudovali a dostali nás do zastupitelstva a vedení města Trutnova a pak také do vedení města Dvora Králové. Rád bych na tyto aktivní časy navázal a dodal našemu MSku opět trochu energie. Chci proto vám a MSku nabídnout:

  • své zkušenosti z více než šesti let v nejvyšší politice, které nám, věřím, pomohou s oslovením novým či aktivizováním stávajících členů a samozřejmě s celkovým rozvojem MSka,
  • kontakty na mnoho lidí do strany i mimo stranu, které nám mohou pomoci a pomáhat ve více směrech,
  • a svou pohodovou, konstruktivní a po těch letech opět trochu vyzrálejší osobnost :-)

Jsem si jistý, že budeme se Štěpánem a Pavlem dobře spolupracovat. Už se dost dobře známe, abychom věděli, na co je kdo dobrý a jak využít jeho silné stránky a doplnit ty slabé.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Jiranek za příspěvek:
Stepan.Svoboda
Stepan.Svoboda
Republikový výbor
Příspěvky: 40
Registrován: 03 zář 2019, 20:31
Profese: Politolog, student UHK - Afrikanistika
Bydliště: Komenského 762, Hostinné, 543 71
Dal poděkování: 224 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování

Re: MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Příspěvek od Stepan.Svoboda »

Krásný den přeji piráti a pirátky na Trutnovsku.
Jelikož máme přihlášený dostatečný počet kandidátů na volbu nového MS, tak bych rád vyhlásil uzavřenou schůzi, na které bude probíhat grilování kandidátů.
Sejdeme se 9. 5. od 18:00 v pivním baru U Truta: https://utruta.cz/

Program schůze bude následující:
18:00 - x Grilování kandidátů
Následně bude probíhat volná diskuze.
Čas na přihlašování se do předsednictva byl prodloužen do 30. 4. 2024. Podrobný rozpis hlasování bude doplněn podle počtu kandidátů.
Všem přeji krásný den,
Štěpán

Tito uživatelé poděkovali autorovi Stepan.Svoboda za příspěvek:
Libuse.Verisova
I cesta může být cílem
Uživatelský avatar
Adam.Valenta
Příspěvky: 446
Registrován: 10 čer 2010, 08:33
Profese: analytik, webdesigner
Bydliště: Trutnov
Dal poděkování: 429 poděkování
Dostal poděkování: 573 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Příspěvek od Adam.Valenta »

Ahoj všem,
rád bych vás, milé členky a členové, požádal o důvěru znovu vést naše místní sdružení ať už přímo z pozice předsedy nebo místopředsedy.

Mou motivací je postupná příprava nejen na krajské volby, které se mě osobně velmi dotýkají, ale i na ty následující sněmovní a komunální (nemyslím tím jen Trutnov, ale i další města a obce v okrese). Tou nejpodstatnější ingrediencí úspěchu jsou totiž vždy lidé, které je potřeba nejen na úrovni místních sdružení "nalákat", ale hlavně jim dát dostatek prostoru a správnou motivaci, aby cítili, že věnují čas něčemu smysluplnému.
Chtěl bych vlastně poděkovat všem, kteří se na vedení našeho MSka podíleli do teď, protože ta aktivita, organizace, vnitřní diskuze nebyla vůbec špatná. Hodně z nás si sebou neslo pachuť z posledních voleb sněmovních a vlastně i posledního komunálu, kde se nám nezadařilo podle představ. Přes to všechno s námi zůstalo dost členů i registrovaných příznivců a já bych jim chtěl dokázat, že nejsou jen páté kolo u vozu, ale že se mohou na něčem podílet nebo třeba jen dostávat zajímavé podněty k diskuzi "z první ruky".

Sám to ale nedokážu. Je to prostě o nás všech a já rád budu tím, kdo tomu bude dávat ten "servis", připravovat společně s ostatními členy předsednictva příležitosti nejen pro současnou základnu, ale i pro tu novou :)

Pokud to cítíte stejně, budu rád za vaši podporu.

Adam
https://lide.pirati.cz/profil/2437/

Tito uživatelé poděkovali autorovi Adam.Valenta za příspěvky (celkem 2):
Libuse.Verisova, Stepan.Svoboda
Uživatelský avatar
Libuse.Verisova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 1207
Registrován: 07 kvě 2017, 20:47
Profese: Technik
Dal poděkování: 291 poděkování
Dostal poděkování: 637 poděkování

Re: MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Příspěvek od Libuse.Verisova »

Všechny kandidatury doplněny do úvodního příspěvku. Ještě se před finálním grilováním a hlasováním zeptám @Stepan.Svoboda zda kandiduje skutečně pouze na předsedu?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Libuse.Verisova za příspěvek:
Stepan.Svoboda
Líba Věříšová
*********************************
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Stepan.Svoboda
Republikový výbor
Příspěvky: 40
Registrován: 03 zář 2019, 20:31
Profese: Politolog, student UHK - Afrikanistika
Bydliště: Komenského 762, Hostinné, 543 71
Dal poděkování: 224 poděkování
Dostal poděkování: 51 poděkování

Re: MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Příspěvek od Stepan.Svoboda »

Ahoj, zapomněl jsem to napsat. Rád bych kandidoval na předsedu i na pozici místopředsedy popřípadě. Děkuji @Libuse.Verisova za upozornění.

I cesta může být cílem
Uživatelský avatar
Libuse.Verisova
Koordinátor/ka krajského sdružení
Příspěvky: 1207
Registrován: 07 kvě 2017, 20:47
Profese: Technik
Dal poděkování: 291 poděkování
Dostal poděkování: 637 poděkování

Re: MS Trutnovsko1/2024 - volba místního předsednictva

Příspěvek od Libuse.Verisova »

doplněno do úvodního příspěvku

Líba Věříšová
*********************************
Nemůžu změnit směr větru, ale můžu nastavit plachty tak, abych vždy doplul, kam chci.
Jimmy Dean
Odpovědět

Zpět na „Místní fórum Trutnovsko“