Čau lidi,
z osobních důvodů jsem bohužel nucen rezignovat ke dnešnímu dni na členství v RK, protože v letošním roce již skutečně musím dopsat disertační práci a nastartovat (doufejme úspěšné) završení mého doktorského studia. Postup v přípravě disertační práce přitom v posledních letech dost trpěl především kvůli zaměstnání na Ministerstvu spravedlnosti, dále také kvůli výuce na UK a činnosti pro piráty. Nyní proto vnímám, že svůj dluh vůči disertaci musím splatit, pokud ji chci úspěšně dopsat.
Na tomto základě nyní budu přistupovat k přechodné redukci všech svých pracovních a dalších aktivit, abych měl více času na psaní. Pokud by vše šlo dobře, tak bych příští rok měl mít zase volnější, tudíž bych poté případné opětovné hlubší zapojení do chodu strany nevylučoval, ale to není nyní nemá smysl spekulovat.
Co se týče RK, tak myslím, že moje rezignace ji nijak neparalyzuje. Osobně jsem bohužel měl beztak v tomto funkčním období prakticky čas pouze na organizaci nutného provozu a na nějaké přesahující koncepční práce již nezbýval téměř žádný čas, tudíž má ztráta v pozici předsedy zas tak hrozivá nebude. Noví členové RK se zvládli zapracovat tak, že znají zažité procesní postupy z minulých funkčních období, takže nehrozí mým odchodem vznik případné diskontinuity.
Děkuji za pochopení a RK přeji pokud možno klidný zbytek funkčního období.